Bemoeizuchtige Katja Schuurman verzint een nieuwe ‘red de natuur!’-actie: “Stop sucking”

Ach wat leuk.

Het blijft fascinerend om te zien hoe zogenaamde sterren hun overvloed aan vrije tijd gebruiken om de rest van ons de les te lezen. Dit keer is het Katja Schuurman die ons laat weten dat we ons gedrag helemaal moeten aanpassen. Want Moeder  Natuur.

#StopSucking is de hashtag die ze promoot. Natuurlijk doet dat je meteen denken aan seks, wat ongetwijfeld ook de bedoeling is. Maar dan komt het ‘grapje’: het gaat om het zuigen aan een rietje. Want, schrijft mevrouw Schuurman, “alleen al in Amerika gaan er élke dag 500 miljoen plastic rietjes doorheen!!” Ja, dat dubbele uitroepteken staat in haar post op Instagram. “Die dragen bij aan die ellendige plastic soep in onze zee. Dus: stop sucking! Gebruik minder vaak rietjes óf deze bamboe rietjes die je ook kan hergebruiken!”

En zo gaat de betutteling maar door, natuurlijk allemaal omdat Moeder Natuur hoegenaamd ‘bescherming’ behoeft.

Misschien is dat nog wel het ergste aan types als Schuurman: ze vinden zichzelf als BN’er zo belangrijk dat ze werkelijk denken dat hun gedrag, en dat van de mensheid in het algemeen, Moeder Natuur eronder kan krijgen.

Beste Katja, dat is je reinste flauwekul. De natuur is veel veerkrachtiger en sterker dan jij denkt. Lang voordat wij mensen zelfs maar op het toneel verschenen was Moeder Natuur al de sterkste kracht op aarde. Wij mensen zijn niets meer of minder dan passanten. Hoe geweldig wij ook denken dat we zijn, we vallen in het niet bij de overweldigende kracht en macht van de natuur.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Ben Zine

  Dat we de kwetsbare flora en fauna in de oceanen helemaal verkankeren met al die gore plastic teringzooi is een gegeven waar we niet omheen kunnen. Om daar maar een beetje lacherig en onverschillig over te doen is niet alleen onethisch en immoreel, maar vooral heel erg dom. Het is namelijk de erfenis die wij nalaten aan onze kinderen. Wij zijn alleen maar rentmeester, en hebben de plicht om zuinig en zorgvuldig met deze planeet om te gaan. Wij mogen de vruchten plukken (het zogenaamde vruchtgebruik), maar waar we nu heel enthousiast mee bezig zijn is het omhakken van de boom. Ik vind het initiatief van Schuurman heel goed, valt alleen maar toe te juichen. Er is niks “links” of verkeerd aan het hebben van een hart voor het milieu. Vaak word je dan in een vakje gestopt van “geitenwollensokkentype” of “zweverige hippie”, maar dat is echt onzin. Het milieu is niet “links” of “rechts”, maar gaat ons allemaal aan.

  1. Code134

   Eens, en met betutteling heeft zoiets helemaal niets te maken.

   1. denk eens na

    Over 25 jaar heeft de computer een hoop opgelost ,over 100 jaar alles.

  2. ReJa

   @Ben Zine
   Was het ook niet de auto van de “gewone man” die door het individu met zijn eikeltjespyama (of was het eekhoorntjespyama) zo vervuilend was bevonden voor het milieu dat er extra taksen moesten worden geheven? En wat was het vervoermiddel van diezelfde groen linkse pyama? Was het ook niet obama die een lezing over het milieu ging geven met een escorte van 14 suv’s?

  3. Anton Adriaan

   Goede post Ben zine.
   Helemaal mee eens!

 2. fusilier

  Met een rietje drinken in de zomer, is voor onze kinderen veel veiliger als zo uit een flesje .

 3. Gerlos

  Volgens mij zuigt zij liever anders aan.

  1. Gerlos

   Katja zuigt liever ergens anders aan.

 4. Heinz

  Michael weet altijd wel iemand weg te zetten , op zijn manier dan. Kattige Katja roept op tot bescherming van de natuur. Dat is helemaal verkeerd, welk normaal denkend mens is het hiermee nou eens. Je verhoogt toch ook niet de dijken of bouwt een stormvloedkering ? De natuur herstelt zich zelf……

  1. Code134

   Michael is de laatste tijd een beetje uit vorm.

   1. corfo

    @ Cootje.
    “Michael is de laatste tijd een beetje uit vorm”, oreer jij.
    Waar Michael de “laatste tijd” kennelijk last van heeft (volgens jou) daar lijd jij al járen aan. Trieste Cootje.

 5. Original NL

  Ja hoor… rietjes afschaffen want die belanden allemaal in de oceanen.
  Net zoals bij ons de plastic boodschappen zakjes..maar betaal je 10 cent dan is er niets aan de hand.
  Ik weet niet of er wel eens iemand in de kustgebieden van een 3e wereld land is geweest maar daar spoelt 99 % van de rotzooi in zee.
  In al die “shithole” landen bestaat er geen vuil ophaal dienst en flikkert men alles gewoon op straat.
  En de opmerking, de natuur is veerkrachtig, is idd bijzonder dom en asociaal te noemen.
  Schaam u!

  1. penis aqua di rosa

   Ja Original NL, je moet eerst je ogen eens over de stranden laten gaan in de zogenaamde derde (ontwikkelingslanden) om te zien waar al die zooi vandaan komt. Het regent daar plastic in alle vormen en wat zal er overboord gekieperd worden vanaf (luxe ruise)-schepen. Maar ook zouden de regeringen en koningshuizen van de ontwikkelde, economisch goed boerende landen zelf eens als voorbeeld kunnen doen: zelf minder tot niet gaan vliegen. Voor elke scheet stappen ze in de ijzeren vogel en vliegen de halve wereld rond. Hebben nog nooit van videocontact gehoord zeker en handtekeningen kunnen ook digitaal gezet worden. Kijk eens naar al die vloten van heel dure benzine slurpende auto’s voor eenpersoons vervoer. Kijk eens naar alle onzinnige post op PAPIER, verspilling van grondstoffen en ook vaak dubbel verstuurd of die reklame per post voor de postcode loterij. Gaat hier ook ongeopend bij het oud papier. De digitale weg bereikt velen. Laten we met zijn allen eens ons gezond verstand gebruiken en mijn bovenstaande geschreven suggesties laten bezinken. Er valt veel meer eer te behalen, dan niet meer aan een plastic rietje te zuigen. Aandachttrekkerij.

 6. DolleDries

  Deze mevrouw is helemaal niet voor het milieu ,ze vindt het geil om te neuken in milieu vervuilend vliegtuig.

  https://www.telegraaf.nl/entertainment/1384179/katja-schuurman-heeft-seks-in-vliegtuig

  1. Original NL

   Zeker weer een tijdje zonder snabbel dus de publiciteit opzoeken dan maar.

  2. Code134

   “ze vindt het geil om te neuken”

   DolleDries ledigt zijn onderbuik.

 7. NoDoubt

  Dan maar haar siliconen borsten wegdoen en gelijk maar stoppen met roken.

 8. Ni28

  Het kan dat zij het via rietjes zelfs tot premierschap kan schoppen. Schuurman voor premier!

 9. Vit

  Het moppie heeft wel gelijk, als je de docu “Plastic Ocean” op Netflix bekijkt schrik je er van.

 10. Vit

  Sorry Michael maar wat plastic betreft kan de natuur daar niets mee, wat er uiteindelijk van overblijft zijn piepkleine korreltjes granulaat die vissen binnen krijgen en via die weg wij ook dus.

  1. Vit

   Neemt niet weg dat ik een visje lust zoals tong, schar en schol, je weet wel die vissen die hun voedsel uit de bodem halen, tenslotte moet je ergens aan dood gaan.

 11. Joris.Driepinter

  Overbevolking is de grootste bedreiging voor de wereld!

 12. Babaji538

  Nuenen, 15-01-2018

  Een staatsgeheim kende 1 expressie
  buiten de 2 woorden van verraad en bedrog.
  Het onderste uit de kan.

  Petra Hermans

  1. Vit

   Wordt jij zo ondertussen niet een beetje moe van jezelf?

   1. corfo

    @ Vit.
    Die reacties zijn afkomstig uit een psychiatrische kliniek, gesloten afdeling.
    Dus : glimlachend lezen.

 13. EllyD18

  Zou ze dit echt zelf bedacht hebben ? Kan het me niet voorstellen.

 14. Florissa

  Staan ze niet meer in de belangstelling,gaan ze , iets ingegeven door de een of andere linkse rakker ,wat onbenulligs roepen ,en ja hoor ,de media duikt erop ,of ze het wiel heeft uitgevonden ,en mag ze straks weer n paar keer aanschuiven bij een flutprogramma voor 2500 Euro ,betaald van u belastinggeld .
  Kan allemaal in Nederland,maar het lijkt nergens op .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.