Viktor Orbán woedend op GroenLinks politicus Sargentini vanwege haar komst naar Hongarije

De Hongaarse premier op je dak krijgen, dat is nogal wat. Toch heeft de GroenLinkse Sargentini het voor elkaar gekregen. Ze is naar Hongarije gegaan voor een onderzoek naar de rechtsstaat en daar is Orbán helemaal niet blij mee.

Volgens de regering van Orbán is Sargentini gestuurd om het land in diskrediet te brengen. Sargentini zelf is het daar mee oneens. Ze wilde met eigen ogen zien wat er in Hongarije gaande is. Daarom ging ze eerst op bezoek bij de Servisch-Hongaarse grens, waar Orbán een hek liet bouwen om de migrantenstroom in te dammen.

Het gaat om een groter onderzoek naar de mogelijk dat er een artikel-7 procedure gestart moet worden tegen de Hongaarse regering. Om zo min mogelijk in het nieuws te komen heeft Sargentini toen besloten om haar reis niet aan te geven en dat is in het verkeerde keelgat van de Hongaarse premier terecht gekomen.

Naast dit onderzoek wil ze ook kijken hoe de toestand is met betrekking tot de vluchtelingen. Hongarije heeft een hek laten bouwen langs de grens en heeft daarbij veel kritiek gekregen van andere Europese landen en de Europese Commissie.

Over de mogelijke procedure tegen Hongarije is Orbán ook duidelijk:

‘Als het de bedoeling is om één lidstaat uit te zonderen en te bestraffen op politieke gronden, en daarmee eenheid op links te vormen, kan men stellen dat de procedure goed werkt,’ zegt een lid van de Fidesz-partij van Orbán tegen Politico.

Het lijkt er op dat er een politieke heksenjacht wordt opgesteld tegen Oost-Europese landen. Polen en Hongarije worden niet gespaard en worden met dit soort acties gedwongen om in de lijn te lopen. Geen andere visie wordt geduld dan de visies van Duitsland en Frankrijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. buitenbeentje

  Er is helemaal geen hek Judith, is hysterie.

  1. Vit

   Jij vergeet ook niks hé. 😉

 2. Two Ravens Black Kettle

  Deze leeghoofdige jihadistenvriendin die – terwijl de kinderlijken van de stoep werden geschraapt- krijste dat er geen enkele terrorist tussen de breinchirurgen zit -zou Ome Orbi er gewoon zonder pardon en met een ferme edoch plechtige klap op de bips uit het land der Magyaren moeten bonjouren.
  Bij het nekvel oppakken en hupsakidé; vort ! terug naar de onuitputtelijke geldtroggen van Brussel.

  Isis kan zich geen betere vriendin wensen dan Judith Sargentini.

  1. toetssteen

   @two ravens
   +10

   1. Pjotter

    Doe er maar 10 punten bij.

 3. Zout

  Kan mij goed voorstellen dat je Sargentini niet op bezoek wil hebben.

 4. Original NL

  Tja de linkse moraal ridders bemoeien zich zelden met hun eigen zaken.
  Zou haar gewoon het land uit trappen.

  1. Zout

   Is Wilders ook niet eens ergens geweigerd, het kan dus wel heh?

 5. Two Ravens Black Kettle

  “Er is geen greintje bewijs voor de stelling dat IS-strijders op vluchtelingenbootjes naar Europa komen. Is hysterie !”

  Ongetwijfeld stuurde de Isis doodseskaders Judith een bedank briefje.

  En nu gaat deze vederlichte struisvogel-nek de dappere Orban te nemen.
  Orban, iemand die wel opkomt voor zijn eigen mensen dit itt. Judith die ontkent dat er mensen worden vermoord, en masse meisjes worden verkracht dankzij haar open deuren beleid.

  Figuren als Judith existeren in een inteelt cocon, gevuld met ja-knikkende entiteiten.

  Copernicus doemt op
  Starende door een telescoop.
  Een NPO-petrischaaltje gevuld met aaneengeklitte schimmelwezens.
  Allemaal roterende in dezelfde richting.
  &
  Geen schimmelwezen dat zich los weet te rukken uit de kleverige emulsie.

