Oh wat gaat het goed, Mark! Lagere inkomens gaan er dit jaar zowaar op achteruit

Mark Rutte heeft ons – voor de zoveelste keer in zijn carrière – weer eens blijgemaakt met een dooie mus.

Het kan niet op in politiek Den Haag. De economie is booming: we gaan van werkeloosheid naar een arbeidsoverschot, het consumentenvertrouwen stijgt en bedrijven verkopen meer. Het geld klotst weer tegen de plinten in het Torentje. Dus daar pikken we natuurlijk allemaal een graantje van mee.

Toch..?

Nou, niet dus, blijkt vandaag uit cijfers van ADP, een salarisdienstverlener. Als iemand weet hoeveel Nederlanders tegenwoordig onderaan de streep overhouden zijn zij het natuurlijk. En wat blijkt nou uit die cijfers: we gaan er met zijn allen helemaal niet zo op vooruit. Om met het goede nieuws te beginnen: als je een hoog inkomen (twee keer modaal) hebt, kun je zo’n zestien euro extra op je rekening verwachten per maand als gevolg van besluiten dat ons nieuwe kabinet heeft genomen. Zit je rond het minimumloon, dan kun je een plus van zeven euro verwachten. Nee, het zijn geen astronomische bedragen, maar zoals altijd in dit soort gevallen geldt: kijk een gegeven paard niet in de bek. Vooral niet als dat paard ‘Rutte III’ heet. Want een plusje blijft een plusje, toch?

Helaas gaat die vlieger niet op als jouw loon tot de laagste lonen behoort. Dan ga je namelijk niet op vooruit – nee, je loon blijft dan niet eens stabiel – maar zowaar op achteruit. Ook dat is slechts met zo’n vier euro, maar het feit blijft: je was er vorig jaar beter aan toe. Natuurlijk: het is logisch dat niet iedereen er in dezelfde mate op vooruit kan gaan. Dat hoge lonen – die sowieso al véél meer, zelfs procentueel, moeten afdragen – ook de meest voordelen krijgen is eerlijk, zolang we nog geen vlaktaks – waarbij iedereen precies hetzelfde percentage afdraagt – hebben. Maar dat houdt op zodra dat betekent dat een kleinere plus en dikke min wordt. Overigens krijgen we dat geld volgens de NOS bij de belastingaangifte over 2018 weer terug, maar tegen de tijd dat je die centjes – die je dus even vrolijk mag voorschieten – terughebt, zitten we aan de lente of zomer van 2019. En als je dat niet kan, zal het Mark Rutte worst wezen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. DolleDries

  Met alle verhogingen om de oren gaat iedereen er dus op achteruit.

 2. Zout

  Rutte III staat voor de derde periode op rij garant voor:

  – Belastingverhoging
  – Verhoging van de zorgpremie
  – Gerommel aan de hypotheken
  – Gerommel aan de AOW-leeftijd
  – Meer geld naar Griekenland
  – Meer geld naar Brussel
  – Meer leugens
  – Meer leugens
  – Meer leugens en…
  – Meer leugens.

  1. corfo

   @ Zout.
   De “beste m.p. die we ooit gehad hebben” zegt een enkele psychiatrisch patiënt.
   Maar hij bedient zich van maffia-praktijken.
   U heeft het keurig op een rijtje gezet, kunnen zelfs de collaborateurs niet omheen; die komen nu met ontwijkende reacties, zoals bijv. kleuters óók doen.

   1. Zout

    @Corfo: Helaas zijn we het eens! Helaas voor de duizenden minima die hun hand op moeten houden bij de voedselbanken. Helaas ook voor het steeds verder toenemende aantal vluchtelingen waarvan een bewijsbaar deel bestaat uit gelukszoekers. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

    1. Roughwood

     Wie gelooft wat Rutte belooft, die is niet goed bij zijn hoofd!

     https://www.youtube.com/watch?v=6NgWywGRBCs

   2. Dubbele Komma

    Goed gezien corfo !

    Ook narcisten redeneren als een kind van 5 en zoeken de schuld altijd bij anderen, Dit is geen toeval meer.

   3. Dubbele Komma

    Dit is DE manier om drammende fascistische trollen aan te pakken!

    http://www.telegraaf.nl/financieel/1504046/trump-zet-deur-oliewinning-wagenwijd-open

    GO TRUMP!

  2. hans-e-pans

   Vergeet niet,

   -De leugens,
   -De leugens,
   -De leugens,
   -De leugens,
   -De leugens,
   -De leugens,
   -De leugens,
   -De leugens,
   -De leugens,
   -De leugens,
   -De leugens,
   -De leugens,
   -De leugens,
   -De leugens,
   -De leugens,
   -De leugens die nog niet gedaan zijn,
   Enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz, enz.

  3. Rechtsaf

   Het erge is nog, dat héél Nederland niet van Rutte houdt maar wel op hem stemt…
   Ik vind Rutte een walgelijk mannetje die zijn (Europese) pluche waar zijn bipsje op mag plaats nemen warm klaarmaakt..

   1. Code134

    Heeft hij dat verklaard of heb je dat helemaal zelf verzonnen?

   2. Zout

    @Rechtsaf: Dat is inderdaad merkwaardig. Het lijkt wel of het electoraat rond de verkiezingen leidt aan massaal geheugenverlies.

   3. Zout

    @Rechtsaf: Zoals je leest probeert de DDS-huistrol Errorcode Wim ook een duit in het zakje te doen 😉

 3. corfo

  Voor zo’n vent zijn toch geen woorden meer te vinden ?
  Wát een ongelooflijke minderwaardig sujet !
  Oh oh, wat leven we toch in een “rijk” landje, roept deze vent doorlopend, vals grijnzend in de tv-camera loerend.
  Onbegrijpelijk dat er nu nog steeds mensen zijn die kwijlend naar deze vent opkijken en hem blindelings “volgen”; inderdaad : blinde vinken, die niet meer zelfstandig kunnen denken.

 4. Code134

  Een goede zaak dat DDS de linkse partijen ondersteunt in hun strijd voor een eerlijker inkomensverdeling.

  1. Blue monday

   Ik vrees dat DDS helemaal niks geeft om de gemiddelde arbeider, laat staan een eerlijker inkomensverdeling.
   Van het Forum weten we in ieder geval dat met een vlaktax de rijken rijker worden en de arbeider minder rechten krijgt, geen vast contract krijgt en blij mag zijn met
   een fooi.

   ook dat hebben we al eens op mogen tekenen bij DDS

   kortom, beetje hypocriet stuk

   1. Supernoodle

    Ik sluit me daarbij aan @ Bluetooth monday.
    Het Forum dat zegt te vissen in de liberale vijver van VVD, heeft niks met de normaal werkende Nederlander.
    De lage en midden inkomens hebben niks te zoeken bij FvD.

    1. Zout

     @Supernoodle: Bij wie dan wel? De VVD heeft het voor de lage en middeninkomen verknalt, de PvdA van hetzelfde laken en pak.

     Wanneer de oude politiek is begraven, dan heb je pas écht een stem. Moet je wel gaan stemmen natuurlijk… 😉

    2. Roughwood

     Zozo, het trio trol heeft elkaar weer gevonden zie ik? En het loopt ze dun door de broek van angst voor het FvD. Dat is een vermakelijke constatering!

     1. Dubbele Komma

      Zijn allemaal 1 en dezelfde zieke figuur a.k.a dhimmie dopper.

    3. denk eens na

     . Mijn vraag is wil ik dat mijn dochter of klein kind een hoofd doek op moet? Dat economische , is daar van ondergeschikt.

   2. Dubbele Komma

    Blue mongol,als jullie nep linksen niet ons geld dumpen in europa om zakken te vullen van kapitalisten die toch al genoeg hebben. En niet de halve wereld willen onderhouden van andermans geld. Hadden we nu over gehad.

    Jullie fascistische gespuis (allang niks meer met links te maken) geven ons geld aan opvoeders die ons haten en aan multinationals ga nou niet zo hypocriet zitten janken en zoek werk!

    1. Dubbele Komma

     Opvoeders = UITVRETERS

  2. Dubbele Komma

   De linksen zijn tegenwoordig voor globalisatie en zakken vullen van de grote banken en multinationals. Hordes islam binnenlaten die de staat ondermijnen.

   Het geld om de toekomstige moordenaars van onze kinderen te onderhouden moet ergens vandaan komen. Links brengt het naar de bermuda driehoek van Europa.

   De realist weet dat we beter voor onze eigen behoeftigen moeten zorgen.

   Links ligt niet wakker van inkomensverschil. Anders haal je niet de hele wereld hierheen.

   Trouwens ook nog slecht voor ons milieu ook. Nep linkse strontfascist! Jullie zijn niet links ,jullie zijn knettergek!

 5. Ni28

  Belangrijk is dat alle statistiekjes en cijfertjes kloppen zodat men kan zeggen dat het erg goed gaat en de economische groei geweldig is. Dat er vrijwel niemand iets positiefs van merkt is een feit waar je aan moet wennen. Als je hogere prijzen bijtelt ga je op zelfs achteruit. De ouderen nog het meest want die gaan al jaren alleen op achteruit. Net zolang als Rutte premier is en nog daarvoor. Hoe lang gaat men het nog pikken?

 6. Pedrito

  Ons blij gemaakt ! Deze zelfgescheten leugenachtige boterletter heeft alleen maar ellende veroorzaakt en zal dat blijven volhouden zolang er voldoende volslagen idiote medestanders zijn.

 7. DolleDries

  Er zijn sterke aanwijzingen dat de Europese Unie zijn grensbewakingsorganisatie Frontex inzet om met behulp van Europese marineschepen enorme aantallen illegale migranten uit Libië naar Europa te halen. Van tal van NGO’s en ‘hulp’organisaties is al veel langer bekend dat zij door Brussel betaald worden om migranten pal voor de kust in Libië op te pikken, en geheel tegen alle regels in honderden kilometers verder in Europa af te zetten. Inmiddels zijn er alleen al vanuit Libië 600.000 Afrikaanse migranten opgehaald.

  Het officiële doel van de ‘Sophia’ operatie op zee is om illegale mensensmokkel tegen te gaan, maar de aanwijzingen dat zowel Frontex als Europese marineschepen juist actief deelnemen aan deze mensensmokkel, stapelen zich op.
  Zo maken sociale netwerken, met Facebook voorop, alle ruimte vrij voor de pagina’s en berichten van mensensmokkelaars, waaruit duidelijke verbanden zijn op te maken tussen het transport van Afrikanen naar de kust, en hun ‘redding’ op zee. Tegelijkertijd worden -in samenwerking met de Duitse regering Merkel en de Europese Unie- schrijvers, commentatoren en hun berichten die kritisch zijn over de massa immigratie en/of de islam(isering) van Europa als ‘haatspraak’ door Facebook geblokkeerd.
  Samenwerking mensensmokkelaars met Frontex
  Een voorbeeld: op 2 december werd op een Facebook pagina van een smokkelaar een aankondiging gedaan van een ‘trip’ van Libië naar Italië, die op 6 december zou beginnen.
  Op 7 december verscheen een update met de info dat de smokkeloperatie die dag van start zou gaan. Een dag later publiceerde Frontex op zijn Twitter dat het patrouillerende schip Olympic Commander 78 mensen van een boot op de Middellandse Zee had ‘gered’.
  Dit is weliswaar geen direct bewijs dat het om dezelfde boot ging, maar de smokkelaars hadden van tevoren een bericht geplaatst dat zij een haven in Libië verlieten, en zouden worden opgepikt door een schip van de Europese marine, of van een NGO, zoals het al jaren zeer actief meesmokkelende Doctors Without Borders. Dat wijst sterk in de richting van gecoördineerde, door de EU gefaciliteerde illegale immigratie.
  ‘Wet van de zee’ massaal misbruikt
  NGO’s en mensensmokkelaars lijken hun methodes rechtstreeks uit Saul Alinsky’s boek ‘Rules for Radicals’ te hebben. Alinsky, een extreemlinkse anarchist wiens doel de ondergang van de Westerse beschaving is, was tevens één van de grote inspiratoren van president Barack Hussein Obama. Zijn ‘Regel nummer 4’ stelt dat activisten ervoor moeten zorgen dat ‘de vijand (de blanke, conservatieve, ‘rechtse’, al dan niet christelijke Westerling) aan zijn eigen wetten wordt gehouden’. De uitleg en toepassing van die wetten moet dan zo worden verdraaid, dat maatschappij ondermijnende activiteiten –zoals massale mensensmokkel- mogelijk worden gemaakt.
  Dat is exact wat de mensensmokkelaars, de Europese Unie, de NGO’s, de hulporganisaties en Frontex nu doen: ze verkrachten de ‘wet van de zee’ dat alle schepen zijn verplicht om drenkelingen aan boord te halen. Die wet werd echter met het oog op incidentele scheepsrampen opgesteld, niet om de stelselmatige illegale immigratie van honderdduizenden mensen te organiseren en mogelijk te maken.
  Immigratie in jaar tijd verdubbeld
  Op een Facebook pagina van een mensensmokkelaar valt te lezen dat de kosten voor een ‘ticket’ naar Europa vanuit Tunesië $ 400,- bedragen, en vanuit Libië $ 1000,-. Gezinnen krijgen korting. In juli 2017 werden er 11.500 Afrikaanse migranten via Libië naar Europa gehaald, twee keer zoveel als in dezelfde maand een jaar eerder, waarna Brussel destijds maatregelen nam om deze illegale immigratie ‘in te dammen’. Nu blijkt ook dat een glasharde leugen te zijn geweest, en wordt juist exact het tegendeel gedaan.
  EU heeft frontale aanval op Europa geopend
  Samengevat: de Europese marines en de EU-grensbewaking worden door Brussel ingezet om de grootste exodus uit de menselijke geschiedenis gaande te houden, een die in niet één lidstaat door een meerderheid van de bevolking wordt ondersteund. We kunnen daarom gerust spreken van een gerichte aanval door de EU met migranten die voor het leeuwendeel een agressieve, gewelddadige en vijandige religieuze ideologie volgen – een aanval op de oorspronkelijke bevolking van Europa, bedoeld om onze cultuur en soevereiniteit te vernietigen, en zo ieder verzet tegen een totalitaire en geïslamiseerde EU-Superstaat te breken.

  1. Zout

   @DD: Dank voor de berichtgeving. Intussen is duidelijk dat de nieuwe Europeanen gewoon worden opgehaald met het vliegtuig. Wat zou jij doen als je EU-machthebber was en je kon ervoor zorgen dat je de landen verdeelt en (be)heerst.

   Het is een kwaad en vooropgezet plan!

 8. DolleDries

  Arnhem, Culemborg en Nijmegen krijgen samen meer dan een half miljoen euro van het de rijksoverheid voor de aanpak van radicalisering en jihadisme. Dat maakt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTB) bekend.
  In totaal krijgen twintig gemeenten samen bijna 6 miljoen euro. Arnhem krijgt na Den Haag, Amsterdam, Utrecht het meest (432.450 euro). Nijmegen krijgt 50.180, Culemborg krijgt meer: 63.000 euro.
  Met het geld kunnen volgens de NCTB mensen die werken met radicaliserende jongeren beter worden getraind en opgeleid. Ook wordt de directe omgeving van de jongeren ondersteund. Verder wordt een netwerk opgebouwd van sleutelfiguren rond de jeugd.

  In Amsterdam hebben we gezien waar dat toe leidt. Daar kon een lid van de Hofstadgroep jongeren verder radicaliseren en klaarstomen voor de jihad. Enge oplichters als Fatima Elatik stellen vervolgens van dat geld hun infiltranten aan om Nederland van binnenuit te slopen. Sleutelfiguren kunnen hun jihadnetwerk verder uitbreiden terwijl de VVD 100.000 extra jihadisten per jaar binnenbrengt om dit land volledig te gronde te richten.
  Nederland MOET kapot en u moet het betalen.
  Amsterdam geldt als voorbeeld.
  Hoe het in Amsterdam ging:
  De moslimbroederschap heeft Amsterdam overgenomen
  Deradicaliseringsklucht – Van der Laan houdt vol ‘dat het best wel meevalt’
  R a d i c a l i s e r i n g s ambtenaar – wat is er niet duidelijk aan dat woord ?
  Pvd-jihad-Ambtenaar, rechterhand van Van der Laan, gaf ronselpraktijk voor ISIS vrij baan
  Rechterhand Van der Laan blijkt frauderende moslimbroedster
  De kliek van koningin Saadia

 9. DolleDries

  SP stort in.

  ARNHEM – Arnhem is een nieuwe lokale politieke partij rijker: Arnhem1. Twee voormalige SP-leden trekken de kar: Diana Kummeling en Xia Hui Tung. ,,We zijn teleurgesteld in het sociale gezicht van de plaatselijke SP’’, stelt Kummeling.

  1. Guus Geluk

   Afsplitsingen zou men moeten verbieden.

   Het is te gek voor woorden dat dit wordt toegestaan.

   1. DolleDries

    Ze starten een nieuwe partij met de komende verkiezingen .Het is geen afsplitsing.
    Maar ik ben wel met je eens indien het een afsplitsing is..

   2. Ego non solus

    Beste Guus

    Het is te gek voor woorden dat dit wordt toegestaan.

    Ik ben dat wel met je eens maar dan met de toevoeging “tenzij op persoonlijke titel gekozen”. Dus wie bij verkiezingen op eigen naam voldoende stemmen heeft gekregen voor een zetel zou deze moeten mogen behouden. Want de vraag lijkt mij valide of kiezers op de partij dan wel op de betrokken man/vrouw hebben gestemd.

    1. Guus Geluk

     Ego non solus, mee eens.

     Er zijn echter voldoende voorbeelden van parlementariërs en raadsleden die zich afsplitsten danwel een overstap maakten, terwijl zij amper een mandaat hadden.

     Zo’n volksvertegenwoordiger kan er voor zorgen dat het lands- of gemeentebestuur haar meerderheid kwijtraakt.

     https://www.rijnmond.nl/nieuws/156477/Coalitie-Rotterdam-is-meerderheid-kwijt-na-overstap-Leefbaar-raadslid

     1. Ego non solus

      Klopt, hoewel die situatie mij soms in gewetensnood brengen kan. Ik bedoel de situatie waarin betrokkene zich wenst te houden aan wat vóór de verkiezingen door zijn of haar partij werd belijd. Ook voor politici kan het een verrassing zijn hoe een coalitie uiteindelijk uitpakt en welke diametraal tegengestelde waarheid zij dan opeens prediken moeten.

      Voor mijzelf sprekend: zo flexibel zou ik niet kunnen zijn. Ik ben trouw aan mijn overtuiging en (dus) absoluut ongeschikt voor de rol van politicus.

     2. Guus Geluk

      In dat geval kan het raadslid of parlementariër, zo sta ik voor, zijn/haar zetel ter beschikking stellen aan de partij. Bij de volgende verkiezingen kan die persoon meedoen onder de vlag van een al bestaande of zelf opgerichte partij.

    2. glazenbol

     Partijen zijn wettelijk niet bestaand

   3. Duke

    Afsplitsingen moet kunnen e zoblijven. Partijen krijgen al een voordeel van restzetels, ook kunnen ze mensen van tevoren screenen. Geef je partijen nog meer macht door afsplitsingen te voorkomen dan ben je als gekozen vertegenwoordiger niets meer dan een ja-knikker van de partijtop. Nu kun je nog een beetje tegenwicht bieden door desnoods jezelf af te splitsen.

    1. Guus Geluk

     Maar bij het afsplitsen raakt het politieke landschap sterk versnipperd, waardoor het lastig wordt het land op landelijk, provinciaal of lokaal niveau te besturen. Je hoeft als fractielid niet handjeklap te spelen voor de partij. Het is immers mogelijk zelf met moties, spreekteksten, amendementen en wetsvoorstellen te komen.

   4. Dubbele Komma

    Het te gek dat fascineren als jou worden toegestaan. Jij bent allesbehalve links.

    Het oude links zou NOOIT de ongelijkheid tussen man en vrouw toestaan zoals de door jou geliefde islam

    De oude linksen waren TEGEN globalisatie en TEGEN kapitalisme en TEGEN grote banken.

    Daar ben jij een loopjongen voor met al je nep-accounts.

    De oude linksen waren TEGEN oorlog dus die hadden het gestook in Oekraïne nooit toegestaan om mee te werken aan 1000en doden in belang van het grootkapitaal.

    De oude linksen waren VOOR het milieu. Jullie willen het liefst 50 miljoen mensen hiernaartoe halen om het laatste restje groen te verliezen.

    De oude linksen waren VOOR het referendum,al was het maar om de globalisatie tegen te werken.

    De oude linksen hadden dus ook zeer in hun nopjes geweest met de brexit !!!!

    Kortom jij bent niet links maar een ordinaire fascist die zijn mening doordrukt aan anderen in het belang van het grootkapitaal!

    FASCIST!

 10. Ooggetuige

  Aha. Als je het minimumloon hebt, krijg je een plus van zeven euro. Maar mensen met “de laagste lonen” gaan er vier euro op achteruit. Kan de schrijver uitleggen welke werknemers er een loon lager dan het minimumloon krijgen?

  1. DolleDries

   Dat kan bv een baan met minimum loon voor volledige FT maar dan maar 24 uur krijgen.

 11. HdK

  Oh wat gaat het goed, Mark! Lagere inkomens gaan er dit jaar zowaar op achteruit!

  In ‘zowaar’ is een verdwaalde ‘o’ terecht gekomen.

 12. DolleDries

  Allochtone vrouwen in Geldermalsen mogen voor 10.000 euro gesubsidieerd hardlopen.
  Het idee kwam van de Marokkaanse Fatiha, die dacht dat iedereen naar haar keek als ze met haar discriminatiedoek op aan het hardlopen was. In plaats van zich aan te passen aan Nederland en de doek die aangeeft welke vrouwen wel en niet verkracht mogen worden door de volgers van de verkrachtingsprofeet af te doen, vroeg ze subsidie aan.
  Ze loopt nu met een groep van 26 vrouwen uit Irak, Eritrea, Syrië en Marokko demonstratief met de islamitische swastika door de straten van Nederland om de oorspronkelijke bewoners er op te wijzen dat dit door de Islam veroverd gebied is. Zonder 10.000 euro afpersingsgeld van de onderworpen dhimmies kon ze natuurlijk die vrouwen niet bij elkaar krijgen

  1. Dubbele Komma

   Mooi gezegd en zo is het ook dries die kopvodden zijn niets anders dan nazibandjes.

   Pure intimidatie naar de ongelovige onreine honden!

 13. DolleDries

  Maar wat schandalig van die christelijke partijen. Van de VVD en D66 kun je dit verwachten. Zij mogen hun God wel gaan vrezen.

 14. Gerlos

  Mark het gaat toch nog wel goed komen met de lagere inkomens, minimaal 50 euro per maand erbij, kom op en maak je geliefd bij deze doelgroep.

 15. Ali Yas

  Sybren moet zich niet zo druk maken om die paar euro’s die meer of minder op het salarisstrookje verschijnen.

  Veel belangrijker is wat je daar nog van kunt kopen. De verhoging van het lage BTW-tarief tikt veel harder aan en komt ook harder aan bij mensen met lagere inkomens.

  Verder mogen we vanwege het Eurobeleid stijgende prijzen verwachten, vooral voor artikelen uit het buitenland (zoals de VS).

 16. denk eens na

  Ik denk dat een hoop mensen hier nu rode oortjes hebben die op deze charlatan gestemd hebben .

 17. DolleDries

  Dit is ook wel grappig.
  Ze kunnen beginnen bij Pechtholt, die toch al met jongere vrouwen van D66 als sekte leider op de wipplank heeft gezeten.

  https://www.gelderlander.nl/politiek/d66-wil-onderzoek-naar-metoo-in-politiek-we-kunnen-niet-achterblijven~a6e829af/

 18. cor wit

  Wat had u anders verwacht van deze chronische leugenaar
  Sigaar uit eigen doos plus allerlei verhogingen via deze constructie pakt hij het weer terug
  Met het resultaat dat we meer belasting betalen
  Ja mensen blijf vooral stemmen op de wolf in schapen kleding
  De meeste mensen laten zich één keer naaien maar in ons land laten de mensen drie keer naaien .
  Ik las ook een stukje dat het beter is om niet te stemmen hoe minder stemmen hoe minder zetels ze kunnen pakken
  Dus ook minder mafia in het volgende kabinet
  Op deze manier uit je je ongenoegen tegen het volgende kabinet volgens de schrijver

  1. Zout

   @Cor: Ga vooral wél stemmen. Zo heb je tenminste nog een beetje invloed.

   Stem daarentegen nóóit op VVD, PvdA, CDA of D66. Wat deze clubjes ons hebben gebracht is bekend. Het is na Paars niet meer goedgekomen. Méér EU, meer belasting (kwartje van Kok) en minder zeggenschap van de bevolking.

 19. HierBenIk

  Ben er sowieso helemaal klaar mee. Ja sommige groepen gaan er een paar euro’s op vooruit per maand netto. WOW!
  Even wordt er niet bij vermeld dat een groot deel van 6% BTW goederen en diensten naar 21% verschuiven, belasting op energie omhoog gaat, onroerend goed belasting omhoog, milieuheffingen omhoog, afvalverwijdering bijdrage omhoog, en ga zo maar door. Weet 100% zeker dat het grootste deel van de bevolking onder de streep netto er echt niet op vooruit zal gaan!
  Even iets anders terzijde. Heb zelf een eigen bedrijf met (nog) niet veel hoge inkomsten per jaar. Heb een behoorlijk som geld in vermogen/stenen zitten (meerdere tonnen dus). Tja, en omdat je daardoor dus veel vermogen in box 3 hebt, krijg je nergens toeslagen voor natuurlijk. Maar ja, je moet dat geld er wel voor op dat moment terwijl je inkomen laag is. Knettergek systeem in NL, echt. Nee, ik had het geld in box 3 beter kunnen ‘verpatsen’ aan een paar ‘vette’ nieuwe auto’s en iets huren. Dan heb je geen vermogen meer en hadden de toeslagen ‘rondom mijn oren gevlogen’. Je wordt hier gewoon gestraft als je iets wilt sparen/opbouwen, zeer zeker de zgn. middenklasse in NL.

 20. Kodi

  Koopkracht neemt af na groei lasten

  Vandaag, 07:00 in WAT U ZEGT

  Het nettoloon neemt licht toe deze maand. Deze stijging echter is alweer tenietgedaan door de lastenverzwaringen, meent Peter de Quaak.

  Kortom, een sigaar uit eigen doos. Zo zijn accijnzen, belastingen en andere lasten behoorlijk gestegen, soms wel tot boven de drie procent. Zo is de zestien euro die mensen met een hoog inkomen erop vooruitgaan een lachertje en is de zeven euro voor de minder bedeelden al helemaal een flop.

  Een tank benzine aan de pomp gaat minimaal tien euro duurder uitvallen voor de gemiddelde auto en dan heb ik het nog niet over de hogere wegenbelasting, energiebelasting, waterschapsbelasting, etc.

  Daarbij komt nog de stijging van het lage btw-tarief van zes naar negen procent. Dat is dan voor een gemiddeld gezin 15 euro extra aan kosten.

  Met recht kan men de overheid ervan betichten zich schuldig te maken aan dwaling en bedrog door alles duurder te maken maar ondertussen net te doen of we meer terugkrijgen.

  Vermenigvuldig dit met het liegen en bedriegen van de politici en de regering en eenieder in Nederland beseft dat we massaal voor de gek worden gehouden.

  Juist daarom heeft niemand meer vertrouwen in de politiek.

  Peter de Quaack,

  Vlissingen

  De Telegraaf
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1501622/koopkracht-neemt-af-na-groei-lasten

  1. wheelboy

   @kodi
   Klopt helemaal .En zo was dat vorig jaar en het jaar ervoor ook ik heb dat toen met een simpele berekening laten zien . Overigens ik tank al 6 jaar niet meer in NL . Afgelopen Maandag nog in Belgie getankt voor 125,9 eurocent de liter benzine .

   En als ik na de energie prijzen kijk hier zeg ik men is uitgemolken bij de auto nu is het huis al ea jaren aan de beurt . En daar wordt je ook constant voorgelogen .Paars heeft ergens begin 2000 de regulerende energieheffing in gevoerd .Dat geld ging in een subsidiepot en daar kon je destijds subsidies uitkrijgen voor je huis te isoleren . Ik heb er destijds goed gebruik van gemaakt .Mijn 60s huis is bijna energie neutraal . De heffing is gebleven maar de subsidies waren na meen 3 jaar verdwenen .En nu hebben ze weer een andere smoes Energieheffing voor duurzame opslag oid . Als ik nu bekijk wat ik betaal met een volledig geisoleerd huis en in 2017 ruim 3400kw aan stroom opgewekt met mijn zonnepanelen .Ben ik net zo duur uit als toen mijn huis totaal niet geisoleerd was .

   1. Zout

    @Wheelboy: Het wachten is op de energiebelasting, de zonnepanelenbelasting, de isolatiebelasting en de ademhalingsbelasting.

 21. wheelboy

  Ik heb het vorig jaar al eens berekend ook toen werd er gezegd ieder gaat er op vooruit . Een simpele berekening liet toen al zien dat de meeste tot modaal er op achteruit gingen . BV een CBS kan niet exact berekenen want vb in de ene gemeente gaan de lokale belastingen omhoog (hier 15%) .Deze worden nooit in de berekeningen meegenomen .Zo is het vaak ook zo dat de minima in slecht geïsoleerde huurhuizen zitten .Waardoor zij zich verrot betalen aan gas en elektra. En ga zo maar door . Nog even en die mensen die aan het minimum zitten kunnen de energierekening niet meer betalen en kunnen dan beter naar de winkels gaan overdag om zich warm te houden . Back to the roots zeggen ze wel eens .Meneer de directeur rijd een dikke auto en zit warm en heeft goed te vreten en de onderlagen moeten zich buiten verwarmen aan een oud olie vat buiten .Geen auto en maar zien dat ze te vreten hebben .Met dank aan dat tuig van Rutte en Consorten .

 22. chicamo1

  Zelfs mijn AOW is 1,20 lager. Maar je krijgt de regering die je kiest. De 1,4 miljard dividend belasting moet toch ergens vandaan komen.

 23. corfo

  Ik ben ongelooflijk blij dat ik in een “rijk” landje mag leven, met de beste m.p. aller tijden, in een landje, dat met álles voorop loopt in deze wereld, bijv. : het aantal Voedselbanken, percentagegewijs het hoogste aantal in armoede leven inwoners, met een “regering” die zuipschuit Juncker en consorten in hun kont kruipt,, een “regering” die ouderen laat verkommeren maar intussen uitstekend voor zichzelf weet te zorgen, een “regering” die ons keer op keer bedriegt en de “democratie” om zeep heeft geholpen.
  Hoe lang tolereren we dat maffia-geteisem in den Haag eigenlijk nog ?

 24. EllyD18

  Als ik deze foto zie, draait mijn maag om van weerzin.

 25. Parestado4

  We gaan niet op onze emotie reageren.We moeten de feiten onder ogen zien en dan hebben we het over de vloek van de zestiger jaren,waardoor de vergrijzing is ontstaan.Dus je zit nu opgescheept met een enorme vergrijzing en dat is niet meer in te halen.Gevolg is de Allochtone bevolking de Autochtone bevoliking zal overheersen,of je dat nou wil of niet.
  Autochtolotonen bestaan ook!

 26. Babaji538

  Een origineel voorbeeld met originele teksten
  en ideeën laat dronkenlappen de smart niet langer
  nog uitzingen.
  Een slok op een borrel komt niet snel van Jonge Klare.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.