Paarse ménage á trois rondom illegaal wachtgeld: PvdA, D66, en VVD betrokken

Kent u oud-burgemeester Hoekema nog van de gemeente Wassenaar? Hij kreeg buiten de wet om een wachtgeld- en woonregeling. Nu blijkt dat er wat meer achter. zit dan een simpele daad, maar een heuse paarse coalitie. In de Tweede Kamer wordt er in elk geval met veel schaamte op gereageerd.

Bij de afspraken waren de drie ‘paarse’ partijen betrokken. Oud-D66 Kamerlid Hoekema, zijn echtgenote Marleen Barth, die voorzitter is van de Eerste Kamerfractie van de PvdA en oud-VVD-Kamerlid Aptroot, toen waarnemend burgemeester van Wassenaar en opvolger van Hoekema.

Ze spraken af dat Hoekema 17.800 euro zou krijgen bij zijn vertrek vanwege een slechte relatie met de gemeenteraad. Verder mochten hij en Barth ook na zijn vertrek nog even in de ambtswoning blijven wonen en kregen ze de advocaatkosten vergoed.

De details zijn nog niet allemaal op tafel, maar het is in elk geval duidelijk dat er een bepaalde mate van handjeklap is geweest. Voor de domme spelen heeft geen zin en maakt het wantrouwen dat de mensen hebben in de politiek alleen maar een stuk erger.

Deze kwestie komt zeer ongelegen voor de partijen, aangezien het vertrouwen in de establishment partijen al tanende is. Thierry Baudet heeft het al een tijd lang over kartelpartijen en kartelpraktijken en het zijn dit soort gebeurtenissen die de politiek tegenzit en Baudet steeds meer gelijk geeft. Het zou de partijen en de politici sieren om zo sterk mogelijk afstand te nemen van deze gebeurtenis en duidelijk te maken dat dit niet de bedoeling is.

Dat politici denken dat ze hier mee wegkomen blijft een groot raadsel. Of je denkt dat je groter bent dan realistisch is, of je bent gewoonweg dom. Allebei de keuzes zijn niet positief.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Babaji538

  Een verschil tussen veel noten of hoge noten
  op de zang hebben, maakt een wereld van verschil.
  Petra Hermans

 2. Duckday

  Wat een corrupt zooitje De politiek zo lek als een mandje niemand neemt de verantwoording van zulke zakken vullers

 3. wheelboy

  Och en dat zeggen we nu pas!! Dat is toch al jaren zo . Hachie (D666) pakte haar biezen op en ging folders uitdelen voor clinton en kreeg dat betaald door de NL belasting betaler .De zuipende en aan vrouwen zittende burgemeester van oosterhout kan een uitkering van 10 jaar tegemoet zien .Div ex kamerleden zaten in thailand .En u en ik moeten (terecht) 4x per maand solliciteren mogen 3 weken pj op vakantie en een max van 2,5 jaar uitkering .Meten met 2 maten jezelf tegoed doen .En wij zeggen NL is niet Corrupt !! Een WW regeling zou voor iedere NL moeten gelden als je er recht op hebt .Kijken of de heren politici er dan nog zon gedrocht van maken als ze er zelf mee te maken krijgen .

 4. Ben Zine

  “Of je denkt dat je groter bent dan realistisch is, of je bent gewoonweg dom.”
  Het probleem met deze lieden is dat ze zich onaantastbaar wanen en werkelijk menen dat ze overal mee weg kunnen komen. Ook Charlie Aptroot is weer zo’n typische VVD ritselaar, uitstekend passend in het rijtje Hennie Keizer, Robin van Linschoten, Loek Hermans en al dat andere corrupte VVD gajes.

  1. sonar

   Ben Zine ,en de grote leugenaar aller tijden blijft gewoon lachen en grijnzen.
   Hij blijft vinden dan Nederland een rijk land is ,dat is dan alleen voor dat rapalje , je vind ze terug bij ziektekosten verzekering bestuurders gemeente en kabinet enz enz , het wordt tijd van de macht van de massa.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.