  Ik zie ook een dood kind liggen
  Met daarboven een briesende Judith
  Schuimvlokken rond de mond
  Vol woede en bitterheid
  “Stel je niet aan !”
  krijst ze tegen het kind
  “Allemaal hysterie !!!!”

 6. Code134

  Het is voor de rechtsstatelijke waardengemeenschap die de EU wenst te zijn essentieel dat Polen en Hongarije in het gareel worden gebracht of uit de EU treden. De EU moet landen die de rechtsstaat met voeten treden niet als lid willen handhaven.

  1. Original NL

   …….Het is voor de rechtsstatelijke waardengemeenschap die de EU wenst te zijn……
   Weer zo’n code 134 moraalridder “gutmensch”. uitspraak.
   Ondertussen groepen die niets met rechtsstatelijke waarden van uitstaan hebben in groten getale binnenhalen.
   Bah…..volksverlakker ,ga je schamen Quisling!!!!

   1. corfo

    @ Original NL.
    Deze @ Cootje weet écht niet waarover hij wauwelt.
    Hij is een prominent lid van de New-NSB’ers.
    Levensgevaarlijke landverraders, ze lullen tegen beter weten in om een “wit voetje” te halen bij onze a.s. bezetters : de aanhangers van de zeer wrede, intolerante en terroristische ideologie, de islam.

  2. Dubbele Komma

   De oostblok landen moeten gewoon uit europa,net als nederland,kappen met die dictatuur,en die sargentini is alland door de mand gevallen,hoe durft zon zwakzinnige nog een mening ergens over te hebben,…

   is hysterie,…..

   1. Zout

    @DK: Wim is een doorgewinterde trol, die komt hier niet voor het oprechte debat, dat doet geen enkele trol. Hij poneert een nietszeggende oneliner of een ander flauwekul stukje en gaat dan zitten wachten op reacties. In feite harkt hij dus z’n snot bij elkaar en slikt het door.

  3. Dubbele Komma

   sargeniti is naatuurlijk wel iemand als dopper,die met zijn ogen dicht zijn geloofsgenoten laat afmaken op de meest afschuwelijke manieren,en neemt de beulen van de moorden op zijn geloofsgenoten nog in bescherming ook.

   deze mensen helpen heel de wereld naar de klote, ze werken samen met massamoordenaars,en openen de deur voor ze!

  4. Roughwood

   Ik heb u zo niet over Duitsland horen praten na het inperken van de vrijheid van meningsuiting per 1 januari jl. middels het Orwelliaanse ‘Netzwerkdurchsetzungsgesetz’. Dat is ook echt een democratische rechtsstaat waardig. Moet dit land ook in het gareel worden gebracht of uit de EU treden?

   1. Code134

    Hiervan is me niets bekend, Roughwood. Heb je een bron?

    1. Jormungandr

     Boem!!! Nou geeft iemand je eindelijk een bron en dan ben je opeens stil. Geen bijdehante opmerking meer Code? Ga vooral door met zuigen. Zodat iedereen hier blijft onthouden waar we tegen vechten. Tegen jou en jouw ideeën. En 1x zal je een fout maken en dan hebben we je adress. IP is ook goed.

 7. Vit

  Orban zal er niet van wakker liggen uit de EU gezet te worden, hij kan namelijk ook rekenen en weet wat behalve een hoop ellende immigratie oplevert dat gaat kosten.

  1. buitenbeentje

   De EU kan geen land uit de gemeenschap zetten, daarin is niet voorzien. Een land kan alleen zelf opstappen.

   Verder heeft Merkel met het binnenhalen van de gelukszoekers meerdere verdragen gebroken, door het EUGH bevestigd, onder andere Dublin, Maastricht en Lissabon, daarmee aantonend dat verdragen het papier niet waard zijn waar ze op geschreven zijn.

   De zwaarste straf die de EU kan opleggen, ontnemen stemrecht, moet met algemene stemmen aangenomen worden, gaat niet gebeuren dus. Daarom heeft Juncker al een draai gemaakt richting diplomatie.

  2. Steve Van der Vekens

   En hij durft tenminste nog recht in de spiegel zien. Een gezond geweten gaat boven alles.

   1. Steve Van der Vekens

    Merkel heeft al heel lang niet meer in de spiegel gezien.
    Het is net een lege huls geworden, kijk maar eens goed op die foto’s van haar.
    Klaar om afgedankt te worden en mee op de vleeshoop van het slachtafval van de islam gegooid te worden.

 8. Heinz

  Als lid van het EU parlement brengt zij een goodwill bezoek aan een bevriende natie ? Om daar nou zo’n heissa over te maken. De Turkse Minister voor het gezin bracht een bezoek aan Rotterdam en werd teruggestuurd. Overigens is het wel zo dat het CIDI ook niet zo dik is met Orban. Kortom een veer in zijn achterste verdient deze dwarsligger zeker niet. Met de club voor de club……

  1. cmsuijkerbuijk

   Goodwill bezoek? Een vise-fractievoorzitter van het EP? Een goodwill-bezoek? Wie denk jij wel niet, dat zij is? Slechts de duvelstoejager van joker van het EP, Guy Verhofstadt. En dát moet op “Goodwill-bezoek? Nee, zij heeft haar bezoek expres niet aangemeld, omdat zij in het geniep en ongecontroleerd een eenzijdig onderzoek uit wilde voeren. (Het blijft een D66 hoor)

   1. buitenbeentje

    Judith Sargentini is Groen Links. En vice voorzitter van de commissie voor terrorisme, ze konden geen neutralere vinden 😛

  2. Original NL

   …..Als lid van het EU parlement brengt zij een goodwill bezoek aan een bevriende natie ?
   …..
   Een goodwill bezoek??????
   Alleen om te kijken of ze iets om over te klagen kan vinden..
   Orban en zijn volk hebben totaal geen behoefte om ook dagelijks met de chanterende moslims geconfronteerd te worden.
   Als jij dat dwarsliggen noemt zegt dat genoeg over jou positie betreffende de import van kansenparels en geloofsgestoorden!

 9. Abri079

  Frankrijk en Duitsland! De twee landen die Europa de afgelopen eeuwen door oorlogen meer mensen levens hebben gekost dan enig ander land of ziekte!
  Hopelijk letten de bewoners van diverse landen in Europa even op als men weer naar de diverse stembussen gaat.

 10. Fortiori

  Uit de community (Jonet.nl ) van Joods Nederland; geknipt en geplakt.

  Het beladen bezoek van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu aan zijn Hongaarse ambtsgenoot Viktor Orbán is op goede voet begonnen. “Ik zal de Joden van Hongarije beschermen”, zei Orbán openlijk tegen Netanyahu op dinsdagavond. Daar voegde hij aan toe: “Ik heb de premier duidelijk gemaakt dat we de Joodse minderheid zullen beschermen en zero-tolerance zullen tonen bij antisemitisme.” Van te voren was veel te doen om de ontmoeting, die de Israëlische premier neerzette als ‘een bezoek aan een belangrijke vriend’. Het antisemitisme in Hongarije neemt toe en volgens kenners doet de regering daar nog veel te weinig aan.

  1. Seneca

   @Fortiori
   antisemitisme = anti judaisme is ook nooit uit Duitsland of NL verdwenen. wat doen de respectievelijke overheden hieraan? de vraag stellen is haar beantwoorden: niets, noppes, nada!

   1. Anton Adriaan

    Se’neekah schreef:

    “..antisemitisme = anti judaisme is ook nooit uit Duitsland of NL verdwenen…”

    …of Frankrijk, Luxemburg, Roemenië, Italië, België en nog vele anderen landen.
    Er zal toch wel een reden achter zitten…

    1. Pjotter

     Anton Adriaan@ schreef “Er zal toch wel een reden achter zitten…” probeer / durf deze suggestive rotopmerking eens te verwoorden.

 11. Gerlos

  Ik zal haar ook niet op koffie met gebak uitnodigen dat extreem linkse vrouwmens Sargentini,

 12. sjun

  Zo moeilijk hoeft het niet te zijn een eigen uitbreidbare unie van Visegradstaten in het leven te roepen die een gezamenlijke koers gaan varen en die zonodig een hek vol camera’s om de grens met Duitsland zetten om zich te beschermen tegen grenscriminaliteit.

  Intussen kan vast in verschillende Europese staten kom af worden gemaakt met Brusselse bezettingspogingen door de lokale democratie te omarmen en niet langer te laten ondergraven, soevereiniteit terug te pakken en Brusselse afroming te bevriezen.

  1. Code134

   Dat de Visegradlanden, samen met Oostenrijk, een blok binnen de EU zullen gaan vormen is wel denkbaar. Of het een politiek stevig blok kan worden is echter zeer de vraag. In al die landen is de politieke stabiliteit ver te zoeken en de afhankelijkheid van West-Europa groot. Dat daar echter een rechts volksnationalistisch sentiment opkomt is evident.

   1. Holland

    ” Dat daar echter een rechts volksnationalistisch sentiment opkomt is evident.”
    —————————————————————————–
    Dat is buitengewoon heugelijk. En wellicht voor de niet al te verre toekomst onze redding. Weg met de EU, Nexit nu.

    1. Code134

     Als er landen zijn die groot belang hebben bij een lidmaatschap van de EU, zijn het wel de Visegradlanden. Die willen echt niet meer terug in de invloedssfeer van Rusland en ze hebben bovendien grote economische voordelen bij het lidmaatschap van de EU. Het is wel denkbaar dat ze hun invloed zullen aanwenden om het karakter van de EU te veranderen, zowel rechtsstatelijk als qua federalisering.

     1. Vit

      Als daar tegenover staat dat zij hun land moeten verkloten door onwillige immigranten bedenken zij zich wel.

 13. poldi

  De EU moet simpel accepteren dat Oost Europa een heel ander begrip heeft van solidariteit, dat had de EU ook vooraf kunnen weten. Doordat Oost Europa hekken geeft geplaatst is de vluchtelingenstroom ingedamd, dat wordt stiekem wel positief gevonden, anders was West Europa overlopen door vluchtelingen, die ook echt voor het overgrote deel hier blijven. Er zijn altijd verdrietige plaatjes te maken van kinderen, maar de realiteit is hard..

  1. Code134

   Dat klopt, men heeft daar een heel ander begrip van solidariteit. Dat is ook het fundamentele probleem.

   1. poldi

    Ik sta wel vierkant achter hun begrip van solidariteit en niet van die slappe tenekrommende hap hier in west europa.

    1. Code134

     Weet ik toch, gekkie.

    2. Zout

     @Poldi: Trollewim slikt z’n snot door…

 14. poldi

  Judith Sargentini, dat is toch die Groen Linkse klapmuts die infiltratie van de vluchtelingenstroom door terroristen afdeed als hysterie,
  Weer zo’n vervloekte politiek correcte links incompetente troela die wel even zal vertellen hoe de vork in de stel zit. Zoek een baan Judith die je wel past.

 15. poldi

  Plagiaat
  ———-
  Timmermans kan het niet winnen van Orban, dan maar een linkse geobsedeerde SJW op afgestuurd, wel stiekem natuurlijk om straks met een lekker huilverhaal te komen, we zijn niet teleurgesteld, ze zag kinderen die geknuffeld zouden moeten worden ipv achter het hek, ach en wee. Weer een GL fanatiekeling die de realiteit niet aankan en op een valse gemene manier dat land in diskrediet wil brengen.
  Mevrouw is een kwaadaardige trol.

 16. Marija

  “Gedwongen aan de lijn lopen”

  Een voorproefje van wat wij hier gaan krijgen als deze lieden het hier echt voor het zeggen gaan krijgen. DIctators zijn het.

 17. Steve Van der Vekens

  Hopelijk zien we haar niet meer terug, door een rechtse kliek onthoofd of zo… Tand om tand.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.