Staatssecretaris van Ark pakt Amsterdam aan: "De taaleis voor immigranten is er niet voor niets!"

Geen categoriedec 07 2017, 9:00
"Nederlands is cruciaal voor het vinden van werk."
Staatssecretaris van Sociale Zaken Tamara van Ark is helemaal klaar met Amsterdam. De stad doet namelijk net alsof de taaleis voor uitkeringsgerechtigden een optie is. Lekker vrijblijvend allemaal, want tolerant. Nou, daar denkt de staatssecretaris heel anders over:

De taaleis is er niet voor niets', zegt Van Ark. 'Nederlands is cruciaal voor het vinden van werk'. Ze kondigt 'niet-vrijblijvende afspraken' aan in de krant.

Uit onderzoek van De Telegraaf blijkt namelijk dat maar liefst drie van de vier grote gemeentes in ons land (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) geen enkele uitkeringsgerechtigde hebben gekocht op zijn of haar uitkering als de persoon niet "op zijn minst" probeert de Nederlandse taal te spreken. In Rotterdam is dat wél gedaan, hoewel maar met negen individuen.
Natuurlijk zal het helemaal niemand verbazen dat Amsterdam de wet niet uitvoert. Als er één losgeslagen stad is in ons land dan is het de hoofdstad wel. Plaatselijke bestuurders voelen zich ver verheven boven de rest van het land -- en zeker boven wetten die ze niet aanstaan. En dus doen ze lekker wat ze willen, wat altijd inhoudt dat immigranten die weigeren om te integreren ontzien worden.
Nee, het enige 'schokkende' aan dit nieuws is dat de staatssecretaris actie eist van Amsterdam. Nu kijken of ze durft door te pakken of dat ze uiteindelijk toch maar snel een stapje terugdoet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten