Vrouwelijke ISIS-jihadiste uit Apeldoorn opgepakt in Turkije

Geen categoriejan 24 2018, 13:00
Wannabe massamoordenares Xaviera Rose-Claire Swagemakers is opgepakt door de Turken.
Goed nieuws uit Sanliurfa, in Turkije: de Nederlandse ISIS-ganger Xaviera Rose-Claire Swagemakers is daar ingerekend door de autoriteiten. Deze knettergekke dame was lid van een groep van in totaal dertien ISIS-mafketels die vanuit Syrië naar Turkije waren gereisd, aldus De Telegraaf.
Het wicht in kwestie staat op de Nationale sanctielijst terroristen, wat onder meer inhoudt dat haar bankrekeningen bevroren zijn, ze geen uitkering ontvangt, en ga zo maar door. Eerder vaardigde Interpol al een internationaal arrestatiebevel tegen haar uit.
Mevrouw is namelijk een walgelijke extremist en een gevaar voor alle mensen om haar heen. Prima dus dat dit secreet is opgepakt door de Turken. Laten we hopen dat zij haar zélf vervolgen en daarna voor heel lange tijd vastzetten. Want ja, laten we eerlijk wezen, als ze aan Nederland wordt uitgeleverd staat ze hoogstwaarschijnlijk alweer in een jaar of twee tijd op straat. In Turkije doen ze dat beter.
Opvallend is dat Swagemakers onder meer in het gezelschap was van ene Kefar Basheer Hussain. Dat is de voormalige gezondheidsminister en medeoprichter van ISIS. Mevrouw had dus connecties met de top van het extremistisch-islamistische slachtersgilde. Deze Hussain is ook gearresteerd en zou tijdens zijn verhoor toegegeven hebben dat de aan de PKK verbonden YPG hem en zijn mede ISIS-terroristen van Syrië naar Turkije heeft gesmokkeld. ISIS en de YPG zouden namelijk een deal met elkaar gesloten hebben: ISIS trekt zich terug uit bepaalde gebieden en draagt die over aan de YPG op voorwaarde dat ISIS-terroristen een veilige doortocht krijgen van ISIS-gebieden naar Turkije.
Het is zeer wel mogelijk dat Hussain de waarheid spreekt. De YPG wil namelijk in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk terreinwinst boeken. Als dit betekent dat er zaken gedaan moeten worden met ISIS is de aan de PKK-gelieerde groep daar ongetwijfeld toe bereid. Immers, de PKK is zelf óók een terreurorganisatie (en als zodanig erkend door de EU en de VS). Zoals onze minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra zegt:

"De YPG is niet onschuldig. De Nederlandse heeft de YPG nooit gesteund."

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten