Fittie! Donald Trump en rapper Jay-Z gaan los

Op elkaar, welteverstaan. 

Dat Jay-Z en zijn vrouw Beyoncé bepaald geen fans zijn van Donald Trump wisten we al, maar de rapper heeft het nu wel heel bont gemaakt. In een interview met Van Jones van CNN zei Jay-Z dat hij “teleurgesteld en verdrietig” was door Trumps opmerking over “shithole countries,.” Maar, voegde hij daar aan toe, heel verrassend was het niet. Trump is immers een racist, dus ja.

En Trump is niet de enige blanke Amerikaan die nog racistisch tot op het bot is, aldus Jay-Z. Nee, ‘racisme’ vormt nog altijd een enorm probleem, zeker achter gesloten deuren, als blanken denken dat niemand meekijkt.

Vervolgens vergeleek hij de Amerikaanse strijd tegen racisme met de bestrijding van ongedierte door middel van pesticides. Die aanpak creëert namelijk “superbugs,” aldus Jay-Z: ongedierte dat nog sterker is en immuun is voor het middel waarmee zijn voorgangers bestreden werden.

Trump, legde Jay-Z uit, is zo’n “superbug.” Hij is dus een soort van opperracist — een uberracist — die niet bestreden kan worden met de normale, oude anti-racisme methodiek.

Natuurlijk was Trump bepaald niet gediend van die kritiek. De Republikeinse president schoot terug op Twitter:

Het gaat inderdaad heel goed met het werkloosheidspercentage onder Afro-Amerikanen. Op dit moment bedraagt dat nog maar 6,5 procent, wat historisch gezien inderdaad een heel goed resultaat is. Helaas vergeet Trump daar even bij te vermelden dat deze verbetering al plaatsvindt vanaf 2010, toen Obama nog president was. Zijn maatregelen — met name zijn belastingverlaging — zullen ervoor zorgen dat de daling zich doorzet, maar hij kan niet net doen alsof hij de oorzaak van de dalende trend is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Michael

  CNN
  Really ?

 2. Ni28

  Ik krijg slaap, welterusten!

 3. Nasrani

  Het gezamelijke IQ van Jay-Z en Beyoncé is ongeveer 140, dus Trump zal zich geen zorgen maken.

  1. Hetzalwelweer

   dit soort volk maakt zich daar geen zorgen om, ze hebben alles en kunnen alles, IQ kun je helaas niet kopen…..dat blijkt wel weer….

  2. Guus Geluk

   Maar welk stabiel genie noemt zichzelf op Twitter een stabiel genie?

 4. Ritter

  Het anti-Trump feestje van de super rijken onder elkaar van Hollywood was weer raak dit jaar. Zelfs Hillary was uitgenodigd om Trump aan te vallen door het voorlezen uit een roddel boek over Trump.

  Wat deze super rijken van Hollywood niet beseffen is dat de meeste Amerikanen niet zitten te wachten op hun politieke mening en politisering van de muziek industrie.

  http://www.foxnews.com/

  1. Guus Geluk

   “Roddel boek”

   Onlangs kocht ik de Nederlandse vertalig van “Fire and Fury” en ik zou het niet betitelen als een boek bomvol roddels. Veeleer een reconstructie van de eerste Trump-periode, bekeken van achter de schermen.

   Overigens een interessant boek. Ik zou het een ieder aanraden om te lezen.

   1. Bloem

    Tja als je de Donald Duck gewend bent

   2. Ritter

    Guus Geluk

    Het is en blijft een roddel boek zonder bronvermelding en degelijk onderzoek.

    Zelfs de auteur moet toegeven dat hij niet met zekerheid kan zeggen of dingen in het boek waar zijn.

    Daarbij ontkennen veel personen ,die in het boek voorkomen, dat ze met de auteur hebben gepraat.

    De auteur van het boek blijft verder roddels verspreiden over Trump en zijn vrouw. Nu beweert hij dat Trump een buitenechtelijke relatie zou hebben gehad in het Witte Huis. Uiteraard levert hij daar geen bewijzen voor.

    Als ik roddels wil lezen koop ik wel de Prive………….een stuk goedkoper dan het roddelboek over Trump.

    1. Guus Geluk

     De auteur lijkt op grond van zijn waarnemingen en gesprekken, een reconstructie te maken van Trumps eerste periode als president. Je kunt natuurlijk zelf oordelen wat je van het boek wilt geloven, maar het is zeker een aanrader. Voor als je wilt weten hoe het er achter de schermen aan toeging.

     1. ReJa

      Guus Geluk
      U schrijft letterlijk “De auteur LIJKT op grond …” en twee zinnen later letterlijk “Voor als je WILT weten HOE het …”. Ik heb uit anonieme bron gehoord dat u de hoofdprijs met de loterij heeft gewonnen, dus kom nu maar over de brug met dat miljoen dat u mij, ook van horen zeggen, zou geven.

     2. Guus Geluk

      Koop het en oordeel zelf, zou ik zeggen

      https://www.bol.com/nl/p/vuur-en-woede/9200000087867011/

    2. Ernst Quispel

     Het blijft een curieus gegeven dat een hoofdpersoon in het boek, Steve Bannon, geen woord terugnam van hetgeen hij in het boek verklaarde, een pars pro toto van het waarheidsgehalte dat het boek claimt.

 5. Babaji538

  Ik zal ze eens allen op de vingers tikken.
  Petra Hermans

 6. Bloem

  De enige manier om die zogenaamde supersterren te raken is in de portemonee. Dat kan wanneer we met z’n allen stoppen met betalen voor hun producten.

 7. Steve Van der Vekens

  Hihi, Jay Z met haar op zijn knikker.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.