Het is klaar: Duitsland krijgt inderdaad nachtmerriekabinet van Merkel (CDU) en Schulz (SPD)

De eurofiele Martin Schulz heeft zijn zin.

Martin Schulz werd door zijn sociaaldemocratische vrienden gezien als dé ideale partijleider. Hij werd uit het Europees Parlement weggehaald en moest zijn sociaaldemocratische partij, de SPD, groot maken. Jawel, Schulz zou Merkel kunnen verslaan.

Of niet, natuurlijk. De verkiezingsuitslag was een enorme tegenvaller voor Schulz en de zijnen. De SPD kwam niet eens in de buurt bij de CDU van Angela Merkel.

Normaal gesproken zou dit natuurlijk einde oefening zijn voor de partijleider. Maar ja, Schulz is bepaald geen democraat. Als je die man eenmaal macht geeft kom je nooit meer van hem af. En dus bleef hij niet alleen zitten, maar voerde hij zelfs onderhandelingen met Merkel om samen in een zogenaamde GroKo te gaan zitten — een Grote Coalitie.

Vandaag moesten SPD-leden stemmen over de vraag of die coalitie door zou gaan. Hoewel er van tevoren ernstig rekening gehouden werd met een ‘nein!’ bleken SPD’ers uiteindelijk toch hun grote Leider (wat is dat ook alweer in het Duits?) te steunen.

Jawel: Schulz heeft zijn zin gekregen. Meneer mag gaan regeren met Merkel (en de Beierse zusterpartij van de CDU, CSU):

‘Jawohl’, dus. Maar bepaald niet van harte. Er was na een onduidelijk handopsteken een formele telling nodig om het verschil te meten. Met 362 tegen 279 won Schulz. De na het laatste verkiezingsverlies aangeslagen SPD – met een verlies van bijna zes procent aan stemmen verwerken de sociaaldemocraten hun slechtste uitslag sinds 1949 – volgde tenslotte toch de partijleider. Die probeerde in een toespraak van een uur vooral duidelijk te maken dat er eigenlijk geen alternatief was. Nieuwe verkiezingen zouden de partij alleen maar verder omlaag duwen. De SPD had een nationale en zelfs Europese verantwoordelijkheid en moest dit bitter tot zich nemen om erger te voorkomen, aldus Schulz. Met dat laatste doelde hij op een verdere opmars van de rechtse populisten die nu al de wind in de zeilen hebben door alle problemen met vluchtelingen.

Met andere woorden, meneer de wannabe-dictator verkocht zijn machtslust aan zijn publiek door ze angst aan te jagen (waar kennen we die strategie ook alweer van in de geschiedenis van Duitsland?).

Afijn. We kunnen de nationale soevereiniteit dus wel afschaffen, want Schulz wil The United States of Europe. Merkel heeft hem dat toegezegd… en wat de Duitse regering wil krijgt ze. Helaas.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

79 reacties

 1. denk eens na

  OMG we zijn verloren ,een kapo gecombineerd met een communist , dit brengt niet veel goeds teweeg.

  1. Henk-Jansen

   Dit is een democratisch gekozen regering waarin de twee grootste partijen van Duitsland zitten. Daar kun je toch niets op tegen hebben?

   1. Holland

    Henk-Wim, je logica is kul. Ook een rampregering die democratisch gekozen is kun je verwerpen en verafschuwen, er op tegen zijn en graag zo snel mogelijk zien ontbinden.

    Maar ik moet zeggen, je speelt de rol van onnozele hals met verve.

    1. Steve Van der Vekens

     Bovendien doen er geruchten de ronde dat de regering in Duitsland gesjoemeld zou hebben met de uitslagen.

   2. Nasrani

    Dus bij ons had de pvv moeten meeregeren?

    1. DolleDries

     Zo die zit.

    2. Guus Geluk

     Dat is een onzinnige vergelijking.

     1. Steve Van der Vekens

      Nee, die vergelijking toont de twee maten en gewichten aan die de regering hanteert.

   3. Bloem

    Uit uw eerdere reacties op dit forum, blijkt dat u het tegendeel aanhangt. In NL mag de 2e partij niet mee regeren en dat juicht u toe.
    VVD 33 zetels
    PVV 20 zetels
    CDA 19 zetels
    D66 19 zetels
    GroenLinks 14 zetels
    SP 14 zetels
    PvdA 9 zetels
    ChristenUnie 5 zetels
    Partij voor de Dieren 5 zetels
    50PLUS 4 zetels
    SGP 3 zetels
    DENK 3 zetels
    Forum voor Democratie 2 zetels

    1. Guus Geluk

     Bloem, in Duitsland halen de eerste twee partijen – CDU/CSU, SPD – direct een meerderheid aan zetels. Da’s één.

     In de tweede plaats heeft de PVV het de andere partijen onmogelijk gemaakt om met haar samen te werken. Dst geldt niet voor de SPD.

     1. Bloem

      Beste heer Geluk, het gaat in deze niet om het staatkundige verhaal, doch het enthousiasme van dhr. Jansen bij zijn draai

     2. Guus Geluk

      Ah, okay.

 2. Code134

  We krijgen de komende jaren een met Duitsland, Frankrijk en Nederland een stabiele pro-Europese orde die de EU een paar forse stappen vooruit kan doen zetten. Daarom is de totstandkoming van deze Grote Coalitie in Duitsland zeer goed nieuws.
  Ik weet dat Eurosceptici dit een nachtmerrie-scenario vinden maar ik zou het verzwakken van de EU als een nachtmerrie beschouwen. Alleen een sterke EU garandeert ons de komende decennia veiligheid, vrede en welvaart en geeft ons de gelegenheid ook grote internationale vraagstukken als immigratie, klimaat en nieuwe geo-politieke verhoudingen (een verzwakkende VS en een groeiende invloed vanuit China) het hoofd te bieden.

  Mensen die de EU wensen te ontbinden maken een kwalijke denkfout en het is goed dat die foute ideeën slechts door een minderheid in de lidstaten van de EU worden gekoesterd.

  1. Henk-Jansen

   Helemaal mee eens, alleen door samen te werken kunnen we nog een rol van betekenis spelen in de wereld.

   1. DolleDries

    Welke rol?

    1. Abri079

     Welke kristallen bol gebruiken de leden van de groep Kong?
     Ze kunnen decennia vooruit kijken in de toekomst.
     Dat zou ik ook wel willen!

     1. Zout

      Het linkse EU-sentiment houdt geen stand Abri, langzaam maar zeker gaan wij terugpakken wat van ons is geroofd.

    2. Steve Van der Vekens

     De rol van moeder Theresa Dries.

   2. cmsuijkerbuijk

    Om samen te werken hadden we de EEG al. Voor onze veiligheid hebbe we de NAVO. Overige samenwerking behoeft géén EU, maar kunnen “op maat” onderling verdragen gesloten worden.
    Buitenlandse belangen zijn ten slotte niet persé de Nederlandse!
    Het is in het belang van Nederland, dat het gedrocht EU zo snél mogelijk ter zielen gaat en dat bovendien de verantwoordelijken voor ál de ellende die door deze ongekozen despoten is veroorzaakt zich in het openbaar verantwoorden!
    Merkel c.s. mogen dan gekozen zijn, maar niét door de rest van de lidstaten. Slechts door de kiezers van de respectievelijke landen, waar ik geen donder mee te maken heb!

    1. Code134

     Suikerbuik behoort tot een kleine extremistische minderheid en kan niet verkroppen dat de meerderheid van het volk in alle lidstaten het lidmaatschap van de EU steunt. De eurosceptische partijen gingen vorig jaar allemaal af als een gieter en zijn zeer verzwakt geraakt. De EU wordt gedragen door pro-Europese politici als Rutte, Macron, Schulz en Merkel die van de kiezer de opdracht kregen de EU een paar stappen verder te brengen.
     Suikerbuik denkt daar anders over maar zijn stem betreft een minderheid, daar kunnen we ons democratisch niet door laten leiden.

     1. Zout

      @Suijkerbuijk: Wimşelşün Çöde behoort tot een groep van reageerders die men hier niet wil.

    2. Abri079

     Mooi hoe men hier weer een draai geeft aan wat het volk als opdracht heeft gegeven.
     Herinner mij in Nederland nog een recent referendum. De uitslag van dat referendum was kernachtig duidelijk. Na lang dralen werd er na maanden draaien en jokken een inlegvel verzonnen “waarmee recht werd gedaan aan de stemmers”.
     O.a. de RvS heeft aangegeven dat de juridische waarde van dat inlegvel nihil was en is.
     De heer Rutte c.s. heeft dus de wil van de kiezers, het volk, naast zich neergelegd.
     Dan vasthouden met als motivatie “die van de kiezer de opdracht kregen de EU een paar stappen verder te brengen.” laat niet zien dat men de democratische waarden van deze samenleving begrijpt.
     Vervolgens doorgaan met de zin: “Suikerbuik denkt daar anders over maar zijn stem betreft een minderheid, daar kunnen we ons democratisch niet door laten leiden.” laat nogmaals zien dat het niet de schrijver cmsuijkerbuijk is maar het volk dat bij referendum langs democratisch verkregen weg heeft gekozen. De mening van de keizers wegzetten als “daar kunnen we ons democratisch niet door laten leiden geeft alleen maar aan dat democratische begrippen en procedures door de groep Kong niet gewenst zijn.

     Suijkerbuijk wegzetten als iemand die deel uit maakt van een “kleine extremistische minderheid” doet geen recht aan de kiezers in Nederland die gestemd hebben.

     Nog een kleine stap leden van de groep Kong en u laat zien uit welk anti democratisch hout u bent gesneden.

     Graag nog uw linkje waaruit blijkt dat de meerderheid van het volk in alle lidstaten het lidmaatschap van de EU steunt. Dit om te voorkomen dat u weer enkel aannames doet.

     1. Code134

      Uit enquêtes en de verkiezingsuitslagen in alle lidstaten blijkt een solide steun van de meerderheid van de bevolking voor het lidmaatschap van de EU. De verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland vorig jaar onderstrepen dit feit. Nog duidelijker is het verlies van FN, AfD en PVV die allemaal politiek buitenspel staan.

     2. Code134

      “Herinner mij in Nederland nog een recent referendum. De uitslag van dat referendum was kernachtig duidelijk”

      Dat ‘recente’ referendum was 13 jaar geleden en ging niet over de vraag of we in de EU willen blijven of niet maar of de EU een Grondwet moest krijgen of niet. Een flodderig referendum met een absoluut niet kernachtig duidelijke uitslag. 61% verklaarde zich tegen de Grondwet maar uit onderzoek bleek dat veel kiezers zich niet door deze vraagstelling hadden laten leiden. Men was bijvoorbeeld heel erg tegen het Kabinet Balkenenden en stemde vanuit dat sentiment tegen. De opkomst was bovendien laag.

     3. eRik2017

      Cöde blijft wel heel erg fanatiek zijn vrij vereenvoudigde EU visie propageren hier.
      Ik denk dat hij samen met Henk-Janşün gewoon boer is ergens op de hei in Nederland, want in dat geval ja. Als je boer bent in het federale EU van Schulz, dan kan je eindeloos aan het EU landbouwinfuus blijven liggen.
      Soort van onbeperkte uitkering die compenseert dat je toestemt dat de economie van je eigen land instort, in het voordeel van een door de EU commissie bepaalde locatie elders.

     4. Abri079

      Heb ik het over een recent referendum komt iemand met een referendum van 1995. Ik bedoelde het Oekraïne referendum waar de regering van het Nederlandse volk de opdracht kreeg om de Oekraïne niet toe te laten tot de EU.
      Vervolgens komt er weer een stelling zonder link of enige vorm van bewijs.
      Dan wordt er gesteld dat het volk bij het referendum over de Europese grondwet stemde tegen de grondwet omdat het volk tegen het Kabinet Balkenende was.
      Wederom zonder linkje.

      Kortom de groep Kong gebruikt alle duimen die men kan vinden om toch maar tekst te genereren.

      https://www.europa-nu.nl/id/vgvqpnqs5qbn/referendum_over_eu_grondwet_in_nederland

      Een linkje om te laten zien wat o.a. de cijfers waren bij het referendum betreffende de Europese grondwet.

    3. Kodi

     Niets aan toe te voegen. En hoe waar!

   3. denk eens na

    We??? hoe kun je voor de eu en links zijn?? De eu is voor het groot kapitaal niet voor jou henk , of ben je de directeur van shell.

  2. Steve Van der Vekens

   Linkse propaganda.

   1. eRik2017

    Valt mee hoor.
    Wimşelşün Çöde heeft zijn PC, laptop en iPad in gebruik om zijn aliassen te kunnen vertegenwoordigen, maar leest zich niet in welke vormen van EU we tegenaan kijken, hoe Schulz een EU ziet, en hoe andere EU leiders een EU zien.

    1. Steve Van der Vekens

     Dan ben je behoorlijk bekrompen.

  3. eRik2017

   Wilhelm von Error je haalt hier dingen door elkaar.
   Er is een EU als verdere ontwikkeling volgend op de EG, of een federale EU.
   Duitsland, Frankrijk en Nederland zullen absoluut geen grote stappen maken met deze coialitie zoalos jij beweert, want Schulz wil een federale EU, en zoals onze MP Rutte vorige week nog zei in Buitenhof, Nederland wil dat absoluut niet. En ik schat zo in Angela ook niet. Macron zal laten zien geen enkele boodschap te hebben aan het niet mogen verlenen van staatssteun aan Air France of Airbus.

   1. Code134

    De stappen gaan in de richting van een federaal Europa. Daar helpt geen lieve moedertje aan. Rutte zal daarin de lijn Merkel-Macron volgen.

    De reden kan een kind bedenken: alle grote vraagstukken van deze tijd, klimaat. immigratie, geopolitiek, globale technologie en monetair beleid, kunnen alleen maar in een sterker Europees verband worden opgelost. Het zijn niet zozeer de politici en de kiezer die een sterkere EU willen maar de problemen die er ons toe dwingen.

    1. Zout

     @Wimşelşün Çöde: The EU is ten dode opgeschreven. Nederland krijgt nog minimaal 17 miljard van de Grieken. Groningen zakt langzaam weg. En jij… jij mag ook weg.

    2. Holland

     “Het zijn niet zozeer de politici en de kiezer die een sterkere EU willen maar de problemen die er ons toe dwingen.”
     —————————————————————————–
     Trol134 brengt les 1 van het propaganda-handboek in praktijk: laat het lijken alsof abstracties de dwingende factoren voor zijn voor de gewenste verandering, zodanig dat niemand er wat aan kan doen of er voor verantwoordelijk is. Daarmee wordt een fait accompli neergezet waartegen geen redelijk verweer mogelijk lijkt.

     1. Abri079

      Zoals drinkebroer Jüncker jaren gelden al stelde.

     2. Abri079

      Groep Kong blijft het doen.
      Oncontroleerbare lapjes tekst over de schutting gooien en wegrennen.
      Stelt iemand een vraag wordt er direct een stelling geponeerd. Antwoord? Blijft uit.

      Wat moet je met dat soort lieden op dit forum? In het openbare leven laat je die finaal links liggen.

      Zelf ben ik van mening dat de groep Kong geen boeren zijn. Daar zijn zij niet intelligent genoeg voor. Boer zijn, hoe negatief beladen die term kan zijn, is tegenwoordig een ingewikkeld vak waarbij men soms een halve bioloog, chemicus, accountant en technicus dient te zijn.
      Dat lees ik dus niet terug in de reacties van de groep Kong.

      Waar is de Meester trouwens?

    3. eRik2017

     Even een vraag je voordat wij meer Errors krijgen:
     Wat is voor jou het verschil tussen een samenwerkingsverband EU en een federaal EU?
     In een federaal EU is er helemaal geen Rutte, Merkel of Macron. Misschien wel als gouverneur/marrionet, maar niet als regeringsleider.

     1. Zout

      @Erik: Wat zou jij doen je als jouw aanwezigheid hier niet gewenst is en niemand zit te wachten op jouw reacties of die van Wimşelşün Çöde?

     2. eRik2017

      @Zout Even denken hoor.
      In geval van Wimşelşün Çöde zou ik denk ik opsodemieteren en mij weer aanmelden onder een andere naam, Güz Gelüçk ofzo. Als ik dan weer ongewenst zou zijn, dan weer een aandere naam. Misschien iets met Kong ofzo.
      Als ik dan zou merken dat ik met al mijn aliassen toch een gesprek met al mijn vriendjes kan voeren, dan zou ik gewoon blijven, en een beetje mensen tegen elkaar ophisten.
      Ik heb vandaag een studio ingericht waar ik met mijn PC, mijn iPad, mobiele telefoon, de iPad van de buren (die hebben besloten een tijdje weg te gaan) al mijn aliassen kan vertegenwoordigen.
      Daarnaast doe ik tussendoor nog wat advieswerk.
      En jij?

     3. Guus Geluk

      Meester Kong, Code en ondergetekende, zijn niet één en dezelfde persoon, maar ik constateer dat Zout wel onder meerdere aliassen actief is. Niet om zijn gelijk te halen, maar om discussies over de islam aan te zwengelen.

      Ik krijg sterk het vermoeden dat eRik2017 eveneens een alias van Zout is.

     4. eRik2017

      Frappant Güz. Ik zeg tegen Zout dat ik een reactie heb gegeven op zijn vraag over Wimşelşün Çöde, en jij gaat kijken EN nog antwoorden ook.
      Anders bij serieusze vragen antwoorden jullie zelden tot nooit.
      Mar goed, het mag!
      Zout en ik delen een bepaalde humor, maar als je goed gelezen hebt, kan je zien dat wij niet echt politieke meningen delen.
      Prima dus alks je meens dat wij dezelfde persoon zijn. Het zal je wat meer inspanning leveren om welke van ons te bestoken met welke alias.
      Mogen wij allen nog veel plezier hebben!

     5. Guus Geluk

      “Het zal je wat meer inspanning leveren om welke van ons te bestoken met welke alias.”

      Ik heb geen aliassen, eRik2017, zoals ik hier benadruk. Zout heeft ze wel. Tal van.

     6. Zout

      @eRik: Je hebt gelijk!

      Wimşelşün Çöde en Ğüz Ğüluçk zijn één en dezelfde, en ik verdenk Hënçk-Janşün er ook van, al is die net is slimmer dan Wimşelşün. Hoe dan ook, ik denk dat ik na verloop van tijd m’n biezen wel zou pakken, ik zou vertrekken naar een groenrood linksforum.

     7. Guus Geluk

      Zout, jij bent actief onder de nicks eRik2017, Rechtsaf, Siemien, Zout én je beschuldigt mij van multinickerij?

      Guus is slechts onder één nick actief en dat is de nickname Guus.

     8. Zout

      @Ğüz Ğüluçk: Ik gebruik één nick en dat is Zout. Wat jij erbij verzint is jouw probleem en is ontsproten uit jouw eigen Wimşelşün Çöde-brein.

      Dag Wimşelşün Hütten!

     9. Guus Geluk

      En je bent actief onder de nick Abri079, jokkebrok. Dat kan mij niets schelen, maar ga niet met je vinger wijzen naar mij – ik ben inder geen enkele nick dan deze actief.

    4. denk eens na

     creeer zelf een probleem , en kom dan met de oplossing die je voor bedacht hebt. Zo oud als de weg naar Rome.

  4. Abri079

   Het is maar een mening die u poneert. Uw mening, desondanks slechts een mening. Verder niets.

  5. Original NL

   @code misselijk.
   ……….We krijgen de komende jaren een met Duitsland, Frankrijk en Nederland een stabiele pro-Europese orde die de EU een paar forse stappen vooruit kan doen zetten. ……
   Hoe kan iemand zó een eikel zijn….ongelofelijk!!!
   Gelukkig staat de EU moreel aan de rand van de afgrond…dus wat dat betreft mogen ze van mij nog wel een flinke stap maken..

 3. DolleDries

  Donald Trump heeft een nieuwe campagnefilm gelanceerd die venijnig gericht is op de Democratische Partij. In de film worden democratische vertegenwoordigers als medeplichtigen aangewezen aan elke moord die in de toekomst door illegale immigranten uit de derde wereld worden gepleegd.

  De Democraten in de senaat besloten afgelopen vrijdag om grote delen van de Amerikaanse overheidsinstellingen te sluiten.
  De reden is dat de partij weigert de tijdelijke begroting van de republikeinen toe te stemmen indien niet aan hun eis wordt voldaan om aan miljoenen illegale immigranten amnestie te verlenen, meldt Breitbart.
  In Trump’s campagnefilm ziet men onder andere de 37-jarige Mexicaanse Luis Bracamontes, beschuldigd van het doodschieten van twee agenten in Californië in oktober 2017.
  – Het enige waar ik spijt van heb is dat ik er maar twee heb gedood. Ik wens dat ik meer van deze duivels had gedood, zegt een vals lachende Bracamontes in opmerkzame scènes vanuit de rechtbank.
  – Het is puur kwaad, vat de vertelstem samen.
  Volgens de campagnefilm wil Trump de muur bouwen, criminele immigranten deporteren en illegale immigratie stoppen.
  – Democraten die ons in de weg staan, zijn medeplichtig aan elke moord die gepleegd wordt door illegale immigranten, luidt de boodschap in de campagnefilm van de president.

  1. Steve Van der Vekens

   Zonder oppositie spreekt men niet van democratie, maar van een dictatuur.

 4. Heinz

  Alles klar, er was geen enkele mogelijk meer om er anders uit te komen. Dat gaat hier ook gebeuren. In de V.S , België. Een paar randpartijen en vlees nog vis clubjes.

 5. DolleDries

  Je snap niet dat zo volk binnen zo 104 jaar drie keer voor de zelfvernietiging gaat.
  Het moet in hun DNA zitten.

 6. Zout

  Ik kan niet wachten op de volgende verkiezingen in Nederland!

 7. Steve Van der Vekens

  In Belgie waren de groenen en de socialisten ook even gefuseerd, onder de naam ‘Samen.’
  Maar na verhalen van corruptie met bewijzen is de coalitie uit elkaar gevallen.
  Dat kan in Duitsland ook gebeuren.

 8. DolleDries

  Een herhaling van 2015 zal niet worden toegestaan​, zegt de minister van Binnenlandse Zaken.
  De nieuwe minister van Binnenlandse Zaken van Oostenrijk, Herbert Kickl, behorend tot de nationaal conservatieve Freiheitliche Partei Österreichs, FPÖ, zei donderdag dat hij opdracht heeft gegeven voor de oprichting van een grens beschermingsmacht die moet worden ingezet in het geval zich scènes zoals die in 2015 herhalen.
  Het doel is volgens de minister om binnen enkele uren een goed en functionerend grensbeheer te verzekeren.
  De politie-eenheden beveiligen grensovergangen en voeren identiteitscontroles uit.
  – Alleen maar zwaaien naar mensen zal niet weer gebeuren, zei Kickl.
  Tijdens de migrantencrisis in 2015 passeerden honderdduizenden migranten door Oostenrijk met het doel om Duitsland en andere landen te bereiken.
  Velen bleven echter in Oostenrijk en een record aantal koos ervoor om daar asiel aan te vragen.
  De crisis heeft in belangrijke mate bijgedragen aan het feit dat Kickls partij derde werd bij de verkiezingen van oktober, en daarna met de christen-democratische Österreichische Volkspartei, ÖVP, in een coalitieregering is gestapt.
  Bron:
  https://www.thelocal.at/20180119/austrian-far-right-orders-border-protection-unit

  1. Steve Van der Vekens

   Ik heb de migrantenstroom op Youtube gezien, wandelend naast een grote snelweg in Calais. Die aantallen zijn nauwelijks voor te stellen, en nu Macron een deal heeft met T May waarbij de immigranten direct naar het Verenigd Koninkrijk doorverwezen worden, zullen de aantallen alleen maar toenemen.
   Zij die Brexit gestemd hebben zodat hun grenzen gesloten werden voor de immigrantenstroom zijn eraan voor de moeite.
   Maar Macron moet niet denken dat dit het probleem oplost, het verplaatst het alleen maar tijdelijk.

 9. DolleDries

  Het rommelt trouwens flink bij de SP.
  Harry van Bommel (55), die tot afgelopen maart ruim 18 jaar lang een prominent Kamerlid was voor de Socialistische Partij, heeft zijn SP-lidmaatschap plotsklaps opgezegd. Dat bevestigt partijvoorzitter Ron Meyer

  Misschien weet Kong meer.

  1. eRik2017

   Ik zag dat de dochter van Jan met veel tam-tam en “this Girls in on Fire” het podium op werd geloodst, en stevige woorden heeft gesproken over hoe het allemaal moet.
   Het verbaasd mij niets. jan heeft niets meer met politiek, maar ik zie Jan zijn mening wel in de krant. Links extreem fanatisme heeft succes de afgelopen 2 jaar.

 10. Kodi

  De Visegrad landen gaan hun kont tegen de krib gooien en de EU heeft een probleem. Ze zullen het ook nog met een netto donateur minder moeten doen, want de Britten betalen niet meer mee aan deze gekte.

  1. Ni28

   De Visegrad landen zijn helaas netto ontvangers en bij een keuze zullen zij uiteindelijk voor het geld kiezen.

   1. Guus Geluk

    Eens. De Visegrad zal weliswaar een machtsblok bormen binnen de EU, maar niet uit de Unie stappen. Dan gaat de geldkraan grotendeels dicht en daar zitten ze niet op te wachten.

    Ook Nederland zal er niet uitgaan. We zijn het land van de koopman en de dominee. Zolang de Nederlanders naar hartelust kunnen handelen, blijft zij in de EU.

   2. Kees

    Blijft dat zo, is er nog steeds genoeg geld om ze tevreden te houden? En wat als dat geld op is?

  2. Steve Van der Vekens

   De Britten moeten mee betalen en nog vluchtelingen opnemen.
   Dat is er uit de bus gekomen toen Theresa May op bezoek was bij Emanuel Macron.
   TheDailymail UK heeft er een artikel over geschreven.
   De reaguurders zijn boos op ruggegraatloze May.
   De Britten zijn verplicht om meerdere bezetters op te nemen omdat zij anders uigesloten worden voor toekomstige ‘deals.’

 11. Kodi

  Geen binding – geen kinderen – geen verantwoordelijkheid – geen geweten

  Hoe dom, onverschillig en laf moet een volk zijn dat het zonder verzet toestaat dat zo´n persoon miljoenen jonge Arabische en Afrikaanse mannen ongecontroleerd en ongelimiteerd het land binnenhaalt?!

 12. Ben Zine

  Dit is het begin van het einde voor Duitsland. Net als de Zweden een zelfdestructief volk dat zichzelf willens en wetens ten gronde richt. Is het vanuit een schuldgevoel ? Zit er een duister masterplan achter ? Het is en blijft een mysterie. Maar zonde is het wel. Duitsland zal nooit meer hetzelfde zijn.

 13. rafi

  Er staat: ‘en wat de Duitse regering wil krijgt ze. Helaas.’ Een kleine correctie: als dee Fransozen het goed vinden.

 14. Ni28

  Europa is veroverd door de Duitsers en Fransen tenzij de leden van de SPD zich nog straks keren maar dat is niet waarschijnlijk want de massa is eenmaal de massa. De EU is straks Duitsland, Frankrijk en de rest. Frankrijk gaat voor zorgen dat er via een EU minister van Financiën het geld van noord naar zuid gaat stromen net als wij hun ook al te danken hebben voor de euro. Wij stevenen richting de Verenigde staten van Europa met Duits-Franse bazen. Rutte mag nog vaker tekenen bij het kruisje nadat ie vooraf sterke taal heeft geoefend. Het oude beeld van een jaknikker die op een mooie functie in Brussel hoopt. Desnoods door het verkoop van Nederland. Het is te hopen dat meerdere landen zich gaan tegen deze toekomst keren. Landen genoeg maar het zijn vooral de netto ontvangers dus die zullen nog kiezen tussen geld en principes. Net zoals de uitslag van de stemming bij de SDP zal het morrend doorgaan in de EU ten kosten van haarzelf.

 15. Ni28

  Henk Jansen, dat woordje democratisch zou ik maar met korrel zout nemen. Met Schultz is er weinig democratie en zijn aanbeveling om ja te stemmen gisteren kunt je als dreiging naar zijn leden toe bestempelen. Te veel hebben bezweken wat je kon merken aan de ontbrekende euforie. Ook dictators worden “democratisch” gekozen. Schultz is er een van, een echte kapo.

 16. Ni28

  De Napoleon en Hitler droom wordt nu gevolgd door Merkel en Macron droom. Zij werden tot nu toe allemaal nachtmerries.

 17. Ni28

  Code 134 geeft voorkeur aan autocratie boven de democratische referenda. Hij haat democratie wat je van zijn inzendingen makkelijk kunt opmaken. Hij is eigenlijk ook een kapo net als Schultz, alleen eigen waarheid telt.

 18. rafi

  De federalisering van Europa is de manier waarop Frankrijk en Duitsland opnieuw, en dan nu niet met oorlog maar sluipenderwijs en via diplomatie, proberen om de erfenis van het oude rijk van Karel de Grote te herstellen. Dat betekent een opdeling tussen een Westfrankenland en een Oostfrankenland van het tussenrijk van Lotharius (Bourgondie), waartoe de Benelux behoort. Daarom zijn die twee landen inderdaad zo Eurofiel. Regels gelden alleen voor de kleine landen. Zij alleen de lusten, niet de lasten. Want zelf mag Frankrijk straffeloos jaarlijks de EU-begrotingsregels negeren en zo het Euro-stabiliteitspact schenden. Ze weten dat in geval van nood de EU bijspringt (zie Griekenland) dus kan het Zuiden incl. Frankrijk doorgaan met hun leven als big spenders. Op die manier kan ik ook wel Eurofiel zijn. Het noorden als pin-automaat van het zuiden, inderdaad. Nederland is vazalstaat van Frankrijk. Wat Frankrijk wil, geschiedt. Elke stemming in het Europarlement valt in hun voordeel uit. Desnoods gaan ze over lijken om hun zin te krijgen (in Nieuw-Zeeland opgeblazen Greenpeaceboot), chanteren ze landen om niet onze maar hun marineschepen te kopen (Maleisie in de jaren zeventig of tachtig), werken ze met smeergeld (Lafarge in Irak richting ISIS), of leugens en desinformatie (recente visserijbeslissing ten koste van de Nederlandse visserij). De E.U. begon na WW II met de EGKS omdat de fransen controle wilden krijgen over het duitse staal in het ruhrgebied om zo een duitse herbewapening te kunnen voorkomen. Zie de opdeling van duitsland na WW II in invloedssferen. En zie de inruiling van de D-mark voor de euro als ‘prijs’ (?) voor franse ‘toestemming’ (?) voor de duitse hereniging. Want wat doet een eigenlijk zwak land als Frankrijk om de betere concurrenten buiten spel te zetten als het via gewone vrije concurrentie niet lukt? Dan bewandel je de diplomatieke weg. Hetzelfde zag je dus laatst bij de visserij. De wel innoverende hollandse visserij waar ze niet tegen op kunnen wordt vernietigd via het europarlement en straks de Europese Raad. Lastige concurrenten, zoals de KLM en andere buitenlandse bedrijven, worden na oneerlijke biedingstrijden, die hun bedrijven dankzij illegale staatssteun altijd winnen, opgekocht. Heel Belgie is economisch al een frans filiaal, ons land in hard op weg. Is eneco het volgende slachtoffer? Vast! Dit EU-gebeuren heeft niets meer met vrije concurrentie te maken zoals ten tijde van de EEG, maar alles met protectionisme en Frans eigenbelang. Ze willen in de wereld grootmachtje spelen tegen China, Rusland en de VS met een door hen bewapend en gecommandeerd euroleger, waarbij franse generaals de Hollanders het vuile werk op laten knappen, zoals Napoleon bij zijn inval in Rusland bij de Berezina deed, om daarna zelf de eer op te strijken. De EU is nergens voor nodig, de EFTA-landen doen het bijzonder goed. NL is niet vrij meer maar wordt geregeerd door niet door Nederlanders gekozen Brusselse eurocraten die op veel te grote voet leven. Sinds de invoering van de euro is er geen welvaartsgroei meer geweest. De gulden was de sterkste munt ter wereld: NL heeft geen Euro-munt nodig. Alle wereldproblemen van deze tijd kunnen uitstekend opgelost worden o.b.v. bilaterale verdragen tussen vrije landen. Als Wilders diplomatieker en uitgekookter zou zijn geweest, dan zou hij nu mee-geregeerd hebben zoals in Oostenrijk, met alle anti-EU-effecten van dien. Wen er maar vast aan: dit is zoals het zal gaan in een federatief europa: de Fransen zijn er de baas (met een gezien de demografie steeds kleinere rol van Duitsland), en als we iets willen in Nederland, investeer dan niet voorbarig in een of andere (bv. vis)techniek, maar vraag eerst de fransen of het wel mag van hen! Enne, vooral in Franse auto’s blijven rijden. Net zoals al die dwaze francofielen in dit land, die er jaarlijks net zo massaal op vakantie gaan als de fransen hier wegblijven maar hun geld enkel in eigen land spenderen. Die dwaze francofielen, die binnenlands als vijfde colonne de fransen van dienst zijn, zoals de ‘patriottische’ landverraders eind 18e eeuw ook deden.

 19. Rex Gildo

  Die Linke wordt op termijn de sterkste kracht van Rood Duitsland.
  Schultz heeft namelijk de ondergang van de SPD bekrachtigd door met Frau Merkel de baas te gaan spelen over Europa.
  Fractievoorzitter Sahra Wagenknecht van de Linkspartei had tijdens de campagne van de laatste verkiezingen de Duitse vakbeweging reeds achter zich gehad, omdat zij had gepleit voor invoering van het minimumloon.
  De progressieve kiezers bij onze geliefde Oosterburen laten de sociaal-democraten steeds meer vallen ten gunste van de radicale volksbeweging.
  Een onlangs gehouden peiling wees uit, dat de SPD op een voorlopig dieptepunt van 20% kwam, terwijl die Linke steeg van 9,2% op 24 september 2017 naar 11 – 13% 19 januari 2018.

 20. Kees

  Jammer, maar je kunt het ook positief bekijken, de sociaaldemocratie is nu bijna echt ten einde in Duitsland.

 21. poldi

  Van die grote landen krijgt het luie en verwende broertje altijd zijn zin, Frankrijk. De Euro moest er komen om de gehate Dmark te vernietigen. De Fransen wilde ook dat de Euro een Franse Franc zou worden door het monetaire beleid een politiek instrument te maken. Daar gingen de Duitsers niet in mee maar de Fransen weten dat ze toch hun zin krijgen. En zie, Zuid-Europa beheert de geldpers. Macron heeft al gezegd dat hij de Franse schuld wil uitsmeren over noord Europa er moet geld komen voor Franse Melkert Fop banen en de belastingen moeten dezelfde zijn als Frankrijk. Ook hoeven de Fransen hierdoor niet langer te werken en kunnen hun luilekkerland leventje voortzetten. In Frankrijk bestaan alleen socialistische partijen. Met Rutte wordt Nederland een makkelijke prooi.

  Dus Code 134 hou aub op met jouw verheerlijking van die walgelijke ondemocratische EU.

  1. Zout

   @Poldi:

   De zetelverdeling voor Nederland in het EU-Parlement = 766/26.

   Dat betekent dat Nederland (26:7,6) 3,4% invloed heeft.
   Duitsland heeft 74 zetels (74:7,6) en heeft 9,7% invloed.
   Frankrijk heeft 73 zetels (73:7,6) en heeft 9,6% invloed.

   Duitsland en Frankrijk samen, dat gaat meestal zo, hebben dus 19,3% invloed. Hoewel de invloed theoretisch is, laat deze invloed zich natuurlijk wel degelijk gelden. Vooral als je bedenkt dat beide landen 5 x meer invloed hebben dan Nederland.

   Het wordt nóg erger… Onze nationale wetgeving komt voor tenminste 80% uit Brussel en het wordt steeds erger. Onze regering loopt aan de riem van datzelfde Brussel, bedenk daarbij dat (766/26) onze invloed daarop slechts 3,4% is.

   Dan de EU-verkiezingen.
   Dat is een grote fopspeen! Waarom?
   De invloed (3,4%) blijft gelijk en wij mogen onze stem uitbrengen op vertegenwoordigers die Nederland mogen vertegenwoordigen in het EU-Parlement. Die vertegenwoordiging stelt niets voor wanneer je bedenkt dat jouw stem volkomen homeopathisch wordt verdunt en er van de door jou uitgebrachte stem dus hélemaal niets noemenswaardigs overblijft terwijl datzelfde Brussel wel voor het overgrote deel jouw leven bepaalt door wet- en regelgeving.

   Denk daar maar eens goed over na wanneer je de volgende keer in het stemhokje staat op jouw nationale stem uit te brengen! Stem je VVD, CDA, D66 en PvdA?, dan krijg je nóg meer EU. Stem je FVD en PVV dan mag je er op vertrouwen dat de EU-invloed minder wordt. Krijgt FVD het voor het zeggen, dan mogen wij in elk geval gaan stemmen voor of tegen een Nexit, FVD is namelijk voorstander van bindende referendums, en terecht.

 22. Steve Van der Vekens

  Het gerucht doet de ronde dat Adolf Hitler twee dochters had, Angela Merkel zou de tweede dochter zijn.

  Ziet u hoe beide voornamen met een A beginnen?
  Adolf Hitler stond erop dat de naam van zijn dochter met een A zou beginnen.
  Ziet u dat beiden blauwe ogen hebben en dat een man met blauwe ogen diezelfde ogen doorgeeft aan zijn/haar kinderen?
  Ziet u dat Merkel bang heeft dat we haar blauwe ogen zullen zien en de link met Adolf zullen leggen?
  Ziet u dat de ogen van Merkel dezelfde heldere blauwe kleur van Hitler hebben?
  Ziet u dat Hitler net dezelfde moslimvriend als Merkel is?
  Ziet u dat Merkel moslims wil gebruiken om onze landen te bezetten?
  Ziet u dat Merkel haar vader wil wreken?
  Nee? Hou dan maar eens twee foto’s van beide heerschappen naast elkaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.