Wilders laat PVV-gemeenteraadskandidaten niet vallen: "Het zijn helden"

Geen categoriejan 31 2018, 9:00
Er zijn een paar fouten gemaakt, zegt Wilders, maar dat hoort erbij.
Geert Wilders heeft gereageerd op de blunders die gemaakt zijn bij het selecteren van PVV-kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart. De PVV-leider stelt openhartig dat er inderdaad fouten zijn gemaakt, maar dat het gros van de kandidaten wél goed is. Sterker nog, "het zijn helden," aldus Wilders.
"We gaan met heel veel enthousiasme de gemeenteraadsverkiezingen," zei Wilders gisteren. "We gaan met 30 gemeenten meedoen. Het zijn allemaal helden; mensen die naast hun baan, naast hun werk, en soms naast problemen in de familie, ervoor staan om voor de PVV kandidaat te zijn."
Daar voegde hij niet ten onrechte aan toe:

"Wat echt wat anders is dan voor het CDA of D66 op de lijst te staan. Dat ze alleen daarom al heel veel lef hebben."

Dat wordt inderdaad weleens vergeten, maar de kandidaten van de PVV weten inderdaad dat ze vanaf nu anders behandeld zullen worden in hun straat, dorp of stad... en mogelijk zelfs dat ze gevaar lopen. Dan is er wel degelijk wat voor nodig om op zo'n lijst te gaan staan.
Wat de selectiefouten betreft, ja, die zijn inderdaad gemaakt aldus Wilders. Maar dat vindt hij niet gek. "We doen voor het eerst mee in meer dan twee gemeenteraden. Dan moet je, als relatief jonge partij, putten uit mensen die je vaak nog niet kent. En dat betekent dat dat ook weleens fout zal gaan."
Daar voegde hij aan toe:

"En ik kan u één ding beloven: het zal misschien nog wel vaker fout gaan. Dat hoort er dan bij. Het is niet anders."

Het is een opzienbarende kwetsbaarheid van Wilders -- normaal laat hij zo'n kwetsbaarheid nooit zien. Dit betekent natuurlijk dat hij ervan uitgaat dat PVV-kiezers hem en zijn partij die "fouten" zullen vergeven -- tenminste als hij ze vraagt om dat te doen.
Op de vraag of hij ook gaat ingrijpen in Den Haag -- dat deed hij immers wel in Rotterdam -- antwoordde Wilders dat hij ingreep in Rotterdam "omdat ik daar zelf de fout heb gemaakt in de selectie. Als je een fout maakt moet je dat toegeven, herstellen en niemand anders de schuld geven. In Den Haag ben ik niet direct verantwoordelijk voor wat er gebeurt. En ik ga ervan uit dat de nieuwe lijst die er staat een lijst is die veel kwaliteit zal gaan bieden."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten