Weer een topzangeres dood: Dolores O’Riordan van The Cranberries was maar 46 jaar oud

Screenshot van 'Zombie.'
Foto: Screenshot van 'Zombie.'

Steeds meer zangers en zangeressen waar ik mee opgegroeid ben leggen het loodje. Dat is toch wat vroeg.

Dat het Rock & Roll leven veel van een mens vraagt wisten we al, maar het begint nu toch echt de spuigaten uit te lopen. Er is namelijk wéér een bekende zanger(es) overleden: Dolores O’Riordan. Deze vrouw, met een engelachtige stem, was de lead singer van The Cranberries.

Ja, The Cranberries. Dat is dus die Ierse band die meer dan 40 miljoen albums wereldwijd verkocht heeft en die monsterhits heeft gescoord als “Zombie” en “Animal Instinct.”

Vorig jaar kwam O’Riordan in het nieuws omdat ze zich misdragen had in het vliegtuig. Ze zou aan een “geestesziekte” of “geestelijke stoornis” lijden, was de uitleg. Daar werd ze vervolgens voor behandeld.

Later in 2017 was ze aan het touren met The Cranberries toen ze last kreeg van haar rug. De pijn werd uiteindelijk zo erg dat de tour onderbroken moest worden.

De politie van Londen, waar ze dood werd gevonden, heeft al laten weten dat haar dood vooralsnog niet verklaard kan worden. Er zal dus autopsie gedaan moeten worden om te achterhalen wat er precies gebeurd is.

De band heeft een officiële verklaring van zijn woordvoerder online gezet, met een foto van O’Riordan.

O’Riordan werd lid van The Cranberries toen ze nog een tiener was. Ze kreeg de rol van lead zangeres niet alleen vanwege haar schitterende Ierse stem, maar ook omdat ze een bijzonder goede songwriter was. Voor haar auditie had ze zelf een tekst geschreven bij een demo van de band. Die tekst werd later enigszins aangepast, waarna het nummer werd opgenomen. Linger bleek de doorbraak te zijn voor de band.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

9 reacties

 1.   

  De zangeres zonder naam is ook al een tijd dood.
  Ja ook artiesten gaan dood, soms vroeg soms laat het net zijn net mensen.

  1.   

   Ga je nou de Zangeres Zonder Naam zitten te vergelijken met deze wereldster?
   Dwaas die je er rondloopt. De Zangeres Zonder Naam was 79 jaar oud toen ze overleed. Dolores was slechts 46 jaar oud. DolleDwaas.

   1.   

    Maar ze zijn toch alle twee dood.
    Dan leefde de zangeres zonder naam waarschijnlijk een stuk gezonder.
    Dat is nu anders met de snuivende artiesten.
    Zou Elvis echt dood zijn?

 2.   

  Ik heb daar een CD van.

 3.   

  Leden van popgroepen schitteren meestal niet door gezond leven en muziek maken om van te kunnen leven is zwaar. Het is altijd zo zonde als die mensen nog jong ontvallen al heeft jong doodgaan iets romantisch in zich zoals Jules Deelder ooit zei.

  1.   

   Sommige sterren zullen er ook niet mee om kunnen dat ze ‘niets’ meer betekenen in de muziekwereld of niet relevant meer zijn.

 4.   

  Ik haat de Babelcultuur!

 5.   

  Ik vind er niets bijzonders aan, maar smaken verschillen.

 6.   

  Naarmate ik ouder word is het inderdaad opvallend hoeveel bekende mensen er sterven. Wat ik ook raar vind als dertiger, is dat er een hele nieuwe generatie jongeren achter mij komt die ook nog eens niet te vergelijken zijn met pakweg vijftien jaar geleden.
  Dat is raar.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!