FVD eist antwoord van Zijlstra: “Was de minister echt aanwezig bij de bomaanslag in Bogota? Kan hij dit bewijzen?”

Zo niet, misschien dat hij dan even kan vertellen van wie hij dit verhaal “geleend” heeft?

Forum voor Democratie had gistermiddag al een paar mooie Kamervragen ingediend aan het adres van nepnieuwsverspreider Halbe Zijlstra, maar ’s avonds laat voegde de partij daar nog een hele reeks belangrijke vragen aan toe. Die vragen staan natuurlijk op de lijst met 109 Kamervragen waar ik eerder al over schreef, maar ik wil er één specifieke vraag even uithalen. Die vraagt zegt namelijk alles over de geloofwaardigheid van de minister… en ik ben dan ook buitengewoon benieuwd naar het antwoord.

“Vraag 19: Was de Minister echt aanwezig bij de bomaanslag in Bogota zoals hij in 2015 bij Pauw beweerde? Zo ja, kan de Minister dit bewijzen? Zo nee, kan hij aangeven van wie hij dit verhaal heeft ‘geleend’?”

In 2015 vertelde Zijlstra in het tv-programma Pauw dat hij getuige was geweest van een bomaanslag in de Colombiaanse hoofdstad Bogota. “Ik was aan de overkant van de straat toen het gebeurde,” zei hij toen. “Ik had het glas in mijn hoofd.” De bomaanslag werd, aldus de NOS, vermoedelijk gepleegd door de FARC of een drugsbaron. Zijlstra zei bij Pauw buitengewoon geëmotioneerd te zijn. Het was een écht trauma:

“Als je op straat het lijk van een kind ziet liggen zonder hoofd, armen en benen, dan blijft je dat wel bij.”

Huhu, ja. Jammer genoeg voor meneer de minister heeft hij zich zo ongeloofwaardig gemaakt dat geen zinnig mens hier ook maar iets van gelooft. Niet zonder bewijs gezien te hebben, tenminste.

Dat bewijs zou ik heel graag even willen zien. En als hij dat bewijs niet kan leveren ga ik er maar vanuit dat hij dit verhaal óók “geleend” heeft van een ander. De enige vraag is dan: van wie?

Ik kijk uit naar het antwoord van meneer de minister op deze prangende vraag.

Hier zijn alle 27 Kamervragen ingediend door Thierry Baudet en Theo Hiddema. Complimenten aan de heren die hier duidelijk bovenop zitten.

Vraag 1:
Wanneer werd de Minister zich er bewust van dat zijn verhaal over zijn aanwezigheid bij de bijeenkomst met Vladimir Poetin in 2006, een leugen was?

Vraag 2:
Gezien het feit dat de Minister heeft aangegeven dat het niet zijn eigen ervaring betreft, maar die van een beschermde bron: van wie heeft de Minister het verhaal gehoord?

Vraag 3:
Indien de Minister niet kan aangeven van wie hij het verhaal heeft ‘geleend’, hoe kunnen we zijn verhaal van een fabricatie onderscheiden?

Vraag 4:
Inderdaad, hoe is het verhaal van de Minister te verifiëren?

Vraag 5:
En indien dat niet kan, hoe kan de Minister dan verwachten dat we hem geloven?

Vraag 6:
Wanneer heeft de Volkskrant de Minister benaderd met het verhaal over zijn gefabriceerde ontmoeting met Poetin?

Vraag 7:
Kan de Minister een overzicht geven van wie, naast de Volkskrant, de afgelopen jaren nog meer hebben gevraagd naar de feitelijke juistheid van het verhaal van de Minister over zijn ontmoeting met Poetin in 2006? Zo nee, waarom niet?

Vraag 8:
Klopt het dat de Minister zijn bron in contact heeft gebracht met de Volkskrant, zoals de Minister aangaf in zijn interview met Nu.nl? Zo nee, is hier tevens sprake van een ‘geleend’ verhaal?

Vraag 9:
Indien de bron van het ‘geleende’ verhaal daadwerkelijk bestaat, zou de Minister zijn bron dan kunnen aansporen om naar een besloten hoorzitting te komen om ten overstaan van de Commissie van Buitenlandse Zaken het verhaal nogmaals te vertellen? Zo nee, waarom niet?

Vraag 10:
Wanneer heeft de Minister het verhaal gehoord over de ontmoeting met Poetin en diens uitspraken bij de betreffende bijeenkomst in 2006?

Vraag 11:
Wanneer besloot de Minister dit verhaal te ‘lenen’ en te presenteren als eigen ervaring?

Vraag 12:
Hoe heeft Minister gepoogd het verhaal van zijn bron te verifiëren?

Vraag 13:
Wanneer heeft de Minister de Minister-President op de hoogte gesteld van zijn gefabriceerde verhaal?

Vraag 14:
Is het ‘geleende’ verhaal van de Minister aan de orde gekomen in zijn gesprek met de formateur? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wat heeft de Minister de formateur hierover medegedeeld?

Vraag 15:
Wanneer vond de bijeenkomst in het buitenhuis van de Russische President plaats?

Vraag 16:
Kan de Minister aangeven in welk buitenhuis van Poetin de bijeenkomst precies plaatsvond?

Vraag 17:
Wie waren er wél aanwezig bij de bijeenkomst?

Vraag 18:
Hoeveel andere verhalen heeft de Minister ‘geleend’ en van wie? Graag toelichten met voorbeelden.

Vraag 19:
Was de Minister echt aanwezig bij de bomaanslag in Bogota zoals hij in 2015 bij Pauw beweerde? Zo ja, kan de Minister dit bewijzen? Zo nee, kan hij aangeven van wie hij dit verhaal heeft ‘geleend’? (https://nos.nl/artikel/2070202-zijlstra-getuige-van-bomaanslag-in-2003.html)

Vraag 20:
In hoeverre is het buitenlands beleid van de Minister gebaseerd op ‘geleende’ verhalen?

Vraag 21:
Heeft de Minister kennis genomen van de grote verontwaardiging die vandaag in de internationale pers ontstond over zijn leugens? Zo nee, hoe blijft de Minister op de hoogte van het internationale nieuws?

Vraag 22:
Wat denkt de Minister dat de impact is van deze nieuwsberichten op het imago van Nederland in het buitenland?

Vraag 23:
Deelt de Minister de opvatting dat hij hiermee het internationale imago van Nederland schaadt? Zo nee, waarom niet?

Vraag 24:
Wat denkt de Minister dat de impact is van deze nieuwsberichten op de onderhandelingspositie van de Minister, in het vertegenwoordigen van de Nederlandse belangen, ten opzichte van het buitenland?

Vraag 25:
Gezien de gespannen diplomatieke verhoudingen tussen Nederland en Rusland, in hoeverre denkt de Minister deze verhoudingen te verbeteren met het fabriceren van verhalen over een ontmoeting met de Russische President?

Vraag 26:
Gezien de ambities van de Minister om voorzitter te worden van de VN Veiligheidsraad, hoe denkt de Minister dit nog geloofwaardig te kunnen doen?

Vraag 27:
Hoe denkt de Minister nu nog op een geloofwaardige wijze Nederland te kunnen vertegenwoordigen in het buitenland en in internationale organisaties?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Ik hoop dat de FvD en/of de PVV ook vragen gaat stellen aan de Russenhater Pechtold.
  De racist, fascist en wannabe nazi Pechtold is samen met zijn Groot-Inuisiteur Eikeltak van mening dat alle Russen leugenaars zijn.

  “Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet”

  Verander het woord Rus Marokkaan en de Gedanken Gestapo van Ollongren en het OM sleurt je uit je huis terwijl de Staatsmedia moord en brand schreeuwt.
  Maar Pechtold komt al jaren van alles weg aangezien bij de Staatsmedia boven de burlen twee spreuken gebeiteld staan
  “All Animals are Equal but some are more Equal than others”

  Met daaronder

  “Ich habe ess Nicht Gewusst”

  Vandaar dat ze nu de Inquisitie van Ollongren en Frau ‘bloody’Merkel nodig hebben om de vrijheidsminnende geest weer terug in hun doofpotfles te duwen.

 2. Ni28

  Zijlstra volgt trouw zijn baas Rutte. Die leeft inmiddels in een wereld waar je de leugen van de waarheid niet meer kan onderscheiden. Door het goedpraten van Zijlstras leugen compromitteert hij zichzelf. Niet alleen Zijlstra moet opstappen maar ook Rutte.

  1. Pit

   @Ni28: Rugdekker Rutte zegt gewoon sorry…

   1. Mart

    Rutte houdt wel van rugdekkers.

    1. hans-e-pans

     Ze noemen Mark R. niet voor niets Rubberen Mark R.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Pechtold heeft een enorme hekel aan het Slavisch volk.
  De Russen, de Hongaren, de Polen etc.
  Want zij willen hun cultuur behouden.
  Daarom roept Pechtold in de bevriende media dat alle Russen geboren leugenaars zijn.

  Hij komt daar mee weg.
  D’66 magistratuur die moordenaars beloont
  Staatsmedia die hun held de Veilingmeester consequent uit de wind houdt.
  Dit land is door en door corrupt.

  (wie had eigenlijk nog meer een hekel aan de Slavische volkeren, volgens mij had ie een bloksnor of mag alleen die Deugende Russofoob andere mensen wegzetten als racisten, fascisten en nazi’s ?
  Antwoord is natuurlijk Ja want in dit land heeft het Deugvolk meer rechten dan de rest. En de Volkert belonende Politieke magistratuur, het Wilders jagende OM en de o zo veelkleurige (we laten alle stemmen horen zolang het maar exact dezelfde stem is) Staatsmedia zag dat het goed was).

  Rolt de Kop van Zijlstra dan kan het niet anders dat de koppen van minimaal Rutte en de Russenhater Penthouse Pechtold moeten volgen.

  1. Dollaert

   Met alle respect, maar de Hongaren zijn geen Slavisch volk net zo min als de Roemenen!
   Voor de rest lees ik uw bijdragen heel graag. Mvg.

  2. Ben Zine

   @TRBK
   Wat Pechtold heeft gedaan is echt onacceptabel. Gewoon maar even een wereldmacht, een bevriende natie, het trotse Russische volk in het openbaar schofferen en beledigen. En dat op zijn positie… Er zijn gewoon geen woorden voor. Die Pechtold is echt gevaarlijk. Zo’n dwaas zou zo maar even de katalysator kunnen zijn van een gewapend conflict. Ik bedoel, door dit soort roekeloos en hersenloos gedrag kunnen oorlogen ontstaan, als een kleine sneeuwbal die steeds groter wordt. Wat zijn dat toch voor een stelletje idioten daar in Den Haag… Zo’n Zijlstra die doodleuk voor een publiek staat te zinspelen op “oorlog met Rusland”, door keihard te liegen en Poetin woorden in de mond te leggen die hij nooit heeft gezegd, en die Poetin, als ex-KGB officier, natuurlijk ook nooit in zo’n gezelschap ZOU zeggen. Dat kan een kind nog wel verzinnen. Maar Lulletje Rozenwater Zijlstra denkt dat hij dat de mensen wel eventjes op hun mouw kan spelden, gewoon je reinste oorlogshitserij. Echt… Je valt van de ene verbazing in de andere. Wat een stelletje non-valeurs bij mekaar, je verzint het gewoon niet.

   1. Pit

    @Benzine: Vergis je niet, Bilderberg is machtiger dan je denkt.

    Penthouse’s vriendinnetje Ollongren was in 2016 op de conferentie waar hij zelf in 2012 te gast was. In 2016 stond Rusland als onderwerp op de vergaderagenda en waren er, i.t.t. 2012 geen Russische gasten.

    Perte Penthouse Pechtold doet wat Bilderberg hem opdraagt.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Bilderbergconferentie_2016

    1. corfo

     @ Pit.
     Zou het vriendinnetje van Penthousje, t.w. Ollonkreng écht wel op die conferentie aanwezig zijn geweest ? Of heeft ze het “van horen zeggen”?
     Niemand in deze “regering” is te vertrouwen, zoals wel duidelijk is geworden.

     1. Pit

      @Corfo: Je weet het nooit zeker natuurlijk. Ik baseer mij op de gastenlijst.

      “Kajsa Ollongren als locoburgemeester van Amsterdam”

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Bilderbergconferentie_2016

 4. poldi

  Rus doet aangifte van discriminatie tegen Pechtold

  Elsevier
  ———–
  Een Tilburger met Russische wortels (34) heeft aangifte gedaan tegen D66-leider Alexander Pechtold. De reactie van Pechtold op de affaire rond minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra (‘ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zelf zijn fouten rechtzet’) is kwetsend en discriminerend, vindt de Rus.

  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/02/russische-man-doet-aangifte-van-discriminatie-tegen-pechtold-585300/

  1. Pit

   @Poldi: Perte Penthouse Pechtold veegt lachend z’n reet ermee af. Racisme geldt alleen voor de PVV en FVD, zoals je weet.

  2. Marija

   Goed dat het wordt gedaan die aangifte, maar ik denk dat hij geen poot aan de grond krijgt.

   1. Pit

    @Marija: Symboolpolitiek is ook politiek. Het is een signaal en schaadt de reputatie van Perte Penthouse Pechtold, wat mij betreft terecht.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Misschien kan Zijlstra asiel aanvragen bij de Ottomaanse kalief. Hij steunt immers ook de Turkse moordpartijen in Noord Syrië.
  In Rusland zal dit ingezeept eurofiel bijzettafeltje van Frau Merkel denk ik minder welkom zijn.
  Of wellicht kan hij domicilie zoeken in een van de villa’s van de oorlogshitser Guy Verhofstadt.

 6. Ernst Quispel

  De splinterfractie van het FvD speelt geen rol van betekenis in dit debat maar wil toch graag meespelen met de grote jongens.

  Wel geestig om te zien.

  1. eRik2017

   @Ernst-Wimpie zat vroeger altijd op het reservebankje bij het voetbal. Hij mocht nooit eens meedoen.
   #pannekoek #mafkees #ontwimmen

  2. gimmeMystack

   Ernst Quispel, stop a.u.b. met uw racistische uitlatingen.
   Dit voegt geen waarde doet aan de comment sectie.
   Dank.

  3. Bart

   Dus je hebt inhoudelijk nu echt niets meer toe te voegen 🙂 je word een steeds grotere grap.

  4. Top

   Blablabla! Blaaskaak!

 7. eRik2017

  Waar dit heengaat? Ik vind het niet okay.
  Maar vooral D66 lokt dit soort situaties uit met oneindig gezuig. Baudet is niet op debatten, Baudet is een racist, Appartementjes, jan Paternotte met zijn oneindige treitertweets en dan die Jette die afgelopen zomer een betoog staat te houden dat D66 VOOR een referendum is maar TEGEN een referendum dat internationale belangen dient.

  Nu ben ik benieuwd of D66 vanmiddag Zijlstra gaat laten vallen. If so, dan zal dit kabinet niet lang meer zitten. (korter dan ik had verwacht).
  Maar dat is pas het moment waar “the shit hits the fan”.
  Ik denk dat er op dit dit moment op geen enkele manier een coalitie te vormen is.

  Naast #ontwimmen moeten wij #ontpenthousepechtold #ontd66

  1. Pit

   @Erik: Liever gisteren. Hoewel, als ze nog even aanmodderen kan mijn partij nog wat groeien.

   1. eRik2017

    @Pit
    Ik vraag mij af of het goed zou zijn als een kabinet nu zou vallen. Maar als politiek zo doorgaat zoals vandaag, dan is het in alle gevallen beter. Ook het hele Schiphol/Lelystadverhaal gaat van kwaad tot erger. toevallig weet ik er wat van, maar kan wel zeggen dat wij ons op moment niet kunnen veroorloven dat EN een kabinet valt, verkiezingen en eindeloze vruchteloze coalitieonderhandelingen, stagnatie van Schiphol-issue en stagnatie van immigratie-regie dat is niet best!
    Je hoort mensen als Yassar Klaver alleen maar roepen dat je alles moet doen om de economie in te dammen en het geld gewoon van de boom plukken en Alexander en Lodewijk lopen er achteraan.
    Een ding ben ik wel eens. het is tijd voor politieke vernieuwing, en ontwimming!

 8. corfo

  De “regering” waarmede we momenteel zitten opgescheept bestaat uit totaal verknipte “mensjes”; sommige, eveneens verknipte, trollen blijven deze niksnutten doorlopend “zéér bekwame bestuurders” noemen. Hoe hilarisch wil je ’t hebben ?!
  Hopelijk worden we binnen korte tijd verlost van deze shit !

 9. Weethetbeter

  Heee, was het forum ineens in de tweede kamer?

  1. Pit

   @WHB: Ja met 27 vragen. Misschien kun jij ze wel beantwoorden?

  2. eRik2017

   Een ongeluk komt nooit alleen

   eerst komt Ernst-Wim, ………. en daar is WHB

   #pannekoek #mafkees #ontwimmen

   1. Ernst Quispel

    DFTT.

   2. Pit

    @Erik: Ja die indruk krijg ik ook. Maar eens even afwachten, meestal vallen de Wims binnen enkele reacties door de DDS-mand, ik ben namelijk ontwimd. 😉

    #ontwimmen

    1. eRik2017

     @Pit
     In elk geval zijn zijn vriendjes Frits, Wank, Bon_bon nog niet uit hun hol komen kruipen. Guus en wimhetbeter heb ik wel gezien.
     Maar Guus en Wiom gaan zo even een rondje doen door de tuin. hand in hand. na al die jaren kruipen ze toch uit de kast. Aandoenlijk he?

     #pannekoek #mafkees #ontwimmen #ontguusen #RaadVanWim #Wimbo

     1. Guus Geluk

      DFTT.

     2. Pit

      @Erik: Gereduceerd tot 4 letterige kreten, me dunkt dat dat een grote stap voorwaarts is.

 10. david1veenstra

  Uit Wikipedia:
  The 2003 El Nogal Club bombing was a terrorist attack that occurred in Bogotá, Colombia. On February 7, 2003, a car containing 200 kg of explosives that was parked in a garage on the third floor of the multi-story El Nogal club, an elite, high-class social and business club, exploded, killing 36 people and wounding more than 200. There were approximately 600 people in the building at the time of the explosion. The attack was the worst in Colombia for more than a decade.

  In die tijd had Zijlstra een eigen projectbureautje en was volgens eigen zeggen toen in Bogota. In die tijd woonden in Bogota al een kleine 8 miljoen mensen. NET als er een aanslag is staat onze Zijlstra op de goede plek en maakt het allemaal mee. Toeval bestaat dus wel?

 11. Weethetbeter

  Wat natuurlijk wel grappig is dat de DDS al dit nieuws van de MSM plukt. Oftewel de DDS heeft een dagtaak om al de goede kranten uit te pluizen! Wat maar weer eens bewijst dat de MSM de meest betrouwbare media is. Het is toch maar weer de Volkskrant die dit uitstekende journalistieke werk heeft gedaan. Kan de DDS de rest van zijn nieuws opvullen met twitternieuwtjes van Anne Fleur en Sylvana Siemons!

  1. Pit

   @WHB: En wat kom jij hier dan doen?

  2. eRik2017

   Wimthetbeter meent dat men bij DDS de hele dag zinloze dingen doet. Wimthetbeter besteedt met de Raad van Wim de hele dag, van ’s morgens vroeg tot 23:30 uur op DDS.
   De dagbesteding is dan gevuld met laten van natte scheten, mensen lastig vallen en treiteren en vernederen. Volgens mij hebben ze in het oude mannenhuis ook Ping-Pong, spelletjes, films kijken, kaarten. Wim is liever alleen, net zoals altijd, om anderen lastig te vallen. Zo krijgt hij aandacht. Alleen Guus vindt hem aardig.

   #ditiswim #pannekoek #mafkees #ontwimmen

   1. Ernst Quispel

    DFTT.

   2. eRik2017

    Ernst-Wim is net een D66 politicus.

    Iedereen op de kast willen jagen, liegen, vieze dingen doen en die proberen te verstoppen en altijd anderen beschuldigen waar hij zicxhzelf schuldig aan maakt. maar nooit eens en plausibel verweer.

    #ditiswim #pannekoek #mafkees #ontwimmen

   3. Weethetbeter

    Dan zal het je wel plezier doen dat ik vanaf morgen wat minder op dit forum zal zitten i.v.m. mijn jaarlijkse overwintering. Ik ga lekker genieten van de Marokkaanse zon maar zal zo nu en dan het forum bekijken en jullie hoogstaande reacties lezen.

 12. Two Ravens Black Kettle

  Indeed
  Mea culpa

  Inderdaad de Magyaren
  Ik las een paar weken geleden het boek The Crusades van de geweldige Thomas Asbridge.
  Ook Roemenië kwam daar zijdelings aan bod.
  Volgens mij speelde de tweede? kruistocht daar ook nog een rolletje in.
  (het staat niet in wikipedia maar dat zegt logischerwijs niets)

  En laten we eerlijk zijn
  De Hongaren en Roemenen kozen de kant van de nazi’s.
  Kwaadaardige regimes
  (gelukkig zijn ze er wel overheen dit itt. de Duitsers die als Wiedergutmachung olv. de tiran Frau ‘Bathory’ Merkel Europa weer laten overstromen met ongebreidelde Jodenhaat. Hardleers volk)

  1. Two Ravens Black Kettle

   Als antwoord op Dollaert

 13. Two Ravens Black Kettle

  Natuurlijk zou de val van dit Eurofiel horror kabinet een zegen zijn.

  Totale versplintering en tirannieke antidemocratische cordon sanitaires (wat keurig goedgepraat wordt door de gelijkgeschakelde MSM)

  Met een beetje geluk komt er de eerste vier jaar geen regering zodat ze dit land niet nog verder de afgrond in kunnen laten storten.
  Alles is beter dan deze weerzinwekkende antidemocratische poppenkast.

  Waarom zal de kop van Zijlstra rollen maar de racistische kop van Pechtold niet ?
  Dat is eenvoudigweg te verklaren
  De MSM is gebeten op Zijlstra sinds de cultuur bezuinigingen. Daarom zal Barbertje (en ditmaal terecht) moeten hangen.
  Pechtold is echter een bevriende politicus en voor een bevriende politicus gelden bij de MSM andere regels.
  Bij een bevriende politicus (al heeft hij zich ontpopt tot een racist) hanteert de MSM tien tot twaalf wapens

  1) ’t Het Ich Habe Ess Nicht Gewusst Wapen (zie om. het wegkijken bij Massaverkrachtingen in Keulen en het stelselmatig zwijgen over de islamitische verkrachtingsbendes in Engeland en Zweden)

  2) Het Wapen van het vergoeilijken (Zie casus Penthouse)

  3) Het doofpot Wapen (zie bovenstaande 2)’

  4) Het Wapen van de Verdachtmakingen (de jongens en meisjes die naar de naakte racistische bevriende keizer wijzen worden in de hoek van Auschwitz gedrukt. Hopende op een nieuwe Volkert of Mohammed B)

  5) Het Wapen van de Manipulatie (zie vandaag waar de Staatsmedia op het Staatsmediaforum (Staatsradio 1)
  Pechtold wordt aldus geciteert: ““Zijlstra had zijn eigen rol niet groter moeten maken”

  Niet: “Ik moet de eerste Rus tegenkomen die niet liegt”

  Het hele Internet heeft het over de tweede uitspraak maar de geperverteerde en van kelder tot nok moreel corrupte Staatsradio heeft het over “Zijlstra had zijn eigen rol niet groter moeten maken”. De ziekelijke verering van de Vunzige kroonjuwelenpisser is pathologisch.

  7) Keihard liegen

  8) Spreken in termen van “Wij”. “Wij” haten Trump. “Wij” houden van Hillary. “Wij, Wij, Wij, Wij, Wij, Wij” terwijl ze bedoelen WIJ van het Incestparadijs Grachtengordel/Hilversum

  9) Nodigen we al ooit iemand uit die niet uit het Deug Incest-Paradijs stamt dan zetten we er 6 tegenstanders tegenover, laten hem of haar niet uitspreken en fungeert de dienstdoende Staatsambtenaar/presentator als participerende Inquisiteur (zie Staatsprogramma’s zoals Jinnek, Nieuwsuur of het NOS journaal)

  10-12) De Drie Wapens van de De Drie Aapjes

 14. RobertMarsman

  Voor het Forum is deze rel met Zijlstra een geschenk uit de hemel waar ze dankbaar gebruik van maken. Waar ik ze overigens geen ongelijk ik kan geven. Alle aandacht die op het Forum was gevestigd is nu compleet verdwenen en is gevestigd op Halbe Zijlstra.

  1. Weethetbeter

   Klopt helemaal, er zal een feeststemming heersen bij het forum. Niemand let meer op het gebral van Baudet.

   1. eRik2017

    Zit je nou je trollenhoefjes af te likken Wimhetbeter? RobertMarsman spreekt voor zichzelf. Feeststemming bij jou en jouw DENKtröl vriendjes als een minister valt.
    Eenzame trolmannetjes zijn jullie. Politiek bedrijven kan je niet en dan probeer je het via stampen op je tröllenhoefjes.

    #mafkees #pannekoek #ontwimmen

    1. Pit

     @Erik: Hear, hear!

     1. Guus Geluk

      DFTT 2x.

 15. George van de linden

  Minister Zijlstra blijkt wel vaker te liegen, zoals over de Palestijnen.

  Uit peilingen blijkt dat een overweldigende meerderheid van de Nederlanders vindt dat VVD minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra moet opstappen, nadat is gebleken dat hij heeft gelogen over een ontmoeting met de Russische president Vladimir Putin, waar deze zogenaamd over een ‘Groot Rusland’ inclusief de Baltische Staten en Oekraïne zou hebben gesproken. Zijlstra zou op korte termijn uitgerekend naar Rusland vertrekken, waar hij met goed fatsoen zijn gezicht natuurlijk nooit meer kan laten zien. Maar de ambitieuze Zijlstra, door sommigen getipt als toekomstige premier, blijkt wel vaker ‘problemen’ te hebben met het vertellen van de waarheid, zoals bijvoorbeeld over het conflict tussen Israël en de Palestijnen.

  Palestijnen zaaien nog steeds onverminderd haat
  Zo beweerde Zijlstra op antwoord van Kamervragen op 23 januari dat de nieuwe VN schoolboeken voor de Palestijnen geen haat meer zaaien tegen Israël. Het tegendeel blijkt juist het geval – de nieuwe boeken zijn minstens zo erg als de oude. Ook hierin is de Joodse staat –in overeenstemming met de genocidale doelstellingen van de meeste Palestijnse organisaties- compleet uitgewist, wordt nergens over mogelijke vrede gesproken, en ligt de nadruk opnieuw uitsluitend op het oproepen tot haat en geweld tegen Israël.

  1. Two Ravens Black Kettle

   Waarom denk je dat Zijlstra steun uitsprak voor de Koerdenjacht in Noord-Syria ?

  2. Pit

   @George: (…) en ligt de nadruk opnieuw uitsluitend op het oproepen tot haat en geweld tegen Israël.

   Vandaar dat Sigrid Hamas Kaag 13 miljoen die kant op heeft gestuurd.

  3. Nog1

   @George

   De VN heeft helemaal geen schoolboeken. De UNWRA ondersteunt wel het onderwijs financieel, maar maakt geen schoolboeken.

 16. poldi

  Ik bespeur van de kant van @Guus Geluk en #EQ een oorverdovende stilte !

  1. Pit

   @Poldi: Dat soort rust kan ik van harte omarmen. <3

 17. Ben Zine

  Zijlstra is waarschijnlijk een fantast… Hij verzint een leugen en gaat daar vervolgens heilig in geloven, waardoor die leugen vanzelf verandert in de waarheid. Die man hoort niet in de regering, maar in de behandelkamer van een psychiater.

  1. corfo

   @ Ben Zine.
   “Zijkstra is vermoedelijk een fantast”, zegt u.
   Het woordje “vermoedelijk” kunt u gewoon weglaten hoor !

   1. denk eens na

    Zoals zovele in de politiek zijn ze nog al narcistische zijkstraal is geen uitzondering

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.