Tienduizenden agenten in Egypte op orthodox kerstfeest te beveiligen

Geen categoriejan 06 2018, 21:00
In Egypte wordt het steeds moeilijker om de christelijke roots te laten zien en het wordt steeds gevaarlijker om openlijk je christelijkheid uit te dragen. Voor het orthodoxe kerstfeest zijn er tienduizenden agenten geactiveerd om op te letten en het feest te beschermen.

In Egypte worden tienduizenden agenten ingezet voor de beveiliging van het orthodox Kerstfeest, dat vandaag en morgen wordt gevierd. De regering wil zo voorkomen dat christenen slachtoffer worden van aanslagen door extremistische moslims.

Zo'n 10 procent van de Egyptenaren is christelijk; het overgrote deel van hen is koptisch. De koptische paus, Tawadros II, zal vandaag de mis opdragen in een kathedraal in aanbouw.

Als de christenen zich onveiliger gaan voelen, dan zullen ze vertrekken uit het land. Het gaat niet alleen om het feit dat de overheid hen beschermt, maar deze onveilige sfeer is ook bedoeld om de christenen te intimideren om weg te gaan. Als je zo minderheid bent in een overwegend islamitisch land, dan wordt het moeilijk om je eigen veiligheid te garanderen. Dat is helaas het geval in bijna elk islamitisch land.
De spanningen tussen de christenen en de moslims worden met de jaren alleen maar groter en de kans is groot dat er overal ter wereld dit soort situaties gaan ontstaan. Niet alleen van de moslims naar de christenen, maar ook andersom. Het wordt een gefrustreerde en gepolariseerde wereld en zeker in het Westen, waar het multiculturalisme hoogtij viert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten