Het Pia-effect: 63.000 mensen melden zich als niet-donor na Big Brother-wet D66

Het Pia-effect: 63.000 mensen melden zich als niet-donor na Big Brother-wet D66

Direct op de dag dat de wet-Dijkstra werd aangenomen door de Senaat meldden 29.477 mensen zich.

Dit is het Pia-effect in actie: nadat de Eerste Kamer dinsdag akkoord ging met de Big Brother-achtige wet van D66 die ervoor zorgt dat onze organen in eerste instantie van de overheid zijn en niet van onszelf, hebben maar liefst 63.000 mensen laten weten dat ze geen donor willen zijn.

Hilarisch genoeg probeert Dijkstra dit te spinnen. "Misschien komen er nog wel heel veel nee's bij," voorspelt ze hoogstwaarschijnlijk correct. "Dat verwacht ik." Maar, zegt ze, toch is het pure winst omdat er op dit moment 9 miljoen Nederlanders zijn van wie niet bekend is wat ze willen. Die duidelijk komt er nu wel. Of, nou ja, ook als ze zich niet melden doen we maar net alsof ze maar wat graag donor willen zijn. Wie zwijgt stemt toe enzo.

Het ergste aan dit verhaal? Dit citaat:

De reacties uit het nee-kamp over invoering van het actief donorregistratiesysteem zijn fel. Pia Dijkstra (D66), oud-Franeker, was daar op voorbereid, zegt ze vandaag in een interview met deze krant. ,,Daar ben ik een nuchtere Friezin voor.’’

Zeg Pia, wil je dat soort opmerkingen even achterwege laten? Als échte Fries ben ik buitengewoon gesteld op mijn onafhankelijkheid en eer. Juist daarom wil ik helemaal niets te maken hebben met die walgelijke wet van je. Je bent geen "nuchtere Friezin" omdat je "begrijpt" dat mensen boos worden; je bent een "nuchtere Friezin" als je, in de traditie van Friesland, je eigen rechten belangrijker vindt dan de wensen van Vadertje Staat. Want "laat me met rust, mafketels in Den Haag" is wérkelijk een Friese houding.

Het is erg genoeg dat deze dame zich onze organen toeëigent, maar moet ze de goede naam van ons Friezen ook nog eens door het slijk halen? Doe dat maar met een ander volk. Dat achterlijke gepeupel daar in Amsterdam, bijvoorbeeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer