Joost Eerdmans steelt idee van PVV, wil “levenslang verbod op huisdieren na mishandeling”

‘Goed gejat is beter dan slecht bedacht.’

De leider van Leefbaar Rotterdam, en daardoor feitelijk ook de leider van Forum voor Democratie in zijn stad, heeft een fantastisch idee vindt hij zelf. De media zijn het daar helemaal mee eens. Hij mag zijn plan namelijk uit de doeken doen in een landelijk dagblad, het AD.

Op dit moment mogen mensen die hun dieren mishandelen na een periode “van goed gedrag” opnieuw een huisdier nemen. Eerdmans is daar niet blij mee:

“Wie zijn dier mishandelt, of verwaarloost, heeft het recht op dieren verspeeld. Hij of zij mag dan niet nogmaals een poging wagen.”

Daar is zeker iets voor te zeggen, maar het is wel wat bevreemdend dat de media dit vervolgens brengen als een “idee van Eerdmans.” PVV’er Dion Graus pleit er namelijk al jaren voor dat mishandelaars hun recht op een huisdier voor eens en voor altijd verspeeld hebben.

Geen wonder dus dat het Kamerlid van de PVV de media ter verantwoording roept op Twitter:

Let wel, die motie om dat voor elkaar te krijgen heet dus… motie Graus. Dat lijkt me toch duidelijk genoeg.

Hartstikke leuk hoor, dat Leefbaar Rotterdam (en waarschijnlijk FVD dus ook) die motie steunt, maar het zou wel zo netjes zijn als Eerdmans en zijn bevriende media het vervolgens niet als zijn idee presenteren. Dat is het namelijk niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Ernst Quispel

  Het populisme ten voeten uit: als het een goed gevoel geeft in de onderbuik mag de Staat resoluut ingrijpen achter de voordeur.

  1. Zout

   Islampleitbezorging is nog véél erger, Wim.

   1. corfo

    @ Zout.
    Wat vind jij dan van een verbod op het invoeren én fokken van parasieten ?
    Is toch zeker óók een diersoort ?
    Het onverdoofd slachten van dieren wordt door een enkele verdwaasde reaguurder zelfs vrij normaal gevonden lees ik zojuist op dit forum, terwijl dezelfde figuur tranen plengt betreffende het mishandelen van andere dieren, dat zijn de, door jou zo genoemde : islamknuffelaars !
    Gaat de gek opnoemen wat óók dierenmishandeling is, en dat allemaal om het onverdoofd slechten (halul o.i.d) maar goed te keuren.

    1. Henk-Jansen

     Wie op dit forum vindt onverdoofd slachten van dieren normaal?

     1. swetsnek

      Onze islamlovers wat dacht jij dan ???

     2. Farn

      En een stel hypocriete n in den Haag niet te vergeten.

 2. loes530

  Leefbaar steelt van de PVV

  1. Tinneke

   Klopt helemaal, en niet alleen Leefbaar!

 3. Joop Sigaar

  Prima , wie het bedenkt maakt niet uit , als het maar verboden wordt .

  Maar halal / kosher dieren vermoorden [ zeer langzaam ,zeer pijnlijk ,zeer stressvol en in de meeste gevallen stikken in hun eigen bloed ] is toch ook dierenmishandeling ?of nou het dier van jezelf is of van een ander maakt niet uit , is allemaal net zo pijnlijk ….
  Nooit meer aan dieren komen dan maar ….

  https://www.youtube.com/watch?v=ZE2svQFH_q0

  1. Zout

   Maar Joop, ik neem aan dat jij geen vlees eet? Vlees is immers nooit diervriendelijk.

   1. Joop Sigaar

    Precies !

  2. Ernst Quispel

   Het halal/kosher slachten is in vergelijking met de misselijkmakende grootschalige dierenmishandeling in onze eigen bio-industrie zeer diervriendelijk te noemen.

   1. Feit

    We zullen jou eens ritueel slachten, Kernst!

    😉

   2. Holland

    Natuurlijk, dieren onverdoofd de keel oversnijden en leeg laten bloeden vinden ze helemaal niet erg: hun dood gaat immers vergezeld door de beste wensen van een sprookjesgod.

    1. Ernst Quispel

     Wat te denken van het onverdoofd afknippen van staarten, doodbranden van hoorns bij kalveren, wegknippen van kiezen bij varkens, afbranden van snavels, castreren van biggen en het slachten van kalveren vlak voordat ze sterven aan bewust gecreeerde bloedarmoede?

     En dat zijn maar een paar voorbeelden.

     1. Holland

      Genoemd beestachtig gedrag tegen onschuldige dieren, laat onverlet wat ik in mijn reactie zeg.

     2. Ben Zine

      De bio-industrie is een immorele, walgelijke en weerzinwekkende uitwas van onze moderne massa-consumptiemaatschappij. Alleen psychopaten kunnen hier willens en wetens hun medewerking aan verlenen. Wat mij betreft wordt deze vorm van voedselproductie zo spoedig mogelijk aan banden gelegd en wordt er alleen nog vlees verkocht van dieren die respectvol behandeld zijn. De consequentie hiervan is uiteraard dat vlees veel duurder zal worden, een bijzonder kostbare delicatesse. Prima, dat moet dan maar zo zijn. Degenen die dat te duur vinden kunnen altijd overstappen op vleesvervangende producten, of gewoon geen vlees. Kun je ook 100 mee worden hoor, geen probleem. Dat je vlees niet zou kunnen “missen” is een leugen, in de wereld geholpen door de bio-industrie. En met al die groeihormonen en antibiotica in die plofkippen, kistkalveren en kiloknallers is het zelfs stukken gezonder om vlees te missen.

     3. Hendrik Rijmelkloot

      Pa na de vreugdevolle bevrijding van de bio-industriedieren
      hebben we weer het morele recht om over de hallaslacht te tieren.

   3. Joop Sigaar

    Denk eens na ..
    Eerst ook in de bio-industrie opgroeien en dan zo aan je eindje komen , elke dag maar weer 10.000den weerloze dieren ..
    Dus dubbelop ellende .

   4. swetsnek

    Nou dan moeten we jou halal achtig om zeep helpen als het zo vriendelijk is

 4. Rosasolis

  Ik ben er helemaal eens met die initiatief om nog meer dierenleed te voorkomen. Ik weet hoe het gaat in de wereld van rashonden en raskatten fokkers, die hun arme collectie fokdieren zien alleen als bron van broodwinning. Gedurende de laatste jaren worden de
  berichten van slechte levensomstandigheden toegenomen. Er zijn te veel shows, teveel prijswinners, te veel fokkers die te veel verdienen…Terwijl er zijn langhaar katten met ernstige ademhalings problemen hebben omdat zij moeten haast geen neus meer hebben. Er zijn Oosterstype korthaar katten die nu zo’n nauwe lange kop moeten hebben, zodat velen ontwikkelings problemen hebben. Er zijn katten die bewust gefokt worden zonder vacht, of zonder staart, of ongewone korte poten, en recentelijk zijn er ook gigantische katten gefokt met wie je kunt wandelen aan een lijn…net als een hond. Fok-poezen moeten 2 nesten per jaar groot brengen, en fok-katers worden nog steeds in een kooi gehouden…buiten in een garage, of boven in de zolder.
  Vaak krijgen deze arme fokdieren, alleen maar afval kuikens te eten! En al te vaak belanden de ongewenste katten, die een schoonheidsfoutje hebben, of een gezondheids probleem, in het asiel….Ik wil het lijst van ELLENDE in de wereld van
  de ras honden en katten hier niet te lang maken. Maar ik hoop dat ons minister Carola Schouten van Landbouw zou binnenkort een heel grote onderzoek doen in de gang van zakken rondom de fokkers van ras honden en katten! Zij heeft het uitstekend gedaan
  met het openbaar maken van het sjoemelen van sommige boeren met het zwijgen van de geboorte van een tweeling kalven. Maar de problemen met de fokkers van rasdieren
  is waarschijnlijk veel erger…omdat men mag deze huisdieren fokken in je huiskamer.

  1. Ernst Quispel

   Wat is uw opvatting over de grootschalige dierenmishandeling in de bio-industrie?

   1. Rosasolis

    @ Ernst. ik weet het. ik ben vreselijk tegen alle experimenten met dieren.
    Dit is een VREESELIJK misbruik van ons dieren die met ons het leven delen!

   2. Rosasolis

    @Ernst Quispel. De berichten over grootschalige dierenmishandeling in de bio-industrie zijn vreselijk, en schokkend. Gelukkig is er minder wrede experimenten op dieren in de laboritoriums, hoewel helaas wordt vivi-sektie nog steeds uitgevoerd.
    Rituele slachten moet verboden worden. Hopelijk de Partij van de Dieren meer invloed hierover kan krijgen.
    Ons minister van landbouw, Carola Schouten, moet de varkens boeren verbieden
    hormonen te gebruiken om enorme nesten te krijgen!

 5. Marija

  De mensheid en zeker de dieren leven in een volkomen verrotte wereld.
  Waarschijnlijk dat dat nooit veranderen.

 6. Babaji538

  De ‘idea’ vragen een zekere graad van intelligentie.
  Petra Hermans

  1. Hendrik Rijmelkloot

   Dat gaat met feestgedruis.
   U dacht wellicht met strokarton maar nee, u bent abuis,
   Dat gaat met feestgedruis.

 7. George van de linden

  Alle commentaren daar gelaten : IK ALS DIERENVRIEND VIND HET EEN ERG GOED IDEE!

  1. Henk-Jansen

   Daar ben ik het van harte mee eens. Dierenbeulen mogen nooit meer de kans krijgen om dieren te verzorgen.

   1. Zout

    Ik vind dat Babaji538 aka Petra Hermans hier een ban moet krijgen.

    1. Weethetbeter

     Mee eens, is nog geen zinnig woord uitgekomen al die tijd.

     1. corfo

      @ Zout/W.H.B.
      Laat dat onzinnige figuur zijn/haar gang gaan, ik vind de z.g. “reacties” van Babska totaal onbegrijpelijk/onleesbaar, maar daardoor weer een “reactie” waard. Het geeft duidelijk aan met welk soort patiënt we hier te maken hebben, toch ?

    2. Holland

     Oneens Zout: laat Petra lekker haar gang gaan, ze doet niemand kwaad. Ze scheldt niet, zuigt niet en trolt niet. En ze heeft alle recht te zeggen wat ze zegt.

     1. Zout

      @Holland: Met je eens.

      Echter, het lukraak neer plempen van volkomen onzinnige reacties, het niet reageren op reacties, het met internetlinks verwijzen naar eigen content, dat heeft volgens mij niets te maken met het deelnemen aan DDS. En als je wil zeggen wat je wilt is het toch op z’n minst belangrijk dat het ergens over gaat of dat het te maken heeft met het onderwerp?

     2. Guus Geluk

      Babaji loopt te spammen. Ze is de spam-trol.

 8. Weethetbeter

  Nog even dit, bij onze Marokkaanse winkel verkopen ze een puik stukje vlees. Kunnen de meeste supermarkten niet aan tippen!

  1. corfo

   @ Guus G.
   Ben jij getrouwd met Babaji ????
   Dat was te verwachten natuurlijk :
   twee trollen die zich samen
   nog moeten bekwamen
   in het begrijpen van de maatschappij
   daarom ben ik blij
   dat hij hij is en zij zij.
   Vrij naar Ruud Johan Hermans.

   1. Hendrik Rijmelkloot

    Corvee,
    Waar bemoei je je mee
    Guus heeft soms een goed idee
    die van jou kunnen standaard door de plee

    1. Kodi

     TROL ALERT

  2. swetsnek

   had van jou ook niet anders verwacht

 9. corfo

  Als dierenliefhebber ben ik het helemaal met Eerdmans eens.
  Ik wil echter één uitzondering maken en wel :
  Ik ben héél fel op PARASIETEN, op grote afstand detecteer ik ze, ik duld ze niet in mijn nabijheid ! In mijn optiek een levenslang verbod op : de invoer én het huisvesten van parasieten, het betreft een schadelijke diersoort.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.