Rechtszaak tegen Google vanwege het onderdrukken van blanke conservatieven

Meestal is het de andere kant op en klagen linkse politiek-correcte mensen blanke mensen aan voor alles en nog wat. Nu is het andersom. Twee ex-werknemers klagen Google aan vanwege hun vermeende anti-blanke mannen en anti-conservatieven beleid

De twee personen, waaronder James Damore, zijn hun baan verloren bij Google door een sceptische opmerking tegen een moslim en een document dat werd rondgestuurd om de politieke eenzijdigheid van het bedrijf aan te kaarten.

De controverse gaat deze week verder, nu Damore samen met een andere ex-collega een rechtszaak is gestart tegen het bedrijf. De aanklacht: Google zou in zijn ‘strijd voor sociale gerechtigheid’ stelselmatig blanke, conservatieve werknemers ‘verbannen, kleineren en straffen’. Politiek correct groepsdenken wordt daarbij aangemoedigd, terwijl afwijkende meningen de kop worden ingedrukt.

Damore en Gudeman beweren dat sommige managers zwarte lijsten bijhouden van rechtse werknemers en bekende Trump-aanhangers van de Google Campus in Silicon Valley proberen te weren. Ook zou Google bonussen hebben beloofd aan werknemers die Damore’s memo publiekelijk afkeuren.

Wanneer een interne organisatiecultuur andersdenkenden wegpest, dan ontstaat er dogmatisch denken, waarbij er niet afgeweken wordt van het heersende denkpatroon. Dit is gevaarlijk, niet alleen voor sociale en institutionele onderdrukking binnen de organisatie, maar ook voor het werkproces. Als er specifieke mensen geweerd worden, dan wordt er geen gebruik gemaakt van potentiële goede ideeën.

Het is an sich erg hypocriet van zo innovatief en progressief bedrijf dat het zulke interne processen er op na houdt. In deze polariserende tijden moeten dit soort grote bedrijven een goed voorbeeld zijn voor de rest van de samenleving. Andersdenkenden bij elkaar brengen, om zo te komen tot goed en kwalitatief beleid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Ritter

  De grote tech bedrijven (Google, Apple, Twitter, Microsoft,enzovoorts) zijn links en zeer politiek correct.

  Ze steunen vaak Democratische kandidaten en zijn zeer anti-Trump. Vooral op het gebied van illegale immigratie. Ze willen vooral open grenzen en Amnesty voor de miljoenen illegalen.

  Het bovenstaand artikel gaat over Google maar bij Twitter is ook zoiets aan de gang.

  Daar probeert Twitter door censuur conservatieven, Trump supporters te censureren.
  —————

  Project Veritas Video Shows Former Twitter Employees Discussing ‘Shadow Banning’ Users
  http://www.breitbart.com/tech/2018/01/11/project-veritas-video-shows-former-twitter-employees-discussing-shadow-banning-users/

 2. Two Ravens Black Kettle

  Laten we hopen dat ze deze corrupte linkse Orwell-club financieel volledig uitkleden en dat ze vervolgens een eigen serieuze niet-policor/weg-met-ons kanaal beginnen waar niet alleen maar 1 kant van het verhaal belicht mag worden.
  Een kanaal waar daadwerkelijk diversiteit heerst; namelijk diversiteit van opinie.
  In NL hebben we dat nog nooit gekend.

 3. Zout

  Misschien is het an sich erg hypocriet van zo’n innovatief en progressief bedrijf dat het er zulke interne processen op nahoudt, maar politiek correct is het natuurlijk wel.

 4. Ni28

  Ik vreesde de linkse dictatuur maar die is er al een tijd en komt de laatste tijd pas goed op stoom.

  1. Zout

   Alle reden om daar flink tegenaan te pissen, wat jou Ni28?

 5. Ali Yas

  “In deze polariserende tijden moeten dit soort grote bedrijven een goed voorbeeld zijn voor de rest van de samenleving. Andersdenkenden bij elkaar brengen”

  Waarom? Als die mensen elkaar liever ontlopen mag dat toch ook? Maar de grote bedrijven zelf moeten zich gewoon verre houden van politiek.

 6. sjun

  Zij doen er na hun bewustmakende verhaal goed aan een concurrent aan te gaan kleden en mensen op weg te helpen alternatieven voor gebruik van Google-applicaties en diensten in te zetten.

 7. Steve Van der Vekens

  Zeer hypocriet ja. Ik had vroeger eens een docu gezien over Google waarin zij hun best deden om ‘betrouwbaar’ voor hun bezoekers te blijven.
  Blijkbaar heeft de islamziekte zich als kakkerlakken ook in de hoofdkantoren van Google verspreidt.

 8. Babaji538

  De humor mag, wat mij betreft, humoristisch,
  als humor worden beschouwd!
  Petra Hermans

 9. Babaji538

  Toen ik een uitspraak, of quote, wilde plaatsen
  op “Goodreads” mocht ik van hen, de dag vredig,
  liefdevol en inspirerend beginnen, om aan te moeten
  geven, hoeveel (!) en wat voor soort, categorie, boeken
  ik in 2018 van plan was, te lezen.
  Even geleden, kreeg ik van die begripvolle mensen
  de meest prachtige vragen, die ik heb verwijderd.

  Dwang bestaat niet in inspirerend groeiend inzicht.

  Google maakt geen verschil, hierin.

  Verder ben ik, nogmaals blij met de onverlaat
  die mijn hotmail account veranderd heeft in een bèta-versie.

  Ik zou zeggen, onthoud u voortaan maar van gaming rotzooi,
  pizza en porno en ander soort waardeloze troep, in de avond.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.