Adviseur Rutte geeft toe: hij heeft lak aan de mening van de kiezer

Adviseur Rutte geeft toe: hij heeft lak aan de mening van de kiezer

"Dat mensen daar iets van vinden neemt hij voor lief."

Vandaag mocht VVD-prominent Ben Verwaayen op komen draven bij het tv-programma Buitenhof om daar te vertellen wat hij van ZijlstraGate vond. Of HalbeGate, zo je wil.

Aangezien Verwaayen een adviseur is van premier Rutte verwacht je dat hij heel politiekcorrect uit de hoek zou komen en de premier zou verdedigen. Nou, blijkbaar beseft zelfs deze VVD'er dat je niet alles met de mantel der liefde kan bedekken. Hij gaf namelijk ruiterlijk toe dat het een fout van jewelste was van Rutte dat hij Zijlstra's gelieg over een nepontmoeting met Vladimir Poetin niet op zijn radar had.

Tot zover het eerlijke verhaal van Verwaayen. Daarna begon het gedraai meteen. De reden dat Rutte die fout maakte is, namelijk, dat hij gewoon heel loyaal is aan 'zijn' mensen. In dit geval was dat "een taxatiefout," maar ja, hij wil echt dat zijn vrienden weten dat ze op hem kunnen rekenen.

En dan komt het:

"Maar de schade, dat mensen daar iets van vinden, neemt hij voor lief."

Even voor de duidelijkheid, Verwaayen zegt feitelijk dat Rutte lak heeft aan de mening van de kiezer -- van jou en mij. Dat de helft van de Nederlanders vindt dat hij op dient te stappen vanwege zijn gebrek aan daadkracht tijdens HalbeGate interesseert hem geen moer.

Misschien moeten we hem dat niet eens kwalijk nemen. Zolang de VVD met voorsprong de grootste partij is in de peilingen heeft hij immers ook helemaal geen reden om te vertrekken. Virtueel is de VVD nog de enige grote partij van Nederland. Voor de rest zijn er alleen maar middelgrote en kleine partijen.

En dat hebben wij als kiezers alleen maar aan onszelf te danken. Als puntje bij paaltje komt blijven we namelijk toch gewoon op de VVD en Rutte stemmen, hoeveel fouten hij ook maakt en hoe vaak ook blijkt dat hij volstrekt incompetent is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer