Sylvana Simons' BIJ1 volhardt in steun voor gewelddadig ANTIFA: 'Wij lopen mee'

Geen categoriejan 31 2018, 12:00
Blijkbaar is Sylvana Simons tegen racisme, maar vóór geweld.
Op Facebook laat Sylvana Simons weten dat haar politieke hobbyclub BIJ1 géén afstand neemt van de organisatoren van de "landelijke demonstratie op 18 maart" tegen "racisten in de gemeenteraad." De Amsterdamse afdeling van BIJ1 (zijn er meer dan?) legt uit:
Screen Shot 2018-01-31 at 08.26.49
"Een racistische opmerking kwetst, racistisch beleid vernietigt levens. Amsterdam BIJ1 moedigt Amsterdammers en een ieder in Nederland aan om te demonstreren tegen extreemrechts gedachtegoed." Met "extreemrechts" bedoelt de partij natuurlijk "alles wat niet uiterst links is." Want ja, dat moet je er wel even bij vertellen met deze professionele gekwetsten.
Voor 'de goede orde' voegen ze daar nog wel even dit aan toe:

"[M]aar wij benadrukken ook dat wij onze politiek voeren op democratische en vreedzame wijze."

Het mag zo zijn dat BIJ1 zélf geen geweld gebruikt tegen andersdenkenden, maar de partij heeft er blijkbaar geen enkele moeite mee om geassocieerd te worden met groepen (ANTIFA) en individuen die dit wél doen. Als Simons net zo fanatiek tegen geweld was als tegen zogenaamd racisme had ze de aanval ingezet op de groepen achter "Geen racisten in de raad." Maar nee, mevrouw steunt ze juist impliciet.
Anders dan BIJ1 hebben de PvdA, de Partij voor de Dieren én de SP zich al wél teruggetrokken. Dat gebeurde weliswaar onder druk, maar als je die partijen erop aanspreekt blijken ze in ieder geval nog iets van een geweten te hebben. Dat kun je van BIJ1 (en ook van GroenLinks!) niet zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten