Staatssecretaris van Ark pakt Amsterdam aan: “De taaleis voor immigranten is er niet voor niets!”

“Nederlands is cruciaal voor het vinden van werk.”

Staatssecretaris van Sociale Zaken Tamara van Ark is helemaal klaar met Amsterdam. De stad doet namelijk net alsof de taaleis voor uitkeringsgerechtigden een optie is. Lekker vrijblijvend allemaal, want tolerant. Nou, daar denkt de staatssecretaris heel anders over:

De taaleis is er niet voor niets’, zegt Van Ark. ‘Nederlands is cruciaal voor het vinden van werk’. Ze kondigt ‘niet-vrijblijvende afspraken’ aan in de krant.

Uit onderzoek van De Telegraaf blijkt namelijk dat maar liefst drie van de vier grote gemeentes in ons land (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) geen enkele uitkeringsgerechtigde hebben gekocht op zijn of haar uitkering als de persoon niet “op zijn minst” probeert de Nederlandse taal te spreken. In Rotterdam is dat wél gedaan, hoewel maar met negen individuen.

Natuurlijk zal het helemaal niemand verbazen dat Amsterdam de wet niet uitvoert. Als er één losgeslagen stad is in ons land dan is het de hoofdstad wel. Plaatselijke bestuurders voelen zich ver verheven boven de rest van het land — en zeker boven wetten die ze niet aanstaan. En dus doen ze lekker wat ze willen, wat altijd inhoudt dat immigranten die weigeren om te integreren ontzien worden.

Nee, het enige ‘schokkende’ aan dit nieuws is dat de staatssecretaris actie eist van Amsterdam. Nu kijken of ze durft door te pakken of dat ze uiteindelijk toch maar snel een stapje terugdoet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. sjun

  Behalve een taal eis zijn er nog wel wat inpassingseisen te stellen om onnodig leed bij reeds ingezetenen te voorkomen. https://www.youtube.com/watch?v=naKIjX0-AvY

 2. Marius Feenstra

  Gewoon onder curatele stellen.

 3. Florissa

  Ambtenaren , die iets uitvoeren , zou wat zijn ,mocht Baudet ,en Geert in het volgend kabinet komen,moeten ze als eerste dat hele ambtenarenstelsel op de schop gooien .

 4. B. Pascal

  Een taal spreken zegt nog niets over het begrijpen van de taal. Men denkt ‘’wanneer je de taal spreekt kom je wel aan het werk’’. Nope! Het begrijpen van de taal is belangrijker dan het spreken. De Engels taal is het meest eenvoudig, daar ligt spreken en begrip bij elkaar. Bij Nederlands of Duits wordt het al een stuk moeilijker. Daarnaast wie goed Engels kan spreekt meestal nog slecht inhoudelijk Engels. Het begrijpen van de taal heeft minstents 10 jaar nodig.
  Per conclusie: het kost een generatie om de taal goed te spreken. Het is dus een onmogelijkheid voor hele bevolkingsgroepen die verknocht zijn aan hun eigen cultuur.

 5. Ni28

  Deze staatsecretaris zal snel achter komen dat zwijgen beter is. Het is een gedane zaak nu de minister van Buitenlandse zaken vindt dat wij nog meer immigranten nodig hebben. Hij papegaait Juncker na. Nu al! VVD=PvdA. Wanneer zal de kiezer zich eindelijk bedrogen voelen?

 6. Babaji538

  Kwestie van op de buurt wachten
  in het kader van een goed beurtbalkje!
  Petra Hermans

 7. buitenbeentje

  geen enkele uitkeringsgerechtigde hebben gekocht op zijn of haar uitkering als de persoon niet “op zijn minst” probeert de Nederlandse taal te spreken.

  wablief?

  1. nietzonderverzet

   Gekórt trút!

 8. Ben Zine

  Trap er niet in. Dit is typisch VVD… Stoere praatjes voor de bühne vanwege de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ik durf te wedden dat het bij woorden blijft en dat er helemaal niets verandert. Nogmaals: TRAP ER NIET IN. De VVD liegt, bedriegt en manipuleert. Dat is inmiddels na tientallen jaren hun tweede natuur.

 9. Peter Selie

  Het laatste vileine trucje wat Groen Linkse doos Halsema ‘ons’ geflikt heeft voor ze van haar levenslange wachtgeld ging genieten.

  nr 36
  Motie van het lid Halsema cs
  Voorgesteld 27 oktober 2010
  De Kamer,
  gehoord de beraadslaging,
  overwegende, dat iedereen in ons land gelijkwaardig wordt behandeld;
  overwegende, dat diegenen die van elders naar Nederland zijn gekomen, alsmede hun kinderen en kindskinderen, een positieve bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving, mits zij zich daarvoor inzetten en daartoe ook ruimhartig de kans krijgen;
  overwegende, dat maatregelen, en in het bijzonder die maatregelen die asiel, immigratie, gezinsmigratie, inburgering en diversiteitbeleid betreffen, gericht zijn op het uitbannen van misbruik en misstanden en niet mogen leiden tot ongelijkwaardige behandeling van mensen;
  verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is,
  en gaat over tot de orde van de dag.

  Halsema
  Cohen
  Pechtold
  Roemer

  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32417-36.html

  1. Zout

   Over vier jaar, maar ik hoop dat Rutte III eerder strandt, wordt deze uitspraak geëvalueerd, en dan kan het zomaar zijn dat Ben Zine gelijk heeft.

 10. DolleDries

  Amsterdam met 3,85 miljard schuld en maar strooien.

  1. Peter Selie

   +++++

 11. Peter Selie

  De succesvolle conditionering van het kaucasische blanke ras om zichzelf te haten is een zéér bizar fenomeen, het is waarschijnlijk nog nooit eerder in de geschiedenis van de mensheid voorgekomen. Hoe kan dat zó gemakkelijk gebeuren? Vraag dat maar aan je lokale VVD politicus.

 12. PMG

  Zo, nu schijten al onze uitkerings-GERECHTIGDEN (ik mag niet vloeken maar doe het toch) in Amsterdam wel effe allemaal in hun broek! ‘Niet-vrijblijvende-afspraken’ (ook weer iets nieuws voor mijn, er zijn blijkbaar ook vrijblijvende afspraken, lijkt mij dat wanneer je iets afspreekt het als een soort wederzijdse overeenkomst dient, waarom zou je anders iets afspreken) worden aangekondigt (maar bij afspraken heb je meestal 2 meewerkende partijen nodig) of bedoelt ze gewoon MAATREGELEN? Fuck, tijd om de wereld eens verder te verkennen in bijvoorbeeld het vriendelijke Utrecht.

  1. Zout

   Ja dunne poep hoor… Maar niet heus. De verwachting is dat de spierballentaal helemaal geen uitwerking zal hebben. Er komen daarentegen wel steeds meer buitenlanders bij, dat weet ik zeker.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.