Het houdt niet op: antisemieten sloegen tijdens jaarwisseling ruiten in bij joods centrum Amsterdam

Toeval? Natuurlijk niet.

Het was weer eens zover. Als je dacht dat het na de meervoudige aanval op joods restaurant HaCarmel in Amsterdam wel weer even genoeg was qua antisemitisch geweld in Nederland, zat je er helaas stevig naast. We lijken namelijk – verrassing verrassing – méér dan één straatterrorist te hebben die graag alles doet om alles wat joods is in het straatbeeld te vernielen.

Een joodse instelling, Chabad Central Amsterdam, moest helaas hetzelfde lot ondervinden tijdens de jaarwisseling, meldt het Nieuw Israëlietisch Weekblad nu. De ruiten van het pand, dat niet zeer herkenbaar zou zijn alszijnde joods maar wel de naam – in het Hebreeuws en Engels – op die ruiten heeft staan, mochten klaarblijkelijk 2017 niet overleven, en werden à la HaCarmel ingeslagen. Met als gevolg:

De beelden waarnaar in deze tweet wordt verwezen, zijn beelden die de politie in handen heeft. Zij geven zowaar eens toe dat het hier om een doelbewuste daad gaat: op camerabeelden is te zien hoe een man een steen door de ruiten smijt. Oftewel: dit was geen ongeluk, maar een doelbewuste actie.

‘Maar hé, Sybren, het kan toch gewoon een willekeurige dronken vandaal zijn geweest die hier verder geen antisemitische bedoelingen mee had?’, hoor ik sommigen al denken. Nou, nee dus: het is namelijk allesbehalve de eerste keer dat de ramen bij dit centrum worden ingeslagen: alleen al in de afgelopen maanden is dit meerdere keren gebeurd. Iedereen heeft wel eens pech, maar als je als joods centrum zó vaak je ruiten ziet sneuvelen, dan is de kans toch aardig groot dat je er iets achter moet zoeken. En dat “iets” is dat ons land helaas weer toeneemt in haar antisemitisme, mede doordat onze politiekcorrecte politici weigeren dat probleem aan te pakken. Binnenkort rest ons weinig anders dan om bij elk joods restaurant, winkeltje of wat dan ook beveiliging te plaatsen, zoals dat bij synagogen al moet en gebeurt. Triest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. Ni28

  Het houdt niet op en het wordt nog erger. Europa importeert de vijanden van de Joden en politici nemen het op voor Hamas. Makkelijke rekensommetje.

  1. Henk-Jansen

   Jullie voorouders, de nsb, hadden ook een hekel aan joden, alleen hebben hun kleinkinderen een andere zondebok gekozen…

   1. DolleDries

    Mijn god wat een stomme reactie.

   2. Michel69

    @HJ JULLIE hoe durf je mijn opa en oma zijn jarenlang ondergedoken voor de nazi’s !!!! smeerlap met je jullie! dat moet je eens in mijn gezicht zeggen!

    1. Henk-Jansen

     Hoe durf je dan moslims in dezelfde hoek te duwen als de joden tijdens de tweede wereldoorlog!

     1. Zout

      @Henkie: Je bent af!

      Racisme, discriminatie, extreem rechts, nationalisme, het zijn allemaal gekaapte begrippen waaraan vooral de linkse discipelen zich schuldig maken.

     2. Michel69

      @HJ lul toch niet lafbek! alsof de joden voor de 2e wereldoorlog een gevaar waren voor Duitsland/Europa! hoeveel aanslagen hebben de joden gepleegd in Europa? hoeveel overlast bezorgden de joden een willekeurig land in Europa? en ga dan nu eens de cijfers bekijken van de afgelopen 10 jaar als het om islamitisch geweld gaat! met je wijsvingertje! linksen en moslims 1 pot nat altijd maar weer maar ja JULLIE!

     3. Dubbele Komma

      Joden pleegden geen aanslagen voor de oorlog en hebben al helemaal geen 270 miljoen doden op hun geweten in de laatste 1400 jaar misschien helder licht?

      Buiten dat joden altijd een positieve bijdrage leverden over de wereld terwijl jouw vrienden voor 90 procent in de bijstand zitten misschien?

      Hoeveel joden hebben een Nobelprijs gehad? En hoeveel geitenneukers precies?

      Joden probeerden nooit onze samenlevingen te ondermijnen en jouw nazi moslims….eeeh….

      Heb jij wel eens gehoord van een jood die zichzelf opblies in een bus met Duitse schoolkinderen?

      Of een jood met spijkerbommen op een kinderconcert?

      Noem mij 1 jood die met een vrachtwagen onschuldige mensen op een kerstmarkt kapotreed?

      Ik noem maar wat hoor. Kleinigheidjes….

      Domme Mongool.

   3. Zout

    Trollen poneren vaak een oneliner, harken vervolgens hun snot op en slikken het door.

   4. Nasrani

    Wedden dat het moslims waren?

    1. Supernoodle

     Moslims of extreem rechts.
     Wat is het verschil tussen die sneue rukkers?

     1. Steve Van der Vekens

      Supernoodle denkt dat we niet weten waarover we het hebben en dat we ‘rechts en links’ naar believen roepen zonder te weten waar zij voor staan. Trol.
      Dit is ongezond voor zij die er minder vanaf weten, ze leren zo de verkeerde dingen.

     2. Steve Van der Vekens

      En ‘extreem’ rechts is ook maar een uitwassing van het pamper-beleid gevoerd door Europa, een niet te onderschatten onderdrukte groep die zich alleen maar afvraagt waarom alles niet zoals vroeger kan zijn en hier gerust voor wil vechten, want als zij het niet doen, wie doet het dan wel?

      Obama moest niet in het MO binnenvallen om Bin Laden te doden, nee, hij moest een atoombom gooien.
      Maar zeggen dat Amerika verantwoordelijk is voor het terrorisme staat gelijk aan het aannemen van een deemoedige, verslagen en slijmbal-achtige houding, want we weten allemaal dat Bush’ tegenactie (jawel) een reactie was op de ramp van 09/11.
      Niet andersom! Zoals de linkse kutmensch het stelt om bij de islam een beetje te kontlikken.
      Wij zijn pas beginnen bombarderen na (!) die ramp.
      De linkse kutmensch is dit met zijn beperkte verstand vergeten en denkt dat wij de agressor zijn.
      Volgens hen zouden wij ons moeten laten afslachten, zichzelf inbegrepen.
      Links wringt, wrokt, manipuleert en haat zichzelf zo hard dat ze denken: “Ik tenonder met mijn simpele ongelukkige kutverstand? Iedereen tenonder, en daar zullen we alle smerigste registers voor open trekken, net zoals de tactieken van IS.”
      Links zet de IS-terreur in een andere (digitale) vorm verder.
      Zij zijn gevaarlijk wegens het beïnvloeden van jongeren door hen te zeggen dat Amerika er maar op los bombardeert.
      Wanneer deze kinderen – welke na de aanslag van 09/11 zijn geboren – telkens geleerd wordt dat het Westen verantwoordelijk is voor het bombarderen in Chakkamakka, waarom vraagt men zich in het Westen dan af dat onze jeugd indoctrineert?

      Ocharme onze kinderen, welke opgroeien in een staat waar het onveilig is om naar en van het school te fietsen.
      Niemand lijkt aan onze kinderen en achterkleinkinderen te denken.
      Ach, doordat links een onzuiver geweten heeft – welke mee de ideologische islam helpt verspreiden – zullen zij er op een gegeven moment uitzien zoals Merkel, een lege huls. (de geest is gaan vliegen maar het vlees zit er nog)

      God is boos op jullie wegens misdaden tegen zijn schepping, waar jullie trouwens onderdeel van zijn.
      Dat was het risico dat God nam door de mens een ‘eigen wil’ te geven, er kan iets moois uit voortkomen, maar alleen maar als je niet kiest voor de gemakkelijke weg.
      Jezus heeft zijn best gedaan, namelijk de mensen laten zien (!) hoe barbaars zij zijn, maar ze zien het nog niet, of zijn het generatie na generatie verleerd en vergeten.
      ‘De mens’ heeft langere evolutie nodig, maar of we die gaan krijgen van moeder aarde, dat is nog maar de vraag.

     3. Steve Van der Vekens

      Excuses Supernoodle, ik was te snel, had de woorden: “extreem” niet gezien en daardoor verkeerd opgevat.
      Klopt deels zou ik zeggen, want ‘extreemrechts’ vecht voor zijn eigen behoudt, terwijl moslims op ander grondgebied komen vechten.
      Er is dus weldegelijk wel verschil, maar zoals ik stelde in mijn betoog, zijn er veel overeenkomsten.

   5. Supernoodle

    Wie is eigenlijk “jullie” Henkie?

    Is “jullie” niet eigenlijk uw eigen spiegelbeeld?

    Uw spiegelbeeld is niks anders dan uw eigen dogma!

    Probeer het eens opnieuw, om vervolgens iemand anders te beschuldigen voor NSB’er.
    Je komt anders nogal dom over zo.

    1. Henk-Jansen

     Ik wordt ook altijd voor communist uitgescholden hier, dat soort bewoordingen worden hier blijkbaar normaal gevonden, en dus mag ik hetzelfde doen!

     1. Zout

      @Henkie: Mooi hoe keurig jij aangeeft dat jij een “maar-zij-ook-je” probeert te doen om ons af te leiden van het feit dat jij een übertrol bent die zijn snot aanharkt en vervolgens doorslikt.

     2. Dubbele Komma

      Jij bent geen communist jij bent een fascist.

      Ook communisten spugen op jou. Fascist!

     3. Supernoodle

      Dat is een excuus, geen uitweg.
      Een communist is heel wat anders om iemand lukraak voor NSB’er uit te maken.
      Je hebt geen idee wat een NSB’er inhoud.

     4. Michel69

      @HJ en maar naar andere wijzen en de mondvol hebben van je kan niet alle moslims verantwoordelijk houden voor de daden van andere moslims……….maar wel vrolijk mijn opa en oma die jarenlang ondergedoken hebben gezeten voor de nazi’s wegzetten als NSBers omdat ze Nederlanders waren! hypocriet dat je bent!

     5. Zout

      @Michel69: Henkie is af!

      Racisme, discriminatie, extreem rechts, nationalisme, NSB, het zijn allemaal gekaapte begrippen waaraan vooral de linkse discipelen als Henkie zich schuldig maken.

     6. Henk-Jansen

      @supernoodle, het communisme heeft voor veel meer doden gezorgd dan de nsb. Ik vind communist als belediging dus nog een tikkeltje erger!

   6. Dubbele Komma

    Nee jouw socialiste voorouders hebben hun gewoonte om hun bondgenootschap met de islam aan hun nazaten meegegeven enge fascist.

    Met je nep account.

    Hoe dom kun je zijn?

    🙂

    Beetje een inkoppertje engbek.. …

   7. Dubbele Komma

    Ongelofelijk hoe dom je bent. Werelds meest bekende fascist en socialist was bondgenoot met jouw moslim vrinden.

    Die met dat snorretje….

    🙂

    1. Henk-Jansen

     Volgens mij ben je tegen je spiegelbeeld aan het praten, Dubbele Komma.

     1. Supernoodle

      Neen Henkie.
      Nu ga je weer ( nogmaals) de mist in.

      Het is uw eigen dogma cq paradigma wat u in de weg staat.

      Graaf iets verder in de werkelijkheid, het is en blijft een verademing.
      Probeer het eens!!!

     2. Dubbele Komma

      Ja volgens een ontkennende fascist die de stinkende waarheid weer eens onder zijn socialistische neus krijgt geschoven.

      🙂

      Jouw mening doet er niet toe anti semiet. Je bent een schande voor ons land!

      Jij moet antifa stenen gaan happen. Die gillen altijd ” nooit meer fascisme”

      Ze moesten je doodgooien. Maken ze zich eens nuttig!

      🙂

 2. Supernoodle

  Het was geen verassing in 1938, waarom opeens opkijken in Amsterdam dat het gebeurt op oud en nieuw (de lading dekt wel op ‘oud en nieuw’) anno 2017- 2018.

 3. Ritter

  Nee, het houd niet op. Het zal alleen maar erger worden.

  Met de massale instroom van moslims is ook Jodenhaat mee ingestroomd.

  Aangezien de “instroom” vanuit de islamitische landen gewoon doorgaat zal er ook steeds meer Jodenhaat “instromen”.

  Uiteraard kon met men dit zien aankomen maar veel politici en media blijven ziende blind en horende doof.
  —————-
  Wegkijken heeft geen zin: antisemitisme hoort bij de islam
  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/blog/2014/07/wegkijken-heeft-geen-zin-antisemitisme-hoort-bij-de-islam-1560780W/

  1. Zout

   @Ritter: De kracht van herhaling, dat doe je goed! Ik waardeer je tomeloze inzet, vaak tegen beter weten in. Tegen opzettelijke onwetendheid is (bijna) niets in te brengen. Bedankt dat je het toch steeds doet!

   C o m p l i m e n t e n ! ! !

 4. Anton Adriaan

  Niet normaal! Dit kan toch niet!?
  Zij kunnen niet eens een zaak runnen omdat het antisemitisme toeneemt. Nou als ik die eigenaar was, zou ik vertrekken naar een ander land, waar ze mij wel met rust laten.

  1. Dubbele Komma

   Gelukkig werkte jij eraan mee fascistische islam lover!

   1. Anton Adriaan

    Hoe? Waarom? Wanneer?

    Wees maar even stil.. 😉
    Het was hier zo rustig.

     1. Anton Adriaan

      Nee dubbelzijdige kommer.
      Dat zijn ’t zeker niet. 😉

     2. Dubbele Komma

      Liegen en draaien wat de fascist doet.

      Je islam vrienden noemen dat taqqya

      Je blijft maar door de mand vallen enge griezel.

      Je spreekt jezelf in deze draad maar minimaal 3 keer tegen. Want moslims zijn het slachtoffer namelijk…

      Staatsgevaarlijke nazi.

    1. Dubbele Komma

     Was het rustig omdat je even niet de ongenuanceerde waarheid in je landverradende bek kreeg gesmeerd en nu wel stinknazi?

     Jouw soort vermoordde onze voorouders in 40-45 en heulde net als jij met de islam.

     Kankerlijer. Als je dit op straat tegen me zou zeggen zou ik direct mn vuist dwars door je teringkop heenslaan.

     Lage schaamluis.

     Minderwaardig stuk stront.

     1. Anton Adriaan

      Nogmaals.
      Houdt het leuk…

      Op straat ben jij niets komma! Ik heb voor hetere vuren gestaan!

      Enneh…. het is 33 t/m 45.
      🙂

     2. Dubbele Komma

      Je moest es weten

      🙂

      Jij maakt het niet leuk fascist het liefst schop ik je persoonlijk verrot. Je hebt liters bloed aan je handen. Kan best wat van je eigen bloed bij.

      Dat hetere vuren verhaal kan je daarna aanpassen laffe hond. De inval op onze voorouders waar jij het over had begon in 40 domme kankermongool.

     3. Dubbele Komma

      In 33 was jouw joop den Uyl als groot fan van Adolf Hitler al in Duitsland aan het studeren zijn diploma’s zijn afgestempeld met swastikas.

      Weet jij veel domme leugenaar wie denk je dat je voor je hebt strontmongool

      Je weet niks stuk stront.

      Ik zou best even je kop van je romp willen rukken. Al was het alleen om je belediging naar onze voorouders.

      Door jouw gegeil met islam zijn miljoenen mensen voor niks gestorven kankerhond.

      Jouw soort geeft onze vrijheid weg en laat onze medeburgers vermoorden en verkrachten.

      Imbiciel. Die hele bevrijding is voor niets geweest.

     4. Anton Adriaan

      Dubbele komma zei:

      “..domme kankermongool..”

      ….tjongejonge.

     5. Anton Adriaan

  2. Zout

   @Adolf Adriaan: Dat is ook exact de reden waarom jij geen eigenaar bent. Overigens zou ik het wel fijn als jij zou vertrekken naar een ander land. Israël lijkt mij wel een goed idee, die kunnen goed omgaan met antisemieten.

   1. Anton Adriaan

    Neh… Ik blijf liever in m’n Nederland. Ik heb een hekel aan de hitte en woestijnen. Ik hou van onze groene velden en bossen. Niet van zand en steentjes.

    1. Dubbele Komma

     Probeer je volgende nep account maar weer fascist!

     Je bent weer eens door de mand gevallen antisemiet.

     Liever 1000000 joden erbij. Dat 1 eurofiele fascist als Anton mussert met al zijn nep accounts….

     Iedereen die in dat land joden lastigvalt, direct terug naar de haat zandbak, met jou als voorganger! Pleur ons eens zo mooie landje uit! Je hoort hier niet!

     1. Anton Adriaan

      Eurofiel? Ik?
      Donder toch op man!
      Zelden zo’n domme flapdrol als jij meegemaakt.

      Ongelooflijk….

     2. Dubbele Komma

      Boekkie weer vol met tanden stuk fascistisch stront?

      Waarheid is hard he zwakzinnige?

      Sterf een duizend doden smerige teringhond!

      Doe de mensheid een plezier en snijd je polsen door ,minderwaardig varken!

      Wie denk je nou dat je bent?

      Een neuqfout van Merkel en Hitler ben je!

      Enge griezel.

     3. Anton Adriaan

      Nou nou komma…
      Nu ben ik een vieze kank*rlijer??!!
      Misschien moet je dat even terug nemen……
      Beetje schelden snap ik. Maar houdt het leuk
      Dubbele Komma!

     4. Anton Adriaan

      *Hmm..
      Ik zie dat je post is aangepast.
      Dank u DDS.

    2. Vit

     Grappig, op satelliet foto’s is te zien dat Israël het enige groene stukje land is in de verre omtrek, maar die Israëliërs gaan er dan ook niet vanuit dat allah voor hen zorgt.

     1. Steve Van der Vekens

      🙂 Allah brengt je naar de rand van de afgrond, omdat Allah hersenloos is. 😉

    3. Dubbele Komma

     Dit is jouw Nederland niet. Landverrader. Jouw soort maakt ons land kapot! Nederland bestaat bijna niet meer door jouw moordenaarssoort!

  3. sjun

   Juist niet. Dan krijgt de dader zijn zin. Beter is het de leefomgeving te organiseren en de dader op te sporen en zijn foto, naam en toenaam te verspreiden. Dan komt hij zèlf aan de beurt als hij weer rottigheid uithaalt.

   1. Zout

    @Sjun: Ook dat is een hele goede oplossing.

  4. toetssteen

   Waarmee u, A A, terrorisme goedkeurt. Dan gaat de bedreigde immers weg…
   Kweenie, maar ik ben meer van mening dat de bedreiger op moet zouten.

   1. Dubbele Komma

    Juist Anton mussert moet weg met zijn bebaarde haat vrinden! Oprotten!

    1. Anton Adriaan

     ….

   2. Anton Adriaan

    Geen woorden in de mond proberen te leggen Sjun.
    Hij kan daar gewoon blijven natuurlijk. Maar als iedere week je ruiten eruit liggen, kun je wel principieel daar blijven wonen, met je ‘ik leef in een vrij land en ik buig niet voor terrorisme’ mentaliteit, maar in de realiteit trek je aan het kortste eind. Voorbeeld in de wijk is het 300 Marokkanen tegen 3 joden. Veel succes…

    1. Anton Adriaan

     *niet Sjun maar toetssteen.
     Excuses.

    2. Dubbele Komma

     Dat komt door jouw soort engbek. Het had nooit zover mogen komen. Tifushond.

    3. Vit

     Quote:

     Wijken met veel Chinezen noemt men “Chinatown”. Wijken met veel Japanners noemt men “Little Tokyo”. Wijken met veel Italianen noemt men “Little Italy”. Wijken met veel moslims noemt men “No-Go-Area”.

  5. Vit

   In Israël zou de politie inderdaad korte metten maken met gespuis en dat weten ze, maar om daar nou huis en haard te verlaten gaat veel te ver.

  6. Dubbele Komma

   Volgens mij kunnen we beter zorgen dat deze mensen veilig hun zaak kunnen runnen door de aanvallers standrechtelijk te executeren!

   Dit hoort namelijk niet in ons land, en zeker niet door een barbaars uitvretersvolk dat al 1400 jaar een oorlogsverklaring tegen ons en onze vrijheid heeft.

   Jouw soort eerst tegen de muur!

   1. Code134

    Volgens Komma hoort standrechtelijk executeren wel in ons land, typisch Nederlands.

   2. Zout

    @DK: Trollen poneren doorgaans een nietszeggende oneliner, harken vervolgens hun snot bij elkaar en slikken het door.

    1. Guus Geluk

     Vind je het soms normaal wat Kromma hier poneert, Zout?

     Man, zuig niet zo.

 5. Vit

  Zag ik het nou maar eens gebeuren, op zo’n moment gaat bij mij het licht uit.

 6. DolleDries

  Al eerder het bericht over de verdachte granaatexplosie in Vårby gård waarbij een man overleed en waarvan nu steeds meer het vermoeden bestaat dat het zich hier om een terroristische aanslag handelt. De Säpo, de Zweedse nationale veiligheidsdienst, is zwijgzaam en wil niet de mogelijkheid van zijn deelname aan het onderzoek naar dit incident bevestigen of ontkennen. Maar nu komt de politie met een ongewone oproep aan de Zweden – raak geen voorwerpen aan op openbare plaatsen.
  De expert Svante Karlsson van het Zweedse Defensie-onderzoekinstituut zei eerder vandaag in een interview tegen Samhällsnytt dat je een verdacht voorwerp op straat niet moet aanraken:
  – Nee, nee! Absoluut niet! Absoluut niet! Men moet meteen de politie waarschuwen.
  Politie perswoordvoerster Tove Hägg is ongeveer op dezelfde golflengte wanneer Samhällsnytt haar op de telefoon bereikt:
  – Weet je niet wat voor voorwerp het is wat je op de grond ziet, dan pak je het niet op. Het klopt dat handgranaten de laatste tijd wat vaker voorkomen. Dus als je iets ziet waarvan je denkt dat het een gevaarlijk object is, is het beter dat je blijft staan en de politie belt.
  Hoe kan men een gevaarlijk object herkennen?
  – Zie je iets waar je niet zeker van bent … en dan bedoel ik niet dit geval maar ook bijvoorbeeld een pistool moet je het niet oppakken, of pakketjes. Als je het niet kunt specificeren en voor jezelf niet kan beoordelen dat het onschadelijk is, moet je het laten liggen.
  Is er een risico op een herhaling van de gebeurtenis op zondag?
  Helaas worden handgranaten steeds meer gewoonlijker en gebruikelijker in verschillende criminele contexten, dus we kunnen nooit met zekerheid zeggen dat er geen een verdwaalt.
  Vandaag heeft de politie een bericht aan het publiek uitgegeven met de waarschuwing om geen objecten in de publieke ruimte aan te raken:
  – Bovenal moet u vooral nooit een voorwerp op een openbare plaats aanraken, tenzij u zeker weet dat het onschadelijk is, citeert Bertil Olofsson, hoofd van de nationale explosievendienst, in het bericht.
  Scherven van een exploderende handgranaat kunnen honderden meters wegschieten en grote schade aanrichten. De politie roept daarom het publiek op om 112 “direct” te bellen als er verdenking bestaat.
  Volgens onderzoek is het overgrote deel van de handgranaten in Zweden afkomstig uit het voormalig Joegoslavië.

  1. Steve Van der Vekens

   ‘Een superdiverse samenleving, maar dan wel 1 waar de islam het dominantste is.’ Thx Dries.

 7. Babaji538

  Alles lag vast.
  Alles wordt gezien.
  De tragiek.
  Zonder dynamiek.

  Petra Hermans

 8. Steve Van der Vekens

  Laffe politiek, arme Joden. Er zijn hier mensen bij dat de omvolking toejuichen. Meer islam, minder Joden… Daar zit een steek bij los. De Joden doen niets verkeerd, terwijl de moslims hen in ons Europa willen uitroeien. Hoe kan je zulke situaties toch niet tijdig de kop indrukken door de islam – de bezetter – te verwijderen?
  Vuile jodenhatende linkse kliek in Duitsland.

  1. Zout

   @Steve: Islam is levensgevaarlijk, dat is duidelijk.

   1. Steve Van der Vekens

    Klopt, wat we nu zien is nog maar het topje van de ijsberg. Goedemorgen.

    1. Steve Van der Vekens

     En Jodenhaat is ook racisme en dus strafbaar, maar aangezien de regeringen aan de geitenwollensokken-kant staat, knijpt deze een links-gunstig oogje toe.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.