Migratieprobleem is niet minder maar verschuift: Spanje heeft recordaantal illegale immigranten

Immigranten zoeken de wegen waarin ze de grootste zekerheid krijgen om de plaats van bestemming te bereiken. In deze winter is de migratiegolf minder geworden, maar het is natuurlijk een kwestie van tijd tot het weer warmer wordt en mensen weer de oversteek durven te wagen. Ze nemen hiervoor vooral de reis via Spanje

In de hele EU kwamen vorig jaar 204.300 illegalen binnen, 60 procent minder dan het jaar daarvoor. Het is het hoogste aantal geregistreerde illegalen in Spanje in de afgelopen acht jaar.

Van de migranten die in Spanje arriveerden, was circa 40 procent Marokkaan of Algerijn. De rest is overwegend afkomstig uit West-Afrika. Frontex wijt de stijging aan de onrust in het Rifgebied in het noorden van Marokko. Daardoor was er afgelopen halfjaar minder toezicht op bootjes met illegalen die te water de oversteek naar Spanje maakten.

Politici doen alsof het allemaal meevalt en we de ergste periode hebben gehad, maar het probleem verschuift zich alleen maar. De problematiek in het Midden-Oosten en Afrika is nog lang niet opgelost en Afrikaanse mannen willen naar Europa toe om hun geluk te proeven.

Het migratieprobleem uit Afrika lijkt minder te zijn, omdat politici en de media er minder aandacht aan geven, maar uiteindelijk is het probleem helemaal niet zo veel minder geworden, maar is de verplaatsing van het probleem een realiteit. Via Gibraltar proberen mensen Europa te bereiken en dat is logisch, want de afstand is zeer klein. Kom je met genoeg mensen naar de grenzen en dan is de kans groot dat een klein aantal er doorheen komt. Dat is al vaker gebeurd en het zal de komende maanden weer vaker voorkomen.

Laten we dan ook niet doen alsof alles opgelost is, want dat is verre van het geval. Sterke grenzen, buiten en binnen de Europese Unie, dat is nodig.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. buitenbeentje

  In het artikel mist:
  Zo’n 22.900 illegale immigranten bereikten in 2017 Spanje

 2. poldi

  Kijk, begin van het jaar toch weer goed nieuws voor onze gesubsidieerde moslimknuffelaars. De leegstand bij onze azc’s zal niet lang meer behoeven te duren; zoals U weet houden Nederlanders van gezelligheid, hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

 3. poldi

  Laat maar binnen, jongens, De belastingbetaler heeft geen keus die betaalt toch wel. Een paar honderdduizend moslims er bij verhoogt de jolijt en het is nog altijd uw goed christelijke plicht om arme kansloze sloebers een warn ( financieel ) welkom te heten…………….,dat moslims u haten, vrouwen haten Joden haten en homo\’s vsn torens willen werpen is door Geert Wilders verzonnen……al die kansloze opvreters zijn al’lemaal zo ontzettend lief…..sorry mensen maar ik word helaas wat cynisch van dit soort nieuws. Wanneer stoppen wij deze buitengewoon gevaarlijk invasie ?

 4. poldi

  Plagiaat
  ————-

  Het eerste wat die gelukzoekers aangekomen in Spanje doen is doorreizen naar Noord-Europa en dat is echt niet vanwege het klimaat. Maar maakt niet uit, in Noord-Europa worden gewoon de. belastingen nog een beetje verhoogd want iemand moet het toch betalen. Wij zijn gekke Gerritje van de wereld. Maar gewoon braaf blijven stemmen op de gevestigde partijen, want het komt helemaal goed.

 5. Ni28

  Zolang Merkel blijft roepen dat iedereen welkom is zal de stroom immigranten niet minder worden. Alleen keihard optreden kan de stroom doen slinken maar zolang dit sterk gesubsidieerd wordt blijven zij komen. Gratis geld wilt iedereen maar niet iedereen krijgt hem. Terwijl de burger uitgeknepen wordt stroomt het geld naar steeds meer vluchtelingen die hun dankbaarheid vaak op een vreemde manier tonen en de Europese cultuur ondermijnen.

  1. sjun

   Het is al wat langer tijd voor revolte met het oog op een leefbare en betaalbare toekomst. En dat begint bij bewustmaking: https://www.youtube.com/watch?v=-6xkPFbPUfw

 6. Zout

  Het is een vooropgezet boosaardig plan van de EU-regering. Met vliegtuigladingen vol worden ze binnengehaald. De verdeel- en heerssleutel past op ieder land en de nationale soevereiniteiten hebben hun macht netjes gedelegeerd naar Bacchus Juncker met wie ze tongzoenend over straat dansen.

 7. Heinz

  Sterke grenzen binnen de EU…….als ik de grens passeer, (gewoon een landenbord met sterren) staat er “Welkom in Nederland” Bij ieder restaurant, haringkar of familiepark ook. In Duitsland niet te tellen. Logisch dat ze komen….

  1. Zout

   Een land of gezin stopt land of gezin te zijn wanneer het de zeggenschap over haar grens en voordeur kwijt is.

   Het is niet logisch dat ze komen, ze worden door boosaardige bestuurders binnengehaald, ten koste van de oorspronkelijke gezinsleden van de familie Nederland.

   1. sjun

    Het proces wordt intussen bij meer mensen bekend onder de term omvolking. Dat is beschaafd te stoppen door daartoe bereidwillige politici te vervangen voordat zij uit persoonlijk carrièreperspectief of gebrek aan toekomstvisie de bevolking vervangen. Is men hier niet op tijd bij dan leidt een instroom met cumulerende kosten uiteindelijk tot enclavisering en daarna tot burgeroorlog. Laat dan niemand wegkomen met de bewering ‘van niets geweten’ te hebben.

 8. poldi

  Dweilen met de kraan open, zolang de bevolkingsgroei in m.n. Afrika en Midden Oosten doorgaat!!
  Overigens is overbevolking wereldwijd oorzaak voor talloze, zo niet, alle problemen!
  En niet vergeten, de voortwoekerende islamisering.

 9. fusilier

  Volgens sommige linkse debielen is Nederland nog lang niet vol, onder het mom van wij hebben het toch zo goed?

  1. Heinz

   Nederland is niet vol. Daar kom je wel achter wanneer je met je Lee Enfield over de Mookerhei moet tijgeren. In het westen clusters van steden, met een verstopt wegennet met giga verkeers problemen in de spits. Daarbuiten kan je een kanon afschieten en nog komt er niemand kijken.

 10. corfo

  Zou de ons bekende @ Spaanse Kok er iets mee te maken hebben ???

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.