Adviseur Rutte geeft toe: hij heeft lak aan de mening van de kiezer

“Dat mensen daar iets van vinden neemt hij voor lief.”

Vandaag mocht VVD-prominent Ben Verwaayen op komen draven bij het tv-programma Buitenhof om daar te vertellen wat hij van ZijlstraGate vond. Of HalbeGate, zo je wil.

Aangezien Verwaayen een adviseur is van premier Rutte verwacht je dat hij heel politiekcorrect uit de hoek zou komen en de premier zou verdedigen. Nou, blijkbaar beseft zelfs deze VVD’er dat je niet alles met de mantel der liefde kan bedekken. Hij gaf namelijk ruiterlijk toe dat het een fout van jewelste was van Rutte dat hij Zijlstra’s gelieg over een nepontmoeting met Vladimir Poetin niet op zijn radar had.

Tot zover het eerlijke verhaal van Verwaayen. Daarna begon het gedraai meteen. De reden dat Rutte die fout maakte is, namelijk, dat hij gewoon heel loyaal is aan ‘zijn’ mensen. In dit geval was dat “een taxatiefout,” maar ja, hij wil echt dat zijn vrienden weten dat ze op hem kunnen rekenen.

En dan komt het:

“Maar de schade, dat mensen daar iets van vinden, neemt hij voor lief.”

Even voor de duidelijkheid, Verwaayen zegt feitelijk dat Rutte lak heeft aan de mening van de kiezer — van jou en mij. Dat de helft van de Nederlanders vindt dat hij op dient te stappen vanwege zijn gebrek aan daadkracht tijdens HalbeGate interesseert hem geen moer.

Misschien moeten we hem dat niet eens kwalijk nemen. Zolang de VVD met voorsprong de grootste partij is in de peilingen heeft hij immers ook helemaal geen reden om te vertrekken. Virtueel is de VVD nog de enige grote partij van Nederland. Voor de rest zijn er alleen maar middelgrote en kleine partijen.

En dat hebben wij als kiezers alleen maar aan onszelf te danken. Als puntje bij paaltje komt blijven we namelijk toch gewoon op de VVD en Rutte stemmen, hoeveel fouten hij ook maakt en hoe vaak ook blijkt dat hij volstrekt incompetent is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Kodi

  Je lidmaatschap van VVD, D’66, CDA, CU telefonisch opzeggen doe je zo:
  https://pbs.twimg.com/media/DWVy_2LW0AAKgXd.jpg

  1. Henk-Jansen

   Waarom zou ik dat willen?

   1. denk eens na

    misschien om dat je niet als de idioot bekent wilt staan?

    1. denk eens na

     Er zijn wel duizend redenen , waarom niet!

     1. denk eens na

      beginent met de asiel zoekers die 28.000 euro per per soon ontvangen met 30.000 per jaar , ja als je dat optelt al tientallen jaren lang , dat kost 500 miljard!

     2. denk eens na

      Wel eens in de gaten gehad dat niemand van extreem links of laat ik het maar zeggen gewoon links , die 500 miljard niet over de Nederlandse burger kan verspreiden

   2. Seneca

    @Henkie
    neen, dat komt niet bij je op. je gebruikt die enkele grijze cel niet. nooit gebruikt trouwens…

 2. DolleDries

  Daar heb je geen adviseur voor nodig.
  Maar buiten dat ,de soort NSB partijen CDA, Penthouse66 en CU zijn net zo erg natuurlijk, zo niet veel erger.

 3. Vit

  Alleen Wim en zeau vindt dat hij “indrukwekkende staatsmanschap” bedrijft, maar dat kun je ook negatief opvatten.

 4. Ni28

  Op zich was het verhaal van deze mijnheer best aannemelijk maar toch heeft hij het vooral voor zijn partij opgenomen wat je natuurlijk verwacht. De inschattingsfout van Rutte is natuurlijk geen inschattingsfout maar bewuste poging om de waarheid te verdoezelen en pas als het niet anders gaat het een inschattingsfout te noemen. Dat komt zachter aan maar is niet waar. Ook Zijlstra opdoeken voordat de Kamer met hem in conclaaf kon komen is een bewuste daad. Als Zijlstra zich samen met Rutte had moeten verantwoorden hadden wij eindelijk deze premier niet meer gehad. Een premier die lak aan de mening van de burgers heeft en voor visie mensen naar de oogarts stuurt. De schade die aangericht is enorm en Nederland staat voor paal en kan het tegenover Rusland helemaal schudden. Voor Rusland zijn Nederlanders leugenaars en daarmee wordt niet onderhandeld. Ik hoop dat dit gebeuren nog niet afgerond is en dat de premier toch nog gaat de consequenties hiervan voelen en met gevolgen ook voor de hele kabinet want ongeloofwaardig!

 5. Floris

  “Tot zover het eerlijke verhaal van Verwaayen. Daarna begon het gedraai meteen. De reden dat Rutte die fout maakte is, namelijk, dat hij gewoon heel loyaal is aan ‘zijn’ mensen.”
  ———————————————————————————-
  Dat zal best. We zien nu ook dat Pechtold en Ollenkreng heel loyaal zijn aan Rutte. Dit terwijl ze heel anders geluld hadden als ze in de oppositie hadden gezeten.

  Politiek is een smerige zaak.

  Gaan we nog iets horen over de megadief Henry Keizer of wordt hij afgeschermd?

  1. DolleDries

   Wat wil je horen dan. Is hij aangeklaagd zo nee dan hoor je niets meer.
   Iedereen praat anders in de oppositie dat is logisch. Dat is een beetje onnozele bewering van je.

   1. Floris

    Er ligt een aanklacht van Pieter Lakeman.

    “Iedereen praat anders in de oppositie dat is logisch.”

    En dat maakt politiek een smerige zaak.

    1. DolleDries

     Dat hoeft niet smerig te zijn de belangen zijn anders
     Maar waarom noem je CDA en CU niet, die zijn ook heel loyaal.
     Die partijen laten nu net zo makkelijk de organen uit je lijf rukken.

 6. Rechtsaf

  Maar dat wisten we toch al héééééél

 7. denk eens na

  Het valt op een gegeven moment, ook niet meer te ontkennen, sleepwet , referendum , nep nieuws, alles is gestoeld op, we moeten de verenigde staten van Europa er door krijgen , zie zelf hoe snel de informatie van een verenigt eu we dagelijks krijgen van het shit whole brusserl

 8. Jetske

  Ben Verwaayen die ook al een paar bedrijven de afgrond in heeft geduwd!

  1. Dollaert

   @ Jetske . De beste reactie . Kort krachtig en waar. Dat is dan een adviseur van Rutte?
   Arm Nederland.

  1. DolleDries

   Er komen steeds meer heftige details naar buiten over het misbruik van kinderen door leden van hulporganisaties in onder meer Haïti, Ivoorkust en het toenmalige zuidelijk Sudan. The Independent zegt nu dat de organisaties al tien jaar van het misbruik wisten.
   De Britse krant baseert zich op een onderzoek van Save the Children uit 2007. Dat rapport gaat over de verschrikkelijke praktijken die zich destijds hebben afgespeeld. Het rapport heeft het over “elke vorm van seksueel kindermisbruik dat voorstelbaar is”.
   WNL >>
   De Britse krant citeert een rapport van Save The Children waaruit blijkt dat soms maar zesjarige kinderen gedwongen werden tot seks in ruil voor voedsel en andere goederen.
   Het rapport maakt melding van misbruik “op een ernstige schaal” bij 23 humanitaire, vredes- en veiligheidsorganisaties tijdens operaties in Haïti, Ivoorkust en het toenmalige Zuid-Soedan. Het ging om “elke vorm van seksueel kindermisbruik die men zich kan voorstellen”, waaronder verkrachting, prostitutie, pornografie, seksuele slavernij en mensenhandel.
   HNL >>

   1. DolleDries

    Maar goed er zijn geen baby’s gedood en het is intern opgelost .Men moet ook niet van een mug en olifant maken

 9. DolleDries

  Den Haag – Premier Rutte heeft gehuild om het vertrek van minister Halbe Zijlstra. Zijn partijgenoot trad af na een leugen over een bezoek aan Poetin en Rutte was daar hevig geëmotioneerd door. Dat zegt de minister-president zondagavond bij de WNL Op Zondag Special, waarin hij bijna een uur lang een persoonlijk gesprek heeft.

  Mijn god een huilend minister_president om een vriend die een smerige leugen vertelde met een smerige oorlogsophitser.
  Weet je wie huilt Rutte ,dit land om dat je vriend ons land internationaal volkomen voor lul heeft gezet en dat jij zijn leugens wilde verdoezelen en dat je vriend als een laffe hond met de staart tussen de benen snel verdween zodat hij geen verantwoording tegen de kamer hoefde af te leggen.
  Die Poetin lig in een deuk over dat huilen. Wat een slapjanus wat een mietjes daar in Nederland en daarbij nog een Prethouse die even een racistische belediging richting Russen roept, dat is wel om te huilen.

  1. loes530

   Dries snap allen niet waarom de PVV en FVD er bij moiest

   1. loes530

    moet

    1. DolleDries

     Baudet twijfelt over de onderste steen.

  2. poison

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++.

 10. Babaji538

  Adviseur Rutte?
  Ik geloof, dat ik nog een mooi paar
  lakschoenen heb staan, in de kast.

  Petra Hermans

 11. DolleDries

  Nu de speciale aanklager Robert Mueller feitelijk tot de conclusie is gekomen dat er geen enkel bewijs is van een samenzwering tussen president Trump en de Russen , heeft Lee Smith van het Hudson Institute gezegd dat ‘alles waar ze Trump van hebben beschuldigd… door de regering Obama werd gedaan.’ Tevens heeft een groep CIA veteranen en researchers in een artikel in de New York Times bevestigd dat Rusland niets verkeerds of vreemds deed, en dat de VS zelf altijd en overal de verkiezingen probeert te beïnvloeden. ‘Maar wij mogen dit, want wij hebben de juiste motieven.’

  Trump-Rusland dossier nu ook officieel een leugen
  Smith beschuldigt de grote Amerikaanse media van hypocrisie, omdat die in alle stilte zijn gestopt met hun berichtgeving over de ‘geheime samenwerking’ tussen Trump en Rusland, nu dit ook officieel puur nepnieuws is gebleken. En ‘nepnieuws’, dat is –overigens ook in Nederland- volgens de massamedia alleen iets dat door de onafhankelijke alternatieve (internet)media kan worden verspreid, en nooit door de zichzelf verklaarde ‘kwaliteitsjournalisten’.
  Zoals we van meet af aan hebben geschreven blijkt Muellers onderzoek ‘gebaseerd op de leugens in het Christopher Steele dossier,’ waarmee hij verwijst naar de voormalige Britse MI6 spion, die in opdracht van de Democraten een fake dossier over Trump en Rusland samenstelde. Mueller klaagde wel 13 Russen en Russische bedrijven, en drie instanties aan wegens het voeren van ‘een informatie oorlog’ tegen de Verenigde Staten, omdat ze geprobeerde zouden hebben ‘tweedracht te zaaien’ via berichten op Facebook en Twitter.
  Hillary gaf per maand 53 x meer uit, maar verloor toch
  Al eerder werd bekend dat Russen daar ‘maar liefst’ $ 1,2 miljoen per maand voor uittrokken – een schijntje, zeker vergeleken met de $ 66 miljoen die Hillary Clinton en de Democraten maandelijks uitgaven voor hun mislukte campagne.
  Daar komt bovendien nog bij dat lang niet al het Russische geld voor pro-Trump berichten werd uitgegeven, maar ook voor Hillary’s Democratische tegenstanders Jill Stein en Bernie Sanders (3).
  ‘Absoluut obscene campagne van de pers’ om aandacht van Hillary af te leiden
  Smith wijst erop dat de grote media en bekende journalisten bewust deelnamen aan een politieke campagne tegen Trump, mede omdat er op dat moment al een geheim FBI onderzoek naar Hillary’s criminele handelingen –zoals het illegaal verkopen van een deel van Amerika’s verrijkte uranium aan Russen- liep. ‘Toen dachten ze: laten we Trump ook onderzoeken, en dat gebeurde, wat op zich al krankzinnig genoeg was.’
  ‘En na de verkiezingen werd het zelfs nog erger. Toen werd het een aanval, niet alleen op de president… maar ook op de keuze van de Amerikaanse kiezers, op wie zij als president wilden. Dat was een absoluut obscene campagne van de pers – eerst tegen Trump, daarna tegen het Amerikaanse publiek.’ Fox kopstuk Laura Ingraham pleitte er dan ook openlijk voor dat Mueller een onderzoek opent naar Hillary Clinton, John Kerry, Susan Rice, en mogelijk ook Obama. (4)
  Westerse media negeren dat ze weer nepnieuws hebben verspreid
  De Amerikaanse, maar ook de Nederlandse media doen nu alsof hun neus bloedt en nooit hebben deelgenomen aan deze schandalig bevooroordeelde campagne vol nepnieuws en leugens.
  ‘Alles waar ze Trump van beschuldigden, werd door de regering Obama gedaan,’ vervolgde Smith. ‘In Oekraïne, in Syrië, of je het nu wel of niet met zijn beleid eens was – ik overigens niet. Plotseling blijken al die bekende journalisten, die vaak intensief en persoonlijk met Obama spraken, op de een of andere manier steeds te negeren wat hij heeft gedaan, en te stellen dat niet hij, maar Trump de krankzinnige leugenaar was… Dat op zich was al een enorme aanwijzing.’ (1)
  ‘Russen deden niets verkeerds’
  Een groep voormalige CIA veteranen en researchers heeft in een artikel in de New York Times gesteld dat de Russen inderdaad niets bijzonders hebben gedaan. ‘Als je aan iemand van de inlichtingendienst vraagt of de Russen de regels hebben overtreden, of iets bizars hebben gedaan, dan is het antwoord: nee, helemaal niet,’ aldus Steven Hall, die 30 jaar lang bij de CIA werkte, en er tevens op wees dat de VS er nog nooit een probleem van heeft gemaakt om zich met de verkiezingen in andere landen te bemoeien.
  VS mag wel bemoeien, want ‘wij hebben de juiste motieven’
  Volgens Hall en de andere veteranen en analisten is Amerika in tegenstelling tot Rusland hiertoe gerechtvaardigd, ‘omdat het om de juiste motieven gaat’. Ja, en daarom zijn het niet de Russen, maar de Amerikanen die overal ter wereld oorlogen beginnen, waar alleen al sinds ‘Irak’ naar schatting minimaal één miljoen, maar vermoedelijk een paar miljoen mensen bij zijn omgekomen. Want dat is om de ‘Westerse waarden’ en ‘democratie’ te verspreiden, en dan mag je klaarblijkelijk, zoals Obama deed, straffeloos –en geregeld zonder instemming van de VN Veiligheidsraad en het Amerikaanse Congres- 9 landen laten bombarderen.

  1. DolleDries

   Bron x nieuws

   1. Bon-vivant

    x nieuws ? Heb je een linkje?

    1. Rechtsaf

     @bon Rutte liegt tegen en bedriegt de burger

    2. DolleDries

     Heb jij het Ernst Beukman virus.

 12. Dollaert

  Dit land is hopeloos verloren, AOW zomaar verhoogd in 2012….ze noemden het toch het “Lente accoord” ? Daarna kregen we de “dialoog tafel” in Groningen. Wie verzinnen toch al die mooie bedriegelijke creaturen, die namen alleen al! Ik zou gisteren al vertrokken zijn uit dit rotland, als ik kon.

 13. Guus Geluk

  De premier heeft een mandaat van vier jaar en zijn kiezers mogen verwachten dat deze premier de vier jaar volmaakt.

 14. Lex

  Dit spekje voor zijn bekje voor Geert Wilders en Thierry Baudet.

  Ik heb zo het idee dat hun dit wel eens kunnen gaan gebruiken tegen Mark de gladde aal die blijkbaar steeds minder glad schijnt te worden.

  Ik had het toch zo mooi gevonden als die motie van wantrouwen van Geert Wilders een meerderheid had gehad dan waren we verlost van dit rampzalige kabinet.

 15. poldi

  Dankzij zij Mark Rutte’s lak aan de mening van de kiezer zit Nederland opgescheept met een voortwoekerende islamisering en migratie.

  Elsevier
  ———-
  ‘Het gevaar komt uit Brussel, Parijs en Berlijn’

  De Hongaarse premier Viktor Orbán waarschuwt voor politici uit Berlijn, Parijs en Brussel. In een jaarlijkse toespraak provoceert de Hongaarse premier zijn EU-collega’s met harde woorden. ‘Absurd genoeg komt het gevaar nu uit het Westen,’ zegt Orbán onder luide acclamatie van partijgenoten.

  Dat zegt Orbán in een jaarlijkse toespraak waarin hij reflecteert op de staat van het land. Volgens de Hongaarse premier komt het gevaar van ‘politici uit Brussel, Parijs en Berlijn.’ Een gerichte provocatie aan het adres van de Europese Commissie, Emmanuel Macron en Angela Merkel. Volgens Orbán is West-Europa verantwoordelijk voor het ‘verdwijnen van de christelijke cultuur en de islamitische expansie.’

  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/02/587575-587575/

 16. Ben Zine

  Die Verwaayen doet altijd net alsof hij de wijsheid in pacht heeft. Het “orakel” van de VVD… En waarom ? Omdat hij ooit baas was van een belwinkel ?

 17. django 70

  Als ik denk aan mark rutte zonder hoofdletters denk ik gelijk aan die smerige judas streek die hij flikte met Rita Verdonk.
  Mark rutte voor mij ben jij judad in eigen persoon.

  1. django 70

   Judas

 18. Frits Jansen

  DDS mag vinden wat ze willen, maar de argumentatie van dit bericht is om te huilen. Rutte ziet iets als minder erg dan blijkbaar een heel aantal kiezers. Maar dat betekent niet dat hij lak heeft aan de kiezer!

  Overigens volgt een politiek leider met karakter niet klakkeloos zijn kiezers – beter gezegd: enquêtes. Daarm hebben wij het systeem dat politici eens in de vier jaar worden afgerekend.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.