Sid Lukkassen en het Europese zelfmoordpact

Over ‘Levenslust en Doodsdrift’ — Essays over Cultuur en Politiek.

Sinds de verschijning van zijn boek ‘Avondland en Identiteit’ maakt de auteur van deze bundel essays, dr. Sid Lukkassen, steil opgang als een politiek filosoof die als geen ander het falen van het Europese elitaire beleid weet bloot te leggen en te benoemen. Hij bewijst dat Europa in een diepe identiteitscrisis verkeert – niet in het minst door toedoen door EU beleidsmakers die oude normen en waarden verkwanselen om nieuwkomers niet voor het hoofd te stoten.

Cultuurmarxisme
Lukkassen geeft vleugels aan het begrip ‘cultuurmarxisme’: dit is een linkse trend om alles en iedereen in het verdomhoekje te stoppen die kritische kanttekeningen durft te plaatsen bij het gevoerde pamperbeleid. Verweerders verlagen het debat met scheldwoorden als ‘nazi’, ‘Breivik-adept’ en ‘complotdenker’, in een laffe poging om hun criticus te marginaliseren en monddood te maken. Mainstream media en politici die snel carrière willen maken zijn gedrild in het uitkramen en propageren van ‘politiek correcte’ meningen en verketteren bij voorbaat iedere kritische stem. Dit is zelfs zonder überhaupt kennis te nemen van de kritiek, laat staan zich de vraag te stellen of deze klopt.

In Levenslust en Doodsdrift maakt de auteur duidelijk hoe die trend ook doortrekt naar de sociale media, waar inmiddels het gros van de burgers samenklit om nieuws en opinies bijeen te sprokkelen, dikwijls als hun enige venster op de wereld. Ook daar valt op dat steeds meer commentatoren die het beleid aan de kaak stellen de mond worden gesnoerd met een ‘ban’.

Het gaat zelfs al zover dat mensen die op het internet een mening hebben gespuid die afwijkt van ‘wat wenselijk is’ (lees: politiek correct) door een soort van ‘gedachtenpolitie’ worden opgespoord om voor een strafrechtbank een veroordeling te krijgen aangesmeerd. In Australië is men nu al zover dat men inreisvisa weigert aan reizigers wiens identiteit kan worden gekoppeld aan negatieve uitlatingen op het net over bijvoorbeeld ‘vreemdelingen’.

Censuur met Soros als moderator
Massamedia als Facebook en Twitter censureren dat het een lieve lust is, met als gevolg dat de gebruiker op het laatst enkel nog nieuws krijgt voorgeschoteld dat door de ‘politiek correcte’ filter is geraakt. Een ander gevolg is dat participanten zich gaan hoeden voor het formuleren van een eigen mening, uit angst uit de club te worden verwijderd. Op die manier wordt het collectieve denken gestroomlijnd tot een bepaald soort ‘norm’.

Wie, zoals dr. Lukkassen, verder kijkt dan zijn neus lang is en speurt naar de oorzaken van dit mechanisme, ontdekt bijvoorbeeld dat een reus als Facebook zijn moderatie uitbesteedt aan een bedrijf dat eet uit de hand van George Soros: de Amerikaanse miljardair en ‘filantroop’ die grote invloed uitoefent op de wereldpolitiek door uitsluitend politici en bewegingen te financieren die heil zien een ‘open-samenleving’, een policy van open grenzen die totaal geen rekening houdt men mogelijke oplopende spanningen ten gevolge van kolossale cultuurverschillen.

Dit alles moet bewerkstelligen dat de publieke opinie verder wordt gekneed in de richting van het accepteren van massa-immigratie. En wie dit bekritiseert wordt steeds vaker aan de schandpaal genageld als ‘racist’, zonder inachtneming van enige nuance. Voor het feit dat ze daarmee diezelfde beschaving ondermijnen, lijken zij stekeblind te zijn.

Tolerantie tot de laatste snik
Levenslust en Doodsdrift is een toegankelijke bundel van korte en bondige essays, gecentreerd rond de thema’s van cultuur, politiek en media. Hoofdstuk 47 bevat een indrukwekkende opsomming van nieuwsberichten van het aflopende jaar 2017, die gerelateerd zijn aan de reflex om maximaal tolerant te zijn ten aanzien van vreemde culturen en invloeden. Steeds meer moeten we daarvoor meer van onze vrijheid, veiligheid en cultuur opgeven. De Europese politieke tenoren, met aan kop Juncker en Merkel, hebben een politiek én cultureel zelfmoordpact getekend voor de komende generaties Europeanen, die –als de koers niet snel wordt gewijzigd- nog lang de gevolgen zullen moeten dragen.

Lukkassens Avondland en Identiteit hield de belofte in van nóg meer filosofisch vuurwerk dat als voetzoekers de zelfgenoegzame eurocraten (die zich verschansen in een ivoren toren terwijl buiten het volk steeds luider gromt wegens de vele misstanden) doet opschrikken uit hun decadente lethargie. Met het pas verschenen Levenslust en Doodsdrift heeft hij deze belofte meer dan waargemaakt en voorgoed zijn stempel gedrukt op het actuele debat inzake welke kant we met Europa op moeten. Het valt te lezen als een inleiding op Avondland en Identiteit maar ook als een nabeschouwing, aangezien hij een verdere uitdieping biedt van daarin reeds geventileerde opmerkingen en ideeën.

Met zijn boeken, die wel degelijk een verschil maken, ontsteekt Lukkassen de lont van het kruitvat dat dreigt te ontploffen in het gezicht van de Europese verraders van eigen volk en cultuur. Het ‘project Europa’ is niet ten dode opgeschreven – het behoeft daadwerkelijk een andere aanpak en leiding. Lukkassen is daarbij een handzame gids die we niet uit het oog mogen verliezen.

De auteur Olli Salvatore is schrijver en opiniemaker, bekend van ‘De Redding van Europa’, essays over de toestand van Europa in een geopolitieke context.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Anna

  Als bevolking in Europese landen blijft stemmen op partijen die meewerken naar de ondergang van Europa zal er niets veranderen.

 2. trampoline

  Je kunt nog beter niet meer stemmen dan op de partijkliek!
  En laat je niet wijs maken door politieke idioten dat je dan geen recht van spreken meer hebt want dat heb je wel degelijk.

  Als er geen enkele partij is die jouw belangen vertegenwoordigt, dan is het volstrekt terecht om niet meer te stemmen. Dat geeft alleen maar aan dat de regerende kliek geen besluiten neemt namens jou en dat je je er ook niet aan wilt houden.

 3. marco1

  En vooral ook niet vergeten op 20januari naar Rotterdam te gaan om u ongenoegen niet alleen op het internet te spuien maar dit ook duidelijk te laten zien in de demonstratie die Geert Wilders wil organiseren.

 4. waakhond

  De NOS melde dat het goed gaat met de gewone Nederlander.
  Hebben jullie dat ook gezien?

  1. Blue monday

   Gaat het met jou niet goed dan?

   Hoeveel kansen wil je hebben in je leven?

  2. Code134

   Ja, dat was goed nieuws:

   “ANP
   De kwaliteit van leven in Nederland is de afgelopen 25 jaar gestegen. Op vrijwel alle belangrijke terreinen is vooruitgang geboekt: Nederlanders hebben meer te besteden, leven jaren langer, zijn beter opgeleid en hebben vaker werk. De criminaliteit is gedaald, huizen zijn van een betere kwaliteit. En mensen van alle leeftijden sporten meer en gaan vaker op vakantie.

   Dat staat in De sociale staat van Nederland 2017, het rapport waarin het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) iedere twee jaar beschrijft hoe het gaat met Nederland en de Nederlanders. Dit keer zet het SCP een stap terug en beschrijft het de ontwikkelingen in de afgelopen kwart eeuw.

   Politie

   In die periode is de leefsituatie van alle sociale groepen verbeterd. Vrouwen hebben veel vaker een baan – de meesten in deeltijd. En het percentage Nederlanders dat hoger is opgeleid (hbo of universiteit) is verdubbeld: van 18 naar 36 procent. Vooral bij mannen stijgt de levensverwachting in hoog tempo: inmiddels worden zij gemiddeld bijna 80, hoewel vrouwen nog steeds drie jaar ouder worden. De tevredenheid over de politie is toegenomen en de misdaadcijfers dalen niet alleen; Nederlanders voelen zich ook daadwerkelijk veiliger.”

 5. waakhond

  kwaliteit van leven is in de afgelopen 25 jaar gestegen beter dan in de jaren 90 meer te besteden om precies te zijn.

 6. Blue monday

  En deze SID is gewoon VVD-raadslid.

 7. waakhond

  ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

 8. Code134

  Het Nederlands van Ollie is bijna net zo goed als dat van Lars.

  🙂

 9. waakhond

  Met mij gaat het goed maar ik kan niet voor anderen spreken.

 10. waakhond

  Code 134 HAAHAAHAA!!!!
  Dat bedoel je sarkasties toch ????? TOCH!!!!!!!!!!!!!
  Ik zelf denk dat het politiek beïnvloed is.

 11. Babaji538

  De Nederlandse mentaliteit van wederzijds beleven.
  Althans, dat wat het 3 maanden geleden en nu
  is iedereen ineens ‘humaan’ bezig.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.