GroenLinkser eist universele ban van niet-politiekcorrecte columnisten (of 'oude witte welgestelde mannen' die schrijven)

Geen categoriedec 12 2017, 13:00
Sybren Kooistra van GroenLinks giert werkelijk uit de bocht.
In een stuk dat op Medium is verschenen roept GroenLinkser Sybren Kooistra het mediakartel op om niet-politiekcorrecte columnisten voortaan op een zwarte lijst te zetten. Volgens hem verspreiden deze mensen namelijk haat.
Je zou denken: heeft hij het over neo-nazi's? Over racisten? Misselijkmakende haters? Welnee, het enige dat deze columnisten met elkaar gemeen hebben is dat ze overwegend rechts zijn en kritiek durven te hebben op de multiculturele heilstaat en eurofilie van het partijkartel:

Zelfs ‘progressieve’ media zoals de Volkskrant, Parool of Trouw bieden steeds meer ruimte aan conservatief-sociale geluiden: de Martin Sommers, Max Pams, Syvain Ephimencos, Wierd Duks en Theodor Holmans. Hun columns zijn vrijwel zonder uitzondering een ‘backlash’ van in dit geval veelal oude witte mannen op elke ‘zij’ — moslims, vrouwen, feministen, antiracisten, klimaatactivisten — die hun verworvenheden en gangbaarheden bekritiseren.

Natuurlijk is de lijst nog niet compleet met die namen. Er moeten meer, meer, meer op:

Je ziet zoiets in Nederland bijvoorbeeld bij een columnist als Arthur van Amerongen (Volkskrant, HpdeTijd) die zijn podia veilig stelt door zijn racistische drek te verhullen in een ironische klaagzang op politieke correctheid. Annabel Nanninga maakte als columnist voor GeenStijl en TPO haar naam met harde ‘ironische’ columns waar ze bijvoorbeeld sprak over ‘dobbernegers’ als het ging om bootvluchtelingen. Afgelopen zaterdag stond ze nog beschreven in de Volkskrant als zijnde ‘grappig en intelligent.’ Maar is ze nog ironisch nu ze als lijsttrekker voor FVD in Amsterdam een politieke strijd voert; is haar mening nog ‘grappig’ of bloedserieus?

Oh, en natuurlijk iedereen die op welke manier dan ook een relatie heeft met nieuwe media. Ook die vunzige gasten moet het spreekrecht ontnemen worden!

Succesvolle blogs als TPO.nl, GeenStijl en DeDagelijkseStandaard vullen het nieuwe veld aan.

En:

Het is hoog tijd dat deze redacties eens goed kijken naar de eigen bias. En het is de hoogste tijd dat ze zich bewust worden van de cultuurracistische meningen zoals die van Baudet en Wilders, hoe sites zoals DeDagelijkseStandaard, TPO en GeenStijl ze verspreiden en welke bijdrage hun ‘verfrissende’ excuus-rechtse columnisten leveren aan de verdachtmakingen van nieuw links en het ophemelen van het nieuwe rechts.

Nou heb ik geen idee wat hij bedoelt met "cultuurracistische meningen" (racistisch in de zin dat iemand minder wordt gevonden vanwege dienst huidskleur? Dat veroordelen wij van DDS allemaal. Of heeft hij het over het geloof dat sommige culturen beter zijn dan anderen? Wat dat laatste betreft: iedere cultuur vindt zichzelf beter dan andere culturen. Ga maar eens naar het Midden-Oosten of China om ze daar te vragen wat ze van de Westerse cultuur vinden) maar ik begrijp wél dat hij alles en iedereen dat maar enigszins rechts is weer eens van racisme en discriminatie wil beschuldigen.
En gebaseerd op die beschuldiging komt hij dus met het voorstel dat iedereen die ook maar een beetje in verband kan worden gebracht met 'rechts' op de zwarte lijst gezet moet worden. Nu meteen.
Eén van zijn doelwitten, Sylvain Ephimenco heeft al gereageerd op het belachelijke stuk van Kooistra. In zijn column voor Trouw roept Ephimenco GroenLinks-leider Jesse Klaver op om zich te distantiëren van het cultuurfascisme van zijn partijgenoot:

Het demoniseren van (oud) columnisten heeft begin deze eeuw het leven aan twee van hen gekost. Een van de daders was een GroenLinks-sympathisant. Beste Jesse, staat GroenLinks achter de weerzinwekkende methodes, racistische beschimpingen en onverdraagzame geschriften van zijn ‘ideoloog’ en ‘strateeg’? Niet alleen columnisten maar ook kiezers hebben recht op een helder antwoord.

Dat is een bijzonder goede vraag en ja, het is belangrijk dat Klaver heel snel met een antwoord komt. Representeert Kooistra GroenLinks als partij? Is Klaver het met hem eens? Is GroenLinks dus een groene fascistische partij geworden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten