Geert Wilders presenteert kandidatenlijsten Twente. Wordt dat weer een puinhoop?

De lijsttrekker van de partij in Twente is bekendgemaakt. 

Geert Wilders heeft gisteravond laat de lijsttrekkers van de PVV in Twente bekendgemaakt. In Almelo wordt de partij geleid door Sebastiaan Stöteler. In Enschede is Jan Willem Elferink de voorman. In Hengelo mag Jordi Rietman de kar trekken. En in Twenterand is Erik Veltmeijer de grote man.

In Zwolle ging Wilders gisteren met de Twentenaren op de foto.

Voor Wilders is dit natuurlijk geweldig goed nieuws — zijn partij is écht bezig om zich uit te breiden en overal in Nederland voet aan de grond te krijgen — maar tegelijkertijd is het ongetwijfeld ook bijzonder spannend voor hem. Bij de presentatie van de kandidatenlijst ging er immers het één en ander mis. Een dag nadat de lokale lijsttrekker daar bekend werd gemaakt mocht hij alweer op zoek naar een andere (bij-) baan.

Als datzelfde nu gebeurt in één van de Twentse gemeenten gaat Wilders af als een gieter. Daarom houden ze bij de PVV nu natuurlijk gespannen de adem in en zitten ze te duimen dat het dit keer niet misgaat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

95 reacties

 1. Supernoodle

  Dat zal best wel meevallen.
  Immers zijn er al tientallen plaatselijke bestuurders en raadsleden van andere partijen die ook mist in zijn gaan. Maar daar hoor je bar weinig over.
  De PVV ligt altijd onder een vergrootglas en als het dan mis gaat,dan is het gelijk 10 keer zo erg, dan in dezelfde gevallen met andere partijen.

  Dit is een prima proces wat de PVV nu ondergaat.
  Volwassenheid gaat nu eenmaal met vallen en opstaan.

  1. Code134

   Ik ben het eens met Supernoodle dat de PVV veel te veel aandacht krijgt. De partij is klein en politiek irrelevant. De aandacht kan beter gaan naar de fatsoenlijke partijen die poilitiek wel van betekenis zijn.

   1. Supernoodle

    Welke andere fatsoenlijk partijen dan?

    1. corfo

     @ Supernoodle.
     Van @ Cootje is geen antwoord te verwachten.
     Ik heb dat ook diverse malen gedaan, maar dan is die figuur plots verdwenen. Hij draait, zuigt en liegt álles aan elkaar in navolging van Rubberen Rutje, zijn grote voorbeeld.

     1. loes530

      waarom moet nu weer af kraak worden door code134

    2. Kodi

     Misschien bedoelt hij de PvdA. Je weet wel, dat kabouterpartijtje van 9 zetels dat maar liefst 29 zetels verloor. En die partij waar het normaal wordt gevonden om te stelen van gehandicapten.

   2. Abri079

    Goed dat u laat zien dat u ook deze dag weer begint met het verdraaien van woorden van anderen.
    “De aandacht kan beter uitgaan ……….”
    Wilt u eens aangeven welke fatsoenlijke partijen “poilitiek” van betekenis zijn in Nederland?

   3. Bloem

    Beste heer Code, 2e partij van Nederland en u noemt de partij klein en irrelevant. Kunt u dat onderbouwen? Op een zinnige manier.

    1. Code134

     @Bloem,
     De PVV haalde bij de afgelopen landelijke verkiezingen, net zoals bij eerdere verkiezingen, wel een substantieel aantal stemmen maar wist dat kiezersmandaat nimmer om te zetten in enige politieke invloed. De partij is politiek irrelevant omdat ze geen enkele effect heeft op de inhoud van beleid. Die kans is er wel geweest maar dat liep uit, zoals u bekend, op een debacle. Sedertdien is de partij alleen maar verder gemarginaliseerd.

     1. corfo

      @ Cootje.
      Weer aanwezig met een klodder snot en een hoop wartaal, zie ik.

     2. Abri079

      Wel goed citeren. Het liep fout omdat het CDA afweek van de afspraken die waren gemaakt om tot die formatie te komen. Toen bleek dat het CDA vasthield aan die afwijking in de afspraken heeft de PVV zich pas teruggetrokken.
      “De formele onderhandelingen tussen de drie partijen werden geleid door informateur Ivo Opstelten. Deze poging strandde aanvankelijk, toen er een crisis in het CDA ontstond over samenwerking met de PVV. Secondant Ab Klink was tegen onderhandelen met de PVV, samen met Tweede Kamerleden Ad Koppejan en Kathleen Ferrier”.
      Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Rutte_I

     3. Supernoodle

      Code!

      Wat zij de fatsoenlijke partijen dan!

      Ik wacht op antwoord.

     4. J.C.

      @code134

      Die andere door jou zo vereerde “fatsoenlijke” partijen voelen geen enkele schroom, dat zij oudere mensen, die al 50 jaar gewerkt hebben, dwingen nog langer door te werken. Terwijl heel veel jonge mensen, soms zelfs ongewenst, niet werken of nog nooit gewerkt hebben en rustig kunnen leven van een uitkering.

      Die door jou zo verheerlijkte partijkartel had maling aan de wil van het Nederlandse volk, die duidelijk uitsprak tegen de EU te zijn, die duidelijk uitsprak tegen het verdrag met de Oekraïne te zijn, Hoezo fatsoenlijk? Ik noem het ondemocratisch onfatsoenlijk.

      Trolleke 134: met en door je commentaren leren wij jouw “bijzondere” fatsoensnormen kennen………….

     5. Guus Geluk

      Sheila Salsting schreef in het boek “Mark” hoe lastig de samenwerking met deheer Wilders verliep. Wilders had de gewoonte een ministerie binnen te dreunen als de zaken niet verliepen naar zijn zin, hing bij de premier aan de telefoon om ontslag te eisen als een minister zich kritisch over hem uitliet; Rutte was voortdurend bezig Wilders tevreden te stellen, en zette de minister van Immigratie continu zwaar onder druk, om bij zijn achterban goed uit de verf te komen.

      Tot overmaat van ramp moest Rutte knarsetandend toezien hoe Wilders zich te buiten ging aan opmerkingen als “islamitisch stemvee”.

      Uiteindelijk liet Wilders het kabinet-Rutte I, tijdens ’s lands zware economische crisis, keihard vallen. Dat, en het feit dat Wilders compleet doorsloeg met “minder, minder”, “koranverbod”, enzovoorts, was de druppel. Niemand wil meer met hem samenwerken. En dat is zijn eigen schuld.

     6. Code134

      J.C., ik wijs er op dat ook de PVV instemde met de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd. Gevallen van mensen die na 50 jaar werken nog geen recht op AOW hadden zijn me niet bekend.

     7. cmsuijkerbuijk

      @ Guus Geluk
      Sheila Salsting? Deze naam is nérgens bekend. Net zo relevant als haar schrijfseltje “Mark” dus.
      Bovendien is al láng bekend, dat het CDA zélf voor de breuk gezorgd heeft, door terug te komen op afspraken a.g.v. de “opstand” van de CDA-leden en twee leden van de CDA-fractie.
      Ik zou zeggen: Scheur de pagina’s uit het opstel van deze onbekende ster, sla een nietje door een hoek, pons er een gaatje in, touwtje erdoor en op de WC hangen. Dient het tóch nog een doel!

     8. Guus Geluk

      De feiten zijn wellicht ongemakkelijk, cmsuijkerbuijk, maar het zijn de feiten. Wilders was een waardeloze gedoogpartner die Rutte I tijdens een zware crisis liet vallen. Hij heeft ook zelf toegegeven uit het kabinet te zijn gestapt: hij wilde niet dat de ouderen in hun portemonnee werden gepakt.

      Vervolgens heeft hij een eventuele samenwerking met de PVV nog onaantrekkelijker gemaakt, door zijn uitlating dat hij graag minder Marokkanen wilde, het onrealistische verkiezingsprogramma en te stellen dat hij niet met een VVD-Rutte wilde samenwerken.

      Zo staan de zaken. De neerwaartse spiraal is ingezet en zijn partij zal in 2021 welzeker decimeren. Veel geblaat en weinig wol.

     9. Kodi

      Hoe gaat het met jouw PvdA-tje? Was het niet 29 zetels verlies?

     10. Guus Geluk

      De PvdA heeft in de achterliggende jaren goed werk verricht, maar heeft daarbij het landsbelang hoger gehouden dan het partijbelang. Daardoor leed de sociaaldemocratische arbeiderspartij een zwaar verlies bij de Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen.

     11. J.C.

      @code134

      “ik wijs er op dat ook de PVV instemde met de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd”.

      1. Daarvan heeft de heer Wilders gezegd, dat hij het betreurt. En 2. op dat moment maakte het al niets meer uit, want vlak voor het instemmen van de PVV hadden de vakbonden en het partijkartel al ingestemd met de verhoging van de AOW leeftijd. De invloed van de PVV instemming was op dat moment al niet meer van belang. (Die ene fout in de stanpuntbepaling van de PVV, is overigens inmiddels wel zo verschrikkelijk uitgemolken, dat het aandoenlijke vormen begint aan te nemen).

      “Gevallen van mensen die na 50 jaar werken nog geen recht op AOW hadden zijn me niet bekend”. Dat is dus ook meteen het grote probleem: men weet niet waar men over praat. Ik ken genoeg mensen, die na 50 jaar werken nog even 6 maanden door moeten. Anderzijds zijn er heel veel jongere mensen (vooral op hoge functies bij de overheid), die op hun 28e begonnen zijn met werken en op hun 56e met pensioen mogen. Of die laatste keer, dat de fatsoenlijke Wiebes (natuurlijk VVD) van Rutte II even niet had opgelet en heel veel hoge functionarissen van de belastingdienst gauw even vervroegd met pensioen konden gaan (wat een toeval he?). Veel van mijn leeftijdgenoten zijn op hun 15/16e begonnen met werken en als ze hun 65e levensjaar zonder lichamelijke of geestelijke problemen, na een leven van hard werken, bereiken (wat velen niet gelukt is), moeten ze verplicht nog even door om. Zo is door een stel fatsoenlijke veertigers/vijftigers bepaald, die op hun 28e begonnen zijn met (werken?) “besturen”.

      Heb je de nieuwste al gehoord? Veel werkgevers kunnen geen geschikte autochtonen voor veel openstaande vacatures vinden en werven nu in het buitenland. Leuk, hè? Maar, nu noemen we het geen vluchtelingen meer. Mijn vakbond heeft het licht gezien, en ziet deze doorlopende absurditeit (“werkgelegenheidssmoes” of “vestigingsplaatssmoes a raison van 1,4 miljard”) van de werkgevers en het fatsoenlijke partijkartel eindelijk in.

     12. cmsuijkerbuijk

      @ Guus Geluk.
      Dan zal ik je uit jouw droom helpen: http://www.welingelichtekringen.nl/politiek/281187/niet-wilders-was-de-oorzaak-van-de-val-van-rutte-1-maar-verhagen.html
      En dat welingelichte kringen is nou toch niet direct het huisblad van de PVV hé!

     13. Code134

      ” Daarvan heeft de heer Wilders gezegd, dat hij het betreurt.”

      Dat was dan tamelijk hypocriet. Hij liet dat standpunt, waar hij in de verkiezingscampagne een groot nummer van maakte, al binnen 24 uur na de verkiezingsuitslag vallen. Hij drong zelfs niet aan op een comprmis.

      Een leugenachtig potje doorgestoken kaart dus.

     14. cmsuijkerbuijk

      @ Guus Geluk
      Hier is er nóg een: https://www.nu.nl/politiek/3709263/verzet-cda-oorzaak-val-rutte-i.html
      Vooruit: Nóg een: artikel/614722-val-rutte-i-door-gesteggel-cda.html (Om te lezen: https://nos.nl/ voorvoegen)
      Gooi dat boekje van jou nou maar gewoon weg, want dit is de realiteit!

     15. Guus Geluk

      Ah, het veel geciteerde artikel van de Volkskrant. Zelfs de Volkskrant geeft toe dat het Wilders was die er na zeven weken onderhandelen de stekker uittrok. De PVV-leider heeft dat ook zelf toegegeven. Tel hierbij zijn beroerde manier van samenwerken op en het is niet verwonderlijk dat de VVD en het CDA er klaar mee zijn.

      Onlangs gaf een PVV-er aan een moskee liever in vlammen te zien opgaan.

      Geen enkele partij zou hier nog zijn vingers aan branden.

     16. Bloem

      @code. Een mening is iets anders als een feitelijke onderbouwing. Jammer

   4. Michel69

    Zeg code0 wie bepaalt eigenlijk wat een fatsoenlijke partij is en niet? als je mij vraagt krijgen de vvd/cda/d66/groenlinks/pvda/christenunie/denk een grote NEE!

    1. Code134

     Maar we vroegen het je niet, Michel.

     🙂

     1. Vit

      Wie is ‘we’?

    2. Zout

     @Michel69: Bijzonder heh? Aan Wim aka Code wordt ook nooit iets gevraagd en toch hangt hij hier rond om te trollen. En als je iets vraagt dan antwoord hij niet, zoals het een snotharkende en snotslikkende trol betaamd.

     1. Code134

      “snotharkende en snotslikkende trol”

      Ik zie dat Zout zijn snotprobleem nog niet heeft weten op te lossen.

      🙂

    3. Holland

     Michel, Wim134 is een trol, een islampleitbezorger, een antisemiet en een xenofoob. Need I say more?

     1. Zout

      @Holland: Dat is juist, correct en tevens de waarheid.

   5. Marija

    PVV kan niet genoeg positieve aandacht krijgen, druiloor 123.
    Zij verdienen het.

   6. Original NL

    Code S.H.I.T.
    ….De aandacht kan beter gaan naar de fatsoenlijke partijen ……
    Lees: de partijen die nl naar de knoppen helpen.

 2. Abri079

  Dat geldt niet alleen voor de PVV doch voor alle deelnemende politieke partijen.
  Ook gevestigde partijen hebben/hadden last van mensen die niet compleet zijn/waren in hun cv.

  Of Wilders dan afgaat is wellicht wat voorbarig. Eerst maar eens zien of er mensen überhaupt verkeerde informatie hebben verstrekt en wat de heer Wilders danwel andere partijen aan actie ondernemen om de ontstane situatie op te lossen.

  Van de PVV weten we dat inmiddels. Van een partij als Bij1 ook. Die communiceert extern niet en laat personen die aantoonbaar niet erg integer zijn op hun plek zitten. Tot nu.

  Of Bij1 daar mee wegkomt zal blijken uit de verkiezingsuitslag. Daar zal ook duidelijk worden of de Amsterdamse bevolking helder voor ogen heeft waar men op stemt en wat de consequenties daarvan zijn.

  1. Spaanse kok

   quote:Of Wilders dan afgaat is wellicht wat voorbarig. Eerst maar eens zien of er mensen überhaupt verkeerde informatie hebben verstrekt en wat de heer Wilders danwel andere partijen aan actie ondernemen om de ontstane situatie op te lossen.
   .
   Vreemd dat u de verantwoording bij de nieuwe kandidaten legt en niet bij de controle hierop van de PVV. Lijkt mij dat ze hier lering uit hadden moeten trekken.
   Zowel de nieuwe kandidaten als de PVV zelf lijken mij hierin een verantwoordelijkheid te hebben.

   1. Abri079

    De verantwoording van het invullen van een cv ligt bij de individuele leden. Zij zijn tenslotte de enige die weten welke opleidingen, trainingen, cursussen en wat meer zij hebben gevolgd en of deze met een diploma of certificaat zijn afgerond.

    Als politieke partij heb ik maar een beperkte controle mogelijkheid. Als een aankomend lid zaken niet opgeeft en ik heb geen mogelijkheden om dat te controleren houdt het op.

    Denk aan vrienden en relaties die niet zuiver op de graat zijn; lidmaatschap of donateurschap van een vereniging of stichting etc. etc.

  1. Code134

   DolleDries zou er goed aan doen eens fatsoenlijke media te raadplegen.

   The site has been labeled a racist hate-site, xenophobic and right-wing extremist by Swedish, Finnish, and international media.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Avpixlat

   1. corfo

    @ Cootje.
    Zielig figuurtje.
    Geef maar eens antwoord op de aan jou gestelde vragen, daar ben je een paar dagen druk mee !
    Je bent een waardeloze zuiger, Cootje !

    1. Meester Kong

     Haha zou het echt zo zijn -corfo is ghetto.
     Dat zuigende ………..

     1. corfo

      @ Mr.Kont.
      Heeft u de kennis en/of kunde om in begrijpelijk Nederlands te reageren ?
      “-corfo is ghetto”; wat moet ik dáár nou weer mee ?
      Jij bent trouwens van hetzelfde niveau als @ Cootje : héél veel woorden maar geen enkele inhoud !

    2. Zout

     @Corfo: Zoals je weet is Wim een onkruidtrol, hij harkt zijn snot bij elkaar en slikt het vervolgens door. In zijn krochtenkielzog hebben we Guus, Kong, en Spaanse kok, dezen zijn al even kansloos.

     1. Guus Geluk

      Naast een waardeloze evangelist, is Siempie ook een waardeloze forum-bewaker.

     2. Siemien

      @guustermansje blijkbaar raak ik je toch met het evangelie, er is Iemand die jou roept en als jij, omwille van Hem, mij voor van alles uitmaakt prima, dat hoort er namelijk bij..
      Dat jij niet luistert maakt voor jou dat ik een waardeloze evangelist ben, sterker nog, ik ben jou rode lapje..

  2. Kodi

   Met geweld een bejaarde vrouw beroven. Deze dame houdt haar tas vast, dus sleep je haar als jonge grote kerel meters over straat.

   Veel laffer vind je ze niet. Of mag je zo langzamerhand zeggen: Veel Naffer vind je ze niet.

   https://www.parool.nl/amsterdam/tasjesdief-sleept-vrouw-77-over-de-straat-in-nieuw-west~a4557179/

 3. Spaanse kok

  Dat de PVV onder een vergrootglas ligt is zeker.
  Dat Wilders bij kritiek op anderen de publiciteit niet schuwt en zelf het vergrootglas hanteert is ook zeker.
  Wie veel kritiek uit, kan eenzelfde hoeveelheid terug verwachten.
  Oorzaak en gevolg?

  1. sonar

   Spaanse knoflook dan mag jij ook wel uitkijken .

  2. Abri079

   Dit bericht van u geeft duidelijk meer nuance aan. Dank daarvoor.
   Ga op deze wijze door en u wordt mogelijk een gewaardeerd bijdrager aan de discussies op dit forum.

   1. corfo

    @ Cootje.
    “Kan de redactie hier even naar kijken ?”
    Zielige, laffe man ben je Co, kun je ’t niet alleen af ? Hulp nodig ? Typisch zo’n laf klein mannetje die op school iedereen pestte maar indien hij zelf a.d. beurt was, zo snel mogelijk bescherming zocht bij de juf of meester (Kong).
    Dat zijn van die geniepige, vals grijnzende figuurtjes, die héél achterbaks “opereren”, meisjes slaan en dan zeggen : “Maar zíj begon hoor juf/meester (Kong)”.

  3. Kodi

   Wie de PVV en hun kiezers slaat, zal worden teruggeslagen. En we hebben jou in het vizier en je staat hoog op ons verlanglijstje.

   1. Code134

    De keelafsnijder Kodi begint weer mensen te bedreigen.

    Kan de redactie hier even naar kijken?

    1. Kodi

     Ben je nou een blog stalker of een blog stakker? Of misschien wel allebei?

     1. Zout

      @Kodi: Wim is een Haagse trol die verblijf houdt nabij de krochten van de Julianakazerne.

   2. Spaanse kok

    Mochten oprechte PVV stemmers zich afvragen waarom zij met de nek worden aangekeken, kunnen ze bij Kodi terecht voor de antwoorden en hem/haar mogelijk verantwoordelijk stellen.
    De hier aanwezige PVV stemmers nemen helaas geen afstand van dit soort uitspraken.

    1. Guus Geluk

     Exact. Kodi, die de dreiging met fysiek geweld jegens andersdenkenden niet schuwt, haalt het toch al miserabele imago van de PVV-stemmer omlaag. Ik ben ervan overtuigd dat de PVV ook meer intelligente en ontwikkelde stemmers kent, maar het is jammer dat deze zich niet uitspreken tegen dit soort comments. Ook bij de zelfverklaarde sitebewaker Zout blijft het pijnlijk stil.

    2. Meester Kong

     Dat was onterecht maar wel goed voor de partij.

     🙂

    3. Abri079

     Ik zou niet weten wie hier PVV stemt. Heb nog nooit bij iemand in een hokje gestaan toen hij zijn stem uitbracht.
     Wellicht kun jij hun namen eens bekend maken.

     1. Spaanse kok

      Abri079    4 minuten ago    Beantwoorden
      Ik zou niet weten wie hier PVV stemt.
      .
      Kodi    4 uur ago    Beantwoorden
      Wie de PVV en hun kiezers slaat, zal worden teruggeslagen. En we hebben jou in het vizier
      .
      Laatst sprak u mij aan op begrijpend lezen.
      Leer zelf eens gewoon lezen en proberen te begrijpen.

    4. Abri079

     “De hier aanwezige PVV stemmers nemen helaas geen afstand van dit soort uitspraken.”

     Je eigen zin en je hebt nog geen antwoord gegeven op mijn vraag. U krijgt uw opmerking over lezen jegens mij dus weer terug.

 4. Meester Kong

  Het is gewoon afgelopen met de PVV.
  Meer partijen halen de wind uit de zeilen bij -dwaas- Geert en daarom gaat hij nog harder tekeer, wetende dat hij aan de verliezende hand is.

  Zie het aantal reaguurders die tot een jaar terug nog Geert steunden en nu met liefde Lavendel Baudeetje omarmen.

  Geert heeft terecht bepaalde dingen op de kaart gezet maar het is nu tijd om er wat mee te doen en dat krijgt ie niet voor elkaar.
  Inpakken en wegwezen.

  1. RobertMarsman

   Ja vast. Het gaat in tegenstelling tot wat jij beweerd en natuurlijk hoopt buitengewoon goed met Wilders en zijn PVV. Zo had hij voornemens om in 60 gemeenten mee te doen. Uiteindelijk zijn het er 30 geworden. Dat is een mooi aantal. Ik had niet eens verwacht dat hij in 30 gemeentes een kandidatenlijst zou krijgen die volwaardig genoeg was om mee te doen. Dat is al een overwinning voor Wilders. Voor een partij wiens einde nadert zoals men altijd al suggereert is dat toch behoorlijk knap. Nee hoor de PVV van Wilders begint juist te groeien.

   Nu wachten op de verkiezingen. Maar ik kan je nu alvast vertellen dat ook dat goed gaat komen hoor. En uiteraard zullen de uitslagen in sommige gemeentes tegenvallen. Maar de PVV zal hoger scoren als iedereen denkt en geloofd. De PVV is in opmars en dat zal door niemand tegen gehouden kunnen worden.

   Vele Nederlanders zijn het met zijn anti-islam standpunt eens en dat sentiment zal niet meer verdwijnen maar alleen maar toenemen. Zo lang de PVV de enige partij is die dat standpunt verkondigd zal hij ook alleen maar groeien en groter worden.

   De PVV gaat een gouden toekomst tegemoet.

   1. Kodi

    Van de PvdA kunnen we niet zeggen dat deze in opmars is. Ik heb genoten van die 29 zetels verlies.

    1. Meester Kong

     Dat was onterecht maar wel goed voor de partij.

     1. Original NL

      En niet alleen goed voor de partij maar ook voor nederland!

   2. Meester Kong

    Je doet als landelijke partij mee in 30 van de ruim 350 gemeenten.
    Geen enkele kans om deel te nemen in een coalitie en ja hoor de PVV is in opmars.
    Iedereen ziet toch dat het niet gaat werken met een ondemocratische partij.

    Geert had jaren geleden de partij opn moeten gooien, was hij nu verder geweest.

    1. RobertMarsman

     Ik zou zeggen noem eens een partij op die na 10 jaar politiek actief te zijn in 350 gemeentes actief waren? Wie? Welke partij? Noem eens een partij op die in 30 gemeentes in de gemeenteraad zaten na 10 jaar actief te zijn?

     1. Code134

      D66 en DS 70 waren direct na oprichting vertegenwoordigd in nagenoeg alle gemeenten.

     2. Spaanse kok

      D66, om maar even een partij te noemen.
      Opgericht in 1966
      4,4 % van de stemmen in 1970

  2. Guus Geluk

   Lavendel Baudetje heeft geleerd van het falen van de LPF en de PVV. Op termijn gaat hij de PVV vervangen als de rechtspopulistische politieke supermacht.

   1. Abri079

    Beste Guus,
    Je afgelopen schrijfsels gaan uit van het feit dat jij in de toekomst dingen ziet gebeuren. Kun je eens aangeven hoe jij aan die wetenschap komt?

    1. Guus Geluk

     Zout, ik herken je uit duizenden.

     1. Abri079

      Helaas, is dat geen antwoord op de vraag. Nog buiten het feit dat Zout en ik twee verschillende personen zijn zonder een enkele relatie anders dan dit forum.

     2. Abri079

      Sheila Salsting heet eigenlijk Sheila Sitalsing en is o.a. columniste bij de Volkskrant. In haar columns komt zij duidelijk naar voren als een opiniemaakster. Het feit dat een columnist(e) een boek schrijft levert niet per definitie de waarheid op. Denk maar aan Joep van ’t Hek. Hoeveel boekjes heeft hij niet geschreven? Is dat dan de waarheid en zo ja van wat dan? Joep schrijft duidelijk voor het vermaak.

      Kortom verwijzen naar een boekwerk columniste en dan van mening zijn dat dat de waarheid is kan u wel eens de lachers opleveren die u eigenlijk niet wilt zien.
      Mijn advies is lees kritisch en geloof niet alles wat zo maar opgeschreven wordt.

     3. Guus Geluk

      U probeert de bron aan te vallen, Abri079, omdat de feiten u niet uitkomen. Sitalsing heeft haar huiswerk echter goed gedaan. De toenmalige minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal, herinnert zich nog hoe de “samenwerking” met Wilders verliep.

      https://www.volkskrant.nl/politiek/eerste-kabinet-rutte-viel-na-verzet-cda-ers~a3601274/

      Uri Rosenthal herinnert het zich nog goed. Het is maandag 17 oktober 2011. Mark Rutte belt met Rosenthal, zijn minister van Buitenlandse Zaken. De Nationale Overgangsraad van Libië heeft een noodkreet geslaakt: veel ziekenhuizen zijn beschadigd door raket- en granaatinslagen. In Utrecht wordt het Calamiteitenhospitaal in gereedheid gebracht voor de opvang van 250 Libiërs. Nu moet het kabinet alleen de PVV nog even op de hoogte brengen.
      Rosenthal en Wilders hebben een goede verstandhouding; ze kennen elkaar uit de tijd dat de PVV-leider nog hoog en droog in de VVD-fractie zat en Wilders de toenmalige VVD-senator weleens om advies vroeg. Niettemin komt Wilders’ antwoord als een verrassing. ‘Hij zei: ‘Ik vind het maar niks Uri. Ik heb geen zin om gewonden uit een islamitisch land in Nederlandse ziekenhuizen op te nemen.’
      Onmiddellijk belt Rosenthal met Rutte: ‘Geert wil niet.’ Rutte zegt: ‘We doen het toch, bel hem maar terug.’Rosenthal belt Wilders andermaal: ‘Het gaat wel gebeuren’.
      Maar dan gaan Wilders en Rosenthal onderhandelen: het mogen er zeker geen 250 zijn. Aan het eind van het gesprek geeft Wilders zijn fiat: in plaats van 250 komen er 52 Libiërs naar Nederland. Het incident verspreidt zich als een lopend vuurtje over het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het is een van de vele malen dat diplomaten zich zeggen te generen voor het politieke operetteklimaat waarin Nederland in hun ogen is beland.

      En Gerd Leers over de bemoeienis van deheer Wilders:

      Officieel was Wilders slechts gedoger van het kabinet-Rutte I, maar achter de schermen bemoeide hij zich vrijwel overal mee. Premier Rutte was dag en nacht bezig de argwanende PVV-leider tevreden te houden, ten koste van zijn bewindslieden. Die vreesden op hun beurt Ruttes woede-uitbarstingen. ‘Het treft ons allemaal’, noteerde Leers daarover in zijn dagboek.

      Het kabinet-Rutte I was missionair van 14 oktober 2010 tot 21 april 2012. VVD en CDA hadden samen een volwaardig regeerakkoord en met de PVV een gedoogakkoord op vier terreinen: immigratie, veiligheid, ouderenzorg en financiën. In de praktijk bemoeide Wilders zich met heel veel beleidsterreinen, blijkt uit de reconstructie, met name Buitenlandse Zaken.

      Minister Leers had de meeste hinder van Wilders. Op diens terrein moest de PVV-leider scoren voor zijn achterban. Het leidde tot talrijke conflicten. In de reconstructie geeft Leers voor het eerst inzage in het dagboek dat hij in de achttien maanden van Rutte I bijhield. Over de bemoeienis van Wilders schrijft hij: ‘Dit werkt zo contraproductief.’

      Het is niet Sitalsing die hier zaken uit haar duim zuigt, het zijn bewindslieden die zelf aangaven grote problemen in hun samenwerking met Wilders te hebben ondervonden.

     4. Abri079

      Oh Guus,
      Een boekje van een columniste van de Volkskrant onderbouwen met stukken uit diezelfde Volkskrant klinkt een beetje als wij van WC eend.
      Niet handig.

     5. Guus Geluk

      Je gaat wederom niet op de inhoud in, Zout, en dat bevestigt mijn vermoeden dat je alleen maar aan het zuigen bent. Ik reageer verder niet meer, verspilde energie.

    2. Abri079

     Beste Guus,
     Ik val de bron niet aan. Ik stel de bron ter discussie.
     Hoe weten wij wat de bewindslieden hebben gezegd? Wie van ons was er bij?
     Wat heeft de columniste weggelaten of toegevoegd?
     Wat heeft Wilders zelf gezegd tegen de columniste?

     Kortom zonder goede bronvermelding geloof ik niet zomaar wat iemand opschrijft. Hoe kan ik dat anders controleren?

     Trouwens nu ben ik weer Abri? Zojuist was ik nog Zout.

     1. Guus Geluk

      De door mij opgevoerde biografie is te raadplegen, indien u deze verkrijgt in de boekhandel. Voorts wijs ik op het artikel van de Volkskrant, waarin twee bewindslieden van het kabinet-Rutte I worden geciteerd. De samenwerking tussen de kabinetsleden van VVD/CDA enerzijds, en de gedoogpartner Geert Wilders anderzijds, verliep uiterst moeilijk.

      Dat is waarschijnlijk ook één van de factoren die VVD/CDA niet meer met de PVV deden samenwerken. De val van Rutte I, de minder, minder-uitspraak, de bewering niet met een VVD-Rutte te willen deelnemen aan een coalitie, zijn tal van andere redenen geweest, waardoor VVD/CDA totaal geen zin meer hadden in de PVV.

 5. Ego-non-solus

  Ik begrijp de opmerking van Code134 over het politiek irrelevant zijn van de PVV wel. Ik zie namelijk een parallel met zijn situatie. Code134 plaatst op deze site wellicht de meeste reacties maar zijn mening is voor de meesten volstrekt irrelevant. Omvang doet er blijkbaar niet toe. In die zin is Code134 ook een beetje PVV’er. Ayez pitie de lui.

  1. Holland

   Trol134 behoort tot een kleine extremistische minderheid op dit blog. Zijn mening is volstrekt irrelevant aangezien hij hier uitsluitend komt om te trollen, jennen, treiteren en om mensen te kleineren en vernederen.

   Trol134 is een antisemiet, veroordeelt Israel op fake-gronden en is een doorgewinterde xenofoob: zo belasterde hij de gewaardeerde reaguurder Ni18 door te stellen dat hij ‘een allochtoon is die dus niks weet’.

   Dan begrijp je wel met wat voor vuilnis je te maken hebt.

   1. Code134

    “Trol134 is een antisemiet, veroordeelt Israel op fake-gronden”

    Of dat op fakegronden gebeurt kan inhoudelijk worden betwist, maar ook in dat geval volgt daar geen antisemitisme uit. Kritiek op Israël is per definitie politieke kritiek.

    1. Holland

     Je hebt wat tegen Joden en je bent een xenofoob. Mooi dat je dat niet ontkent, dus toegeeft.

     1. Zout

      @Holland: Wim is een joodofoob, een fundamentele antisemiet en een islampleitbezorger. Zulks soort is levensgevaarlijk voor ons land.

     2. Code134

      Nee, ik heb absoluut niets tegen Joden. Ik heb slechts kritiek op de Israëlische poliktiek jegens het Palestijnse volk.

   2. Kodi

    Van mij mag dit vuil geruimd worden hoor. Heeft de moderatie misschien nog een bezem in de kast liggen? Want er is werk aan de winkel.

    1. Guus Geluk

     Gezien jouw bedreigingen met fysiek geweld, mag jij, wat mij betreft, ook worden weggebezemd, Kodi.

 6. Kodi

  PvdA SCHULDIG aan het verhogen van de AOW leeftijd

  1 september 2016 GeenAangifte Nieuws 1

  Niet de PVV, maar de PvdA hielp Rutte 1 om de AOW te verhogen naar 67 Jaar

  Eerlijk is eerlijk, niet de PVV heeft de AOW leeftijd verhoogd van 65 naar 67 jaar maar de coalitie VVD & CDA (Rutte I) samen met gedoogsteun van D66, GroenLinks, SGP en de ChristenUnie. De PVV stemde tegen.

  �Het voorstel (EK 33.290, A) is op 21 juni 2012 aangenomen door de Tweede Kamer. GroenLinks, D66, VVD, SGP, ChristenUnie en CDA stemden voor.�

  Bron: eerste kamer

  Ook op de site van de SP wordt hierover uitgebreid geschreven:

  Bron: SP

  Ik schrijf dit artikel niet omdat ik mensen wil overtuigen om op de PVV te stemmen maar omdat er op heel veel plaatsen wordt beweerd dat de PVV mede verantwoordelijk is voor de verhoging van de AOW leeftijd. Het is dus NIET waar.

  Als u gaat stemmen, zorg in ieder geval dat u op 15 maart 2017 niet op de partijen gaat stemmen die hier voor verantwoordelijk zijn. Vergeet ook niet dat ook de PvdA de boosdoener is geweest in het hele �geld naar Griekenland� verhaal. Toen werd volgens mij al het fundament gelegd voor het Kabinet Rutte II. Dus zelfs v��r de laatste verkiezingen wisten de VVD en de PvdA dat ze een coalitie gingen vormen zodat ze de PVV konden uitsluiten. Een �match made in heaven.�

  https://euroreferendumnederland.wordpress.com/2016/09/01/niet-de-pvv-maar-de-pvda-hielp-rutte-i-om-de-aow-te-verhogen-naar-67-jaar/

  1. Meester Kong

   Bron SP, mijn broek zakt er van af en zie scheuren in mijn klompen ….

   1. Kodi

    De verhoging van de AOW-leeftijd met één jaar zoals in het gedoogakkoord werd afgesproken, was meer dan de PVV garandeerde in haar verkiezingsprogramma, maar minder dan VVD en CDA wilden. Toch haalden Wilders en de zijnen op dit terrein bakzeil, toen de regering met steun van de PvdA de AOW-leeftijd wel met twee jaar kon verhogen. Dit pensioenakkoord was dan ook voor Wilders aanleiding om bij de laatste Algemene Politieke Beschouwingen de PvdA en haar politiek leider Job Cohen weg te zetten als ‘de grote gedoger’. Zonder de steun van de PvdA zou immers de AOW niet met twee jaar, maar met één jaar zijn verhoogd en zou het Europese noodpakket voor Griekenland niet door het parlement zijn gekomen.

    https://euroreferendumnederland.wordpress.com/2016/09/01/niet-de-pvv-maar-de-pvda-hielp-rutte-i-om-de-aow-te-verhogen-naar-67-jaar/

 7. david1veenstra

  Bij Geert is iedereen die HIJ heeft doorgelaten sinds jaar en dag een kanjer, held en geweldig. Totdat enige tijd later blijkt dat het toch een verkeerde keus was. Wie maakte die keus? Juist, Geert. Iedereen die ooit is in aanmerking kwam voor de PVV , is opgeleid enz. moet langs bij Geert in Den Haag. Staat je gezicht hem niet aan dan krijg je GEEN goedkeuring. Geloof mij nu maar, niemand anders heeft een beslissende inbreng.
  Ieder PVV persoon in Den Haag, Provincie en nu gemeente heeft de persoonlijk goedkeuring van Geert. Mensen die de leiding hebben in de provincies en de voorselectie doen kunnen worden gepasseerd. Afgezien van dit alles, of je nu PVV bent of SGP, je maakt buiten de coalitie NIETS klaar. Je zit er voor spek en bonen bij. Alleen maar goed om bij verkiezingen als bliksemafleider te dienen.

 8. H.Vaes

  De oneerlijke ogen van pers en opiniemakers zijn alleen maar gericht op de Pvv en Fvd…..en Trump.
  Door hun haatgevoelens gaat de werkelijkheid aan hun voorbij.

 9. EllyD18

  Waarom zou dat weer een puinhoop worden ?
  Ik vind de DDS de laatste tijd negatief over de PVV en dat stoort mij enorm.
  Als jullie zo doorgaan lees ik DDS niet meer.

  1. Code134

   Elly, de twee lijsttrekkers die Geert tot nu toe presenteerde gingen allebei akelig in de fout. Het is toch niet zo gek de vraag te stellen of dit deze keer wel goed kan aflopen?

   Wilders besteedt weinig aandacht aan de selectie van kandidaten, doet in zijn eigen partij ook niets om kader te recruteren en op de PVV komt overwegend fout en kansarm volk af.

   Dat is toch vragen om moeilijkheden?

 10. Bes Tolen

  D1V. Zoals u het zegt, ligt het m.i. niet. De PVV wordt in wezen vervolgd en heeft het moeilijk omdat veel mensen, die PVV gezind zijn, niet zonder gevolgen een plaats op een PVV-lijst voor de gemeenteraad kunnen innemen. Hun maatschappelijke positie wordt dan ondermijnd door vijanden van de PVV en naar mijn gevoel is dat een meerderheid van de politieke partijen. In andere landen ligt het met de overeenkomstige politiek ook zo. De meeste mensen willen dat niet begrijpen en dus zal Europa het slechter vergaan. Mijn woorden komen nog wel uit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.