Paarse ménage á trois rondom illegaal wachtgeld: PvdA, D66, en VVD betrokken

Paarse ménage á trois rondom illegaal wachtgeld: PvdA, D66, en VVD betrokken

Kent u oud-burgemeester Hoekema nog van de gemeente Wassenaar? Hij kreeg buiten de wet om een wachtgeld- en woonregeling. Nu blijkt dat er wat meer achter. zit dan een simpele daad, maar een heuse paarse coalitie. In de Tweede Kamer wordt er in elk geval met veel schaamte op gereageerd.

Bij de afspraken waren de drie 'paarse' partijen betrokken. Oud-D66 Kamerlid Hoekema, zijn echtgenote Marleen Barth, die voorzitter is van de Eerste Kamerfractie van de PvdA en oud-VVD-Kamerlid Aptroot, toen waarnemend burgemeester van Wassenaar en opvolger van Hoekema.

Ze spraken af dat Hoekema 17.800 euro zou krijgen bij zijn vertrek vanwege een slechte relatie met de gemeenteraad. Verder mochten hij en Barth ook na zijn vertrek nog even in de ambtswoning blijven wonen en kregen ze de advocaatkosten vergoed.

De details zijn nog niet allemaal op tafel, maar het is in elk geval duidelijk dat er een bepaalde mate van handjeklap is geweest. Voor de domme spelen heeft geen zin en maakt het wantrouwen dat de mensen hebben in de politiek alleen maar een stuk erger.

Deze kwestie komt zeer ongelegen voor de partijen, aangezien het vertrouwen in de establishment partijen al tanende is. Thierry Baudet heeft het al een tijd lang over kartelpartijen en kartelpraktijken en het zijn dit soort gebeurtenissen die de politiek tegenzit en Baudet steeds meer gelijk geeft. Het zou de partijen en de politici sieren om zo sterk mogelijk afstand te nemen van deze gebeurtenis en duidelijk te maken dat dit niet de bedoeling is.

Dat politici denken dat ze hier mee wegkomen blijft een groot raadsel. Of je denkt dat je groter bent dan realistisch is, of je bent gewoonweg dom. Allebei de keuzes zijn niet positief.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties