Arme Timmermans: Hongarije torpedeert zijn plan om ongehoorzaam Polen stemrecht te ontnemen

Hè, wat jammer nou: het snode Artikel 7-plannetje, waarmee Frans Timmermans de Polen wilde dwingen om naar hem te luisteren, gaat geen doorgang vinden. Met dank aan het dappere Hongaarse parlement.

De vice-president van de Europese Commissie, de alombekende – of misschien beter gezegd: beruchte – Frans Timmermans, is boos. Boos op Polen, omdat het het lef heeft om veranderingen door te willen voeren in eigen land. Want ja, soevereiniteit is zo 20ste eeuws, en al helemaal als het zaken betreft die Brussel niet leuk vindt.

De Poolse regering ligt al zo’n jaar overhoop met de hoge Europese heren over met name een hervorming van de rechterlijke macht. Die houden voornamelijk in dat het parlement de macht krijgt om rechters te benoemen, eigenlijk zoals ook het geval is met leden van het Hooggerechtshof in de Verenigde Staten, die ook eerst uitgebreid door het Congres aan de tand gevoeld worden. Ik moet bekennen: ik ben geen groot fan van deze wijziging. Wat mij betreft mag de scheiding der machten zo groot mogelijk blijven, en elke stap de andere kant op is onwenselijk.

Waar we met zijn allen echter nog veel minder op zouden moeten zitten wachten, is bemoeienis vanuit Brussel. Of ik als Nederlander het eens of oneens met de Poolse wetgevende macht ben, is eigenlijk irrelevant. Ik mag er natuurlijk net als iedereen een mening over hebben, maar uiteindelijk moet het besluit een pure Poolse aangelegenheid zijn. En dus géén Europese. Dat lijkt Timmermans echter niet te hebben gesnapt, want hij wil koste wat kost deze hervormingen tegenhouden. Daarvoor is hij bereid om het zwaarste wapen uit de kast te halen dat Europa ter beschikking staat: Artikel 7. Dat artikel – dat nog nooit is toegepast – maakt het mogelijk om een lidstaat stemrecht te ontnemen wanneer de rest van de Unie dat unaniem nodig acht. Dat is dus bedoeld in uitzonderlijke gevallen waarin een regering opeens zou besluiten om demonstranten af te schieten ofzo, en niet voor het uitvechten van politieke meningsverschillen.

Helaas voor de Polen lijken de meeste landen de échte autocraat, Frans Timmermans dus, te steunen. Nouja, iedereen? Nee: één ander dapper centraal-Europees land, Hongarije, heeft besloten om dit niet te laten gebeuren. Het parlement daar stemde met overweldigende meerderheid vóór een motie die de Hongaarse regering van Viktor Orbán oproept om niet voor zo’n toepassing van Artikel 7 te stemmen. Aangezien de motie werd ingediend door een partijgenoot van Orbán is het vrijwel zeker dat de Hongaren, die sowieso al steeds vaker lijnrecht tegenover Brussel staan, gehoor zullen geven aan de motie.

En dat gaat Timmermans niet leuk vinden. Maar dat is helemaal prima.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

90 reacties

 1. sjun

  Timmermans is niet de enige Nederlander die met oog op Europese belangen in Centraal en Oost-Europa actief is. De laatste tijd groeit het politieke bewustzijn van de massa en winnen steeds vaker bevolkingsbelangen. Waarom zou de oorspronkelijke bevolking zich als schapen naar de slachting moeten laten vervangen door sociologische en biologische experimenteerdrift van idealisten? https://www.youtube.com/watch?v=aP2F6brrJXQ

 2. Ni28

  De onzinnige immigratiepolitiek van de EU(= Merkel) is de splijtzwam voor de unie. Merkel dacht dat zij gaat uitmaken de gang van zaken in Europa en de rest zal stilletjes mee gaan. Voor elke andere plan had het kunnen lukken maar voor deze onzinnige verhuizing van Afrika en het Midden Oosten niet. Er zijn nog landen die hechten aan hun Europese cultuur en niet iedereen bereid is om deze weg te gooien. Landen die altijd onder de plak van een andere land moesten vegeteren moeten niets meer van hebben van een nieuwe onvrijheid. Het Westen is al zo verpest dat mensen murw zijn geworden. Zij vinden alles goed al en stemmen op partijen die hun met nog meer onverenigbare culturen opzadelen. Het wordt tijd dat men de roze bril afzet die een globale paradijs op aarde laat zien. Het is tijd voor realisme.

  1. Step one

   + 1

 3. Supernoodle

  Kan Timmfrans niet eens een keer aftreden?
  Wat een debiel.

 4. Beukman

  Sybren schrijft:
  “… uiteindelijk moet het besluit een pure Poolse aangelegenheid zijn. En dus géén Europese.”

  Niet mee eens. De EU is behalve een politieke en een economische unie ook een vereniging van waarden. Onder die waarden vallen onder meer de scheiding der machten en een vrije pers. Waarom wilden we Turkije er ook alweer niet bij hebben destijds? Omdat Turkije deze Europese waarden niet in voldoende mate deelt.

  1. Rechtsaf

   @Beukman

   “Ik vind dat Juncker op moet rotten.

   27 december 1999 Jean-Claude Juncker

   “We beslissen iets, plaatsen het dan in de kamer en wachten een tijdje, wat gebeurt er”, onthult de Luxemburgse premier, over de trucs die hij EU-leiders in de Europese politiek aanmoedigt. “Als er geen groot geschreeuw en geen opstanden zijn, omdat de meeste mensen niet eens begrijpen wat er is besloten, gaan we verder – stap voor stap, totdat er geen weg meer terug is.”
   Dit was de manier waarop de euro werd ingevoerd, terwijl bijna niemand zich bewust was van het belang van de eerste besluiten in 1991 over de Economische en Monetaire Unie.

   Met andere woorden Juncker slijt ons voor gekken die het niet snappen.”

   1. Henk-Jansen

    Er is ook geen weg meer terug. Dat moeten jullie populisten maar eens gaan begrijpen!

    1. Feit

     Er is zeker een weg terug, domoor.

     Dat ga je snel inzien.

     1. Henk-Jansen

      Ja dat hebben we bij de afgelopen tweede kamerverkiezingen gezien, maar 22 van de 150 zetels willen uit de EU!

     2. Feit

      Dat komt door het partijkartel.

      Ongeveer de helft van Nederland wil uit de EU.

      Daarom moet het partijkartel kapot.

      NL is een linkse dictatuur geworden en jij weet dat maar al te goed. Maar zolang het partijkartel links is vindt jij het best en ontkent het.

      Maar tijden veranderen.

    2. Rechtsaf

     @Beukman “jullie” moeten eens begrijpen dat Europa haar langste tijd heeft gehad..wen daar maar aan…

     1. Step one

      Europa is niet de EU en de EU is niet Europa. Het is de EU die in Europa geen toekomst meer heeft, want er is in geen enkel Europees land nog draagvlak voor de EU onder het volk.

    3. Bloem

     Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Fat moeten jullie links populisten eens gaan begrijpen

    4. Step one

     Timmerfrans’ PvdA-the is al gedecimeerd tot 9 zetels en zal due verloren zetels nooit meer terug krijgen.

     1. hans-e-pans

      De elite van de EU zal wel een slimme omtrekkende beweging bedenken om de tegenspartelende Oost-Europese landen te kunnen omzeilen en hun zin toch te kunne doorzetten.

    5. sjun

     Terug of volksverzet en daarbij meekomende chaos waarbij al te eigengereide politici persoonlijk worden afgerekend. De tijd van charlatannerie en onaanspreekbare politici is voorbij. Hetzelfde geldt voor het doorschuiven van rekeningen in plaats van de uitgaven en omvolkingskosten kritisch tegen het licht te houden.

     Revolte, breek het juk van Brussel en organiseer in elke Europese staat politieke bewustmaking van autonomie en democratie waarbij aanspreekbare volksvertegenwoordiger het volk in plaats van hun eigen portefeuille vertegenwoordigen.

     1. Ernst Quispel

      Al een hooivork gekocht?

    6. Bart

     Er is altijd een weg terug, de enige vraag is of het goed of kwaadsschiks gaat. Kijk naar hoe yougoslavie uit elkaar viel, de EU zal waarschijnlijk ook met geweld uitelkaar spatten.

    7. swetsnek

     Jawel hoor

    8. Mart

     Dus Henkie…..buig je maar diep in het stof,en hoop dat je kop op je romp blijft zitten tot je dood.Daarna komt deze mischien voor veel geld terecht bij tandarts leerlingen ergens ver weg….wat zullen die schrikken.

   2. Beukman

    @Rechtsaf
    1 seconde googelen leert me dat de bron van dit citaat…. Rechtsaf zelf is, die het een week geleden al op dit forum had geplempt.
    Heb je nog meer bronnen behalve jezelf?

    1. Ni28

     Rechtsaf is niet de bron maar Follow the money. Beter zoeken voortaan.
     https://www.ftm.nl/artikelen/waarom-juncker-ongeschikt-als-eu-commissievoorzitter?share=1

     Een stukje van het artikel:

     Juncker in de frontlinies
     In een artikel van Der Spiegel uit 1999 beschreef Juncker eens zijn visie op hoe de Europese worst gemaakt wordt. ‘We beslissen iets,’ legde Juncker uit. ‘Dan maken we het bekend, we wachten een tijdje om te zien wat er gebeurt. Wanneer er geen geschreeuw komt en geen opstand, omdat de meeste mensen toch geen idee hebben van wat er is besloten, dan gaan we door – stap voor stap tot er geen weg meer terug is.’ Zo bouwt Juncker blijkbaar voort aan, in de woorden van het verkiezingsmanifest van zijn partij , een ‘opener en democratischer Europa’. Als voorzitter van de Eurogroep van ministers van financiën zat Juncker tijdens de Eurocrisis in de frontlinies.

     1. Beukman

      Ah, I stand corrected. Het wordt nu ook begrijpelijker waarom Rechtsaf vindt dat Juncker op moet pleuren.
      Hier is de bron van de bron:

      http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-15317086.html

      @Rechtsaf, zet de volgende keer de bron er even bij als je wil.

  2. Kodi

   En juist de Visegrad landen verdedigen de Europese waarden door pal voor hun Europese erfgoed te blijven staan in plaats van zich te laten degenereren door dictaten van de anti-democratische EU. En ze hebben ook groot gelijk dat ze hun reet afvegen met die EU-dictaten welke hen gebieden zich om te laten volken door Arabieren en Afrikanen die in het geheel onze Europese waarden niet willen delen. Go Poland, go! The people in the European nations are behind you!

 5. Uiterst Links

  Wie niet luisteren wil moet voelen. Polen wordt momenteel gereerd door een stelletje extreemrechtse idioten. Zo’n land moet hard gestraft worden

  1. Rechtsaf

   @Uiterst wie bepaald dat, het natuurlijk te belachelijk voor woorden dat iemand anders jou huis gaat besturen!! wel eens over nagedacht?

   1. Rechtsaf

    “is”

   2. van Urk

    Uiterst Links zou in WO2 ook geen moeite gehad hebben dat alles geregeld werd vanuit Berlijn.

    1. Kodi

     Hij zou vooraan in de rij hebben gestaan om kopgelden op te kunnen strijken.

     1. Uiterst Links

      DFTT

  2. Kodi

   Polen staat niet alleen. En wie heeft moeten voelen is zielig Timmerfransje die z’n zin niet kreeg.

  3. Onderzoekt alles

   Uiterst Links
   Zoiets heet een democratisch gekozen regering. Dat kan je van de EU eurocraten niet zeggen. Dus u wou een democratisch gekozen regering gaan omver werpen?? Lekker imperialistisch.

   Als de polen een dergelijke regering willen dan heeft u dat gewoon te accepteren.

   1. Beukman

    @Onderzoekt
    Lijkt me niet. Polen is als lid van de EU onderworpen aan art. 6 en 7 van diezelfde EU, die betrekking hebben op de rechtsstatelijkheid van de individuele lidstaten.
    Als wordt geconstateerd dat in een lidstaat de scheiding der machten in het geding is, dan heeft de EU volgens de statuten het volste recht om actie te ondernemen.

    Sputtert Polen nu tegen? Dan is het een spelbreker, en had het land geen aansluiting moeten zoeken bij de EU. Wie mee wil doen, moet zich ook aan de spelregels houden.
    Maar ja, Polen is niet voor niets een netto-ontvanger. In dit geval heel duidelijk: het wil wel de lusten, maar niet de lasten.

    1. DolleDries

     Weke spelregels.

    2. Onderzoekt alles

     Beukman
     Ik heb schijt aan die artikelen net zo goed de EU elk referendum over de EU grondwet aan zijn lars heeft gelapt. Wij hebben NEE gestemd in 2005 tegen de EU grondwet. En er is ons niets gevraagd over het verdrag van Lissabon.

     Polen mag van mij ook uit de EU net zo goed ik Nederland uit de EU wil hebben.

     1. Guus Geluk

      Dat u niets op heeft met deze artikelen moet u weten, maar de Polen hebben zich hieraan gecommiteerd. Derhalve dienen zij zich aan deze artikelen te houden.

   2. Ernst Quispel

    De Europese Commissie komt net zo democratisch tot stand als de nationale regeringen.
    Hebt u zich wel eens in deze materie verdiept of vindt u het wel gezellig om zo maar wat te roepen?

    1. eRik2017

     Niemand vindt Ernst aardig. Sterker nog, iedereen kotst hem uit. Net als vroeger op het schoolplein.

     #ontwimmen

     1. Pit

      #ontwimmen

    2. Rechtsaf

     @ernstig en als “ze” het democratisch niet zint vegen ze hun welbekende dikke reet ermee af, en jij als warme anti-Nederlander die een ernstig sympathie heeft voor de islam en de D666 vindt dat saampjes met je vriendjes en ruggentuffers Guus, Henk, Bon, Henk, Beukman eigenlijk wel héél erg prima.

     1. eRik2017

      Beukman heeft zich afgescheiden van de smerigheid van Wim. Voor de rest weet ik niet.
      Ernst wil gewoon gehaat worden. Voor hem is dat masturberen.

    3. Onderzoekt alles

     De voorzitter en de leden van de Commissie worden door de lidstaten benoemd na goedkeuring door het Europees Parlement. De Commissie zetelt in het Berlaymontgebouw in Brussel, dat vaak de de facto hoofdstad van Europa wordt genoemd. De huidige Commissie wordt voorgezeten door Jean-Claude Juncker.
     Bron Wikipedia

     Dit is geen democratisch gekozen commissie dit is simpelweg baantjes weggeven net zoals dat in Nederland het partijkartel gebeurd.

     Als u dat democratisch vindt dan begrijpt u het woord democratisch niet.

     Hoe eerder wij toetreden tot de common wealth hoe beter. Zaken doen met Europa is prima, maar geen politieke unie.

     1. eRik2017

      Vergeet de @ niet wie je aanspreekt!

      En vergeet niet #ontwimmen

     2. Ernst Quispel

      Ja, de Commissie wordt dus op dezelfde getrapte wijze samengesteld als de nationale regering. Ze zal moeten kunnen steunen op een meerderheid in het democratisch gekozen Europese Parlement.

      Ik denk wel dat er wat te verbeteren is aan de democratische procedures binnen de EU maar het is gewoon onzin die niet democratisch te noemen.

     3. wheelboy

      Onderzoekt alles ,
      Klopt helemaal .Ik heb gisteren speciaal voor ernst de betekenis democratie beschreven .Schijnbaar heeft hij die niet gelezen !!!

    4. netwat

     Is dat zo? Heb jij op Juncker of Verhofstadt kunnen stemmen dan? Nou ik niet. En ik kan je vertellen dat ik elke aangelegenheid wanneer er gestemd kan worden aanpak. Dus ik weet zeker dat ik de stemmingronde niet heb voor bij zien komen. Het is een ondemocratische geldverslindende kliek. Die zo snel mogelijk opgeheven moet worden.

  4. tomygun

   Links = Wim
   Ook Joop moet ontwimmen nu .

 6. Ni28

  Timmermans laat tegenwoordig een baard groeien. Hij wilt daarmee het koers van de EU aangeven.

 7. DolleDries

  Ieder rijk stort in. ook het EU vierde rijk

 8. DolleDries

  DUITSLAND wil dat landen waar grote aantallen migranten verblijven, worden beloond met meer regionale steun van de EU in een beweging die ertoe zou leiden dat de middelen wegvloeien van armere landen in Midden- en Oost-Europa.
  Volgens een voorstel wil Berlijn meer van de multinationale begroting van de EU koppelen aan respect voor het beleid en de kernwaarden van Brussel, zoals migratie en de rechtsstaat.
  Het bericht meldde dat Berlijn eerder deze week het plan op een voorbereidende vergadering van hoge functionarissen pushte, aldus twee mensen tijdens de gesprekken in Brussel.
  Volgens het voorstel, dat de Financial Times ingezien heeft, zouden de “structurele en investeringsfondsen” van de EU regeringen moeten ondersteunen die “de verantwoordelijkheid hebben overgenomen voor het opnemen en integreren van personen die internationale bescherming genieten zoals migranten met een verblijfsrecht”.
  Deze aanpak zou naar verluidt de aandacht voor de rijkdom van een land verminderen en mogelijkerwijs een deel van de middelen verplaatsen naar rijkere landen in Noord- en West-Europa die migranten ontvangen.

  Duitsland nam in 2015 één miljoen migranten op. En zou dus recht hebben op het grootste deel van de poet.
  De begrotingsbesprekingen zullen deze week van start gaan tijdens een topontmoeting van EU-leiders in Brussel, waarbij de toekomst van de regionale fondsen een van de belangrijkste thema’s zal zijn.
  Maar de vraag in hoeverre de EU de uitgaven zou moeten verminderen in de nasleep van de Brexit, die het blok van de Britse financiële bijdrage zal beroven, zou de onderhandelingen kunnen bemoeilijken.

  Dit initiatief komt te midden van de groeiende bezorgdheid in een aantal EU-hoofdsteden dat de Poolse en Hongaarse regeringen de gebruikelijke houding van het blok met betrekking tot de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht en andere instellingen negeren.
  Traditioneel wordt er veel aandacht besteed aan infrastructuurprojecten en onderwijs en opleiding voor EU-onderdanen.
  Het Duitse ontwerp van coalitieakkoord tussen bondskanselier Angela Merkel’s CDU/CSU en de centrum-linkse sociaal-democratische partij verplicht het land ertoe zijn bijdrage te verhogen na de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de EU.

  Mevrouw Merkel sprak op 17 februari in een podcast over het koppelen van meer regionale fondsen aan de manier waarop het blok migranten behandelt, en voegde daaraan toe: “solidariteit kan geen eenrichtingsverkeer zijn”.
  De diplomaten van de EU zeiden dat het opnieuw toegewezen geld zou kunnen worden besteed aan woningbouw in gebieden waar een toename van het aantal migranten had geleid tot een tekort aan huisvesting, evenals taallessen en vaardigheidstrainingen voor migranten.
  Bron:
  https://www.express.co.uk/news/world/922525/EU-latest-Germany-less-migrant-aid-Hungary-Poland-Angela-Merkel
  Geld dat geroofd wordt van de Europese burgers niet meer besteden aan projecten die die Europese burgers ten goede komen, maar gebruiken om de invasiejihad en omvolkingsmigratie mee te financieren.
  De Europeanen worden letterlijk verplicht om hun eigen etnocide te betalen.

  1. Bon-vivant

   Ik heb Merkel altijd al een verstandig politica gevonden.

   1. Ernst Quispel

    Ja, een van de grootste politici van de afgelopen eeuw. Europa heeft enorm veel aan haar te danken.

    1. Feit

     Hahaha, jij altijd met je sarcasme.

   2. penis aqua di rosa

    @Bon-vivant en @Kwispeldorus
    Volgens mij stonden jullie achteraan, toen verstand werd uitgedeeld.
    Een Ex-DDR figuur, die ons regelrecht in een DDR-regiem wenst te manoeuvreren.
    Niks meer en niks minder.

  2. Kodi

   Oproep aan Polen en Hongarije: Hou je rug recht!

 9. Nasrani

  Geweldig. Ik mag die oost-europeanen wel. Blij dat ze bij de EU horen.

 10. Dollaert

  Wat lees ik nu? Men is blij , dat de EU ook uit Oost Europese landen bestaat? Maar dan is toch de oplossing daar; Maak Oekraine lid! Ik verzeker u , dat is einde EU. Ik heb toen bij het referendum tegen toetreding gestemd, maar in dit daglicht, begin mijn beslissing nu te herzien!

  1. Ernst Quispel

   Mij is geen referendum over de toetreding van Oekraïne tot de EU bekend.

   1. Dollaert

    @Quispel

    U weet heel goed, waar ik het over heb. Het was raadgevend over een samenwerkingsverdrag. Het uiteindelijke doel was toch duidelijk.

    1. Ernst Quispel

     Het is een goede illustratie van het perverse karakter van referenda. Niet de vraagstelling doet er toe maar wat mensen er over fantaseren.

     Undertijd bleek dat veel mensen in het referendum tegen de Europese Grondwet stemden omdat ze het Kabinet Balkende niet zagen zitten.

     Zo ontstaan de problemen. Het is een zegen dat we van het referendum af zijn.

     1. sonar

      Kwippie het zou een zegen zijn als wij van jou verlost worden,op welke manier dan ook .

     2. wheelboy

      Wat een onzin verhaal waar haal je dat vandaan Quispel .Ik stemde tegen die grondwet omdat ik vind en vond dat wij op rechtsgebied onze eigen boontjes moeten doppen .En niet de les wordt gegeven door de EU .

      Je kan nu mooi zien hoe goed doe grondwet werkt .We worden overspoeld door gelukzoekers .Sterker nog dat polen en Hongarije ze niet willen kan ik ze geen ongelijk in geven .Want er is ook nog zoiets als het verdrag van Dublin wat zegt dat het land van aankomst asiel moet verlenen . In deze gevallen dus talie Griekenland en Spanje en niet polen Hongarije en de rest van de EU.

     3. Ernst Quispel

      Wheelboy begint over EU en gelukzoekers maar daarover werden nog geen referenda georganiseerd.
      Hij illustreert treffend mijn bezwaar tegen referenda: de vraagstelling blijkt niet leidend te zijn voor de beslissing van de kiezer maar de wolk van problemen die erop worden geprojecteerd.

     4. netwat

      Het is helemaal geen zegen dat we van het referendum af zijn. Ik heb destijds tegen gestemd. Omdat er nauwere militaire samenwerking met Europa instond. Dit was een vuistslag in het gezicht van de Russen. En ik houd totaal niet van dit Politieke gestook. Ik zit niet te wachten om tegen de Russen te moeten vechten jij wel Ernst? Daar kwam bij dat het weer de expansiedrift was van Brussel. In 1989 hebben wij Europa samen met Rusland afgesproken dat de muur zou gaan vallen en dat oost Duitsland samengevoegd zou worden met west. De afspraak was de muur mag vallen maar Europa gaat zich niet verder uitbreiden richting het oosten. En wat heeft Europa uiteindelijk gedaan? Juist! uitbreiden die hap. Met de EU valt geen afspraken te maken. Stel oplichters zijn het

 11. Ni28

  19@ Beukman, Zit Rechtsaf niet de les te lezen maar zoek eerst zelf naar de feiten voordat je gaat trollen. Arrogante trol.

  1. Beukman

   Probeer me niet de les te lezen, @N-trol. Er is niets arrogants aan om anderen te verzoeken om hun bronnen te noemen.

   1. buitenbeentje

    Heb je daar een bron voor?

   2. Ni28

    Beuktrol, je hoort je te verontschuldigen als je een fout maakt en niet de fout op een ander schuiven. Dat is trol gedrag. Ontmaskerd worden als trol is pijnlijk dus probeer de feiten niet om te draaien met je collega trol Quispel. En blijf liever weg als je je niet kunt gedragen. Laat het je opdrachtgever weten.

    1. Beukman

     Ik heb toch geschreven “I stand corrected”, @N-mannetje? Of is dat te moeilijk voor je? Rechtsaf had dit niet natuurlijk kunnen voorkomen door de bron bij zijn kwoot te zetten, zoals dat hoort. Ik heb hem uiterst beleefd verzocht om dit de volgende keer te doen.
     En nu jouw excuses voor je insinuaties aangaande de vermeende relatie tussen Ernst en mij.
     En als ik je een advies mag geven: laat je confirmation bias nakijken. Die staat verkeerd afgesteld.

     1. Ni28

      Beukman trol, geef de schuld maar aan Rechtsaf. Na een seconde wist je al dat hij het uit zijn duim zoog en dat was een belediging. Daar heb je natuurlijk geen afstand van genomen want van gedragsnormen hebt je nog nooit gehoord. In jouw wereld is fatsoen ver zoek. Net als Quispel zijn jullie alleen op beledigingen uit. Dus bent je verdere reacties ook niet waard net als jouw vriendje. Lees nogmaals de definitie van een internet trol. Ik zal hem regelmatig plaatsen.

   3. swetsnek

    waslapje hahahahahaha

  2. Pit

   @Ni28: Bingo!

   1. Ni28

    En verder verdient hij met zijn maat alleen maar stilte. Trollen niet voederen is de enige manier om van af te komen, geen aandacht schenken dus want dat is hun voeding. Zij zijn op je emoties uit dus houdt die voor jezelf.

 12. buitenbeentje

  In het land dat alles beslist, Duitsland, worden rechters ook op basis van politieke voorkeur benoemd.

  “Das Richterwahlverfahren wird immer wieder kritisiert, insbesondere wird die mangelnde Transparenz des Verfahrens bemängelt und dass bei der Wahl neben der fachlichen Qualifikation auch die parteipolitische Ausrichtung der Kandidaten eine Rolle spiele. Dementsprechend forderten z. B. die Präsidenten der Oberlandesgerichte und des Bundesgerichtshofs auf ihrer Jahrestagung 2002 unter anderem, dass die Bundesrichter in einem transparenten Verfahren ausschließlich aufgrund ihrer persönlichen und fachlichen Eignung zu berufen seien.”

  Verder heeft een rechter een proeftijd van twee jaar, waarin hij zonder reden ontslagen kan worden.

  Maar ja, dat is Duitsland hè.

  1. Frits Jansen

   Rechters in het Duitse constitutionele hof (Bundesverfassungsgericht) worden voor een deel uit juridisch geschoolde politici geselecteerd, omdat de Hof beslissingen kan nemen die de politiek kritiseren. De rechters worden voor twaalf jaar benoemd en kunnen niet worden herbenoemd: ze hoeven zich dus niet populair te maken.
   Professionele rechters passen het geldend recht toe. Een bekend voorbeeld is de latere bondspresident Roman Herzog, politiek bekend als een conservatieve rooms-katholiek, maar als rechter vaak opmerkelijk progressief. Want hij paste het geldende recht toe. Daar kun je rechters ook op toetsen door hun arresten te lezen.

 13. Babaji538

  Kijk Sybren, je kunt natuurlijk
  zoals we weten, proberen om frustratie, falen
  of verlies weg te rammen.
  Noem ik bijvoorbeeld ‘een Han ten Broeke’.
  Hij is ernstig vermagerd, zou ik mogen concluderen,
  als je teveel van rouleren tussen het vrouwenvolk,
  ‘houdt’.
  Openheid in ‘persoonlijk leven’ is vanzelfsprekend
  uiterst privé.
  De vuile was hang je immers niet graag buiten.
  Of wel?

  Petra Hermans

 14. Frits Jansen

  Wat een inconsequent verhaal. De schrijver vindt dat de rechters in Polen onafhankelijk moeten blijven, maar veegt de vloer aan als Timmermans zich daarmee bemoeit. Heel raar, want Polen heeft kennelijk wat hulp van buiten nodig om de rechters onafhankelijk te houden.

  De vergelijking met de VS gaat helemaal mank. Ja, presidenten benoemen graag geestverwanten, maar die zitten er letterlijk voor het leven (soms tot over de 90) en hoeven zich dus niets aan te trekken van de president – die ze vaak tientallen jaren geleden benoemde. Bovendien: professionele rechters passen het geldende recht toe, zoals dat blijkt uit wetten en jurisprudentie, en houen daarbij hun eigen politieke opvattingen op de achtergrond. Alleen gaat het af en toe mis als politieke vragen worden voorgelegd aan rechters. In de VS is al tientallen jaren abortus zo’n politiek hangijzer.

  Enfin, in Nederland heeft Wilders de benoeming van de heer Aben tot raadsheer in de Hoge Raad geblokkeerd omdat die het gore lef had gehad gebruik te maken van zijn vrijheid van meningsuiting, die niet gunstig uitviel voor Wilders. Raadsheren in de Hoge Raad worden in Nederland geselecteerd op deskundigheid.

 15. corfo

  In Italië zijn binnenkort verkiezingen waaraan ook Forza Italia en Lega Nord meedoen.
  Volgens peilingen aldaar maken zij grote kans om ná de verkiezingen een regering te gaan vormen. Beide partijen, vooral Lega Nord, is uitgesproken anti EU ; Forza Italia zet vraagtekens bij de EU.
  De “leiders” van de EU maken zich grote zorgen, en dat is terecht, vanuit hun standpunt bezien. Vanuit mijn standpunt bezien zou Italië er héél goed aan doen om, indien mogelijk, straks uit de EU te stappen. Óók in Italië ziet men kennelijk het licht !

 16. Pindas

  Kan FRANSKE niet eens een paar weken de volkswijken door achter de VUILNISWAGEN???Misschien heeft hij dan de tijd van zijn leven?Dag in daguit konten likken valt ook niet mee toch??Zelfs voor een loopjongen!
  Iets anders komt er namelijk NIET uit zijn mond.VUILNIS,VUILNIS,VUILNIS!

  1. corfo

   @ Pindas.
   Timmerfransje áchter een vuilniswagen ? Om dát te mogen/kunnen doen moet je gezond verstand hebben en juist dát ontbeert ons alles Fransje.
   Maar een misschien nóg betere oplossing zou kunnen zijn : gooi die niksnut bij het vuilnis in de vuilniswagen !!!
   Weg met zo’n landverrader als Fransje, hautaine, ijdele niksnut !

 17. P.Sisterons

  Eigenlijk dieptriest dat het lot van een half miljard mensen wordt bepaald door Korsakov Juncker en een zooitje doorgesnoven idioten.

  1. corfo

   @ P.Sisterons.
   Wat het in mijn ogen nog véél triester maakt is het feit dat er zelfs “mensen” bestaan die dit zooitje ondersteunen, “mensen” als Timmerfransje, Bolle van Baalen en nog meer van hetzelfde achterbakse kaliber.

 18. Ni28

  De EU is blij met elke land die zij als afzetland kunnen bestempelen. Het zijn voor hen tweederangs netto ontvangers goed genoeg voor goedkope arbeid en afzet van Westerse goederen. Goederen die vaak ook tweederangs zijn volgens de laatste onderzoeken. Deze landen zijn goed totdat zij zich gaan keren tegen Brussel. Het zij ook landen die altijd het onderspit hebben gedolven en nu moeten zij luisteren naar landen die altijd hebben overheerst. Zij zweven als het ware tussen Rusland en het Westen in. Dat het vaak corrupte landen betrof wist men daarvoor al en als je deze landen niet controleert op hun inkomen uit Brussel is het je eigen schuld dat je wordt belazerd wat ook vaak gebeurd. Je kunt niet eenmaal vanuit maar een optiek alles beoordelen maar ook zij hebben niet in alles gelijk.

 19. Babaji538

  © Copyrights zijn niet voor niks in het leven geroepen,
  ofschoon menigeen er geen stuiver voor heeft, weten
  neer te tellen.
  Petra Hermans

 20. Gerlos

  Timmermans is een klein dictator die probeert iedereen naar zijn hand te zetten wat. gelukkig niet lukt, begin het gedrocht EU al meer te wantrouwen vanwege de mallotige ideeën van meer meer en nog meer, terwijl veel Nederlanders juist minder minder willen. Maar ja zo’n klein landje heeft niks te vertellen maar moeten wel de meeste euro’s betalen. Stoppen met het gedrocht EU.

 21. Frits Jansen

  Timmermans spreekbuis van de dictatuur? Je moet maar durven. Waar hij voor staat is de aantasting van de rechtsstaat in Polen, iets waar ook veel Polen zich ongerust over maken. Gehoorzaam? Landen komen grondrechten niet na omdat ze daartoe bevel krijgen, maar omdat ze bij de beschaafde wereld horen.

  De grondrechten die gevaar lopen in Polen zullen niet meteen tot problemen leiden, maar op den duur kan het toch verstrekkende gevolgen hebben als bijv. de vrijheid van meningsuiting niet meer gewaarborgd is.

  Maar ja, DDS is eurofoob en besluit dat Timmermans een oorvijg moet krijgen, ongeacht de aanleiding. Hoe dom denken jullie dat jullie lezers zijn?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.