Trump ontlokt woede door ‘racistische uitspraak’: ‘waarom mensen uit achterlijke landen naar de VS halen?’

Internationale ophef, CNN die weer urenlang zich buigt over de uitspraken van Donald Trump, nationale woede door de Amerikaanse president. Hij heeft in een bijeenkomst met senatoren over het immigratiebeleid hard uitgehaald naar Afrikaanse landen.

 ,,Waarom zouden we al deze mensen uit achterlijke landen hierheen halen?” De Amerikaanse president zou die uitspraak hebben gedaan tijdens een ontmoeting met senatoren over het immigratiebeleid in zijn Oval Office. Volgens twee ingewijden doelde Trump op landen zoals Haïti, El Salvador en verscheidene Afrikaanse landen.

Donald Trump stelt dat die wel graag mensen uit Noorwegen binnen wil laten. Voor veel critici is dat tekenend voor zijn racisme, aangezien het overgrote deel van Noorwegen ‘etnisch Noors’ is en blank. De VN noemt het racistisch en heeft geen blad voor de mond:

,,Er is geen ander woord voor dan racistisch”, zei de woordvoerder van de VN-mensenrechtencommissaris. ,,Je kunt niet hele landen en continenten afdoen als ‘shitholes’, waarvan de totale bevolking niet blank is en daarom niet welkom.”

,,Als het waar is, zijn dit schokkende en beschamende uitspraken van een Amerikaanse president. Dit is niet zo maar vulgaire taal, het zet de deur open naar de donkerste kant van de mensheid, het rechtvaardigt en bevordert racisme en xenofobie.”

Dat het geen diplomatiek handige uitspraak is, staat buiten kijf, maar of het gelijk ‘racistisch’ is, dat is een andere vraag. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind het echt een hele domme en seniele uitspraak, je kan op deze manier geen diplomatieke banden onderhouden, maar het is niet duidelijk dat Trump het zegt, omdat de mensen die daar wonen overwegend een donkere huidskleur hebben. Sterker nog, als hij het achterlijke landen noemt en men stelt dat het een racistische uitspraak is, linken de critici zelf blijkbaar ‘achterlijkheid’ aan huidskleur.

Dat het vaak falende overheden zijn in Afrika en er veel economische en sociale problemen zijn in Afrikaanse landen is een feit. Dat valt gewoon niet te ontkennen. Het is ongepast en een president onwaardig om de benaming te gebruiken die hij heeft gebruikt, maar dat die landen geen voorbeelden zijn van goed bestuur en economische vooruitgang is waar. Dat Trump Noorwegen prijst, komt natuurlijk vooral omdat de Noorse premier op bezoek was in de Verenigde Staten. Dat heeft ook weer niets met huidskleur te maken.

De critici leggen zelf de link tussen de prestaties van een land en huidskleur en schuiven dat in de mond van Donald Trump. Zo lang ik Trump zelf niet ook maar enigszins concreet hoor of zie zeggen dat het komt door de huidskleur van de inwoners, vind ik de heisa lachwekkend. Het is een debiele uitspraak van Trump, maar racistisch is het niet.

Ondertussen heeft de ambassadeurs van Amerika in Panama aangegeven dat hij zijn ontslag heeft ingediend vanwege de uitspraken van Donald Trump. Dit bewijst maar weer eens dat Trump op deze manier geen diplomatieke banden kan onderhouden met de rest van de wereld.

https://twitter.com/MaryEmilyOHara/status/951852095086452736


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

87 reacties

 1. DolleDries

  Stevige uitspraak niets mis mee. Soms moet je dingen stevig aanzetten.

  1. DolleDries

   Deze was ook stevig Premier Mark Rutte ‘rot op naar je eigen land’

   1. sjun

    Wie herinnert zich niet de PvdA wethouder van Amsterdam Rob Oudkerk die met een aan duidelijkheid niets te wensen overgelaten term onaanspreekbare jongeren met een zekere mindset wist te adresseren https://www.youtube.com/watch?v=VW61Bwt5UEE

    Waar meel in de mond ede wijze van spreken wordt wordt niet meer gezegd, niets meer verhelderd en gebeurt bijgevolg niets meer aan probleemoplossing. Een leverende taboedoorbrekende Trump heeft dat al wat langer in de gaten.

    Bij de in politiekcorrect keurslijf gedrongen PvdA zijn de doeners intussen voor islamiseerders ingeruild en is intussen een sharia-socioalistische variant ontstaan die ook GroenLinks begint aan te kleven.

  2. Ritter

   DolleDries

   Trump ontkend dat hij het word gebruikt ““shithole countries” gebruikt heeft. (“shithole countries” betekend zoiets als “onplezierige landen”)

   Maar zelfs als hij het gebruikt zou hebben is er niet feitelijks niets onjuist gezegd.

   Veel van die landen zijn inderdaad een puinhoop en daarom willen veel mensen daar weg.

   Trump wil een soort Australisch immigratie systeem waarbij alleen legale immigranten het land binnen kunnen komen die iets voor het land kunnen betekenen.

   Maar hij word door de Democraten en hun vriendjes in de media enorm tegengewerkt. De Democraten willen de grenzen openhouden. Dus liep het kennelijk fel op in die vergadering waarbij de media uiteraard de kant van de Democraten (en illegalen) kiezen.

   1. Code134

    Let eens een beetje op je stam+t, Ritter, zoveel stupide taalfouten komt erg dom over.

    1. sonar

     Stomme code die reactie van jou komt erg dom over , maar dat is bij jou geen uitzondering .

  3. rosmalen53

   Hoezo?
   En als Wilders een stevige uitspraak doet is iedereen op dit forum in rep en roer met jullie Derrie Baudet
   Als we daar de oorlog mee moeten winnen

  4. hans-e-pans

   Soms moet je dingen overdrijven omdat anders toch niet luisterd. Hoewel dat bij Trump eigenlijk niet nodig is, omdat als hij iets denkt dan trekt men het al uit zijn verband.

 2. buitenbeentje

  Waarom zouden we al deze mensen uit achterlijke landen hierheen halen?

  ja, waarom eigenlijk?

 3. Ritter

  “Ik vind het echt een hele domme en seniele uitspraak”

  Ten eerste ontkend Trump dat hij dit heeft gezegd. Trump zegt dat tijdens de onderhandelingen harde taal is gesproken maar dat niet “S*hole” is gezegd.

  Donald Trump Denies ‘Shithole’ Comment: ‘This Was Not the Language Used’
  http://www.breitbart.com/big-government/2018/01/12/donald-trump-denies-shithole-comment-this-was-not-the-language-used/

  Ten tweede als Trump het inderdaad gezegd zou hebben heeft het natuurlijk niets met “racisme” te maken want hij heeft het over de toestand in die landen.

  Trump zou het woord ““shithole countries” hebben gebruikt wat zoiets betekend als “onplezierige landen”.

  Hij heeft dus niet over “ras” gesproken! Maar over de toestand van die landen.

  Uiteraard slaan de Trump hatende media weer door en (mis) gebruiken dit om Trump weer als een “racist” neer te zetten.

  Nogmaals Trump heeft niet over “ras” gesproken maar over de toestand van die landen en daar heeft hij natuurlijk gelijk in. Veel mensen in die landen willen weg omdat het daar een grote puinhoop is.

  1. DolleDries

   Dus het is weer een opgeblazen geheel nog een keer aangewakkerd door de dwaze Telegraaf.

  2. Code134

   Paul Ryan twijfelt kennelijk niet aan het feit dat Trump de stompzinnige uitspraken deed: https://www.politico.com/story/2018/01/12/trump-shithole-comment-paul-ryan-reaction-337929?lo=ap_c1

   1. sjun

    Zo moeilijk is het allemaal niet om te verstaan wat Trump gezegd en bedoeld heeft. https://www.youtube.com/watch?v=LJdumFFPLqA

  3. Chris Schoneveld

   Ritter, Ik ben het bijna altijd inhoudelijk met je eens maar ik kan het niet langer aanzien dat je: “ontkend” en “betekend” schrijft in plaats van “ontkent” en “betekent”. En in een eerder post schrijf je “hij word” in plaats van “hij wordt”. Let een beetje op voor je op “plaats reactie” klikt.

   1. Chris Schoneveld

    Ironisch genoeg ga ik hier ook in de fout met “eerder”

 4. Zout

  Wat is er racistisch aan een achterlijk land?

  1. Ritter

   Zout

   Trump zou volgens de media het woord “‘Shithole” landen hebben gebruikt. Trump ontkent dat.

   Overigens betekent ‘Shithole landen niet “achterlijke landen” (dat maken de media ervan) maar zoiets als “onplezierige landen” Want natuurlijk volledig klopt want veel mensen willen niet wonen in die landen en vertrekken naar andere westerse landen.

   Maar nogmaals Trump zegt dat hij krachtige taal heeft gebruikt maar niet het woord “‘Shithole” heeft gebruikt.
   —————–

   Donald Trump Denies ‘Shithole’ Comment: ‘This Was Not the Language Used’
   http://www.breitbart.com/big-government/2018/01/12/donald-trump-denies-shithole-comment-this-was-not-the-language-used/

   1. Zout

    @Ritter: Dan nog… ik zie het probleem niet. Een land achterlijk of zelfs shithole noemen is toch geen racisme?

    1. Ritter

     Zout

     Laten we aannemen dat Trump het woord “shithole” heeft gebruikt. Dat is dan natuurlijk geen racisme.

     Trump heeft het woord “ras” niet in zijn mond genomen.

     Maar tegenwoordig worden veel dingen “racisme” genoemd die in werkelijkheid niets met racisme hebben te maken. Als een middel om mensen de mond te snoeren.

 5. henk vintage

  Hadden wij maar een regering met dit standpunt.

 6. Babaji538

  Recht door zee.

  Petra Hermans

  1. Holland

   Loensende Rita was je woorden voor
   Enige originaliteit steelt de prijs

   Holland onder NAP

   1. Zout

    @Holland:

    Ik las laatst een bekentenis van Errorcode Wimpie:

    “De nickname Code134 staat voor rechtse kabouters inmiddels symbool voor linkse infiltratie. Op DDS verklaren ze dat ze mijn bloed wel kunnen drinken en dat ik betaald wordt door de overheid dan wel anti-discriminatiebureaus om hen onder hun tegels vandaan te roken. Er wordt eindeloos gezocht naar mijn ware identiteit en men is zelfs in staat om foto’s en namen van mensen af te drukken die er niets mee te maken hebben.

    Op deze site zie ik hetzelfde patroon ontstaan: Dubbele Komma en Top kafferen me uit voor extreem-linkse stalinist en meer van dat fraais en ik zie de obsessieve koliek steeds meer oplopen.

    De werkelijke reden voor hun woede (en daar tobt Vit ook mee) is dat ze in het debat zwak staan. Dat heeft enerzijds te maken met hun zwakke debattechniek (vooral Zout is echt oliedom) maar anderzijds door hun extreme stellingname. Als je domweg de global warming ontkent, meent dat Trump terecht de verkiezingen heeft gewonnen en ook meent dat we allochtone medeburgers het land moeten uitflikkeren dan helpt zelfs de beste debattechniek je niet meer. Je staat gewoon voor lul vanwege je zwakzinnige standpunt.

    Maar ik snap dat het je begint te irriteren en dat geldt wellicht voor meer mensen op deze site.

    Ik heb besloten de nickname Code134 uit de handel te nemen en onder die naam te vertrekken van deze site.

    Mogelijk keer ik weder maar dan onder een andere naam.

    Weest alert, kabouters, Het Grote Linkse Gevaar loert overal, het is arglistig en slimmer dan jullie. Het kan elk moment opduiken onder een andere nickname en voor je het weet sta je weer met de broek op de enkels.

 7. Meester Kong

  Juist Lars, een debiele uitspraak door een persoon met een IQ van 156.
  Eh, volgens enkele reaguurders alhier.

  Reagen had Alzheimer tijdens zijn laatste regeringsperiode en Trump gebruikt zijn boerenslimheid.
  Niet bepaalt wat de wereld nodig heeft ….

 8. Ritter

  Trump werkt keihard om het land veilig te maken o.a. door de massale illegale immigratie te beperken.

  Daarbij word hij tegengewerkt door de Democraten en hun vriendjes in de media en door het Republikeins establishment die geen harde en effectieve maatregelen wil nemen om de stroom illegalen in te perken.

  Er komen verkiezingen aan in November en de Democraten doen er alles aan om het beleid van Trump te saboteren. Ze gunnen hem geen overwinning.

  Overigens heeft Trump gezegd dat hij meer legale immigranten uit Azië wil omdat die bijdragen aan de VS. Maar daar zul je de media niet over horen. Die zijn alleen maar uit om Trump te demoniseren.
  —————-

  Shithole of Fake News: Media Hides Fact Trump Wants to Increase Immigration from ‘Asian Countries’
  http://www.breitbart.com/big-government/2018/01/12/fake-news-media-hiding-pertinent-fact-trumps-shithole-comment/

  1. Meester Kong

   Je lijkt wel een bakvis met je adoratie voor de weledele heer Trump met het IQ van 156 🙂

   1. Holland

    Ad hominem komt altijd om de hoek kijken als de de argumenten op zijn.

    Je kunt beter Kong.

    1. Meester Kong

     Ach als je verliefd bent zie je geen foute dingen aangaande het object van je liefde.
     Buitenstaanders zien dat des te beter.
     Zelfs republikeinen …………
     Die man is zo fout als het maar kan en dan zijn hier ook nog reaguurders die pleiten voor een zakenkabinet.
     Ja laat het kapitaal regeren ..

 9. Ritter

  “Dit bewijst maar weer eens dat Trump op deze manier geen diplomatieke banden kan onderhouden met de rest van de wereld.”

  Ten eerste ontkend Trump deze opmerking te hebben gemaakt.

  Ten tweede als deze opmerking zou zijn gemaakt is dit gedaan in een privé gesprek (een onderhandeling achter gesloten deuren) wat gelekt is door Democraten om Trump te saboteren.

  Als alle privé gesprekken openbaar zouden worden gemaakt van politici onder elkaar zouden we ongetwijfeld heel wat grove taal en gescheld horen.

  1. Meester Kong

   Gewoon zielig, maar toch ook wel ontroerend, de bakvisliefde van Ritter.

   1. Zout

    Een oneliner, een trolliner…

  2. DolleDries

   Dus staat niet op band of op papier.
   Ja dan kunnen we deze linkse media uitspatting wel weer in de prullenbak gooien.

   1. Meester Kong

    Die DD, werpt Michael voor de voeten dat hij niets geeft om de werkende klasse en ondertussen die Trump ophemelen.
    In de VS is wederom Jan met de pet weer de klos

    1. DolleDries

     Ja ophemelen is het tegenstelde van jou afkraken.

     1. Meester Kong

      Je mag het gewoon ontkennen en afdoen als fakenews.

  3. DolleDries

   Ritter er is dus helemaal geen bewijs, wat uitspraken van politiek tegenstanders.
   Links prullenbak werk dus.
   Ja de VN, beetje kwaad dat Trump de geldkraan aan het dichtdraaien is.
   Maar wat is nu de werkelijke vertaling ik kan het niet echt vinden.
   Kan het wel aan Kong vragen, maar die zit nu met een bek vol tomaten en gaat daarna roepen Hamas Hamas Trump aan het gas.

   1. Meester Kong

    Je haat jegens de islam maakt je blind, desnoods verraad je daarvoor de arbeidersklasse.
    Helikopterview is jouw totaal vreemd..

    1. DolleDries

     Welke haat Kong. Vreemd dat juist de islam volgens hun boekje mijn moet haten. Moet je eens oppassen als jij met je rode kopje met linkse ideeën de islam in trekt hoe snel jou kopje rolt.
     Aan de andere kant twijfel ik ook wel weer ,want zover staat links en de islam niet van elkaar af.
     Nee hoor. ik stem PVV en volgens jou is die sociaal gezien links.

     1. Zout

      @DD: Het klagen, claimen, schreeuwen, blèren en janken zit er bij de discipelen van de Linkse Kerk diep in. De weg-met-ons-media luistert hier graag naar, aangevoerd en ingefluisterd door de aanvallers op de natiestaat, de machthebbers van Brussel en Den Haag die Nederland graag af willen schaffen t.b.v. de Verenigde Staten van Europa.

 10. Code134

  Inderdaad, een seniele uitspraak.

  Deze president is volledig incompetent. Hoe lang handhaaft de GOP deze dwaas nog?

  1. Ni28

   Jouw langspeelplaat blijft hangen en de herhalingen worden vervelend.

   1. Zout

    @Ni28: De haat en afkeer tegen islam is niet meer dan een logisch gevolg van hetgeen de ideologie zelf verkondigd. Argwaan en wantrouwen is volledig op z’n plaats. Wat dat betreft is islamofobie volstrekt verklaarbaar.

  2. Ali Yas

   Vertaling van Wim:
   “Inderdaad, een uitspraak die getuigt van een werkend brein.

   Deze president is in staat te doen wat anderen niet durven. Hoe lang duur het nog tot bij de GOP óók het verstand doorbreekt?

  3. tomygun

   1 2 af ,
   Er zijn ruim een twintig tal landen die je voor deze uitspraak
   3 tot 20 jaar cel opleverd of je kop laat rollen .
   En dit zijn stuk voor stuk linkse landen en islam landen uw lievelingen .
   Maar binnen kort ook in dit theater genaamd EU .

 11. Nederlandse_Patriot

  De meeste Afrikaanse landen zijn schijt. Correctie; alle Afrikaanse landen zijn schijt. Rhodesie was comfy, maar dat veranderde in Zimbabwe. En Zimbabwe is ook een schijtland. Niks mis met zijn uitspraak. Hard, maar waar.

  1. Meester Kong

   Nederlandse_Patriot is ook schijt 🙂 🙂

  2. Meester Kong

   @Nederlandse_Patriot
   Wedden dat als jij Z.Afrika moet aanwijzen op de kaart, je ergens beland in Groenland 🙂

   1. Vit

    Mongolië kan jij zo aanwijzen natuurlijk?

    1. Meester Kong

     🙂 Mijn voorhoofd is heeft een gemiddeld formaat.

     1. Meester Kong

      IS mag wel weg …..

 12. Vit

  Het is inderdaad niet het snuggerste volk, die moslims.

  1. Meester Kong

   Ben ooit door een chirurg geholpen, bleek moslim te zijn.
   Niet alles over 1 kam scheren.

   1. Vit

    Ik vermoedde al zoiets, een neurochirurg waarschijnlijk?

    1. Meester Kong

     Beetje zuur, niet waar @Vit
     Hij was er gewoon.
     Van zijn geloof moet ik niets hebben, net als al die andere …
     Stop, ander woord 🙂

     1. Vit

      Gebbetje hoor, maar het was een Surinaamse moslim waarschijnlijk?

     2. Meester Kong

      🙂

   2. DolleDries

    In het besnijden zijn die best goed. Goeie keus van je.

  2. Guus Geluk

   Volgens mij heeft hun religieuze achtergrond daar weinig mee te maken, Vit.

   https://iq-research.info/en/page/average-iq-by-country

    1. Vit

     Wat door Mo is goed gekeurd want hij deed het ook als de meest perfecte mens, de wetenschap hierover kwam veel later.

    2. Kodi

     Marokkanen zijn vijf tot zeven maal schizofrener dan Nederlanders. Hoe kan dat?

   1. Kodi

    Neem het gemiddelde IQ per land en je zal merken dat al die landen waar de Islam domineert het droevig is gesteld met het gemiddelde IQ. Dat doet dan weer de vraag rijzen of de Islam de mensen dom houdt of dat de Islam aantrekkingskracht heeft op domme mensen die graag dom gehouden willen worden. En misschien zijn beide wel waar.

 13. Betoverd Konijn

  Dit toont nogmaals hoe de term racistisch zijn oorspronkelijke betekenis geheel is kwijtgeraakt. Trump zegt niet: “Mensen van {etniciteit X} zijn inferieur, die mensen zijn achterlijk omdat ze daar genetisch toe zijn voortbestemd.” Trump zegt dat die landen/culturen achterlijk zijn, en dat klinkt misschien naar, maar is gewoon FEITELIJK JUIST. Die landen liggen daadwerkelijk achter t.o.v. het westen, zodoende de term “achterlijk”.

  Dat Trump een mafkees is zonder enig tact wisten we al, maar dat maakt het niet ok dat we tegenwoordig het benoemen van feiten als racistisch zien…

  1. Ritter

   Trump heeft het woord “shithole” gebruikt volgens bronnen. (Trump zelf ontkend dat)

   Maar het word “shithole” betekend niet “achterlijk”………….het betekend zoiets als “onplezierig”. En daar zou Trump natuurlijk gelijk in hebben.

   Dus de vertaling van het woord is (bewust) fout gedaan door de media.

   Overigens is Trump zeker geen mafkees maar iemand die geen blad voor zijn mond neemt. Hij heeft ook zeer veel bereikt het eerste jaar. Ondanks enorme tegenwerking.

   1. tomygun

    Ritter ,
    In veel landen hebben ze vaak geen stroom of water uit de kraan
    in de keuken en ook geen wc zoals wij die al heel lang kennen .
    Daar word gewoon buiten een gat in de grond gegraven waar men
    zijn behoefte in doet , dit is dus de shit hole waar men het vaak
    over heeft er is ook een tweede shit hole daar loopt iedereen mee rond .
    De zo gezegde uitspraak van Trump, shit hole country`s nergens is er
    een opname van vreemd want als hij good morning zegd heeft hij
    10 mic`s voor z,n neus .
    Dit geeft dus al aan dat die ambasadeur die opstapt zo,n linkse
    mafklapper is uit het o allabama tijdperk zo daar is niets verlorren .
    Links gaat nu eenmaal graag op de stoel van de rechter zitten
    en voor dat de beklaagde is gehord is hij al verordeeld .

 14. Ruud562

  Nou, nou, domme en seniele uitspraken??
  Die vind ik eerder terug bij een VN, in het continent Afrika, bij landen in het MO die normen en waarden hanteren van de vroege middeleeuwen, continent en landen waar de achterlijkheid, achterbaksheid en corruptie hoogtij vieren, om het maar niet over democratische waarden te hebben, waarin bijvoorbeeld man en vrouw gelijk zijn! Nee, Trump neemt geen blad voor de mond én dat steekt vele deugmensen. Want waarheden zijn vooral voor dat soort zéér zo niet totaal niet te bevatten, al levend in hun roze wereldje!

 15. Ni28

  Racistisch? ER zijn toch geen rassen, zeggen diezelfde mensen. En het is eenmaal zo dat er buitenlanders bestaan waar je wat aan hebt en buitenlanders waar je alleen last van hebt. Dat is echt zo!

 16. Ritter

  ” BREAKING: NBC confirms with the State Department that the U.S. Ambassador to Panama, John Feeley, has resigned because he no longer feels he can comfortably serve under @realDonaldTrump. Feeley is the first U.S. diplomat to resign over the president’s comments.”

  Weer een stukje “nep nieuws” van NBC.

  De ambassadeur is niet afgetreden om de (vermeende) uitspraken van Trump……….de Ambassadeur heeft om andere redenen opgezegd.

  “Under Secretary of State Steve Goldstein said Feeley’s departure was not a response to Trump’s alleged use of the word “shithole” to describe Haiti and African countries at a meeting on Thursday. Trump denies using the term.”

  https://www.reuters.com/article/us-usa-diplomacy-panama/u-s-ambassador-to-panama-resigns-says-cannot-serve-trump-idUSKBN1F1227?il=0

 17. Kees

  Hij heeft groot gelijk, alleen kan hij het niet maken dit hardop te zeggen. Racisme maken anderen er van.

 18. DolleDries

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft nu gereageerd op de beschuldigingen dat hij Afrikaanse landen onder meer voor “shithole countries” zou hebben genoemd. Hij geeft toe dat hij een ‘hard taalgebruik’ heeft gebruikt, maar wijst er tegelijkertijd op dat hij een op verdiensten gebaseerde immigratie wil die de Verenigde Staten ten goede komt.
  Tijdens een bijeenkomst voor een grensoverschrijdende overeenkomst over de migratiehervorming in de Verenigde Staten werd Trump beschuldigd van het beschrijven van sommige landen als “klotelanden”. Op een bepaald punt zou Trump daarbij gevraagd hebben: “Waarom komen al die mensen uit ‘shithole countries’ naar hier?” en gezegd hebben dat de VS meer migranten van landen als Noorwegen zou moeten binnenhalen.
  – Waarom komen al die mensen uit klotelanden naar hier?, zou de president volgens sommige bronnen gevraagd hebben.
  Tegelijkertijd zou hij de Nato-collega Noorwegen hebben geëerd en Noren hebben opgeroepen om naar de Verenigde Staten te emigreren, omdat ze zo goed zijn.
  Nu heeft Trump de kritiek beantwoord. Op Twitter geeft hij toe dat hij ‘hard’ taalgebruik heeft gebruikt, maar ontkent hij dat hij alleen de woorden heeft gebruikt waar de beschuldigingen over gaan.
  – De taal die ik gebruikte tijdens de DACA-bijeenkomst was hard, maar het was niet de taal die gebruikt werd, schrijft hij.
  Volgens Trump was de bijeenkomst een mislukking en het voorgestelde voorstel zou betekenen:
  – Dat de Verenigde Staten worden gedwongen om een ​​groot aantal mensen uit slecht presterende landen met een hoge criminaliteit te ontvangen.
  In plaats daarvan wil Trump immigranten hebben die zijn land ten goede komen en de Amerikaanse veiligheid niet bedreigen.
  – Ik wil een op verdiensten gebaseerd immigratiesysteem en mensen die ons land naar een hoger niveau zullen helpen. Ik wil veiligheid en zekerheid voor mijn bevolking, benadrukt hij.

  Ik begrijp Trump wel, alle Advocaten, Doktoren Tandartsen zitten al in Nederland.

 19. George van de linden

  Even over Trump z’n (terechte) uitspraak:
  De opmerkingen van president Trump over ‘shithole countries’ (achterlijke landen) hebben tot een woedende reactie geleid van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN. Een woordvoerder noemde de kwalificatie van Trump voor Afrika en Haïti ‘racistisch’.
  “Er is geen ander woord voor dan racistisch”, zei de woordvoerder van de VN-mensenrechtencommissaris. “Je kunt niet hele landen en continenten afdoen als ‘shitholes’, waarvan de totale bevolking niet blank is en daarom niet welkom.”
  “Als het waar is, zijn dit schokkende en beschamende uitspraken van een Amerikaanse president. Dit is niet zo maar vulgaire taal, het zet de deur open naar de donkerste kant van de mensheid, het rechtvaardigt en bevordert racisme en xenofobie.”
  Trump maakte de opmerkingen volgens verscheidene media tijdens een overleg in het Witte Huis.
  Het is natuurlijk wel zo dat de mensen die overlast geven / aanslagen plegen / hun religie opdringen / vrouwen onderdrukken /verkrachtende plus de hoogopgeleide die achteraf analfabeten blijken te zijn ,allemaal uit deze “schithole countries ” afkomstig zijn !

 20. P.Sisterons

  Het wordt er allemaal niet leuker op. De waarheid mag niet gezegd worden want dan schiet de goedmens meteen in een kramp. Waarom zouden de westerse landen ongelimiteerd kolonisten binnen halen? Laat ze lekker in hun schijthuislanden blijven. Daar zijn ze geboren en hebben echt geen toegevoegde waarde aan de westerse maatschappij. Ze hangen levenslang aan het uitkeringsinfuus, hebben een grote bek en willen de boel wel ff naar hun hand zetten terwijl ze te lomp zijn om voor den duvel te dansen. Grenzen dicht en illegalen meteen uitzetten. Trump heeft gewoon gelijk.

  1. Kodi

   + 1

  2. tomygun

   +10

   1. Guus Geluk

    – 100.

  3. Zout

   +1

 21. Ritter

  Senatoren die bij de onderhandelingen over illegale immigratie aanwezig waren ontkennen dat Trump “shithole” zou hebben gezegd.
  ———-

  GOP lawmakers ‘do not recall’ Trump’s ‘shithole’ slur
  https://nypost.com/2018/01/12/gop-lawmakers-dont-recall-trumps-shithole-slur/

  1. DolleDries

   Dat gevoel had ik al . RTL blies het nog eens op. De tegenstanders maken zich langzamerhand belachelijk maar wel gevaarlijk. Ze zullen steeds extremer worden het slot wordt de kogel net zoals bij P.F.

 22. Kodi

  ‘Waarom mensen uit achterlijke landen naar de VS halen?’

  Kan iemand mij hier een zinnig antwoord op geven? Want als je achterlijkheid importeert, dan zal je achterlijkheid krijgen. En waarom zouden wij dat moeten willen. Wij ondervinden hier in Nederland ook enkel ellende van geïmporteerde achterlijkheid.

 23. DolleDries

  Leraren in Toulouse zijn in staking gegaan nadat ze naar verluidt dagelijks werden mishandeld door studenten, van wie sommigen naar verluidt in het buitenland zijn geweest om voor ISIS te vechten.

 24. DolleDries

  Het hoofd van een van de meest vooraanstaande watchdog organisaties van de christenvervolging in de Verenigde Staten deelde het gruwelijke verhaal van een jong christelijk meisje dat vorig jaar op weg naar school werd ontvoerd en voor minder dan 200 dollar werd verkocht aan een leider van een moslimstam.
  Bij de onthulling van de World Watch List van 2018 in de National Press Club op woensdag legde de CEO van Open Doors USA, David Curry, uit dat er meer dan 2260 gevallen waren van christelijke vrouwen en meisjes die volgens de organisatie in 2017 werden verkracht, aangevallen of gedwongen tot islamitische huwelijken.

 25. sjun

  Trump weet in elk geval met wat rake vragen moraalclaimende deugmensen te laten opstappen. Ik ben benieuwd in welk onderzoeksverhaal deze ambassadeur die publiek de voordeur zocht om te verdwijnen weer zal opduiken.

 26. Pretpark

  Geweldige President,
  Volkomen gelijk,wat moet je met die landen!!??
  Ben 60,dat ik een jaar of 9-10 was hadden we een inzamelings aktie op de tv voor, een afrikaansland,nu 50jaar later hebben ze daar nog niks,en dat bedoelen een hele hoop mensen,GA VERDOMME MET ZIJN ALLE!JULLIE EIGEN LAND EENS OPBOUWEN, IPV KINDERTJES MAKEN EN OORLOG VOEREN!!!!!!!!
  Dat hebben mijn opa en oma,s ook gedaan na een zware periode,van oorlog en armoede!!!
  Tjeeses,2018,en nog hebben we ontwikkelings hulp voor landen,gratis geld,ja dan hoef je ook niet he!!!!Gew

 27. django 70

  President Trump heeft 100% gelijk het gros wat daar vandaan komt zijn inderdaad nietsnutten en parasieten

  1. Vit

   En maar proberen proberen proberen, dat is nou zielig.

 28. wilenmarie

  Of Trump het wel of niet gezegd heeft; als het eruit ziet als een shithole en stinkt als een shithole dan is het waarschijnlijk een shithole. Heeft niks met racisme te maken maar meer met de mentale instelling en lamlendigheid van de bewoners van die shithole landen. Emigratie verandert daar niks aan, ze verlaten het ene shithole alleen om van een ander land ook een shithole te maken, tenminste als men hen hun gang laat gaan zoals de dems en libs dat blijkbaar graag zien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.