Vrouwelijke ISIS-jihadiste uit Apeldoorn opgepakt in Turkije

 Wannabe massamoordenares Xaviera Rose-Claire Swagemakers is opgepakt door de Turken. 

Goed nieuws uit Sanliurfa, in Turkije: de Nederlandse ISIS-ganger Xaviera Rose-Claire Swagemakers is daar ingerekend door de autoriteiten. Deze knettergekke dame was lid van een groep van in totaal dertien ISIS-mafketels die vanuit Syrië naar Turkije waren gereisd, aldus De Telegraaf.

Het wicht in kwestie staat op de Nationale sanctielijst terroristen, wat onder meer inhoudt dat haar bankrekeningen bevroren zijn, ze geen uitkering ontvangt, en ga zo maar door. Eerder vaardigde Interpol al een internationaal arrestatiebevel tegen haar uit.

Mevrouw is namelijk een walgelijke extremist en een gevaar voor alle mensen om haar heen. Prima dus dat dit secreet is opgepakt door de Turken. Laten we hopen dat zij haar zélf vervolgen en daarna voor heel lange tijd vastzetten. Want ja, laten we eerlijk wezen, als ze aan Nederland wordt uitgeleverd staat ze hoogstwaarschijnlijk alweer in een jaar of twee tijd op straat. In Turkije doen ze dat beter.

Opvallend is dat Swagemakers onder meer in het gezelschap was van ene Kefar Basheer Hussain. Dat is de voormalige gezondheidsminister en medeoprichter van ISIS. Mevrouw had dus connecties met de top van het extremistisch-islamistische slachtersgilde. Deze Hussain is ook gearresteerd en zou tijdens zijn verhoor toegegeven hebben dat de aan de PKK verbonden YPG hem en zijn mede ISIS-terroristen van Syrië naar Turkije heeft gesmokkeld. ISIS en de YPG zouden namelijk een deal met elkaar gesloten hebben: ISIS trekt zich terug uit bepaalde gebieden en draagt die over aan de YPG op voorwaarde dat ISIS-terroristen een veilige doortocht krijgen van ISIS-gebieden naar Turkije.

Het is zeer wel mogelijk dat Hussain de waarheid spreekt. De YPG wil namelijk in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk terreinwinst boeken. Als dit betekent dat er zaken gedaan moeten worden met ISIS is de aan de PKK-gelieerde groep daar ongetwijfeld toe bereid. Immers, de PKK is zelf óók een terreurorganisatie (en als zodanig erkend door de EU en de VS). Zoals onze minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra zegt:

“De YPG is niet onschuldig. De Nederlandse heeft de YPG nooit gesteund.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Frau Merkel’s tandeloos EU-teckeltje Zijlstra
  Dat is toch die Friese harlekijn die dukaten stuurt naar Palestijnse terroristen en teruggekeerde Isis moordenaars beloond met gratis geld ?
  Geen wonder dat hij de Ottomaanse agressors veren in de kont plugt.
  Immers de VVD en Erdogan zijn twee handen op één corrupte buik.

  Laten we hopen dat de Ottomanen reusachtige verliezen gaan lijden in Noord Syria en dat dit wicht wordt uitgeleverd aan de slachtoffers en nabestaanden.
  Net als die dame uit Duitsland.
  Linda Wenzel.

  1. Zout

   Enkeltje Turkije lijkt mij de beste oplossing?

   1. Two Ravens Black Kettle

    Enkeltje Assad
    Of enkeltje Koerden
    Of enkeltje Assyriërs
    Of enkeltje Yezedi
    Of enkeltje christenen

    Maar niet de Turken want de Turken zijn jarenlang de belangrijkste bondgenoten van Isis geweest.
    Inmiddels is het Ottomaanse leger nu volledig islamistisch. De laatste seculiere officieren zijn gezuiverd (terwijl Europa zwijgt)
    Dus laten we hopen dat de Koerden deze fascisten uit hun land weten te weren.

    1. Zout

     @Two Ravens Black Kettle:

     Opgave volgens Wikipedia: Islam 96%, Joods 0,2%

 2. corfo

  Dat wijf z.s.m. uitleveren aan Syrië, daar weten ze wel raad met dergelijk ongedierte, bijv. vlieglessen geven vanaf een flatgebouw maar zónder vleugeltjes.
  Is deze Rose-Kom-Claire eigenlijk een Nederlands ISIS-snol ?

 3. eRik2017

  Laten wij ook eerlijk zijn. Ere wie ere toekomt.
  Je ziet wel duidelijk dat veiligheidsdiensten echt hun werk doen en resultaten boeken.
  Ik kan dat in elk geval goed waarderen!

 4. Parestado4

  Hoe heet die religieuse hexenketel?

 5. poldi

  Nederland heeft om haar uitlevering aan Turkije gevraagd.
  Het moet toch niet gekker worden, waarom moeten wij straks al dit walgelijk islamitisch ongedierte nog jarenlang gaan verzorgen en herprogrammeren . . . dan moeten we binnenkort hiervoor nog een apart ministerie gaan bouwen . . . hebben de politici dit altijd bedoeld met de verrijking voor onze samenleving ?

  1. Vit

   Nederland moet wel om hun cover van rechtsstaat op te houden, maar ik heb liever dat zij daar blijft want dat scheelt een hoop centjes.

 6. Babaji538

  Het wegduiken voor moraal,
  is een besef van superieur zijn en blijven
  aan verraad.
  Een gebrek aan intelligentie op hoog niveau… .

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.