Britse basisschool verbiedt ramadan én hoofddoekjes voor jonge kinderen

Wat een vuile immigrantenhaters! Oh, wacht even.

Nou links: ga maar helemaal los. De directeur van een Britse basisschool heeft namelijk aangekondigd dat zijn jonge leerlingen voortaan niet meer mogen vasten tijdens ramadan. Als dat geen daad van immigranten- en moslimhaat is weet ik het niet meer. Schandelijk!

Hoor ik daar iemand roepen dat de directeur in kwestie misschien toch, umh, niet een extreemrechtse, witte moslimhater is?

Directeur Arif Qawi van de St. Stephen’s, onlangs uitgeroepen tot één van de beste basisscholen van Engeland, roept in de Sunday Times de regering op stelling te nemen en te verbieden dat elke school z’n eigen regels hanteert.

Heh. Ah. Oké. Dus uh, meneer Qawi is zelf ook een, uh, immigrant. Okay… Dat is toch wel enigszins belangwekkend. Zal de beste man een zelfhater zijn? Is dat het dan?

Nou nee, niets van dat alles. Anders dan politiekcorrect links heeft Qawi namelijk gezond verstand. En dat gezonde verstand leert hem dat het ongelooflijk onverstandig is om jonge kinderen 18 uur per dag geen water of voedsel te geven. “We hebben geen algemeen verbod uitgevaardigd,” aldus de directeur, “maar we moedigen ze aan om te vasten tijdens de vakantie en weekenden, en niet op school. Hier zijn wij verantwoordelijk voor hun gezondheid en veiligheid als ze flauwvallen.”

Oh, en dat is nog niet alles. Qawi’s school heeft namelijk ook een verbod uitgevaardigd op de hijab. Let wel, dat verbod geldt voor meisjes die jonger dan acht jaar oud zijn. Een prima maatregel, maar je vraagt je wel af wat er in vredesnaam omgaat in de hoofden van ouders die een zesjarig of een zevenjarig meisje vertellen dat ze zo’n hoofddoek moet op doen.

A survey of about 800 state primary schools found that nearly one-fifth list the hijab as part of their uniform policy for children aged 4 to 11, mostly as an optional item.

Het gevolg van deze verboden is dat Qawi flink wat kritiek te verduren krijgt van sommige ouders. Het goede nieuws? Andere ouders steunen hem en zijn school van harte. Nu is het aan de Britse overheid om de volgende stap te nemen door het beleid van deze school tot landelijk beleid te verklaren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Kodi

  Reken maar dat deze school kan rekenen om aanmeldingen van leerlingen bij ouders die wel voor goed onderwijs voor hun eigen kinderen gaan!

 2. Two Ravens Black Kettle

  Oei, oei, oei wat zullen de feminazi’s weer woest zijn op deze ‘uncle Tom’ en ‘nestbevuiler’.

  Ik verwacht dat Anne Fleur Dekker samen met de gehele Groen Links fractie en het voltallig NPO-team in burka gaat protesteren tegen deze ‘porch monkey’ .

  Velen denken dat de witte heteros.exuele westerse man met hun eeuwige erfzonde het meest gehaat wordt door de deug-horde
  Dat is een misvatting
  De deug-horde haat ‘afvalligen’ with a vengeance.
  Mensen ‘met een kleurtje’ die niet exact doen wat ze willen. Die niet in een mal gepropt willen worden, dat zijn dissidenten, verraders en valsaards.
  Een eigen mening hebben. Weigeren mee te marcheren in de zelfbeklag-cultus. Originele gedachten ontwikkelen
  Want zoals iedereen weet staat op autonoom denken bij de Deug-elite de sociale doodstraf. Wat de Deug-Horde ziet geen individuen, louter categorieën netjes en zonder erbarmen gerankschikt op hun zieligheidspyramide.
  Iedereen zijn eigen Groeps-stekje, zijn eigen Groeps-niche, zijn eigen Groeps-ketenen.
  De bekende betuttel racisten van Eddy Terstall.

  Hulde voor deze wijze heer. Dat zal hem niet in dank afgenomen worden door de ideologische heksenjagers.

  1. lanex

   Hulde +10

   1. Zout

    Nogmaals!

 3. Ni28

  De Europese en Islamitische culturen zijn onverenigbaar zonder de een of de ander te schaden. En dit is naar mijn weten nog altijd Europa.

  1. Kodi

   En wat bijeen hoort dient zich te verenigen en wat niet bijeen hoort dient uit elkaar te gaan. Abraham Kuyper zag dit zeer juist.

   En als de Europese waarden onverenigbaar zijn met de Islam, dan dienen de dragers van het Islam virus zich of te laten ontsmetten of zich terug te trekken naar hun quarantaine hun zand van herkomst.

   1. Mart

    Kodi….jammer,maar die dragers zien het ff anders”wie niet mèt ons is….is tègen ons”,dus onderdrukken en vernietigen!

   2. Code134

    Kodi is niet bijzonder slim en weet dus ook niet dat het juist Abraham Kuyper was die zich zeer sterk maakte voor het Bijzonder Onderwijs en de Soevereiniteit in Eigen Kring die het mogelijk maakte dat christenen, en dus nu ook moslims, hun eigen scholen mogen oprichten.

    1. corfo

     @ Cootje.
     Moslimlikker !
     Gewetenloos wezen !
     Notoire landverrader !

     1. Zout

      @Corfo: Je zegt het wel treffend!

    2. Kodi

     Europa en de Islam horen niet bijeen en dienen uit elkaar te gaan. Omdat Europa voor de Europeanen is dienen de Moslims of de Islam of Europa te verlaten.

     1. Code134

      Kodi beweerde eerder dat we alle moslims de keel moeten afsnijden.
      Staat hij nog steeds achter die uitspraak?

     2. Zout

      @Kodi: Helemaal juist. Bovendien pleit ik voor een nationale campagne met als doel de bevolking te waarschuwen tegen de gevaren van islam.

     3. Zout

      @Kodi: Ik hoorde een heel zacht trollenscheetje, jij ook?

     4. Guus Geluk

      Hoe wilde je de moslims uit Europa halen, Kodi?

     5. Guus Geluk

      Suikerzout verlangt rechtspopulistische propaganda, teneinde de islamitische aanwezigheid in Europa te beëindigen?

     6. denk eens na

      Het is heel simpel om de islam uit je land te krijgen , de islam is naar Europa gekomen voor geldelijk gewin ,haal dat weg en de parias trekken van zelf verder .

 4. Ni28

  In de tijd van Abraham Kuyper was er ook geen sprake van versmelting met andere culturen.

  1. Code134

   Je bent een allochtoon, Ni28, en je weet nergens van. Ten tijde van de Schoolstrijd was Nederland ernstig verdeeld in subgroepen die geen enkel contact met elkaar onderhielden. Die cultuurverschillen leidden tot de staat van verzuiling die in Nederland tot het eind van de de vorige eeuw wist stand te houden.

   1. Holland

    Trol134 heeft het buskruit ook niet uitgevonden. Ni28 heeft het toch duidelijk over ‘andere culturen’, waarmee hij overduidelijk niet-westerse en niet-christelijke culturen bedoelt.

    De religiestrijd tussen twee christelijke godsdiensten (katholieken en protestanten) onderling en de rooien als derde partij, was een onderlinge richtingenstrijd door Nederlanders met intrinsiek dezelfde cultuur en spraak.

    Dat je Ni28 uitscheld voor allochtoon onderstreept niet alleen je kwaadaardige karakter, maar toont ook aan dat je -naast antisemiet- ook een smerige vreemdelingenhater bent. Een smeerlap zonder beschaving en moraal.

    1. Zout

     @Holland: Bingo, zo sta je een trol en islampleitbezorger te woord! 😉

    2. Code134

     Rustig maar, Holland, met dit soort hysterische schuimbekkerij breng je alleen jezelf in de problemen.

     Ik wees er op dat de culturele kloof tussen protestanten, katholieken en socialisten ten tijde van de Schoolstrijd dieper en onverzoenlijker was dan de kloof tussen allochtonen en autochtonen in ons tijdsgewricht. Je kunt dit inhoudelijk betwisten maar ik betwijfel of je daartoe in staat bent.

     1. corfo

      @ Cootje.
      Wat een domme man ben je toch, Co.
      Je lult doorlopend uit je ongewassen nek en je meurt ook nog eens uit je straatje !
      Het islamisme is de grootste vijand van het “vrije” Westen.
      Nee, niet voor jou natuurlijk, dat weet ik nu wel; wacht tot die zooi is opgerukt tot in jouw woonwijkje.
      Rutje wilde dat soort niet voor niks niet bij hem in de omgeving laten huisvesten, Julianakazerne in den Haag, weet je nog, blinde vink ?

     2. Code134

      Corfo, je bent niet in staat tot een inhoudelijke reactie.

      Sterkte toegewenst. Ik laat het hierbij.

     3. Zout

      @Corfo: Ja Wim van de Julianakazerne, ik heb daar wel eens vaker over gehoord. Het schiet al op hoor… Ik liep laatst door het Laakkwartier richting Schilderswijk, maar wat ik daar zag joh?

      http://www.haacs.nl/wp-content/uploads/2014/02/schilderswijk_vrouwen_park.jpg

     4. Zout

      @Corfo: Wim doet weer een maar-zij-ook-je probeert om ons af te leiden van de leringen van Mohammed die de wereld bepaaldelijk geen prettiger oord hebben gemaakt.

   2. Bloem

    Wie is hier nu de racist, alsof allochtonen niets zouden weten

 5. eRik2017

  Mensen, wat jammer nou dat er meteen zo heftig wordt gereageerd en er allemaal dingen bij worden gehaald.
  Luister naar de woorden van dit schoolhoofd. Hij wil de verantwoordelijkheid niet dragen dat kinderen die vasten om welke manier dan ook op school iets overkomt die ontstaat adhv een ongezonde situatie en waarvoor een school aansprakelijk zou kunnen worden gesteld.
  Ik vind dit een zeer realistische opmerking.
  In de VS klaagt iedereen elkaar voor alles aan. Kind struikelt in de klas en verliest een tand bij het vallen. Had de school meer moeten doen om te voorkomen dat het kind struikelt? of is het kind gewoon flauwgevallen door te weinig eten en drinken.

  Tijden de ramadan zal ik me vandaag de dag ook wel afvragen iemand die aan het vasten is hete koffie en thee te serveren.

  Dat ErrorCode134 een opmerking van een ander weer oppakt om op te ruien en weer iemand meent te moeten corrigeren over iets dat volledig off topic is, dat vind ik pas triest.

  1. Zout

   @eRik: ErorCode Wim is natuurlijk al ruimschoots ontmaskerd, zijn doen en laten alsmede zijn bedoelingen liggen open en bloot op DDS en iedereen heeft hem in de gaten.

   Het is gênant, net als iemand die per ongeluk een natte scheet laat in een groot gezelschap… 😛

   1. corfo

    @ Cootje.
    Wat ik al benoemde : jij bent te triest voor woorden !
    Als je je in een hoek gedrukt voelt, haak je af; dezelfde buitengewoon laffe houding als bij je grote voorbeeld : de omhoog likkende Rutje.
    Trouwens je reageert nog steeds zónder enige bron te noemen, mafketel !
    Ik laat het hierbij.

    1. Zout

     @Corfo: Wim is allang ontmaskerd, de sneu snotprop.

     1. corfo

      @ Zout.
      +++++++++ !!!

   2. Steve Van der Vekens

    Ramadan is kindermishandeling.

 6. Rosasolis

  Hoe is het nu met de gewone Nederlandse basisscholen? Als na oorlog kind groeide ik op in Canada. Er waren toen geen moslims in Winnipeg. Op ons openbare scholen waren wel een paar vrije dagen toegekend voor Joodse en Katholiek kinderen, maar alle kinderen waren gewoon westers gekleed. Er moest van de opperste minister van onderwijs geen enkele duidelijke onderscheid komen van welke religie dan ook!
  Ja, dat was jaren geleden in Canada, en ook in Nederland. En nu, gaat het verder,
  meisjes die jaren geleden gewoon opgroeide ZONDER hoofddoekjes in hun scholen,
  worden nu uitgehuwelijkt aan oude Islamietische mannen, en nu hebben zij inmiddels vele dochters. Vele van die jonge vrouwen willen gewoon doorgaan met hun onderwijs, en hebben geen interesse om uitgehuwelijkt te worden aan een ouwe oom of neef in welke Moslim land dan ook!

 7. corfo

  @ Cootje.
  Jij bent ook niet bijzonder slim Co.
  Telkens als je weer eens ergens niet kunt uitkomen, haak je af en verwijst dan naar de één of andere NIET inhoudelijke reactie van iemand, terwijl je zélf doorlopend wartaal uitkraamt en absoluut niet weet waarover je spreekt.
  Ik wens je echtgenote héél veel sterkte !
  (Ik betwijfel echter sterk of er een vrouw in staat is om met een dergelijk warhoofd te leven)

  1. Zout

   @Corfo: Wim is een trol en wil het niet, hij kan het niet en hij doet het niet (inhoudelijk reageren).

 8. Steve Van der Vekens

  Voordat ik de reacties lees snel mijn mening geven.
  Het is normaal dat het dragen van kopvodden verboden wordt in scholen, immers, jongens moeten ook hun pet afzetten in de klas.
  En religie of niet, laat dat maar thuis, en als je dat niet kan ga dan terug naar je land.

  Opmerkelijk dat net de Britten op hun strepen beginnen staan, maar dat hoort allemaal bij het plan.
  Zerst van die bemoeial van een Europa af geraken en daarna de islamisering tegen gaan.
  Ik juich dit toe, want die Britten met hun ongewapende agenten en politiek correcte naastenliefde hebben een beetje hun stem verloren.

  1. toetssteen

   @Steve
   100% eens.
   Het is zooo bizar! Ik zag vrolijke jongedames uit school komen, haren in de wind, maar dan moest er snel een doekje om, want stelt u zich eens voor…. Bizar! Ze waren een met de rest van de groep en cultuur totdat de school uitging.

 9. Gerlos

  Deze man verdient een prachtige lekkere taart met het Suikerfeest.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.