Palestijnse terreursponsor Abbas grijpt zijn momentum, komt naar Brussel met waslijst aan eisen

Je kunt veel zeggen over Mahmoud Abbas, leider van de Palestijnse Autoriteit. Dat hij terreur sponsort, of dat hij een antisemiet is. Maar zeker niét dat het een domme man is die niet weet hoe hij gebruik moet maken van kansen als die zich aandoen.

Mahmoud Abbas komt naar Europa, om precies te zijn naar het hol van de eenheidsworstleeuw: Brussel. Daar zal hij over minder dan twee weken, op 22 januari, EU-leiders een waslijst een eisen voorleggen wat betreft de toekomst van zijn zogenaamde staat, ‘Palestina’. Dat die plek er helemaal niet is – en ook nooit in de geschiedenis van de mensheid bestaan heeft – kan meneer natuurlijk weinig schelen.

Concreet zal hij dit van ons eisen aldus het Arabische al-Hayat:

 1. Het onmiddelijk erkennen van Palestina als staat met de grenzen van vóór 1967 en met (Oost-)Jeruzalem als hoofdstad;
 2. Volledig lidmaatschap van zijn ‘land’ bij de Verenigde Naties;
 3. Geld, geld, en nog eens geld.

Abbas springt daarmee op de anti-Israël bandwagon die in Europa is ontstaan na Trump’s logische erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël – een erkenning van een realiteit waar misschien niet iedereen het mee eens is, maar die desalniettemin een realiteit is. Onze leiders beklaagden zich en masse bij de Amerikanen, en lijken nog meer dan eerst bereid te zijn om het terreurverheerlijkende regime van Abbas, dat er al tijden voor zorgt dat Arabieren in dat gebied een miserabel leven moeten leiden, te steunen. Dat diezelfde Abbas jaar in, jaar uit een fortuin aan belasting- en hulpcentjes direct overmaakt naar in Israël veroordeelde terroristen, mag natuurlijk niets af doen aan dit Europees-Arabische feestje.

En dan hebben we het nog niet eens over zijn hypocrisie gehad. Meneer vond de erkenning van Jeruzalem namelijk een eenzijdige stap in het voordeel van Israël, maar neemt tegelijkertijd zelf wel constant stappen in precies diezelfde eenrichtingsstraat. Vrede kan er nog steeds – als het er ooit van komt – enkel komen als ook de Palestijnen eens doorkrijgen dat ze aan tafel moeten gaan zitten met de Israëli’s, en niet met de Europeanen in de – helaas terechte – hoop dat die wel voor hen op zullen komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Florissa

  Trump is een wijs man ,en is gestopt met betalen ,kunnen ze veel van leren in Brussel,het stoppen met het financieren van terroristen zou veel rust in de tent brengen.
  Te gek voor woorden dat als een Palestijn een aanslag pleegt , wordt gepakt ,terecht wordt opgesloten,zijn familie wordt onderhouden met geld afkomstig uit Europa als dank naar de dader .
  Maar maak dat die Islamisten vrienden in Brussel dat maar eens wijs ,we zouden Juncker met trawanten moeten aanklagen .

  1. sjun

   Het blijft ook wat vreemd om al te veel aandacht te besteden aan een ten dode opgeschreven man die politiek al even uitgerangeerd is.
   http://www.jns.org/latest-articles/2017/12/22/hamas-just-waiting-for-abbas-to-die-as-palestinian-unity-deal-falters#.Wj17PVWnGHs=

 2. Zout

  Palestina bestaat al en het heet Jordanië.

 3. tomygun

  Hij gaat niet naar het hol van de leeuw hij bezoekt zijn vrienden .
  Punt 1 , nu niet en nooit niet
  ,, 2 , nu niet en nooit niet
  ,, 3 , wha ha ha als dat gebeurd moeten we opzeker uit de EU .

 4. Ritter

  Hamas duidt nieuw kwartet aan om terreuroperaties te leiden in Judea & Samaria
  https://brabosh.com/2018/01/11/pqpct-g5a/

  1. Zout

   Nu maar hopen dat de gezegende staat Israël korte metten gaat maken met dat terrortuig.

 5. sjun

  De man heeft niks te bieden en heeft zelfs zijn eigen termijn als President van vier jaar al acht jaar overschreden. Als de man spreek liegt hij. De Egyptenaar Yasser Arafat werd daar ook rijk mee. Wie vertegenwoordigt de man anders dan zijn eigen portefeuille?

 6. Nasrani

  Zielige vertoning. Maar ja, hij is blijkbaar wel welkom in Brussel. Zelfs dat had ik hem niet gegund.

  1. sjun

   Het geeft in elk geval aan dat Brussel niet het Nederlandse beleid en besteding van Nederlands geld moet gaan bepalen. In het Vereningd Koninkrijk heeft men dat beter in de gaten.

   1. Code134

    Klopt, in GB mogen ze nu de besteding van het eigen geld bepalen. Er is wat minder te verdelen maar je kunt niet alles hebben.

 7. P.Sisterons

  Palestijnen zijn nu eenmaal parasieten. Dat is de realiteit.
  De zandbak waarin ze wonen is groot genoeg en biedt plaats aan iedereen die er zou willen wonen of woont. Maar goed, momenteel hebben ze de sympathie van het linkse volk. Het linkse volk wil maar niet wakker worden uit hun roes van het gelijk aan hun kant hebben. Zielig hoor.

 8. Babaji538

  Veeleisend. Waarom toch?
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.