Nederlandse Russin doet aangifte tegen Pechtold: "Ik voel me ernstig gediscrimineerd"

Nederlandse Russin doet aangifte tegen Pechtold: "Ik voel me ernstig gediscrimineerd"

Hij "suggereert namelijk dat alle Russen niet te vertrouwen zijn."

Toen Alexander Pechtold gisteren alle Russen beledigde door te stellen dat hij nog nooit een Rus had gezien "die zijn fouten zelf rechtzet," schreef ik al dat dit een buitengewoon discriminerende opmerking was. "Aangezien Pechtold zo’n voorstander was van de strafrechtelijke vervolging van Geert Wilders zit er maar één ding op voor Russische Nederlanders," voegde ik daar aan toe. Namelijk: "Vandaag nog naar het politiebureau gaan om aangifte te doen tegen de Russen-hatende D66-leider."

Nou, tenminste één Russisch-Nederlandse dame heeft de daad bij het woord gevoegd. Ze heeft gisteravond namelijk aangifte gedaan tegen de D66-leider. Dat laat ze weten op Twitter:

In de aangifte legt ze uit:

"Naar aanleiding van de verklaring van de minister van Buitenlandse Zaken dhr. Zijlstra, dat hij gelogen heeft over zijn ontmoeting met dhr. Poetin, heeft de D66-leider dhr. A. Pechtold tegenover de media, waaronder de NOS, het volgende verklaard: '...Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet.' Met deze uitspraak voel ik me, als geboren Russin, ernstig gediscrimineerd."

Ze voegt daar aan toe:

"Hiermee suggereert dhr. Pechtold namelijk dat alle Russen niet te vertrouwen zijn en/of liegen. Dergelijke uitspraken belemmeren me ernstig in mijn functioneren binnen de Nederlandse maatschappij, temeer omdat dhr. Pechtold één van de huidige regeringspartijen vertegenwoordigt."

Aangezien tijdens het Wildersproces bleek dat nationaliteit gelijkgesteld kan worden aan ras kan ik me niet anders voorstellen dan dat Pechtold nu een serieus probleem heeft. Want de rechterlijke macht zou nooit met twee maten meten. Toch?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties