“Stoere” Palestijnse president Abbas: weigert Amerikaanse vice-president Pence in Jeruzalem te ontmoeten

Nou, daar zal Mike Pence dagenlang huilend van in z’n bedje liggen: vandaag kondigde Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse gebieden, aan dat hij een ontmoeting met Mike Pence afslaat wanneer deze binnenkort een bezoek brengt aan Jeruzalem.

Hoe ontzettend zielig het Palestijnse leiderschap heden ten dage is, wordt wel weer duidelijk aan de hand van de communicatie van de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Terwijl zijn regime nog altijd doorgaat met het betalen van riante salarissen aan veroordeelde terorristen, meent de kerel wél de morele autoriteit te hebben om een bezoek van de Amerikaanse vice-president Mike Pence te kunnen weigeren. Abbas is laaiend. Nee, niet op het feit dat zijn aanhangers Europese hoofdsteden kort en klein slaan. Maar wel op Pence, omdat zijn baas Trump Jeruzalem erkende als de hoofdstad van Israël.

En dus weigert Abbas om Pence te ontmoeten als laatstgenoemde later deze maand richting Israël vliegt:

“Palestinian president Mahmoud Abbas will not meet US vice president Mike Pence during his visit to the Jerusalem and the region later this month, over the US’ recognition of Jerusalem as Israel’s capital.

The announcement was made by the Palestinian foreign minister on Saturday as protests and violence continued to erupt in Gaza. “

Ik kan natuurlijk niet kijken in het hoofd van de bewoner van de Naval Observatory, maar ik gok zo dat Mike Pence daar geen seconde wakker van ligt. Als de Palestijnen niet realistisch willen zijn en daarmee willen voorkomen dat zij op betrekkelijk korte termijn een eigen staat krijgen, dan ligt dat aan hen. Hé, het is niet de toekomst van Mike Pence zelf die op het spel staat, maar die van de levensvatbaarheid van een potentiële Palestijnse staat.

Hoe Pence dan z’n tijd moet doorbengen in Israël? Eén tip: breng een bezoek aan Tel Aviv. Dat is echt een fantastische stad waar je ook lekker ver weg kan blijven van al het Palestijnse gezeur en gemekker. Dan mag Abbas lekker in z’n sop gaarkoken in Ramallah. Ook dat is een keuze, nietwaar?

Zo, dan is iedereen weer gelukkig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. HW

  Met de Palestijnen zijn al zoveel afspraken gemaakt en zij zijn ze nooit nagekomen, dat ze nu lik van stuk krijgen. Politiek is nu eenmaal een grote compromis.
  Helaas zien de Palestijnen dit anders. Zij staan ver verheven boven de rest, want zij hebben de islam en de rest zijn alleen honden. Als je zo met de rest omgaat, dan wordt jezelf in het hoekje geplaatst waar je niet wilt zijn.
  Zij willen Amerika onder druk zetten!! Laat me niet lachen.
  De dollarkraan dicht en de Arabieren kunnen zo weer terug naar hun zandbak.

 2. Zout

  Palestijnen bestaan niet en hebben nooit bestaan. Of ze moeten de Filistijnen bedoelen, die hebben wel bestaan, en die bestaan nog steeds. In het Arabisch wordt dat ook bedoelt.

  1. van Urk

   De echte Filistijnen bestaan niet meer beste Zout. Ten tijde van de Romeinse rijk gingen zij op in andere volkeren. De Fillistijnen zijn geen Semitisch volk maar een zeevarend volk die stammen uit de Myceense beschaving in Griekenland.

   1. Zout

    Je hebt gelijk van Urk.

    Echter, wij spreken en schrijven Palestijnen maar in de brontaal bedoelt men Filiste̱a. Arabisch: فلسطين , Filistīn ofwel Staat Palestina (دولة فلسطين, Dawlat Filasṭin)

 3. van Urk

  Hoe minder westerse diplomaten als eerste hun knuffel-Palestijnen gaan bezoeken hoe beter. Leugens van Palestijnse leiders blijken langer in hun hoofd hangen dan de wijze woorden de Israelische leider. http://www.youtube.com/watch?v=33dYKifz91E

 4. Dubbele Komma

  Abbas is een vieze gore terrorist,finacierde de aanslag in munchen.

  deze typisch islamitische goorlap hoort allang achter de tralies te zitten,roept nu weer op tot terorisme.

  de man moet maar eens een verdwaald raketje ontvangen.

  https://www.franklinterhorst.nl/Moordpartij%20op%20Israelische%20atleten%20Munchen%201972.htm

 5. Ritter

  De Palestijnse leiding is niet uit op duurzame vrede met Israël………………het enige wat ze doen is tijdrekken omdat ze denken dat de tijd in hun voordeel werkt.

  Overigens valt de opkomst van de demonstranten tegen.
  ———————-

  Magere opkomst van Palestijnse demonstranten, al Fatah trekt aan de alarmbel
  https://brabosh.com/2017/12/10/pqpct-ftn/

  1. Zout

   De Filistijnen willen nooit vrede met Israël, lees dat maar na in het OT.

   1. Dubbele Komma

    klopt,het gaat helemaal niet om israel,alle joden moeten gewoon dood,en daarna wij.

    die koepel van ze staat op het fundament van een oude joodse tempel die daar dus al stond.

    maar omdat islamieten denken dat waar ze ooit gepist hebben dat dat van hun is blijven ze maar aan de gang.

    zo zag ik alweer filmpjes uit turkije op youtube maar men aan het gillen is dat spanje terug moet en de halve balkan. schijnt namelijk ook hun eigendom te zijn.

    ze kunnen gewoon niet uitstaan dat ze verdreven zijn in sommige gebieden.

   2. van Urk

    De link met Filistijnen en Palestijnen komt uit het Latijnse woord Falestina of Philistia. Nadat de Romeinen Jeruzalem verwoeste en de Joden hebben weggejaagd hebben de Romeinen onder bestuur van Keizer Hadrianus de naam Israel veranderd in Paleastina ook wel Syria-Paleastina genoemd om de Joodse connectie van het Beloofde Land te wissen. Het is dus zelfs geen Arabisch woord.

    1. Zout

     Nog beter uitgelegd!

 6. Nasrani

  Het perfecte voorbeeld van een 100% loser. Deze man heeft werkelijk niets voor elkaar gekregen. Maar wel veel geld uitgegeven waaraan ik, als Nederlandse belasting betaler, ook nog heb mee betaald. Bah.

  1. van Urk

   Inderdaad Nasrani! Vergelijk de onderkomen maar eens van Abbas met die van Netanyahu.

 7. Dubbele Komma

  dit financierde de “stoere” abbas:

  Ilana Romano en Ankie Spitzer, twee weduwen van de vermoorde Israëlische atleten zijn gruwelijke details te weten gekomen over de moordpartij. Deze details blijken door de Duitse overheid ruim 20 jaar lang geheim te zijn gehouden. De New York Times heeft op 1 december 2015 enkele details gepubliceerd. De beide weduwen vertelden de krant dat de Duitse autoriteiten pas na 20 jaar inzage in de gebeurtenissen hebben gegeven waarvan ze eerst ontkenden dat ze zouden hebben plaatsgevonden. In de rapporten staan foto’s die Ankie Spitzer voor het eerst pas zag in 1992 tijdens een bezoek in München. De weduwe stond er op dat ze de foto’s mocht zien ondanks de waarschuwing dat er gruwelijke beelden bij waren. Ilana Romano’s echtgenoot Yossef, kampioen gewichtheffer werd neergeschoten toen hij probeerde het Palestijnse tuig te overmeesteren. Hij stierf voor het oog van de andere atleten en werd vervolgens door de Palestijnse barbaren gecastreerd. De anderen werden geslagen waarbij zij botbreuken opliepen en andere wonden. Spitzer zei er niet zeker van te zijn dat de castratie plaatsvond voor of nadat hij was vermoord. Spitzer, beschrijft voor de eerste keer de brutaliteit waarmee ze zijn behandeld in een interview in de documentaire “Munich 1972 & Beyond,” die in 2016 zal verschijnen.

  Terug naar: Inhoud

 8. Kodi

  Voor hoeveel ligt die Abbas eigenlijk bij het Westen aan de subsidietiet te lurken? Moeten we daar niet eens mee stoppen?

  1. van Urk

   Miljoenen beste Kodi. Voor de heropbouw van Gaza kreeg Abbas 5,7 miljard dollar van donatielanden. Maandelijks krijgt Abbas 100 miljoen dollar per maand van Arabische landen doordat Israel voor de Palestijnen ingehouden belastingen niet meer afdraagt. Het is niet bekend wat hij uit de Palestijnse staatfondsen in zijn zak heeft gestopt. Arafat was ook een echte zakkenvuller: http://www.hbvl.be/cnt/oid/271448/archief-arafat-ontvangt-miljoenen-uit-palestijnse-staatfondsen

   1. van Urk

    De link werkt niet. Arafat ontvangt uit een onderzoekrapport uit 2003 maandelijks miljoenen dollars uit staatfondsen. Op jaarbasis zou het gaan om zo,n 8 % van het budget van de Palestijnse autoriteit. De afgelopen twee maanden ontving de voormalige leider meer dan 13,7 miljoen dollar. In september ging het om 8,8 en in oktober kreeg hij 4,5 miljoen dollar uit PA budget. miljoen dollar Volgens een onderzoeksrapport ging er 440.000 dollar naar Arafats ambtenaren en werknemers. Wat er met de overige 60 miljoen gebeurt komt in het rapport niet te sprake. Het departement van Arafat neemt daarmee, na het ministerie van onderwijs, de grootste hap uit de Palestijnse begroting. Ook blijkt dat Arafat meer dan een miljard Amerikaanse dollars in staatsfondsen heeft staan op geheime rekeningen. Het rapport onthulde ook dat de voormalig Palestijnse leider maandelijks 100.000 dollar stuurt naar zijn vrouw Suha, die sinds september 2000 in Parijs verblijft. Volgens een recent rapport van het internationaal Monetair Fonds verdwijnt jaarlijks 8% oftewel 74 miljoen dollar, van het PA-budget in Arafats zakken.

 9. jowyajax

  Wat doet deze lul in de hoofdstad van Israël??

 10. sjun

  Dat lijkt me de reden om direct elke subsidiepot richting zulke jongens te sluiten. Onaanspreekbaar betekent niet langer betaald. Dat werkt beter dan wat raketten op kanonnenvoer.

 11. Jip

  Als ik Abbas was had ik Pence ook niet willen ontmoeten. Dat doe je niet als je nog enigszins geloofwaardig genomen wil worden bij je eigen volk.

 12. Parestado4

  Mahmoud door de porceleynkast?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.