Tuigrapper Boef kan het wel schudden: nóg meer festivals en organisaties zeggen 'doei' tegen hem

Geen categoriejan 04 2018, 17:00
Rapper 'kech' Boef ziet zijn muzikale imperium voor zijn ogen afbrokkelen.
En zo kan het opeens bizar slecht gaan met je carrière. Rapper Boef had zich het begin van 2018 waarschijnlijk heel anders voorgesteld. Eerst kreeg hij met Oudejaarsavond pech, en toen werd hem ook nog eens een rit aangeboden door drie 'kechs' - 'hoertjes'. En als je dat dan benoemt, valt gek genoeg opeens heel Nederland over je. Zonder enige goede reden, uiteraard.
Meneer voelde de bui waarschijnlijk wel hangen, en bood bij RTL Boulevard zijn verkapte excuses aan. "Ik had dat echt niet moeten doen, sorry. Ik heb een voorbeeldfunctie, fans houden van me en ik hoop dat ze na mijn excuses nog meer van me houden.", luidden zijn nep-excuses. Om daar woensdag dan nog even doodleuk op terug te komen en te beweren dat meneer zélf eigenlijk gewoon het grootste slachtoffer hier is. Want Marokkanendiscriminatie, enzo. Hoe lang pikken zijn fans dat nog, was een vraag die me op de lippen lag.
Nou, niet lang dus, blijkt inmiddels. Eerder vandaag werd al bekend dat muziekfestival Muze Misse hem per direct tot persona non grata heeft verklaard: hij is niet langer welkom om hun podia te gebruiken om zijn haat te verkondigen. Dat blijkt nu echter pas het begin van het einde voor rapper Boef te zijn geweest. Inmiddels regent het namelijk van alle kanten afzeggingen voor zijn concerten. Paaspop liet eerder weten zijn concert wél te laten doorgaan, maar toen bezoekers duidelijk maakten dat ze hun aanwezigheid dan op hun buik konden schrijven, zei ook Paaspop 'doei' tegen Boef: hij is er niet meer welkom. Maar wellicht het pijnlijkste verlies is de opzegging van de samenwerking door GOfun Partyvakanties, een reisorganisatie die Boef regelmatig inhuurde om shows te verzorgen op hun vakantielocaties. Ook zij lijken dus geen trek meer te hebben in de vrouwenhatende zanger.
En daar zal het ongetwijfeld niet bij blijven: hij kan maar beter beginnen met het versturen van sollicitatiebrieven richting de lokale fastfoodtenten, als die hem nog wel willen. Tsja, wat was het spreekwoord ook alweer? Ohja: Boefje komt om zijn loontje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten