Deugmens Jeroen Pauw geeft toe: “Ik ben blij dat mijn moeder dood is”

Ze was namelijk wat veeleisend.

De 57-jarige Jeroen Pauw was gisteren te gast bij 5 Jaar Later op RTL 4. Je zou denken: hartstikke leuk natuurlijk. Helaas liet Pauw, die zich normaal gesproken steevast als Deugmens pur sang presenteert, zijn ware aard zien tijdens de uitzending. Hij liet namelijk weten blij te zijn dat z’n moeder, die hem op de wereld heeft gezet en aan wie hij dus alles te danken heeft, dood is.

“Ik ben blij dat ik er bij was toen mijn moeder overleed, maar ik ben ook wel blij dat ze dood is. Ik heb het altijd als een steen ervaren; ik moet nog wel even langs mijn moeder. Ik moet. Ik weet dat het heel onaardig klinkt dat ik blij ben dat ze dood is, maar het is mijn eigen moeder, wat kan mij het schelen wat een ander daar van vindt… Ik kreeg altijd een moeilijk gevoel bij haar. Te weinig aandacht, het was nooit goed. De vrienden die ik had deugden niet, de vriendinnen deugden al helemaal niet.”

Dit is natuurlijk het echte gezicht van de Deugmens: egoïstisch tot op het bot. Want ja, analyseer zijn uitspraken maar eens. Hij is blij dat ze dood is, dat ze niet langer ademhaalt, dat ze geen contact meer kan hebben met vriendinnen, dat ze hem niet meer kan bellen, omdat hij haar een moeilijk gevoel gaf. Niet omdat hij 24 uur per dag voor haar moest zorgen ofzo — dat zou meneer ongetwijfeld nooit gedaan hebben — maar omdat ze wat kritisch was. En dan heeft hij het er zelfs over dat zij erover klaagde dat hij haar niet genoeg aandacht gaf.

Joh. Is er ook maar één oudere moeder (of grootmoeder) die niet precies dezelfde klacht heeft? Als Pauw iets van inlevingsvermogen had kon hij haar wellicht begrijpen: ze was oud, had niets te doen… had dus ontzettend veel “vrije tijd” en verveelde zich vrijwel zeker kapot. Het is nogal logisch dat je dan graag wilt dat je kind je vaak belt of vaak bij je langskomt. Wat heb je anders te doen?

Blijkbaar begrijpt Pauw dat niet — of vindt hij dat gewoon volstrekt niet relevant. En dan zijn het mensen als hij die Millennials en Gen Y bekritiseren omdat ze hoegenaamd “alleen maar met zichzelf” bezig zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. B. Pascal

  Kan het zijn dan de moeder van Pauw eigenlijk Pauw in een vrouw was? Pauline bijvoorbeeld? Leek ze niet heel erg veel op Pauw?
  Was ze voor Pauw niet de spiegel die hem zijn evenbeeld toonde.
  Een beeld waar hij in diepste niet mee om kan gaan?
  Passeren en negeren en doorgaan? Kritisch naar anderen om zelf buiten schot te blijven?!
  De overlevingstocht van mijn leven!

  Wel leven maar nimmer doorleven!

 2. Ben Zine

  Beste Michael,

  Ik vind het nogal aanmatigend hoe jij je hier over Jeroen Pauw uitlaat, wat weet jij van Pauw’s verhouding tot zijn moeder, daar kun jij toch helemaal niet over oordelen ? Pauw is hier goudeerlijk over zijn meest persoonlijke gevoelens en dat valt alleen maar te waarderen. Ik hou van mensen die eerlijk zijn en zeggen waar het op staat, in plaats van met een of ander hypocriet kletsverhaal aan te komen dat “netjes” klinkt. Het is niet iedereen gegeven op te groeien in een warm nest waar ouders liefdevol en betrokken met hun kinderen omgaan. Als je opgroeit in een koud, onveilig en liefdeloos nest zoals Jeroen Pauw, dan drukt dat een stempel op je hele verdere leven, en dat is bepaald niet iets om te benijden. Graag dus svp even dimmen met je ongenuanceerde oordeel.

  1. Ego-non-solus

   Beste BZ
   “Ik hou van mensen die eerlijk zijn en zeggen waar het op staat, in plaats van met een of ander hypocriet kletsverhaal aan te komen dat “netjes” klinkt.”

   Dat kan ik wel met je eens zijn. Jammer is wel dat er aan die mening eisen worden gesteld. Hij moet goed zijn. Zodoende kan alleen de goedmens zich ‘eerlijk’ uiten maar wordt op uitlatingen van alle anderen een label geplakt. Zie de reactie van de zogenoemde trollen die jouw liefde voor de eerlijke mening van anderen niet – laat ik netjes zijn: altijd – delen.

   1. henkie

    Beste Benzine,
    Waar maak jij je druk over?
    Het interesseert die Paauw zelf toch ook niet dat hij een egoist is. daar is hij heel eerlijk over, zoals altijd.

 3. corfo

  Jeroen Pauw heeft kennelijk een erg vervelende jeugd gehad, dat is trouwens ook wel aan hem te merken : onopgevoed, zeer brutaal en hij lijdt aan “tunnelvisie” !

 4. Burgermans

  Hele mooie reactie van Jeroen Pauw. Niet erg netjes om daar zo’n goedkoop stukje over te schrijven, alleen omdat Jeroen Pauw links is.

  1. Mart

   Dit bedoel ik nou met”walslurven”

 5. lanex

  Tsjonge jonge, een parel van een stuk dit, Van der Galien dit hoort in de Viva, of bestaat dat blad niet meer?

 6. Zout

  Ik ben geen fan van Pauw, maar ik heb de indruk dat er nog iets meer verteld moet worden over de relatie tussen Pauw en moeder Pauw.

  1. Mart

   Jullie walslurpen zitten vol met problemen,vooral de generaties na mij.Ik kom uit een kleine en liefdevolle familie, maar pa tekende tòch maar toen ik op 16 jarige leeftijd bij de marine wilde.Einde familie leventje, maar leerde een vak(machinist)en bier lurken, en in de west indies het betere neukwerk.Nadien mijn hele leven gevaren, en was er niet bij toen mijn ouders stierven.Niet zo fijn,als je dat na weken te weten komt.Veel tegenslagen als zelfstandige gehad en onder de nederlandse paraplui vandaan sinds 1972.Maar daar wordt je sterk van. Op dit forem wordt veel gemekkerd maar wèl leerzaam,wat een gezijk ik al niet tegenkom,geeft me een peiling over de mentaliteit daar bij jullie.Hopelijk gaat het beter dit jaar,maar betwijfel het.Mart Brasil.

 7. Ni28

  Of de moeder achteraf zo blij was om deze pauwtje op de wereld te zetten valt ook te betwijfelen. Dat lees ik tussen de regels door. Dat zij misschien ook niet de makkelijkste was is in ieder geval goed door het DNA doorgegeven. Alleen de VARA is blij.

 8. thenewright

  Wie weet was de moeder van Pauw gewoon een slecht mens. Dan nog zou ik het zelf niet zo in de media zeggen, maar ik zou hem niet zo snel veroordelen.

 9. fusilier

  Laat steevast de hond uit als ik toevallig kijk naar dit deugmens die niet deugt.

 10. A3aan

  Pffffff, DWDD, Pauw, Jinek zij zijn voor mij al een héle tijd geleden gestorven. Dat iemand blij is dat zijn moeder is gestorven zegt héél véél over die persoon.

  1. Freud

   Ach, sodemieter toch op huichelaar. Jij kent de namen van de programma’s zo goed en je kunt ze zelfs foutloos schrijven. Je zit wel iedere avond op de bank naar ze te kijken hoor. En ben jij bovendien bij machte om zonder dat interview gezien te hebben je mening te geven?Iedere avond over de 1.000.000 kijkers maar volgens een stelletje walgelijke domoren kun je beter een hypocriet zijn zoals Humberto Tan. DDS heeft hier wel een dieptepunt bereikt door een eerlijk interview a la privé en story ook weer te vervuilen en te besmetten. Michael van der Galien, nooit heeft Pauw gepretendeerd dat hij een deugdzaam mens is, en bovendien, had hij het omgekeerde gezegd dan had je hem een huichelaar en weet ik wat al niet genoemd. Maar je moet blijven kijken hoor, misschien word je dan zelf nog wel een deugdzaam en eerlijk mens.

   1. henkie

    Waar maak jij je druk over?
    Het interesseert die Paauw zelf toch ook niet dat hij een egoist is. daar is hij heel eerlijk over, zoals altijd.

 11. Babaji538

  Ik voel weleens tot eens de behoefte
  om zowel Jeroen Pauw als Eva Jinek
  te vergelijken met Thomas Mann.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.