Wierd Duk haalt uit naar Kick Out Zwarte Piet: “Een radicale, anti-democratische splintergroep”

“Die nota bene door de overheid als een terreur-risico wordt beschouwd.”

In De Telegraaf van vandaag haalt Wierd Duk op schitterende wijze uit naar de extremisten van Kick Out Zwarte Piet én naar lokale bestuurders en linkse partijen die deze mafketels een stem geven. Dat is, schrijft Duk, een enorme fout:

“Wat zij doen is een platform bieden aan een radicale, anti-democratische splintergroep, die nota bene door de overheid als een terreur-risico wordt ingeschat.”

Vervolgens geeft Duk enkele voorbeelden van het radicalisme van de KOZP-maffia: de Amerikaanse terroriste en cop-killer Assata Shakur wordt opgehemeld én geciteerd door deze mafklappers en prominente leden van de groep laten zich regelmatig op bijzonder racistische wijze uit over blanke Nederlanders.

Zijn conclusie is daarom een waarschuwing aan Nederland — het volk en de politiek:

“Geïnjecteerd met het gif van de ’identiteitspolitiek’ radicaliseert onder onze ogen in rap tempo een ideologische cel, waarvan de leden zich steeds openlijker afkeren van onze consensus-samenleving. Nederland, let op uw zaak.”

Zo is het.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Floris

  Applaus voor Wierd!

 2. meanstreak2099

  hij heeft helemaal gelijk, de hardcore groep heeft volgens mij ook een strafblad

 3. Marija

  Wierd Duk, mensen zoals u zou ik graag in onze regering zien.

 4. Baaz

  ˜”*°•.˜”*°• DUK •°*”˜.•°*”˜

  1. Spaanse kok

   Zo zo, dat is wel een hele stevige redenering die u hier aan uw beeldscherm toevertrouwt.

   1. Anton Adriaan

    Het begint een beetje irritant te worden.
    Misschien kan Baaz weer gewoon schrijven/typen wat hij bedoelt. Leuk hoor, dat hij/zij een site heeft gevonden waar er grappige leestekencombinaties op staan. Maar wel irritant.

    Maar. Misschien is het beter zo, want zulke hele goede posten maakt hij/zij nu ook weer niet.

    1. Feit

     Trollen die iets een comment irritant vinden.

     Mhuhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

 5. denk eens na

  Ik kan er ook niet meer van maken.

 6. Feit

  Prachtig gezegd, Wierd!

  Die Zeur Pieten slopen onze consensus maatschappij.

  Ik, ik, ik en de rest kan stikken. Zo gaat dat in Ghana.

  Maar niet in Nederland! We blijven opletten!

 7. Florissa

  Maak die uilen in Den Haag maar zoiets wijs . Regering steunt de media , die hier even hard aan mee werkt

  1. trampoline

   De overheid en de media: 4 handen op één slaafse gezagsgetrouwe buik.
   Geloof maar niets van wat de reguliere media ons proberen wijs te maken.

 8. Ritter

  Het is verontrustend dat niet alleen de bestuurlijke elite luistert naar dit groepje linkse racistische radicalen maar dat dit groepje een groot platvorm krijgt van de media die kennelijk sympathiseert met dit groepje anti-Zwarte Piet radicalen.

  Wat dit groepje extremisten doet is het napraten (!) van groepjes in de VS zoals b.v BLM.

  ” Black Lives Matters” is een zwarte racistische groep die vaak bij rellen is betrokken en ook heeft opgeroepen om agenten neer te schieten. Ondanks deze dingen heeft Obama ze op het Witte Huis ontvangen.

  Dit soort groepjes zijn opgekomen onder Obama die ook steun gaf aan dit soort radicale groepjes.
  —————–
  A Short List of Black Lives Matter’s Cop-Killing Heroes
  http://www.breitbart.com/big-government/2016/07/17/short-list-black-lives-matters-cop-killing-heroes/

  1. Top

   Als je meer weet over wat er in de USA gebeurt, zal je helaas moeten constateren, dat ‘Black lives’ absoluut ‘not matter’, voor ‘Black lives’. De onderling moorden, steken schril af bij andere misdaden die gepleegd worden.

 9. Ritter

  Het artikel met Wierd Duk in de Telegraaf is te lezen op onderstaande link:

  https://www.pressreader.com/netherlands/de-telegraaf/20171204/281629600597439

 10. trampoline

  Wat erg duidelijk is geworden: lokale, regionale en landelijke bestuurders doen in hun broek voor agressieve, extreem linkse actiegroepen en misbruiken hun bevoegdheden om ze niet tegen zich in het harnas te jagen.
  Lafheid ten top!

 11. Ni28

  Wat doen deze waarschuwingen nog toe als de politiek laf is? Zij zullen het liever voor deze walgelijke groep opnemen dan voor Wier Duk. De waarheid zegeviert nog steeds niet.

 12. Ni28

  Ook opgevallen hoe sterk de argumenten van onze trollen zijn? 0.0

  1. corfo

   @ Ni28.
   “Onze” hersenloze trollen zijn op dit moment ff in een diepe winterslaap !

 13. Ni28

  Wierd Duk raakt de snaar met zijn waarschuwing voor deze zelf racistische groep intolerante herriemakers.

 14. Two Ravens Black Kettle

  84% van de scholen in de grachtengordel en hun wingewesten + HUN Staatsmedia/RTL vieren Sinterklaas met de roetveegpiet
  89% van de scholen buiten deze Deug-Kring vieren keurig het feest met een inktzwarte Pieterman.

  1. Kodi

   De grachtengordel vertegewoordigt slechts een volksvreemde zielige drammende minderheid.
   De grachtengordel is niet het volk.

   De column van Eus Akyol in het AD:

   Actie van BN’ers legt kloof tussen Nederlanders goed bloot

   De metaforische grachtengordel, voor zover die bestaat, legde gisteren per ongeluk heel goed bloot hoe ver Nederlandse burgers van elkaar af kunnen staan. Tweehonderd zelfbenoemde ‘influencers’, een modewoord voor iemand met meer dan duizend Facebookvrienden, bundelden de krachten en gingen als een guerrillabeweging tekeer tegen iedereen met een afwijkende mening.

   Op social media poseerden Bekende Nederlanders uit Amsterdam in een T-shirt met daarop de tekst: ZWARTE PIET IS RACISME. Deze campagne, groots opgezet en weinig subtiel van karakter, moet ervoor zorgen dat er iets van bewustzijn ontstaat bij de mensen die het traditionele uiterlijk van de knecht – zwart, dikke lippen, kroeshaar, gouden oorbellen – hartstochtelijk verdedigen.

   Wellicht oogst de actie applaus onder gelijkgestemden, maar bij mij werkte ze vooral op de lachspieren. Dat had in de eerste plaats te maken met de enorme pretentie van een meerderheid van de deelnemers. Het was me namelijk op geen enkele manier duidelijk waarom sommigen van zichzelf dachten dat ze Bekende Nederlanders waren. Dat moeten ze elkaar in de kroeg hebben aangepraat.

   Een aantal brult zonder gêne vanuit de periferie van de hoofdstedelijke kunstwereld dat iedereen zich moet aanpassen. Deze aanmatigende houding zorgt ervoor dat de vervreemding almaar toeneemt – precies het tegenovergestelde van wat de initiatienemers beogen. De glamourachtige foto’s zijn wellicht leuk en herkenbaar voor de verspreiders, maar anderen kunnen zich er totaal niet mee vereenzelvigen.

   Het is preken voor eigen parochie. De marginale schrijvertjes, eeuwige b-acteurs en notoire ruziezoekers gaan niemand op nieuwe gedachten brengen door met minachting het latente racisme van anderen aan te kaarten. Ze zijn losgezongen van de realiteit.

   Het enige wat zij bewerkstelligen, is dat afkeer van de progressieve mediafiguren zienderogen toeneemt. Ik merk het aan mezelf: hoewel ik zie dat ze in essentie voor iets goeds strijden, wil ik er op geen enkele wijze mee te maken hebben.

   Wie op een beetje empathie van de ander rekent, doet er goed aan zich ook in hem te verplaatsen. Dat is duidelijk niet gebeurd door de mensen achter deze nieuwe actie. De afstand tussen verschillende bevolkingsgroepen werd de afgelopen jaren groter. Door deze onlinecampagne zal daar geen verandering in komen. Misschien is het tegendeel zelfs waar.

 15. Anna

  Willen met alle geweld in Europa wonen en eenmaal hier beginnen ze met de oorspronkelijke bewoners hun normen, waarden, religie, cultuur en identiteit te demoniseren en als het even kan ontnemen. Het zal niet bij onze Zwarte Piet en kruis van de mijter van onze Sint blijven.

 16. Peter Loosduinen

  De politiemacht die nodig was voor het veilige verloop van dit protest zou wel eens tussen de 350.000 en 500.000 euro kunnen hebben gekost……………………..

 17. Parestado4

  Ik heb het al eerder gezegd:Als je wit met zwart vermengt,krijg je grijs!(Schjmink dus)

 18. Gerlos

  Juist en een zeer goede formulering, alleen ben ik bang dat die KICK OUT idioten zich er niks van aantrekken, dit verhaal zal wel weer door de linkse kerk als rechtse prietpraat worden afgeschilderd. Tijd dat de linkse hap eens gaat nadenken hoe de bewoners van ONS LAND hierover denken.

 19. jvkc.stema

  Ik las ergens dat laaggeschoolde Nederlanders zich het meest zouden bezondigen aan racisme hetwelk enkel gegrondvest zou zijn op de donkere/zwarte huidskleur. Een aanschouwelijk voorbeeld hiervoor betreft de oerwoudgeluiden die er jegens zwarte spelers worden gemaakt terwijl hetzelfde niet gebeurd jegens spelers met een niet-zwarte lichaamsovertrek. Hebben de roepers er geen aanduiding voor? Mijn vraag is hoe deze categorie oordeelt over de licht getinte allochtonen in Nederland. Heeft deze groep allochtonen in de optische krieltjes van voornoemde categorie Nederlanders de zware toets der kritiek suma cumlaude doorstaan? Het zal mij niet verbazen als de beschreven atmosfeer in de roman , getiteld: de geverfde vogel van jerzy kozinsky nog steeds hoogtij viert en manifest is. Het hoofdpersonage in deze roman was niet een neger maar een jood( lees: behorende tot het blanke ras) die vanwege zijn zwarte haardracht door elke dorpsbewoner in Rusland voor een personificatie van de duivel werd aangezien. Men durfde in de omgeving van deze joodse jongen niet eens te lachen omdat de dorpelingen bang waren dat hij hun tanden zou kunnen tellen. En elke getelde tand zou evenredig het aantal levensjaren van de dorpelingen kunnen doen bekorten. In Nederland is het kennelijk niet zo erg als in voornoemde roman omdat men liever een strot doorzagende , terroriserende en rovende licht getinte allochtone bende naast zich heeft wonen dan een timide zwarte neger. Hoewel ik altijd kritiek heb gehad op de strijders tegen zwarte piet begin ik nu ook in te zien dat deze strijd niet eens zo zinloos is. Je neemt hiermee uiteraard niet weg dat een mogelijke verdwijning van zwarte piet onverwijld met zich mee brengt dat men ophoudt het over zwarte negers te hebben. Tot slot: ik bezondigde mij ooit aan een roman, getiteld: landgenoten waar geen goed woord over o.a. Nederlanders in staat. Mag deze roman op het nachtkastje van een ieder prijken als verplichte leeskost?

  De zwarte piet uit Sinterklaas zou plotseling verworden zijn tot het symbool van racisme ondanks het feit dat dit feest zowel op de Antillen als in Suriname van oudsher uitbundig wordt gevierd. Toegegeven dat er genoeg Nederlanders zijn die hun opvatting over de veelal donkergetinte mens relateren aan het fenomeen zwarte Piet en er dan ook vanuit gaan dat zwarten uitsluitend dienders van blanken mogen zijn. Het maakt voor hen niet uit of zij op de maatschappelijk ladder veel lager hebben gescoord dan een well educated zwarte, de vooroordelen bevinden zich voor hen in een zevensterren diepvrieskist alwaar die nooit zullen bederven. Ergens in de jaren zeventig was de politieke partij De Nederlandse Volksunie vanwege de exodus van Surinamers naar Nederland gegroeid tot één met ruim zeven zetels hetgeen in die tijd voor een toetredende partij best fors was. De leider ervan, de heer Joop Glimmerveen, probeerde in de Tweede Kamer zijn stelling dat zwarten, waar Surinamers voor werden(?) versleten , inferieur zouden zijn te adstrueren middels stripverhalen zoals Sjors & Sjimmie, één waarin de donker getinte stripfiguren als dom en onbetrouwbaar werden neergezet en niet te vergeten de zwarte Piet als voornoemd. In feite is deze door een Antilliaanse strijder bedachte opschudding waar in het bijzonder de Afro Surinamers per saldo de grootste aandeelhouders van zijn , niet eens zo gek bij nader inzien. Ik vind het verzet ertegen dwaas en had men iets anders kunnen bedenken. Wat dan?

  De wijze waarop het biologisch racisme in Nederland vaste voet in de grond heeft gehad, is niet eens merkbaar in Nazi Duitsland, België, Frankrijk en Engeland, althans blijkend uit wetenschappelijke studies op het gebied van de arbeidsmarkt en de reden tot negatie. Een tijd terug zei de directeur van een arbeidsvoorzieningsinstelling die zelf met een Surinaamse vrouw getrouwd bleek te zijn, tijdens een werkoverleg het volgende tegen mij: “ik maak mij zorgen omtrent de positie van Surinamers in Nederland. Ze zullen verdrongen worden door de massale toestroom van vluchtelingen uit het Midden Oosten die vaak heel hoog zijn opgeleid en door de domme Hollanders voor surrogaat blanken zullen worden aangezien. Als Surinamers enkel licht getint zouden zijn , zouden ze hier automatisch een betere bejegening krijgen “. Wat deze laatste betreft ken ik toevallig een doldwaas tafereel waarbij twee Surinaamse studenten die vanwege het feit dat ze in die tijd met een Surinaamse beurs naar Nederland kwamen, bij een instelling in de wachtkamer moesten plaats nemen in verband met de afwikkeling van enige formaliteiten. Een Hollandse bode stapte met een krant in de hand op die twee af en offreerde die aan de licht-getinte student, daarbij de opmerking plaatsend aan het adres van de donkere Surinamer dat die niet zou kunnen lezen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.