Staatssecretaris Snel: 197 van de 285 Nederlandse Irak- en Syriëgangers hadden een uitkering

Het zijn dus een stel bijstandstrekkers bij elkaar, daar in Irak en Syrië.

In antwoord op vragen van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt laat staatssecretaris Menno Snel (D66) weten dat 197 Syrië- en Irakgangers een uitkering hadden toen ze zich bij de jihad voegden. Die uitkeringen zijn onderhand stopgezet. Let wel, aangezien er 285 ‘Syrische en ‘Iraakse’ jihadisten uit Nederland komen gaat het dus om de overgrote meerderheid.

Deze mensen haten het Westen hoegenaamd, maar vulden hun zakken wel jarenlang met belastinggeld.

“In de voortgangsrapportage Integrale aanpak jihadisme die op 6 april 2017 als bijlage bij de brief over terrorismebestrijding door de beleidsverantwoordelijke minister van Justitie en Veiligheid en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan uw Kamer is verstuurd, is aangegeven dat 197 uitkeringen van erkende uitreizigers naar Syrië en Irak zijn stopgezet,” aldus Snel in zijn brief. “Dat is gebeurd op basis van uitschrijvingen uit de Basisregistratie Personen (BRP),” gaat hij verder. “Uitschrijving uit de BRP houdt tevens in dat deze personen niet langer toeslagen ontvangen, aangezien de Belastingdienst zich op de BRP baseert.

Daarnaast zijn er volgens Snel nog eens 21 toeslagen stopgezet op basis van, onder meer, een proces verbaal van de politie.

Een prima begin natuurlijk, maar als de strijd tegen ISIS er uiteindelijk écht opzit is het aan Justitie om ervoor te zorgen dat deze uitreizigers bij terugkomst in Nederland (wat we beter voorkomen) voor de rest van hun leven in de gevangenis verdwijnen. Dit tuig mag niet alleen ‘geen uitkering’ meer krijgen, maar ook geen dag langer in vrijheid leven dan strikt noodzakelijk. Als de wet daarvoor aangepast moet worden; prima, doe dat dan. Het liefst vandaag nog.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. trampoline

  Tja, als je in Irak zit als Jihadstrijder kun je natuurlijk niet even thee gaan drinken bij Grapperhaus of zijn voorganger.
  Dan is een uitkering toch een schrale troost voor dat gemis, toch?

 2. trampoline

  En dan te bedenken dat krijgsgevangen gemaakte Nederlandse militairen tijdens WOII geen salaris kregen van de Nederlandse overheid over de periode van krijgsgevangenschap.

 3. Tguard

  Het is deze maatschappij die voor de tweedeling zorg draagt. Deze arme mensen hadden geen keuze en werden ws gediscrimineerd op school en vervolgens op de arbeidsmarkt. Mogen zij dan eens iets doen in het algemeen belang. …….. lijkt me een uitgesproken denk gedachte. Het is werkelijk ongelooflijk wij financieren dus die idioten die tegen ons( het westen) vechten. Nou daar hoef je dus geen vijanden voor te hebben.

 4. marco1

  Wat dachten ze van terug vorderen van uitgekeerde uitkeringen en niks terugkomen gewoon verhalen op de familie.

 5. Ni28

  Dit tuig moet vooral de Nederlandse nationaliteit afgenomen worden. Het zijn verraders van dit land die zij zullen blijven schaden als hun de toegang niet onmogelijk gemaakt wordt. Hard optreden is hier nodig iets anders telt niet bij die lui.

  1. Pedrito

   En misschien ook even kijken naar de rol van de verwekkers van dit soort schorem

   1. penis aqua di rosa

    Je hebt geboorte en nageboorte. Per ongeluk het goede weggegooid. Wat overbleef was het leven niet waard, geboren om te moorden!

 6. Tinneke

  Dit zijn dus de regels, maar natuurlijk alleen voor de blanke witte mens en niet voor onze cultuurverrijkers:
  https://werkwacht.nl/artikel/bijstand-vakantie/
  Daarnaast zijn er volgens Snel nog eens 21 toeslagen stopgezet op basis van? ja waarvan vraag ik mij af? huurtoeslag, zorgtoeslag, kindertoeslag, toeslag op toeslag. Totaal gestoord hier

 7. meijer61200

  Uitkering kan nooit worden afgepakt hoor! Deze lafbekken, en schoothondjes van de islam hollen meteen naar de D’66 rechter die ze in het gelijk stelt, let maar op. We hebben RECHTERS nodig in dit land, géén blinde halve zolen van D’66 die op dit moment de dienst uitmaken bij justitie.

  1. corfo

   @meijer61200.
   Helemaal mee eens.

 8. Rosasolis

  Het IS tuig, inclusief hun jonge bruidjes en kinderen mogen niet terug komen naar Nederland, ze zijn hersenspoelt en kunnen niet weer deelnemen in ons Westerse samenleving. Bovendien zijn ze niet te vertrouwen. De kinderen zijn getraumatiseerd, en kennen alleen Arabisch. Gisteren was er een grote artikel in Trouw, over ongeschoolde immigranten uit Iraq, Syrie, en Somalie die al maanden hier wonen en hun maandelijkse
  uitkeringen krijgen. Ze spreken alleen hun moedertaal, met misschien een paar worden Engels. De CDA wil dat deze mensen, zowel mannen als vrouwen, onmiddellijk verplichte Nederlands taal les krijgen terwijl zij ook een vaak leren. Als zij weigeren, dan worden zij uit dit land gezet.

 9. fusilier

  Rosasolis je zet ze bij Belgie de grens over,en ze komen weer via Duitsland binnen.Wou jij iemand aan het werk hebben, die weet niet wat op zijn kerfstok heeft ,en het westen haat.

  1. Rosasolis

   @fusilier. Ja, we weten hoe het gaat. Ik heb gelezen over cargo vliegtuigen, die nu
   vele illegalen van Afrikaanse landen, aangehouden worden op onze grenzen.
   En dan zo gauw mogelijk, op een cargo vliegtuig worden gezet, terug naar hun moederland.
   En ook ons Marine fregaten in de Middellandse zee, doen het beste om te voorkommen dat al die illegalen komen via Italie en Griekenland binnen stromen. Ik weet dat de CDA geen enkele steun wil geven aan horden van onregistreerde illegalen. Allemaal
   jonge, ongeschoolde mannen, die proberen via krakkemikkige boten van de mensenhandelaars naar Europa te komen. Maar Nederland stuurt die lui, als zij proberen hier binnen te komen, binnen enkele uren via een cargo vliegtuig terug naar
   hun moederland. Dit is niet goedkoop, maar tenminste hoeven wij die illegalen, die geen enkele belang hebben om hier te zijn, niet enige vorm van support te geven.

 10. Farn

  Schande een vrouwtje die de betaalpas van haar moeder om voor haar boodschappen te doen, moet wel haar uitkering van 30.000 euro terug betalen aan de gemeente, omdat ze niet wist dat ze dit door had moeten geven. SCHANDE Maar ja over moslims niks dan goeds. Stelletje idiote.

  1. corfo

   @Farn.
   Ik hoorde óók van die mevrouw !
   Inderdaad : gróte schande in een z.g. “beschaafd” landje als NL.
   Een walgelijke vertoning : ambtenaren zónder enig gevoel en/of empathie, alleen denkend aan hun eigen “carrière” ! Bah !!

 11. corfo

  Om aan hun eigen wens tegemoet te komen hoop ik toch werkelijk dat er vele Jihad “strijders” zullen zijn gesneuveld in hun “heilige strijd” en momenteel druk in de weer zijn met hun maagd van 72.
  Verder mag ik toch op z’n minst hopen dat de uitkeringen van dat tuig zal zijn stopgezet bij hun vertrek naar het slagveld ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.