Baudet: ‘Je hoort de VVD nu eurosceptisch leuteren maar na de verkiezingen tekent Rutte gewoon bij het Europese kruisje’

Nederland betaalt al 25 jaar het meest aan het Grote Europese Project. Per inwoner dan.

Het verbaast helemaal niemand, maar Nederland blijkt al 25 jaar lang per hoofd van de bevolking de grootste betaler te zijn aan de Europese Unie. De reden dat wij zoveel mogen betalen is duidelijk: we worden al meer dan twee decennia geleid door lapzwansen die geen ‘nee’ durven zeggen in Brussel, maar die er geen enkel probleem mee hebben om de eigen bevolking voor te liegen én uit te zuigen.

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet is daar volkomen terecht niet blij mee. Maar, schrijft hij op Twitter, daarmee is de kous nog niet eens af. Hij twijfelt er namelijk geen moment aan dat Mark Rutte eindelijk akkoord zal gaan met nóg hogere betalingen door Nederland. Misschien dat de VVD’er nu even de schijn ophoudt iets van eurosceptisch te zijn, maar na de gemeenteraadsverkiezingen smelt die harde opstelling als sneeuw voor de zon, aldus Baudet:

Daar legt Baudet de vinger natuurlijk op de zere plek. Rutte doet zoals gebruikelijk een beetje eurosceptisch, maar uiteindelijk geeft ook hij Brussel steeds weer zijn zin. Sterker nog, hij is in dat opzicht érger dan zijn voorgangers. En dat wil wat zeggen.

De enige manier om daar op termijn écht iets aan te doen is ervoor zorgen dat Rutte zich niet langer premier van Nederland mag noemen. ChristenUnie, CDA, D66 en VVD kennende zullen we daar, helaas, nog een jaar of drie op moeten wachten. Want de kans dat die partijen de coalitie laten vallen is nihil. Ja, ook als dat de enige manier is om de eigen principes nog iets van te beschermen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

  1. B. Pascal

   Voor meer soeverein Europa en minder Nederland:
   Stem : VVD, D66, Groenlinks, PvdA, SP, 50Plus, CU

   Voor minder Europa en meer soeverein Nederland stem:
   Stem: PVV, CDA, SGP, FvD, PvdD

   Voor meer souverein Europa en minder Nederland:
   Stem : VVD, D66, Groenlinks, PvdA, SP, Denk, 50Plus, CU

   Voor minder Europa, minder Nederland en meer Islam:
   Stem: Denk

   1. buitenbeentje

    De SGP stemt altijd met “het gezag” mee, verwacht daar niets van.

   2. chrism

    Er zitten wel wat foutjes in bij u .

    CDA is juist voorstander van meer EU !!!
    PvdD ook

    1. B. Pascal

     Bedankt! het werden er zo weinig bij ”minder EU”

     Voor meer soeverein Europa en minder Nederland:
     Stem : VVD, D66, Groenlinks, PvdA, SP, 50Plus, CU, PvdD, CDA

     Voor minder Europa en meer soeverein Nederland stem:
     Stem: PVV, SGP, FvD

     Voor minder Europa, minder Nederland en meer Islam:
     Stem: Denk

 1. Ben Zine

  Precies… Dat toont genadeloos het manipulatieve karakter van Rutte. Nu even zogenaamd “kritisch”, en straks, als de verkiezingen achter de rug zijn, wordt met de welbekende grijns de portemonnee weer getrokken. Kan ie weer zoete broodjes bakken bij Jean Claude en Angela… Wat is het toch een karakterloos mannetje.

 2. Paaldanseres

  Jaja… zoals al vele jaren bekend… zo draait de vvd propaganda machine nou eenmaal. Een heel land blij maken met een dooie mus. Vereniging Van Dieven… volksverlakkers 1e klas.

 3. Babaji538

  “Restitutie, betekent gewoon ‘teruggave’, NS.
  Dit, ter rectificatie van de Belastingdienst.”

  Doe even normaal!

  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonoloog. Doe even normaal!

 4. Guus Geluk

  Ruttes visie op de Europese Unie is altijd, wat mij betreft gezond, kritisch geweest. De EU moet terug naar haar kerntaken: handel en veiligheid. De Europese Unie moet niet doorrijden naar de superstaat, of zich te veel met binnenlandse aangelegenheden bemoeien.

  De hyper-eurofielen in Brussel, waartoe Timmermans inmiddels ook lijkt te behoren, horen Rutte geduldig aan en gaan vervolgens over tot de orde van de dag. Wat kan Rutte precies bereiken in dit enorme wangedrocht? Niet veel, de hyper-eurofielen zijn losgezongen van de werkelijkheid en luisteren niet naar gezonde eurokritische geluiden.

  Rutte weet ook wel dat het gevecht om een lagere begroting niet gaat lukken, maar hij probeert het toch.

  1. denk eens na

   Vandaar wil de eu een europees leger als je niet betaald komen ze het halen goed of kwaadschiks

  2. Siemien

   @guus de Europese Unie is niet “GEZOND” er zitten een paar eurofielen die dingen bedenken die niet goed is voor mij als burger, bv het geld dat naar Europa of Griekenland gaat, als we dat nou eens in onze eigen economie zouden stoppen, bv aan het personeel in onze zorg, of armoedebestrijding, ons politieapparaat zodat de criminaliteit eindelijk eens echt verminderd ipv boekhoudkundige rekensommetjes
   Baas over eigen begroting, baas over eigen grenzen etc etc..
   Links is echt een zieke progressieve burgerverkrachter..

  3. Original NL

   Gaaap.DFTT

 5. denk eens na

  Een 1 of ander spreekwoord met een ezel en een steen .Wie geloofd deze sjaggeraar nog?

  1. Ni28

   Je zou je nog verbazen. De ezel is in deze een stuk intelligenter.

 6. Ni28

  Helaas krijgen wij nu weer dezelfde vertoning als voor elke verkiezingen. Stoere taal, beloftes etc. En weer zullen veel mensen in trappen om daarna weer te gaan klagen. Beste kiezer, het is je eigen schuld als je de verkeerde kiest, besef dat wel.

 7. Anna

  Rutte heeft in Brussel helemaal niks in te brengen. Fransen en Duitsers heulen samen en willen maar een kant uit. EEN GROOT EUROPA met aan de leiding Frankrijk en Duitsland. Hij moet exact doen wat Macron en Merkel hem opleggen. In Nederland speelt hij weer het heertje dat zich weert in Brussel. Deze regering staat volkomen achter deze dictators van het ergste soort.Zou de bevolking nou weer in zijn leugens trappen? EU is een grote subsidie fabriek die met geld van de bevolking alle landen in haar macht heeft. Stop Brussel!

 8. Ni28

  5@ Ruttes visie? Daar moet je toch voor naar de oogarts, niet?

  1. Guus Geluk

   Touché!

 9. EllyD18

  Ik kan me niet voorstellen dat er nog Nederlanders zijn die Rutte geloven. Natuurlijk zal hij bij het kruisje tekenen, hij moet zijn eigen toekomst veilig stellen.
  De grootste komediant aller tijden.

  1. Bloem

   @EllyD18, De angst voor PVV en FvD die, door het partij- c.q. mediakartel, wordt gezaaid zet brave onwetende burgers aan tot een stem op de VVD. Niet omdat ze deze partij vertrouwen doch omdat men een waanbeeld ingeprent heeft gekregen m.b.t. het alternatief. Wanneer PVV en FvD afvallen als keus blijft er niets anders over in het politieke landschap. Het goede nieuws is dat de reguliere media langzaam aan invloed inboeten. De jeugd kijkt geen televisie en leest geen kranten meer. Zij hebben andere informatiebronnen via internet. Dit is overigens de reden dat de EU de nieuwsgaring via internet aan banden wil leggen, aangezien men in Brussel inmiddels ook wel inziet dat de firma leugen en bedrog op deze manier gedoemd is in één te storten.
   Zolang Brussel niet zijn klauwen in het internet weet te zetten, ziet de toekomst er alsnog rooskleurig uit.

  2. DirkSteen

   Ik geloof Rutte al heel lang niet meer!

 10. werikke

  het zal zo gaan dat hij terug komt met verhaal dat de “korting “die wij kregen niet meer haalbaar is maar dat wij afgelopen jaren mazzel hebben gehad maar uiteindelijk niet meer betalen want korting was niet eeuwig te handhaven. dat soort shit krijgen wij lachend aan te horen. En niet rutte is een eikel maar die mensen die op deze charlatan stemmen.

  1. Siemien

   @Werikke, spijker op zijn kop..

 11. poldi

  Het is duidelijk dat het tandem Macron- Merkel de “lead” zullen nemen in hun streven van Europa een Federaal Islamitisch-gewest van sultan Erdogan te maken.
  Dat Nederland nu tegenstribbelt om de nodige Euro’s op tafel te leggen betekent hélemaal niets……..Nederland is namelijk al ingekapseld in het web van de “overnameprocedure “van Juncker……Timmermans…… , Merkel, ….Schulz,……, Mogherini,……Rutte,….Buma……, Pechtold,…..en ChristenUnieman ….Segers…! , welke ertoe zal leiden dat Nederland totaal zal worden leeggezogen, waarbij ook onze
  € 1.700.000.000,— Pensioenpotten niet zullen worden ontzien.
  En dat tegenstribbelen is slechts voor de Bühne!
  Achter de schermen collaboreren onze politici met de vijand in Brussel…. , worden de messen geslepen door Rutte III om het spartelende Nederland op het offerblok van Brussel te leggen……Het verraders- collectief, …..onze hedendaagse bruinhemden worden tot op heden geen stroobreed in de weg gelegd. De enigen die zich DAADWERKELIJK verzetten
  zijn de dappere Visegradlanden en de Oosterrijkers die zich verzetten tegen een agressief dodelijk virus met de naam Islam…..Zij weten als geen ander hoe het is te moeten leven onder de Islam…..want zij kennen de geschiedenis…..!!

 12. poldi

  Wat Rutte zegt of wat Rutte doet daar zit een wereld van verschil in. Deze man is een eurofiel pur snag, maar doet het in zijn broek om uit de kast te komen.
  Hij en zijn partij, de VVD, lopen als blinde, dove en makke schapen achter Merkel, Macron en de Brusselse bende aan. Het zou van fatsoen tonen als deze licht corrupte partij eens duidelijkheid geeft over hun positie ten aanzien van Brussel. en ook daar naar gaat handelen.

 13. poldi

  En verder heeft Rutte er alles aan gedaan om gepensioneerden op of onder de 0 % verhoging te houden, terwijl de “geldpakhuizen” van de pensioenfondsen uit elkaar knallen en steeds meer binnenharken. Ondertussen roept men dat in de toekomst de pensioenen niet meer betaalbaar zijn en iedereen trapt er in.
  Dat geld van de pensioenfondsen is door Rutte echter gereserveerd voor Europa en niet voor de mensen die er voor betaald hebben.
  Alles voor een likje en een goede baan van Kaiserin Merkel.

 14. Pit

  Baudet legt de vinger natuurlijk op de zere plek. Rutte doet zoals gebruikelijk een beetje eurosceptisch, maar uiteindelijk geeft ook hij Brussel steeds weer zijn zin. Sterker nog, hij is in dat opzicht érger dan zijn voorgangers. En dat wil wat zeggen.

  Rutte liegt, een pleonasme!

 15. penis aqua di rosa

  Hij zal zijn toezegging al lang gedaan hebben, voor de bühne nog wat toneelspel en ons straks beteuterd vertellen dat hij niet anders kon. Zo werkt ook het parlement tegenwoordig. Het volk? Wie is/zijn dat? Die zijn dom en kunnen niet realistisch beslissen. Hahaha, nee het volk kent de financiële consequenties en denken aan hun brood op de plank en of er mogelijk nog wat overblijft voor beleg. Uit de EU zou onze redding kunnen zijn. Eerst stevig pijn lijden, daarna weer zelf verkozen onafhankelijkheid van Brussel.

 16. Peacepipe

  Dergelijke kreten van Rutte zijn uitsluitend voor binnenlands gebruik. Hij heeft al lang met Brussel (lees Berlijn) gebeld met de mededeling. Ik ga nu even intern moeilijk doen over meer EU-geld betalen, maar er is niets aan de hand hoor! Komt allemaal goed. Even een stukje toneel spelen, zoals wij politici zo vaak doen. Sommige van ons soms zelfs zo levensecht dat ze het zelf zijn gaan geloven, zoals Halbe Zijlstra.

 17. P.Sisterons

  Zoals eerder opgemerkt: Rutte liegt over Zijlstra, hij werd gechanteerd door Shell. Natuurlijk moet hij tekenen bij het kruisje anders vallen de megalomane plannen van Merkel in het water. Ze zijn als de dood voor een Nexit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.