kuzu ozturk

Zielig: DENK staat alleen in idee van een video-scheidsrechter in de Tweede Kamer

Geen categoriejan 30 2018, 21:00
Daar staan ze dan, zielig, alleen. Geen enkele partij stemde in met het idee van de partij DENK om een video-scheidsrechter in te stellen voor de Tweede Kamer om te kijken of het allemaal wel 'eerlijk verloopt'.

Een videoscheids zou volgens Denk een van de mogelijkheden kunnen zijn om de onafhankelijkheid van de voorzitter te beoordelen. Bovendien zou een video-opname kunnen bijdragen aan een 'onafhankelijke en transparante klachtafwikkeling'. De partij is namelijk van mening dat Kamervoorzitter Khadija Arib hen benadeelt. De Kamerleden zou vaker het woord worden afgenomen, terwijl politici van de PvdA en D66 juist worden voorgetrokken.

De partij en Arib hebben al veek vaker clashes met elkaar gehad. Over irritatie, vermoeidheid, het benadelen van DENK of het voortrekken van andere partijen. Zo hebben ze tegenover elkaar gestaan toen DENK filmpjes had geknipt van een debat en de Kamerleden met een 'allochtone' achtergrond te kakken gezet. Dit deed de partij natuurlijk om stemmen te winnen van de allochtone bevolking en hen te vervreemden van Kamerleden met een niet-Westerse achtergrond van andere partijen.
In dit opzicht is DENK heer en meester in het verdeel-en-heers-politiek. Alleen de PVV kan daar nog in mee gaan. Daarin zijn ze elkaars gelijken terwijl ze voor de rest politiek gezien totaal verschillend zijn.
Met het idee van een video-scheidsrechter hebben ze weer flink veel irritatie veroorzaakt bij de rest van de Kamer. Het is een rare strategie en als een volwaardige partij in de Tweede Kamer zou je verwachten dat ze eindelijk toenadering gaan zoeken en dingen gedaan krijgen. Daar moeten we helaas nog even op wachten blijkt. Nog meer van dit soort belachelijke voorstellen en ze schrijven zichzelf volledig af.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten