VVD’er Neelie Kroes is doodsbang voor Thierry Baudet: ‘Hij mag in de zak mee naar Spanje’

Is ze weer aan de alcohol geweest?

VVD’er Neelie Kroes is absoluut niet te spreken over Thierry Baudet en zijn partij Forum voor Democratie. De reden laat zich raden: FVD profiteert van het principeloze nep-leiderschap van Mark Rutte. Dat vinden die-hard VVD’ers als mevrouw Kroes niet fijn.

Natuurlijk zegt ze dat niet hardop. Nee, het probleem is volgens haar, aldus Kroes bij WNL Op Zondag, dat Baudet een “populist” is. Sterker nog, wat haar betreft is hij in dat opzicht net zo “erg” als Geert Wilders. Vervolgens zeurde ze iets over oneliners:

“Ik ben voor de discussie, maar doe dat alsjeblieft aan de hand van argumenten, niet aan de hand van oneliners.”

Ze ging verder:

“Met oneliners brengt hij een hele groep mensen in beweging. Maar ik ben er niet bij mee, als ik zie waar het toe leidt: weer die versplintering.”

Versplintering? Wacht eens even. Ik begrijp dat mevrouw de VVD’er vindt dat haar partij recht heeft op alle zetels die Thierry binnenhaalt, maar dat komt toch nogal arrogant over. Zetels moet je verdienen. Je krijgt ze niet zomaar omdat je toevallig ‘de VVD’ bent.

En trouwens, er is helemaal geen sprake van “versplintering.” FVD staat daadwerkelijk voor conservatisme. Het is overwegend een réchtse partij. Dat geldt absoluut niet voor de VVD. Die club is onder Mark Rutte’s leiding knetterlinks geworden. Als Kroes boos wil worden moet ze zich dus op nieuwe linkse partijtjes richten zoals de Partij voor de Dieren.

Hilarisch genoeg zei Kroes ook nog het volgende:

“Het is goed dat er veel partijen zijn, maar we zijn nu nogal overbedeeld wat betreft het aantal politieke partijen in de Kamer. Je kunt nooit bij iedereen precies zeggen waar de partij voor staat en het is niet altijd op maat gesneden.”

Dat ze dat als VVD’er uit haar strot kan krijgen is werkelijk een grof schandaal. Als er één partij is waarvan het niet duidelijk is waar die “voor staat” dan is het die club van, voor en door arrogante nepliberalen.

Je zou lachen om Kroes’ uitspraken als ze niet zo ontzettend arrogant én bedrieglijk waren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

110 reacties

 1. Code134

  De kritiek van Neelie komt kennelijk hard aan bij de redactie van de Baudetbode.

  1. Code134

   Als je wilt weten waar de redactie van de Baudetbode belang aan toekent hoef je alleen maar het aantal artikelen te tellen. AnneFleur, Sylvana, Kuzu en Neelie worden kennelijk zeer gevreesd.

   1. Pecunia

    Die lacht er alleen maar om, net zoals om jouw commentaar.

    1. toetssteen

     @pecunia
     En zo is het!

   2. swetsnek

    alsof die ouwe taart nog iets in de melk te brokkelen heeft
    Als dat mens wat zegt is ze het 10 sec later allang weer vergeten die moet allang in een bejaardencentrum zitten rot op met die ouwe doos

  2. van Urk

   Soms moet je er gewoon bij neerleggen dat je oud en afgetakeld bent en dat het (toekomstige) volk weer wat nieuws wilt. En tja FvD heeft waarschijnlijk wat de VVD niet meer heeft. Populist uit de mond van een politieke mastodont vindt ik dan ook een vies afkeurend woord voor een jonge politici dat vernieuwend politiek wil gaan bedrijven.

   1. Freud

    Ja hoor “een jonge politici dat ……” En jij noemt iemand oud en afgetakeld die meer intelligentie in haar pink heeft dan jij in je domme kop. Je kunt beter wat meer in je griffermeerde bijbel lezen dan leer je dat je je vijanden lief moet hebben en als toegift leer je dan ook foutloos nederlands schrijven, hypocriet.

    1. J.C.

     @Freud

     “Ja hoor “een jonge politici dat ……” En jij noemt iemand oud en afgetakeld die meer intelligentie in haar pink heeft dan jij in je domme kop”.

     En op grond van welke feiten beweert “alias Freud” feitenvrij dat Neelie Kroes heel intelligent is? Alleen al uit haar domme opmerkingen bij WNL Op Zondag komt een heel ander beeld naar voren.

     “Alias Freud” heeft mensen, die anders over feiten denkt dan hij, niet lief. Maar meent een ander dat wel op te kunnen leggen, hetgeen veel nare linkse deugmensen met zich meedragen.

    2. van Urk

     Freud@ Ik heb ook mijn naasten lief. Daarom stem ik geen VVD. 😉

    3. wheelboy

     Freud ,Kerel als je iemand beschuldigd van foutloos schrijven schrijf dan niet griffermeerde bijbel maar gereformeerde bijbel .Laatste is goed eerste is ehm niet slim laten we zeggen .Komt bij dat zelfs geleerde NL niet foutloos schrijven .
     Dan Kroes .Zij staat voor alles waar een gewone werknemer niet voor staat .Zij is de persoonlijking van het bedrijfsleven . Zij heeft totaal niets met de gewone man op net als haar VVD .En ja ook ik heb mijn naaste lief en stem daarom alleen al geen VVD

     1. Freud

      Even lachen. Griffermeerd (spottend) werd al gebruikt door Multatuli. Weleens van gehoord? Je hoort te bewijzen dat Kroes meer intelligentie heeft dan van Urk, die 2 taalfouten in één zin schrijft? En op dit forum mag je haar gerust een “veenlijk” noemen, ouwe taart, afgetakeld en wat niet meer. De ergste vuiligheid zal wel weggecensureerd zijn. Dat zij tot de zgn. “elite” behoort is duidelijk. En ik weet ook heus wel dat ze vaak tegen het bedrijfsleven heeft aangeschurkt. Maar iedereen weet dat zij “kartelvorming” bestreden heeft en met resultaat. Jawel! Wat dan? Zoek dat zelf lekker op. Maar je hebt dan in ieder geval het recht niet meer om haar uit een donker hoekje met ongenuanceerd taalmisbruik te debunken.

    4. trampoline

     Smit Kroed wordt algemeen beschouwd als de belangenbehartiger van EU-corruptie.
     Dus als jij corruptie als hetzelfde ziet als intelligentie, heb je volstrekt gelijk

   2. Bloem

    Kroes is zure beroepspolitica die niets anders in haar leven heeft. Ze heeft nooit een pesoonlijk leven opgebouwd. Zielig mens

  3. Rosasolis

   @Code13. Goed van Neelie. Zij heeft, na al die jaren in het politiek van Nederland, en ook in de Eu alle recht om haar meningen en kritiek te geven. In tegenstelling van dit domme artikel van vandaag aan dit site, is N. Kroes helemaal niet zomaar weg te vegen.
   Zij is er nog steeds bij. Als jullie ons oudere politici willen discrimineren van wegen hun leeftijd, dan moet u nu aan een lange lijst beginnen, inclusief G. Wilders en andere “oudjes” zoals de half van de FvD, T. Hiddema. Misschien zal er een nieuwe wet komen van de FvD, dat mensen boven 50 jaar hebben niets meer hebben te vertellen. Dat binnenkort kregen al ons “oudere mensen” een officiele brief dat omdat wij “boven het toegelaten leeftijds grens zit”, dat wij ons zakken moeten regelen, voordat wij naar de kliniek gaan om aan de verplichte einde aan ons leven mee te doen!

   1. Marija

    U zou de documentaire *beerput Nederland* eens moeten zien.
    Dit mens heeft zich destijds ook ingelaten met milieu-misdadigers.
    Zie en huiver.

 2. Marija

  Deze Old lady heeft moeite zich aan haar leeftijd aan te passen.
  Zure VVD-er.

 3. Duckday

  Leugens bedrog hoogmoed waanzin en belust op macht angst om het volk mee te laten beslissen Nee eigen gewin is belangrijker Hoeveel VVD zijn er de afgelopen jaar niet op gestapt wegens ****** hoeveel is er de doofpot ingegaan

 4. Floris

  Leeft dat veenlijk nog?

  1. glazenbol

   Dit hersendode VVD kadaver meende ook nog even eeen duit in het zakje te moeten doen!!

 5. Roughwood

  Ach ja, die immer integere VVD-ers. Volksverlakkerij door Vrekken en Draaiers. De vleesgeworden machtsgeile arrogantie. Met 21 strafrechtelijke veroordelingen sinds 2008. Breek me de bek niet open. Allemaal lekker VVD blijven stemmen mensen. Vertrouwen in de toekomst! Doei!

 6. Floris

  De meeste narcisten zijn mannelijk, maar het veenlijk Kroes is een mooi voorbeeld van een vrouwelijke narcist.

  1. Code134

   Wat voor man ben je als je een oudere vrouw uitkaffert voor veendijk?

   Geen hoogstaand mens, lijkt me.

   1. Floris

    Sprak de mannelijke narcist en psychopaat.

    “Internet Trolls Are Narcissists, Psychopaths, and Sadists
    Trolls will lie, exaggerate, and offend to get a response.”

    https://www.psychologytoday.com/blog/your-online-secrets/201409/internet-trolls-are-narcissists-psychopaths-and-sadists

    1. denk eens na

     Misschien veen grot beter omschreven?

   2. Pecunia

    Veenlijk.

   3. Roughwood

    Begrijp ik nu goed dat u in dezen übermensch Marcel van Dam citeert?

 7. Paaldanseres

  Leeft dat veenlijk nog altijd?… Tjeetje…
  Trut… ga eens gauw deaud.

 8. Ni28

  Deze vrouw is het bewijs dat te lang doorwerken niet verantwoord door waanbeelden op hoge leeftijd.

  1. denk eens na

   Dat is het party kartel het houd pas op als iedereen dood is

   1. Anton Adriaan

    Een ‘Party Kartel’ wat is dat? Vieren zij de hele dag feest? Denk Dens Na is weer aan de zuip. #thumbsupdenkeensna

    1. denk eens na

     Natuurlijk vieren zei daar feest. Geld en drank zat.

 9. Scaldis

  Pfff dat is schrikken. Moet dat nou, die foto bij het artikel?

  1. Code134

   We zijn natuurlijk ook reuzebenieuwd naar de foto van Scaldis.

   1. Scaldis

    Uhttps://www.shutterstock.com/image-photo/sensual-woman-outdoors-happy-female-on-416078359?src=TVNjecfSvaZQgFqgyfULSg-1-68

 10. joost2

  Kroes: netwerk sloof, graaister, boevenvriendje. Onaardig mens.

  Pim Fortuyn heeft deze “dame” ooit werkelijk compleet gefileerd, wat voor een arrogante kwal zij ooit in Rotterdam was.
  Zoek maar op google: “de geweigerde column van Pim Fortuyn inzake ons Neelie”.

  Wat een ouwe draak van een “dame” is die Kroes.
  Journalisten zoals slijmjurk Nieman nemen haar nog serieus ook en geven haar nog immer een podium.

 11. denk eens na

  Het word tyd dat neeltje wat in haar gezicht laat spuiten en dan bedoel ik beiden.

  1. Code134

   Arme jongen!

   1. denk eens na

    Inderdaad !

    1. DolleDries

     Het lijkt wel of zij een zuuraanval op haar gezicht heeft gehad.

    2. denk eens na

     Must be horror

     1. Scaldis

 12. denk eens na

  Baudet ruikt aan een bloemen zakje , Ik zou wel eens willen aan welk zakje de hr kroes ruikt iedere dag??

  1. Tjeempie80

   Zieke jongen.

   1. DolleDries

    Ruik jij nog wel eens aan je zakje. Of snuif je nu.

    1. denk eens na

     Zo lenig ben ik nu ook al wel niet meer.

     1. DolleDries

      Ik bedoelde zeempie 80

 13. meanstreak2099

  neelie kroes oud vvd’er, waar is zij op betrapt in haar tijd bij de vvd

   1. meanstreak2099

    dank je wel

 14. Baaz

  Neelie is 76, het wordt toch een keer tijd dat ze het veld ruimt. Ze is exponent van de oude politiek en Thierry kan zijn zaakjes zelf wel regelen.

  Dag Neelie, ga lekker met pensioen meid, je hebt het hard nodig zo te zien.

  1. Code134

   Neelie Kroes weet met haar uitspraken het DDS-kippenhok volledig van de leg te krijgen.
   Daarmee is het politieke en maatschappelijke relevantie oorverdovend bewezen.

   De rest is debiele leeftijdsdiscriminatie en zieke seksuele frustratie van oudere mannen die kennelijk menen dat je oudere vrouwen mag uitkafferen voor veenlijk en erger. Ziek volk.

   1. Top

    En U? Een klootviool? Of Teek? Lui persoon. Parasiet? School verlater zonder diploma? Of gewoon bij je voornaam Zultkop!

  2. Code134

   Theo Hiddema is 74.vind je dat hij vanwege zijn leeftijd ook het veld moet ruimen of mogen oudere mannen langer door?

   1. Code134

    Baaz komt er waarschijnlijk niet meer aan toe om hierop te reageren. Hij is razend druk met het fröbelen van een penis.

    1. Spaanse kok

     Misschien kan baaz er wel een leuk tekening bij maken, is die goed in

   2. Spaanse kok

    Ohhhh, nu je het zegt, ehhhhhhhhh.
    Ik denk dat ik …………
    Wacht even………..
    Ja, maarrrrrrrrrrrrrrrr……………..
    Kweetnie!!

 15. Christina

  Hoe oud is Neeltje wel niet, in ieder geval zal ze nooit zo oud worden als dat haar kop eruit ziet, tjezus wat een graftak!
  Altijd al een akelig wijf geweest met die hete aardappel in haar strot en die grijpgrage skeletten vingers van d`r, ja een ras echte VVD`er!!

  1. Code134

   Christina, Theo Hiddema is net zo oud als Neelie. Vind je dat die ‘graftak’ ook het veld moet ruimen, of mogen oude mannen langer mee.

   1. Baaz

    Je kunt niet tellen Code… Bovendien is Neelie exponent van de oude en Theo van de nieuwe politiek.

 16. Ben Zine

  Ze ziet er uit als een mummie. Mijn God, wat een eng mens. Brrrrrrrrr. Met die perkamenten huid en die bloeddoorlopen uitdrukkingsloze ogen. Een overduidelijk voorbeeld van iemand die niet kan accepteren dat ze aan aftakeling onderhevig is en dat de tand des tijds haar bepaald niet heeft gespaard. Er is een gezegde dat luidt: De jeugd (Baudet) heeft de toekomst. Als je zoals Kroes al met een been in het graf staat past het niet om op zo’n denigrerende toon over een politicus van de nieuwe generatie te spreken, die alles heeft wat Kroes mist: Flair, jeugd, enthousiasme, bevlogenheid, een frisse realistische kijk op de wereld. Wat een ziek wijf. Bah, echt weer zo’n VVD gedrocht. Nogmaals: Het gevaar zit ‘m met name in die VVD, dat incestueuze krokettenclubje van types als Rutte, Kroes, Hennie Keizer, Frans Weisglas, Frits Korthals-Altes, noem maar op, de een nog arroganter dan de ander. Echt verkeerd volk. Dat is de grootste vijand voor rechts, namelijk de vijand van binnenuit. Vanuit de richting waar je het niet verwacht. De partij die beweert rechts te zijn, maar zo rood is als een kroot. Sinds Dijkstal (ook al zo’n verschrikkelijke VVD-er) heeft die partij al haar geloofwaardigheid verloren. Als het Baudet ligt kunnen we de VVD binnen afzienbare tijd opheffen. Weg met dat inteeltclubje !

  1. Code134

   Interessant, Ben Zine, gaat niet in op wat Neelie inhoudelijk zegt, maar meent te kunnen volstaan met het diskwalificeren van haar uiterlijk en haar leeftijd.
   Een afschuwelijke uiting van leeftijdsdiscriminatie.

   1. Ben Zine

    @Code
    Wat ik bedoel te zeggen is dat het voor iemand die de 80 nadert, en die symbool staat voor een generatie kartelpolitici die hun hele leven lang hun zakken zeer goed hebben gevuld met royaal betaalde, elkaar toegespeelde “bestuursfuncties”, met als tegenprestatie het langzaam maar zeker uitleveren van ons land, onze macht en onze soevereiniteit aan Brussel en het voorgoed veranderen van de maatschappij in sociaal en demografisch opzicht, door het initiëren en faciliteren van een ongekend massale immigratie uit landen met een cultuur welke zo goed als onverenigbaar is met die van ons, dat het voor zo iemand TOTAAL ONGEPAST is om zich op een dergelijke kleinerende en verwaande manier uit te laten over een jonge bevlogen politicus, beschaafd en ontwikkeld, die het presteert om met een gezelschap van mensen van statuur (o.a. Paul Cliteur, Jan Louis Burggraaf) binnen een jaar tijd 14 (weliswaar virtuele) zetels te behalen. Dat is een enorme prestatie die diep respect afdwingt. Het getuigt van een stuitende onbeschaamdheid om zo iemand zo maar even gemakshalve weg te zetten als “populistisch” (hoe origineel, kennelijk kwam ze niet verder dan deze goedkope uitgewoonde demoniserende karakterisering, in plaats van het inhoudelijk bediscussiëren van Baudets standpunten). Het zou Kroes sieren als ze, gezien haar hoge leeftijd, de wijsheid en de nederigheid zou hebben om een stapje terug te doen en plaats te maken voor “the new kid on the block”. Het is pijnlijk om te zien hoe deze vrouw zich kennelijk totaal niet bewust is van de vergankelijkheid van het leven, en dat ze nog altijd een “attitude” heeft die helemaal niet meer past bij iemand van 76. Of ze zit gewoon in de ontkenningsmodus, dat kan natuurlijk ook, dat ze denkt dat ze nog steeds 30 is of zo. Hoe dan ook, Kroes is een pijnlijke vertoning. Ze zou tegen zichzelf beschermd moeten worden.

    1. corfo

     @ Ben Zine.
     Helemaal mee eens ! De rioolrat die zich code123 noemt, doet niks anders als zuigen, plaagstootjes uitdelen, inhoudsloze reacties plaatsen enz. maar komt nóóit met bronnen. Laten doodbloeden zo’n nageboorte.
     Trouwens : hoe lang kan men een lijk als dat van Neelie nog “toonbaar” houden ? Volgens mij is het al langere tijd niet meer om aan te zien en komt er niks behoorlijks meer uit.

   2. Marija

    Nel moet inhoudelijk gewoon haar *muil* houden.
    Die is totaal verrot en geheuld met havenbaronnen.
    Zie 2Doc BEERPUT NEDERLAND.

 17. Code134

  Baaz meent kennelijk dat oude mannen langer mogen doorgaan in de politiek dan oude vrouwen.

  Pijnlijk en onthullend.

  Baaz fröbelt graag vieze plaatjes. Een trieste loser.

  1. Pecunia

   Losers zijn forumleden die geen antwoord meer geven als ze met de bek vol tanden staan, weet je nog landverrader?

   1. Code134

    Nee, dat weet ik niet.

    1. Pecunia

     Zo’n antwoord verwachtte ik al, hou je maar van de domme trieste loser.

     1. Code134

      Je kunt het je ook niet meer herinneren?

      Tragische sukkel.

     2. Pecunia

      Ja dat kan je natuurlijk ook nog zeggen maar laat ik je dit verklappen, er is hier maar een trieste loser en tragische sukkel en dat ben jij.

 18. sonar

  Rutte moet gaan opletten want zo ga je eruit zien als je de boel beliegt en bedreigd,en hij is hard op weg met liegen en bedriegen.
  Eigenlijk is dat wel voor de gehele Vereniging Van Dieven van toepassing.

  1. sonar

   Bedreigd=bedriegt

 19. Paul

  Hilarisch genoeg zei Kroes ook nog het volgende:

  “Het is goed dat er veel partijen zijn, maar we zijn nu nogal overbedeeld wat betreft het aantal politieke partijen in de Kamer. Je kunt nooit bij iedereen precies zeggen waar de partij voor staat en het is niet altijd op maat gesneden.”
  ______
  Hoe meer partijen hoe democratischer.
  Eigenlijk zouden er 150 partijen moeten zijn…soort van hoofdelijke stemming voor altijd.
  Dan wordt de politiek pas echt door de VOLKSVERTEGENWOORDIGING gemaakt, en niet dichtgetimmerd door enkele partijen die door middel van partij-discipline de boel op slot zetten voor alle anderen.

 20. Joop Sigaar

  Ja ja mevrouw Kroespoes ,daar gaat jullie macht ,het verdwijnt als sneeuw voor de zon ….
  Kijk, schoon op jezelf zijn kan je op vele manieren uitleggen maar zulke opmerkingen geven aan dat ze van onder tot boven en van voor tot achter verschrikkelijk stinkt .
  Oud kadaver !

 21. Guus Geluk

  Kroes heeft natuurlijk gelijk. Met oneliners kom je er niet. Met zwartmakerij evenmin.

  1. Vit

   Zag ze dat nou zelf maar in, ik heb Thierry er nog niet op kunnen betrappen, jij wel?

   1. Guus Geluk

    Volg je weleens de kamerdebatten?

    Als ik de kamerdebatten zie, zie ik een groot aantal vertegenwoordigers debatteren over de toekomst van dit prachtige land. Baudet zit achteraan, ongeïnteresseerd aan het twitteren. Terwijl andere kamerleden – ja, ook de koranverbieders van de PVV – het kabinet op het scherpst van de snede aan de tand voelen, komt Baudet slechts enkele malen overeind om zijn zegje te doen. Met zijn oneliners en insinuaties – waarmee hij klimt in de peilingen – redt hij het echter niet in het debat. Voortdurend gaat hij onderuit.

    Dat ziet het grote publiek niet, voornamelijk door de gelikte campagne die Baudet voert.

    Neem nu het soldatenpakje van Baudet: heeft Baudet met zijn oneliners en publiciteitsstuntje iets aan de situatie van onze mensen kunnen verbeteren? Nee, het was Omtzigt die minister Bijleveld van Defensie tot actie maande. En nee, Omtzigt had geen soldatenpakje aan.

    Overigens heeft Baudet Rutte stelselmatig zwartgemaakt. “Machtswellusteling”, “naar Brussel”. Als links had geschreeuwd dat Baudet een machtswellusteling is, had links ongetwijfeld het verwijt gekregen te demoniseren. Baudet mág Rutte echter zwartmaken: want de VVD moet kapot, evenals diens leider.

    Dus heeft Kroes gelijk.

    1. Vit

     Dat is geen zwart maken maar constateren van feiten en dat benoemen, Kroes doet het met uit de lucht gegrepen.

     Thierry gaat niet onderuit in debatten, men lacht alleen schaapachtig als hij gelijk heeft en er niet geantwoord kan worden zonder toe te geven.

     Het zijn er overigens wel erg veel die het volgens jou niet zien en stijgende.

     1. Guus Geluk

      Als links zegt dat Baudet een racist is, zal zij vast ook in de veronderstelling zijn dat zulks het constateren van de feiten is. Natuurlijk klopt dat voor geen meter. Evenzo slaat de onophoudelijke stroom aan zwartmakerij die Baudet uitstort over Rutte, nergens op.

      Schaapachtig lachen? Laten we het debat van het mortierongeval in Mali als voorbeeld nemen. Had Baudet het onderzoeksrapport van de OVV eigenlijk wel gelezen? Wellicht niet, hij kwam naar voren in zijn pakje, bralde enkele one-liners, en verdween van het spreekgestoelte. De Kamer hoorde het enigszins glimlachend aan. Wie regelde uiteindelijk dat de nieuwe minister van Defensie om tafel gaat met haar mensen? Omtzigt van het CDA. Een soldatenpakje had hij daarvoor niet nodig.

      (Overigens debiteerde Baudet een leugen toen hij beweerde bij het partijcongres dat niemand er zorg voor draagt dat onze militairen goed zijn uitgerust. Bijleveld heeft eerder een groot budget uitgetrokken voor militairen op missie. Maar Baudet kan gebakken lucht verkondigen).

      Het zijn er erg veel, en daarom zeg ik groot publiek. Baudets campagne is gelikt.

     2. Vit

      De reacties van het militaire personeel zeggen wat anders, deze onderschreven het namelijk.

      “Had Baudet het onderzoeksrapport van de OVV eigenlijk wel gelezen? Wellicht niet”

      Laat dat wellicht er maar af, want ik weet 100% zeker van wel.

      Omtzigt heeft andere methodes waar ook niets mis mee is.

     3. Guus Geluk

      Lees het kamerdebat van het mortierongeval in Mali nog eens na. Dat militairen met ondeugdelijk materieel op pad werden gestuurd, en dat de kogelvrije vesten niet in orde waren, hadden we allemaal kunnen lezen in de Telegraaf. Verder gaat Baudet niet inhoudelijk op de onderzoeken in. Hij gooit een paar oneliners op tafel, wijt het geheel aan de VVD (het kabinet gaat over Defensie), en verdwijnt.

      Baudet doet alsof hij een intellectueel is, maar als politicus toont hij een schrijnende, intellectuele armoede.

      Dat is dus de reden dat ik Kroes gelijk geef.

     4. Vit

      Het woord vrije in vrije meningsuiting is een groot goed, wij denken nu eenmaal anders over wat er gaande is.

      Wat oneliners betreft zeg je daar vaak meer mee als met een heel verhaal, want dat stemt de mensen direct tot nadenken.

      Thierry kun je een bovengemiddelde intelligentie niet ontzeggen, ik schat het in op nou ehhh behoorlijk.

     5. Guus Geluk

      Met je eerste stelling ben ik het zeker eens, de vrijheid van meningsuiting is een groot goed. In het parlement moet je wat mij betreft alles kunnen zeggen: het is ook goed dat personen niet kunnen worden vervolgd voor wat zij in de Tweede Kamer danwel Trêveszaal uitspreken.

      Met je tweede stelling ben ik het niet eens. Soms zeg je met een oneliner inderdaad meer dan met een lang betoog, maar anderzijds heb ik – net als Kroes – bezwaar tegen het altijd maar gebruiken van oneliners.

      Wat je derde stelling betreft: ik ben ervan overtuigd dat Baudet intelligent is, net als veel andere fractievoorzitters. Nederland is tenslotte ook één van de meest hoogontwikkelde volken ter wereld.

     6. Vit

      Oké je moet een oneliner wel onderbouwen natuurlijk maar dan zo kort mogelijk.

      Ik heb het vandaag verder erg druk dus enige reactie komt later.

     7. Pecunia

      Helemaal mee eens.

      Succes met stucen vandaag, ik weet dat het je hobby niet is.

    2. HW

     Je mag dan de Kamerdebatten volgen, maar dat getuigt ook aan een gebrek aan intellect, Guusje.
     Het heeft tegenwoordig geen zin om Kamerdebatten te volgen.
     De coalitiepartijen hebben hun standpunten vastgelegd in het regeerakkoord en de oppositie heeft werkelijk geen inbreng meer.
     De uitkomsten zijn al bekend voordat het debat gestart is, dus zie ik er tegenwoordig vanaf om de jaknikkers maar enige aandacht te schenken.

     1. Guus Geluk

      Daarom is het ook oppositie, zij staan lijnrecht tegenover de coalitie. De oppositie kan niettemin het kabinet middels moties en amendementen manen tot actie.

 22. Babaji538

  Als je het al, over een zak hebt,
  dan moet je je van een goede verzekerd weten!
  Inmiddels is er enige twijfel gangbaar
  hoe je de naam van mevr. Neelie Smit-Kroes
  hebt te schrijven.. .
  Het zegt mij meer dan voldoende.
  Petra Hermans

 23. Viertel

  Alzheimer ontziet niemand ! Ook Neelie moet er aan geloven.

 24. Pedrito

  Het oude lijk orakelt !

 25. Kodi

  Je kan bij Neelie Criminelie al aan haar gezicht zien dat ze vals is.

 26. corfo

  Hé, het fossiel is tot leven gewekt !

 27. corfo

  Ik zag bovenstaand portret van dit oude vel : je schrikt je helemaal kapot ! Als er nog iets zinnigs uit zou komen (aan geluid !!) zou ik er mogelijk nog mee kunnen leven; er komt wél geluid uit, maar niet om aan te horen !

 28. Peter Loosduinen

  Is ze opgegraven ?

 29. Pecunia

  Foutmelding testcase :stv:

 30. lanex

  Overal lees je de extreme jaloezie van de tegenstanders van Baudet, het stukje van Aalbers op TPO, het NRC, de VK, radio1, daar buitelen ze over elkaar heen om Baudet te veroordelen, het is bijna om je dood te lachen, ja is bijna een “fatwah”.
  Maar de haat van al die bevooroordeelde marxisten is gevaarlijk, er zitten heel veel Volkerts tussen deze zogenaamde deugenden, eng.

 31. Rosasolis

  Waarom mag Neelie Kroes haar mening niet doorgeven. Wat een belachelijk artikel
  over een zeer open, eerlijke, en intelligente vrouw. Die jarenlang veel toegewijde dienst heeft geven aan ons regering en aan de EU. Waarom haar pakken wegens haar eerlijke
  commentaren? En wat ik veel erger vind als beroeps vrouw, waarom horen wij over geweldige bejaarde mannen die mogen rustig hun meningen doorgeven, maar als een oudere vrouwelijke politicus haar mening doorgeeft,
  dan krijgt zij een etiket opgeplakt: dement oud wijf! Beste DDS redactie laten wij a.u.b. meer horen van Neelie Kroese.

  1. Marija

   Ja ik heb al aan redactie gevraagd of men n.a.v. de docu van gisterenavond Beerput Nederland (waarin ook Nel Kroes een grote rol heeft gespeeld mv Rosasolis), ook het licht van DDS eens wil laten schijnen, waarvoor bij voorbaat dank.

 32. fusilier

  Geen wonder dat haar ex man destijds aan de drank was.

  1. Kodi

   Het kan verkeren. Haar ex-man is inmiddels een stuk realistischer geworden. Als je natuurlijk uit de politiek weg bent en je schaapjes op het droge hebt, is het wat makkelijker om eerlijk te zijn, dat dan weer wel. Maar onderstaand artikel is zeker de moeite van het lezen waard.

   ’Islam is heel andere koek’
   https://www.telegraaf.nl/nieuws/552094/islam-is-heel-andere-koek

   Zolang de immigratie niet wordt beperkt, zal de integratie van migrantengroepen in Nederland nooit slagen, zegt oud-minister Bram Peper. Zeker als het op moslims aankomt, bij wie de integratie ’heel andere koek’ is gebleken dan bij allochtonen uit andere landen.

   Noem hem geen politicus. „Dat ben ik al zeventien jaar niet meer en ik wil niet als een kwijlende mastodont mijn kijk op de huidige politiek geven.” Maar als het over integratie gaat, wil Bram Peper als socioloog best zijn steentje aan het debat bijdragen. Hij zag in de zestien jaar dat hij burgemeester was van Rotterdam zijn stad verkleuren, was binnen de PvdA de eerste die openlijk de vraag stelde of het wel zo goed was cultuurverschillen te koesteren. En als minister van Binnenlandse Zaken in het eerste kabinet-Kok zag hij in het integratiedossier ook zaken die hem de wenkbrauwen deden fronsen.

   „Integratie met behoud van eigen cultuur, ik heb dat altijd tegenstrijdig gevonden.” Peper steekt een sigaartje op terwijl hij peinst over de leidraad die het integratiebeleid vanaf de jaren zeventig bepaalde. „Als je van plan bent ergens te blijven, dan betekent aanpassing aan de omgeving hoe dan ook dat je iets van je cultuur verliest. Maar dat leerstuk van behoud van identiteit werd vooral opgevat als: eigen subsidiestromen, eigen organisaties, het stadhuis dat vol hing met boodschappen in allerlei talen. Het idee was dat je je oorspronkelijke taal heel goed moest kennen voordat je Nederlands kon leren. Daar heb ik nooit in geloofd.”

   Waar geloofde u wel in?

   „We hadden begin jaren negentig het Project Integratie Nieuwkomers. Uitgangspunt was: je moet je aanpassen aan bepaalde grondregels. Met voorop het leren van de taal. Dat kreeg grote belangstelling. Uit heel Nederland kwamen ze kijken hoe we dat hier deden, ook uit het buitenland. Het was vernieuwend. Het project is op zeker moment helaas ondergesneeuwd.”

   Hoe kwam dat?

   „Door de grote migratiebewegingen van de jaren negentig. Het werden aantallen waar je niet tegenop kon. Dat was rijksbeleid, maar wíj zaten ermee. Dat is de les: je kunt nieuwkomers proberen te laten integreren, maar als het er te veel worden, lukt het niet.”

   Wat heeft u hier als minister van Binnenlandse Zaken eigenlijk mee gedaan?

   „Ik weet nog dat ik de BVD (Binnenlandse Veiligheidsdienst, tegenwoordig de AIVD) in ’99 vroeg om een rapportage over waar al die mensen vandaan kwamen. Er bleken grote groepen mensen van buiten Europa onze kant op te komen, vooral uit de oude Sovjet-republieken en allerlei vreemde landen. De dienst signaleerde toen al dat er organisaties achter zaten die we nu mensensmokkelaars zouden noemen. Die rapportage was gebaseerd op informatie van zusterinlichtingendiensten. Het stuk is naar de minister-president en de minister van Justitie gestuurd. Ik zei tegen Joris Demmink – de directeur-generaal vreemdelingenzaken, een voortreffelijk ambtenaar – ik zei, Joris: we moeten hiermee doorgaan. Joris zei: ik kan die mensen leveren. Maar er bleek geen belangstelling. Ik kreeg die mensen niet. Het bleef steken in de top van de politiek.”

   Dus: de aantallen werden te groot en de politiek had er geen aandacht voor.

   „Ja. Nederland is een land met een op zichzelf aardige traditie van openstaan voor vreemdelingen, van solidariteit. Maar eind jaren negentig werden we erdoor overspoeld. Daar is wel het nodige aan gedaan, met die strengere asielwetgeving van Job Cohen. Maar Nederland was veel te aarzelend om te zeggen: leer de taal, zorg dat je werk hebt. Mis je die dingen, dan mis je de jas die je hier om je heen moet hebben.”

   Is dat alleen de schuld van de politiek?

   „Er zijn ook andere factoren. Toen de gastarbeiders net kwamen, werden ze op de fabrieken stevig ontgroend. Ze konden een keer op vakantie naar hun vaderland, maar moesten zich verder aanpassen. Beslissend voor de huidige situatie is de schotelantenne en het internet. Via je telefoon ben je betrokken bij wat er in het thuisland gebeurt. Het oude vaderland speelt nu een grotere rol dan vroeger. Dat stelt de keuze voor dit land uit.”

   Het internet is een gegeven. Wat kunnen beleidsmakers doen om ervoor te zorgen dat mensen wél kiezen?

   „Je moet met die inburgering afdwingen dat men opschiet. Het leren van de taal moet een absolute verplichting zijn. Dat is voor iedereen het beste.”

   We hebben het bij jonge Marokkanen die voetballen met 4 mei-kransen toch niet meer over inburgering?

   „Ik denk dat religie ook een rol speelt. We hebben natuurlijk dat heilige artikel 23 van de Grondwet (vrijheid van godsdienst) waardoor iedereen een schooltje kan beginnen. Daar hebben we problemen van, zoals nu met die islamitische school in Amsterdam. Katholieken werden tot de jaren zestig niet vertrouwd omdat ze een oriëntatie hadden op de paus. Nu kijken we naar islamieten en vragen we ons af: waar ligt je loyaliteit?”

   U suggereert dat moslims er straks net als katholieken gewoon bij horen?

   „Dat vraag ik me dus af. We hebben vanaf de jaren vijftig 250.000 mensen uit Indonesië opgevangen. Dat is in de armoedige situatie van toen redelijk gelukt. Van de 150.000 Chinezen in Nederland hebben we nooit wat te duchten gehad, al deden ze natuurlijk heus wel eens stoute dingen. Van de Hongaren die in de jaren vijftig hier kwamen hebben we nooit meer wat gehoord. De 20.000 Kaapverdianen in Rotterdam hebben een cultuur die zich kon voegen naar de Nederlandse. We hebben de grote toeloop gehad van Surinamers in de jaren zeventig en tachtig. Dat leverde grote spanningen op, ook in het kabinet-Den Uyl. Nu hoor je van niemand meer dat ze last hebben van Surinamers. Maar culturen uit islamitische landen, dat is toch totaal andere koek. Ze worden gevoed door een cultuur die wezensvreemd is aan de Nederlandse.”

   Wat is er dan zo anders?

   „Het is een cultuur die gemotiveerd en gevoed wordt door imams van het orthodoxe soort die geen enkele band met Nederland hebben. En ook… Kijk, als in Staphorst vroeger iemand vreemdging, dan werd die in een kar door het dorp rondgereden en te schande gemaakt. Maar er kwam geen geweld aan te pas…”

   Dat gewelddadige ziet u wel in de islamitische cultuur?

   „In zekere zin wel. Aboutaleb doet hier in Rotterdam geweldig zijn best om iedereen erbij te houden, maar hij wordt ook bedreigd uit die kring.”

   Marokkanen, Turken, Somaliërs, Afghanen: ze zijn hier. En nu?

   „Goeie vraag. Het Nederlandse beleid is strenger geworden, zowel op immigratie als integratie, maar de uitvoering is nog altijd gebrekkig.”

   Als we kijken naar de immigratie, de kosten die zijn gemaakt en de problemen die het geeft, zou het niet goed zijn om daar eens een parlementaire enquête aan te wijden?

   „We hebben natuurlijk de commissie-Blok gehad. Het zou goed zijn om daar eens een update van te maken, al is het alleen maar om aan het Nederlandse volk te laten zien wat er allemaal gebeurt.”

   U zegt: aan de ene kant de instroom begrenzen en aan de andere kant straffer integratiebeleid voeren. Wat als we op de huidige voet voortgaan?

   „De verzorgingsstaat raakt verder versoberd. Dat was al aan de gang, maar door de economische groei valt het niet zo op. Je kunt niet immigratieland én verzorgingsstaat zijn. De PvdA heeft de verzorgingsstaat te veel gezien als ’de overheid betaalt wel’, terwijl in Scandinavië bijvoorbeeld het veel meer in het dna van mensen zit. Dat betekent dat burgers voelen dat tegenover rechten ook plichten staan. Dus als mensen zien: de voorzieningen worden afgebroken, vragen ze zich terecht af waarvoor. Die zorgen worden natuurlijk niet minder als je immigratie niet beperkt.”

   1. toetssteen

    @Kodi
    Zo, die heeft duidelijk het licht gezien! Thanx.

 33. Parestado4

  Sorosientje?In Spanje zitten ze ook niet op haar te wachten!Dus brengen we haar maar waar sankt Niclaus vandaan komt:In zuid Beieren(DE)

 34. Bes Tolen

  De VVD heeft moreel haar bestaansrecht verloren. De demonisering van Pim Fortuyn was indertijd immens. Daar deden VVD-prominenten hard aan mee. Het politieke klimaat deugde al jaren niet en dan zie je het vuil van de natie aan macht winnen en het land bevlekken. Fortuyn werd in dat zieke politieke klimaat vermoord.
  Dat de VVD sindsdien geen schoonmaak heeft gehouden noch in de eigen partij noch in de Nederlandse politiek daar werk van heeft gemaakt, zegt genoeg.
  Met de VVD is het land steeds afhankelijker geworden van de grote vals geldwereld in de VS en de lakeien. De grote problemen zijn alleen maar groter geworden.
  De VVD lijkt nergens verstand van te hebben. Zelfs niet van de eigen portemonnee want ook daarmee gaat herhaaldelijk helemaal fout. Moreel heel fout wel te verstaan.

 35. Tguard

  Al die advocaten, artsen professoren juristen etc etc.
  Deze over het algemeen genomen snel groeiende groep, zeer ontwikkelde mensen met een ander idee over de inrichting van onze democratie zijn zeer vatbaar voor populisme, oneliners en zorgen voor versplintering. Idd een gevaar voor de huidige bestuurders en dat is maar goed ook. Ik sluit me aan!

 36. Marija

  Je kunt beter doodsbang zijn voor Nel Kroes.

  Zag u gisterenavond op NPO2 ook de documentaire BEERPUT NEDERLAND?

  Je haren rijzen te bergen.
  Hier zou ik graag eens een uitgediept artikel van Mike v.d.Galien over lezen.

  1. Marija

   Daar nog even aan toegevoegd: totaal corrupt.

 37. boheemen

  Ze heeft zeker het progamma de beerput op npo niet gezien.

 38. meijer61200

  Is dit fossiel nu nog niet dood? Dat had ze al lang moeten zijn als ik die foto zie. Is er verder nog iemand die dit gangsterliefje serieus neemt?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.