Tienduizenden agenten in Egypte op orthodox kerstfeest te beveiligen

In Egypte wordt het steeds moeilijker om de christelijke roots te laten zien en het wordt steeds gevaarlijker om openlijk je christelijkheid uit te dragen. Voor het orthodoxe kerstfeest zijn er tienduizenden agenten  geactiveerd om op te letten en het feest te beschermen.

In Egypte worden tienduizenden agenten ingezet voor de beveiliging van het orthodox Kerstfeest, dat vandaag en morgen wordt gevierd. De regering wil zo voorkomen dat christenen slachtoffer worden van aanslagen door extremistische moslims.

Zo’n 10 procent van de Egyptenaren is christelijk; het overgrote deel van hen is koptisch. De koptische paus, Tawadros II, zal vandaag de mis opdragen in een kathedraal in aanbouw.

Als de christenen zich onveiliger gaan voelen, dan zullen ze vertrekken uit het land. Het gaat niet alleen om het feit dat de overheid hen beschermt, maar deze onveilige sfeer is ook bedoeld om de christenen te intimideren om weg te gaan. Als je zo minderheid bent in een overwegend islamitisch land, dan wordt het moeilijk om je eigen veiligheid te garanderen. Dat is helaas het geval in bijna elk islamitisch land.

De spanningen tussen de christenen en de moslims worden met de jaren alleen maar groter en de kans is groot dat er overal ter wereld dit soort situaties gaan ontstaan. Niet alleen van de moslims naar  de christenen, maar ook andersom. Het wordt een gefrustreerde en gepolariseerde wereld en zeker in het Westen, waar het multiculturalisme hoogtij viert.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Nasrani

  Tja, maar verder is de islam vredelievend, net zoals haar aanhangers.

  1. Dubbele Komma

   Ja ik vond het ook al vreemd,islam is toch liefde?

   Dat zegt code Rutte ook altijd met al zijn nep accounts….

 2. DolleDries

  Dan kunnen ze hier ook al vast beginnen met aantrekken van agenten om de toenmalige christelijke welkom, kook ,schaats en koortjes te beschermen. Dat heet boontje komt om zijn loontje.

 3. DolleDries

  In tien jaar is de instroom van buitenlanders bijna verdubbeld, van 19.700 naar 38.000, blijkt uit cijfers van de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van de gemeente Amsterdam. Het aantal buitenlanders dat vorig jaar vertrok is met 24.000 ongeveer gelijk gebleven, waardoor het migratiesaldo op bijna 14.000 uitkomt. Ook een record.
  Immigratie uit het buitenland is de belangrijkste motor achter de bevolkingsgroei van Amsterdam. Uit andere Nederlandse gemeenten kwamen minder mensen naar Amsterdam: 35.500. Bovendien vertrokken veel meer Amsterdammers – bijna 44.000 – naar elders in het land.

 4. Bloem

  Hoop dat het niet al te laat is om in te grijpen

 5. Sprripk

  Nasrani zei:”Tja, maar verder is de islam vredelievend”…Dat klopt, dat kan je het beste zien bij IS….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.