Fittie! Donald Trump en rapper Jay-Z gaan los

Geen categoriejan 28 2018, 21:00
Op elkaar, welteverstaan.
Dat Jay-Z en zijn vrouw Beyoncé bepaald geen fans zijn van Donald Trump wisten we al, maar de rapper heeft het nu wel heel bont gemaakt. In een interview met Van Jones van CNN zei Jay-Z dat hij "teleurgesteld en verdrietig" was door Trumps opmerking over "shithole countries,." Maar, voegde hij daar aan toe, heel verrassend was het niet. Trump is immers een racist, dus ja.
En Trump is niet de enige blanke Amerikaan die nog racistisch tot op het bot is, aldus Jay-Z. Nee, 'racisme' vormt nog altijd een enorm probleem, zeker achter gesloten deuren, als blanken denken dat niemand meekijkt.
Vervolgens vergeleek hij de Amerikaanse strijd tegen racisme met de bestrijding van ongedierte door middel van pesticides. Die aanpak creëert namelijk "superbugs," aldus Jay-Z: ongedierte dat nog sterker is en immuun is voor het middel waarmee zijn voorgangers bestreden werden.
Trump, legde Jay-Z uit, is zo'n "superbug." Hij is dus een soort van opperracist -- een uberracist -- die niet bestreden kan worden met de normale, oude anti-racisme methodiek.
Natuurlijk was Trump bepaald niet gediend van die kritiek. De Republikeinse president schoot terug op Twitter:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/957603800579297280
Het gaat inderdaad heel goed met het werkloosheidspercentage onder Afro-Amerikanen. Op dit moment bedraagt dat nog maar 6,5 procent, wat historisch gezien inderdaad een heel goed resultaat is. Helaas vergeet Trump daar even bij te vermelden dat deze verbetering al plaatsvindt vanaf 2010, toen Obama nog president was. Zijn maatregelen -- met name zijn belastingverlaging -- zullen ervoor zorgen dat de daling zich doorzet, maar hij kan niet net doen alsof hij de oorzaak van de dalende trend is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten