Merkel en Schulz sluiten tóch een deal met elkaar: gezinshereniging voor maximaal 1.000 personen per maand

Alleen SPD-leden kunnen Merkel  IV nu nog tegenhouden.

Hé wat jammer. Eergisteren konden we blij berichten dat het toch niet helemaal goed ging met de gesprekken tussen Angela Merkel en Martin Schulz. De twee zouden serieus met elkaar overhoop liggen over het vluchtelingenbeleid. Met name de gezinshereniging voor vluchtelingen zou een probleem zijn.

Nou, helaas, gisteravond hebben de twee onderhandelaars dat probleem de wereld uitgeholpen. Ze zijn akkoord met een compromis: gezinshereniging voor vluchtelingen wordt beperkt tot maximaal duizend personen per maand. Daar konden zowel Schulz als Merkel zich in vinden.

CSU-leider Horst Seehofer — de CSU heeft een alliantie met CDU en zijn steun is dus onmisbaar voor Merkel — schijnt er minder blij mee te zijn en wil voorlopig niet akkoord gaan met een deal, maar vindt het wel prima dat dit ‘knelpunt’ verschoven wordt tot de zomer. Dan is het nieuwe kabinet Merkel IV natuurlijk al lang aangetreden.

De enigen die nu nog roet in het eten kunnen gooien zijn SPD-leden. De voorzitter van de jongerenbeweging van die partij, Kevin Kühnert, is fel tegen de coalitie met Merkel ook al omdat hij denkt dat de SPD alleen als oppositiepartij “de nationalistische AfD” achter zich kan houden. Bij het afgelopen partijcongres in Bonn kreeg deze jongeman het meeste applaus, maar over het algemeen geldt dat SPD’ers vaak tóch meestemmen met de leiding van hun partij. En die is toch echt voor een coalitie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Nederlandse_Patriot

  Dat zijn er 1000 te veel. Het lijkt wel alsof Duitsers zichzelf schamen om Duits te zijn. Alles gaat kapot zo.

  1. Henk-Jansen

   Dit zijn mensen net als u en ik, nl-patriot, het zijn geen honden. Zij hebben ook het recht om hun familie dicht bij zich te hebben!

   1. Kodi

    Wie ontzegt ze het recht dicht bij hun familie te mogen zijn? Ze zijn immers vrij om Duitsland te verlaten en terug te keren naar hun zand van herkomst. Zij blij, wij blij. Want ze horen hier niet. Ze zijn hier niet inpasbaar. Ervaring op ervaring heeft ons opgeleverd dat ze ons alleen maar geld kosten en dat we er alleen maar ellende voor terug krijgen. Weg ermee!

   2. Michel69

    @henk dus je laat je vrouw en kind achter in een levensgevaarlijke(is niet zo maar de MSM zegt het dus dan is het waar volgens de deugmens) en dat noem jij menselijk? ik zeg je bent dan een klootzak zonder ruggengraat!

    1. denk eens na

     Daar krijg je geen antwoord op van mr jansen of jansen moet van het zelfde hout gesneden zijn , een laffe hond

    2. Original NL

     Idd Michael69…..
     Het zijn of lafaards of het was helemaal niet zo gevaarlijk.
     Je gezin achterlaten en er zelf vandoor gaan is iets wat niet in me op zou komen.

     1. Steve Van der Vekens

      Alleen maar mannen!
      Kijk he, wanneer ik in een oorlogssituatie zit en ik kan maar 1 iemand van het gezin in veiligheid brengen zal het mijn vrouw of kind zijn.
      Die gasten maken eerst een ‘gevaarlijke’ reis, waarna ze binnen afzienbare tijd proberen hun hele gezin hier te krijgen.
      Ik hoop dat de mensen die dit onkruid tussen onze stoeptegels wensen heel ernstig ziek worden waardoor ze niet meer kunnen gaan werken en door de massa-immigratie geen aansprakelijkheid hebben op de sociale zekerheid.

     2. Ernst Quispel

      “Ik hoop dat de mensen die dit onkruid tussen onze stoeptegels wensen heel ernstig ziek worden”

      Beterschap toegewenst, Steve.

     3. Steve Van der Vekens

      Onze Ernst reageert bliksemsnel op iedereen die maar een beetje tegen massa-immigratie is.

   3. Zout

    @Henk: Dichtbij in een zo dichtbij mogelijk land. Of dichtbij voor een zo kort mogelijke tijd waarna zij zo snel mogelijk weer teruggaan naar hun thuis- moeder-, vaderland.

   4. swetsnek

    ik zou zeggen keer terug dan ben je bij ze

  2. Kodi

   Duitsland schaft zich zelf af.

   Geplaatst op 31 augustus 2010 | 11 reacties

   Wij schreven al een paar dagen geleden over het boek dat het lid van de raad van bestuur van de Deutsche Bundesbank , Thilo Sarrazin zou presenteren : ” Deutschland schafft sich ab” en één ding kan er met de heersende polemiek wel al geconcludeerd worden, Sarrazin krijgt in ieder geval voldoende aandacht voor zijn boek, waardoor hij kan rekenen op hoge verkoopcijfers voor een boek dat inmiddels te koop is voor rond de 30 euro. De ondertitel zegt het al, Sarrzin is van mening dat het lot van Duitsland op het spel staat en dat dit in hoofdzaak ligt aan de enorme toevloed van buitenlanders, die in de afgelopen jaren in Duitsland zijn komen wonen, waarbij er met name gekeken wordt naar mensen met een moslim achtergrond. Het ruim 400 pagina dikke boek wemelt van de cijfers en statistieken , Sarrazin heeft een financiële achtergrond en schrijft een verhaal dat zo in het plaatje past, dat in ons land geschetst wordt door Geert Wilders. Ongetwijfeld zal Geert wel wat van het cijfermateriaal kunnen gebruiken.

   De partij waar Sarrazin lid van is, de Duitse SPD , de tegenhanger van onze PvdA heeft inmiddels er op aangedrongen dat de schrijver uit de partij gezet wordt en er zijn veel stemmen die ook eisen dat hij niet langer deel uit kan maken van de raad van toezicht van de Bundesbank. Het is opmerkelijk, en ook hier weer een overeenkomst met Geert Wilders, dat de “bedenker” van een idee soms ingehaald wordt door zijn eigen idee dat daarmee de baas gaat worden van de verdere uitspraken en gedachten van de “bedenker” en deze tot een soort geestelijke slaaf maakt van zijn eigen bedenksels.

   Zo maar even wat kreten uit het boek:

   “De integratie van veel moslims is inmiddels een verloren zaak. In Berlijn ( waar S. woont) worden 20% van alle misdaden uitgevoerd door slechts 1000 jeugdigen met een Turkse of Arabische achtergrond, een groep die slechts 0.3 promille uitmaakt van de totale Berlijnse bevolking.

   Het zou goed zijn als de moslims onze wetten en zeden respecteren in plaats van anders om.Er is in onze samenleving geen plaats voor dwanghuwelijken, het onderdrukken van vrouwen in het algemeen en het opdringen van de islam aan anders gelovigen.

   Veel mannelijke moslims hebben het weliswaar thuis voor het zeggen, echter zeker als zij werkeloos zijn kunnen zij hun stem buiten de deur niet laten gelden, hetgeen leidt tot een overmatige drang om zich te manifesteren.

   De meeste moslims zouden ook door kunnen gaan voor mensen uit de landen rond de Middenlandse Zee, maar slechts door zich te kleden in hun tradtionele kledij, zorgen zij zelf voor een discriminatie, met name de vrouwen die gehuld in lange gewaden en hoofddoeken de straat op gaan. Bij de Turkse vrouwen in Duitsland zijn dat er inmiddels 61%.

   En zo kunnen wij nog wel even doorgaan. Het boek is in feite een opsomming van zaken die wij van Wilders en zijn PVV gewend zijn. Natuurlijk liegen bepaalde cijfers er niet om en kan niet ontkend worden, dat er een steeds groter wordende problematiek is met de integratie van immigranten uit met name moslim landen. Echter of een boek een positieve bijdrage levert ( behalve aan de portemonnee van de schrijver zelf) om tot een oplossing te komen moet worden betwijfeld. Maar wij weten zeker wat er inmiddels bij Geert op het nachtkastje ligt.

  3. Kodi

   En die 1000 stuks extra vuilnis per maand, maand in, maand uit, halen dan ook weer importhuwelijken binnen. Polygamie en kindbruiden geen bezwaar natuurlijk.

   1. denk eens na

    Een 1 asiel zoeker kost in zijn hele leven 500.000 euro aan netto kosten , reken uit je winst.

    1. Steve Van der Vekens

     Ik zal er eens over na denken.

     1. Steve Van der Vekens

      Wow, dat zijn cijfers om van te duizelen.

 2. Ben Zine

  Seehofer is een lafaard. Een typische Duitser ook, in die zin dat hij zich in aanwezigheid van Merkel altijd heel gedienstig, onderdanig en gezagsgetrouw opstelt. Die Pruissische mentaliteit, dat je altijd 100% gehoorzaam bent aan de Führer (in dit geval de Führerin), dat kruiperige, dat vind ik echt walgelijk. Ik had meer respect voor Seehofer gehad als hij een enorme rotrel had geschopt en die ex-DDR trol had teruggefloten en op haar plaats gezet. Waardeloze vent.

 3. Zout

  Dat gaat een flinke duit kosten! Wat fijn dat het aantal belastingbetalende Duitsers nog op peil is en dat Merkel c.s. gratis geld kan strooien.

 4. buitenbeentje

  Het echte verhaal ontbreekt weer eens. Het gaat hierbij alleen om familie van zogenaamd subsidiair Schutzbedürftige, mensen die eigenlijk geen recht op asiel hebben maar in hun land groot gevaar zouden lopen en daarom mogen blijven. Ondertussen mogen “gewone” asielzoekers hun partner(s) en kinderen na laten komen en AMA´s hun ouders. We praten dan over tussen de 100.000 en 200.000 mensen in 2018.

  Trap er niet in zou de Turk zeggen.

  1. denk eens na

   En dan raar opkijken als er binnenkort een opstand uitbreekt in Duitsland.

 5. Tinneke

  @ 2 U gaat toch geen honden beledigen? en gezinshereniging prima….maar wel in land van herkomst!

 6. George van de linden

  Ik zeg: Nederland moet een erg hoge grensmuur gaan bouwen want deze vredelievende gezinnen komen vast en zeker boodschappen doen in Nederland als hier begrepen word wat ik hiermee bedoel.

  1. Steve Van der Vekens

   Moslimvrouwen die met hun kinderen in buggy’s de Wibra blokkeren?

 7. denk eens na

  NRC asielzoeker kost jaarlijks 26.509 per jaar, per persoon.

 8. Babaji538

  Een (gesponsorde) foto van een blank naast donker
  kindje laat veelvuldig meer tranen stromen, dan
  de bijzondere afbeelding van mijn matras te Nuenen.

  Petra Hermans

 9. J.C.

  Merkel en Schulz zetten een klein stapje, kijken of er veel weerstand is, als dat niet zo is, gaan ze een stapje verder, tot er geen weg terug meer is……….

  Bij de Donorwet in Eerste Kamer doet D66 precies hetzelfde. Er zal wel een leeg velletje komen…..

 10. Steve Van der Vekens

  1000per maand, ons hele leven lang.

 11. glazenbol

  Prima zak, de Duitse nep sociaal nepdemocraten maken dezelfde fout als de NEDERlandse nepdemocraten van de PVDA en nemen daarmee zelf de eerste maar hopelijk grote stap richting afvoerputje, de enige juiste plaats waar nep sociaal democraten trouwens op hun plek zijn!

 12. Ernst Quispel

  Die regering Merkel gaat er dus komen. Samen met Macron en Rutte geeft dat de komende jaren stabiliteit in Europa.
  We mogen onze handjes dichtknijpen.

 13. Roose Richard

  Wanneer gaan ze eens beginnen met de retour van de vluchtelingen ? Oorlog in MO is toch afgelopen ???

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.