VVD'er Neelie Kroes is doodsbang voor Thierry Baudet: 'Hij mag in de zak mee naar Spanje'

Geen categoriedec 03 2017, 20:00
Is ze weer aan de alcohol geweest?
VVD'er Neelie Kroes is absoluut niet te spreken over Thierry Baudet en zijn partij Forum voor Democratie. De reden laat zich raden: FVD profiteert van het principeloze nep-leiderschap van Mark Rutte. Dat vinden die-hard VVD'ers als mevrouw Kroes niet fijn.
Natuurlijk zegt ze dat niet hardop. Nee, het probleem is volgens haar, aldus Kroes bij WNL Op Zondag, dat Baudet een "populist" is. Sterker nog, wat haar betreft is hij in dat opzicht net zo "erg" als Geert Wilders. Vervolgens zeurde ze iets over oneliners:

"Ik ben voor de discussie, maar doe dat alsjeblieft aan de hand van argumenten, niet aan de hand van oneliners."

Ze ging verder:

"Met oneliners brengt hij een hele groep mensen in beweging. Maar ik ben er niet bij mee, als ik zie waar het toe leidt: weer die versplintering."

Versplintering? Wacht eens even. Ik begrijp dat mevrouw de VVD'er vindt dat haar partij recht heeft op alle zetels die Thierry binnenhaalt, maar dat komt toch nogal arrogant over. Zetels moet je verdienen. Je krijgt ze niet zomaar omdat je toevallig 'de VVD' bent.
En trouwens, er is helemaal geen sprake van "versplintering." FVD staat daadwerkelijk voor conservatisme. Het is overwegend een réchtse partij. Dat geldt absoluut niet voor de VVD. Die club is onder Mark Rutte's leiding knetterlinks geworden. Als Kroes boos wil worden moet ze zich dus op nieuwe linkse partijtjes richten zoals de Partij voor de Dieren.
Hilarisch genoeg zei Kroes ook nog het volgende:

"Het is goed dat er veel partijen zijn, maar we zijn nu nogal overbedeeld wat betreft het aantal politieke partijen in de Kamer. Je kunt nooit bij iedereen precies zeggen waar de partij voor staat en het is niet altijd op maat gesneden."

Dat ze dat als VVD'er uit haar strot kan krijgen is werkelijk een grof schandaal. Als er één partij is waarvan het niet duidelijk is waar die "voor staat" dan is het die club van, voor en door arrogante nepliberalen.
Je zou lachen om Kroes' uitspraken als ze niet zo ontzettend arrogant én bedrieglijk waren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten