BIJ1-kandidaat gaat op Joop.nl razendsnel van Februaristaking naar “apartheidsstaat Israël”

Maar je mag vooral niets over antisemitisme zeggen.

Jazie Veldhuyzen is gemeenteraadskandidaat voor Sylvana Simons’ hobbyclubje BIJ1. Dat zegt op zich al genoeg over hem, maar helaas, het verhaal wordt erger. Gisteren schreef deze mafketel namelijk een gedrocht van een artikel voor het radicaal-linkse Joop.nl, waarin hij razendsnel overschakelt van de herdenking van de Februaristaking naar… “de apartheidsstaat Israël en de zionistische organisaties die zij financiert.”

I kid you not. In de eerste paragraaf begint Jazie over de februaristaking, maar in de tweede paragraaf wordt de overstap al gemaakt naar het zwart maken van Israël, de soevereine staat dat opgericht werd omdat joden uitgemoord waren in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Vandaag herdenken we de Februaristaking, de eerst grote verzetsactie in Nederland tegen de nazi’s en de Jodenvervolging. Het waren de communisten – ofwel ‘extreemlinks’ – die hiertoe het voortouw namen. Mijn overgrootvader, wiens vrouw joods was, was ook een socialist en nam deel aan het verzet in Amsterdam. Vandaag denk ik daarom ook aan hem.

Helaas is het inmiddels zo triest gesteld in Nederland dat de discussie over de opkomst van antisemitisme zo wordt geframed dat niet extreemrechts, maar ‘extreemlinks’ het probleem is. Als persoon die volgens mijn bloedlijn joods is, maar ook als antiracistisch socialist die wordt geplaatst in de ‘extreemlinkse’ hoek, weet ik beter dan dat. De apartheidsstaat Israël, en de zionistische organisaties die zij financiert, proberen iedere vorm van kritiek op de bezetting van Palestina en mensenrechtenschendingen door Israël weg te zetten als antisemitisme.

Nou, ik heb nieuws voor meneer Veldhuyzen: de kritiek die jij uit op Israël is antisemitisch. En nee, het interesseert me geen biet dat jij “volgens je bloedlijn joods is.” Het feit dat je dat op die manier verwoordt zegt al genoeg over je benadering van joden — de rest van de paragraaf maakt het alleen maar erger.

Het ergste is dat dit soort types zichzelf alsnog proberen te presenteren als “tolerant” en anti-racistisch. Het tegendeel is, natuurlijk, waar. Ze herhalen de oude anti-joodse propaganda waar de nazi’s zich ook van bedienden, zijn net zo intolerant, en — oh ja — ook nog eens socialistisch. Ja, net als de nazi’s ja — kijk maar naar Hitlers economische agenda.

Maar ja, zo’n Veldhuyzen is ongetwijfeld te dom om dat te begrijpen.

Overigens is het wel apart dat een man die eerder liet weten ‘ziek te zijn geworden door werkstress’ nu de gemeenteraad in wil van Amsterdam. Denkt hij dat de Raad luilekkerland is ofzo?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Uiterst Links

  BIJ1 en metname Sylvana Simons is een verrijking voor de Nederlandse politiek. Ik zou om Sylvana bijna geneigd zijn om op BIJ1 te gaan stemmen. Ik vind het zo jammer dat zij het niet gehaald heeft in de TK.

  1. Archetype01

   > joop.nl

   1. Top

    Niet reageren op een linkse pisvlek!

    1. Pit

     Inderdaad!

     1. corfo

      @ Top.
      ++++
      Ik zal niet op die pisvlek reageren, ik pis gewoon tegen hem aan !!

  2. Bloem

   “Ik zou om Sylvana bijna geneigd zijn om op BIJ1 te gaan stemmen”
   Wat houd je tegen? Waarom bijna geneigd en nog niet helemaal overtuigd?
   Er is niemand die u tegenhoudt. Nederland is een vrij land, waar u vrij bent om uw mening te uitten en te stemmen op- of te aanbidden wie u maar wilt.

  3. eRik2017

   Utrla Wim, Je mag in dit land alles zeggen wat je wil. Alleen opstoken en opruien is verboden.

  4. Siemien

   @Uiterst aangezien jij van antisemitisme houdt is zij voor jou echt een verrijking..

  5. penis aqua di rosa

   Heb je al een afspraak bij de dokter gemaakt? Doen voor het te laat is.

 2. Ritter

  De onderlinge verhoudingen zijn niet al te best.
  ————

  Qatar en de PA geven elkaar de schuld voor de miserabele situatie in Gazastrook
  https://brabosh.com/2018/02/26/pqpct-gpt/

 3. Bloem

  @Michael van der Galien, prima stukje tekst waar ik mij helemaal in kan vinden.

 4. hans-e-pans

  Lekker genderneutraal typje lijkt me die Jazie Veldhuyzen.

  1. Mart

   Deze figuur dient zich aan als”Jazie”,wat beter”Niezie” moet zijn.

 5. eRik2017

  Waar haalt deze man het lef vandaan om de februaristaking te misbruiken voor zijn verhaal!
  De februaristaking gaat over verzet van de Nederlandse bevolking tegen te jodenvervolging. Niet over extreem links of rechts.
  Deze man heeft zich duidelijk nog nooit ingelezen wat er zich in 40-45 in nederland heeft afgespeeld, en gaat nu als een verwend rotjochie dat leeft in de luxe van welvaart en vrijheid van meningsuiting een beetje vertellen hoe het zit. En zijn verre famillie erbij halen om aan te geven hoe hij de jodenvervolging heeft ervaren.

  Zo zie je maar weer dat de verhalen van mensen als Simons, Veldhuyzen en nog een paar van die gekkies op NIETS is berust.
  Ik ga de NPO vragen om een een echte Nederland historicus in de bat te gaan met edez gekkies over WOII, de jodenvervolging, holocaust, onderduikers. slavernij, VOC, etc.
  Je zal zien dat al die gekkies alleen een paar klokken hebben horen luiden, maar op school al nooit echt op hebben gelet. Laat zich te hebben verrijkt met kennis en cultuur die de musea bieden.

 6. DolleDries

  Als Iran Israël aanvalt, zal Rusland samen met de VS Israël verdedigen,’ beloofde Alexander Shein, de Russische ambassadeur in Israël, vorige week op de internationale veiligheidsconferentie in München. Tegelijkertijd maakte het Kremlin ook duidelijk dat het niet van plan is om de Iraanse militaire aanwezigheid en opbouw in Syrië tegen te gaan, zoals de Israëlische regering eist. Ondertussen krijgen Rusland en Syrië opnieuw valselijk de schuld van het humanitaire drama in Ghouta. De realiteit is dat Rusland daar geen bombardementen op burgers heeft uitgevoerd, en dat het juist de door het Westen gesteunde islamitische terreurgroepen zijn die de burgers als menselijk schild gebruiken tegen het bevrijdingsoffensief van het Syrische leger.

  Moskou weet dat het Irans jarenlange doelstelling om Israël van de kaart te vegen niet kan veranderen, maar denkt dat het Shi’itische regime in Teheran er van weerhouden kan worden om die wens ook in daden om te zetten, door te stellen dat ook de Russen Israël zullen beschermen in het geval van een Iraanse aanval. Tegelijkertijd gebruikt Rusland dit argument om Israël zover te krijgen geen militaire acties meer te ondernemen tegen Iraanse troepen en bases in Syrië, waar er steeds meer van komen.
  Amerikaanse mariniers gaan Iraanse corridor naar Libanon blokkeren
  Iran en Rusland hebben namelijk grote zorgen over het besluit van president Donald Trump om meer dan 2500 mariniers naar Syrië te sturen, om daar de 1320 km. lange grenzen met Irak, Jordanië en ook een deel met Turkije te gaan beschermen. Deze mariniers blokkeren de verdere versterking van pro-Iraanse strijdkrachten vanuit Irak, en tevens de landcorridor tussen Iran en Libanon, met daar het door Teheran aangestuurde proxy terreurleger van Hezbollah.
  Ayatollah Khamenei heeft daarom gedreigd de ‘inzet van Amerikaanse troepen ten oosten van de Eufraat’ te voorkomen. Rusland heeft inmiddels 4 hagelnieuwe Su-57 stealth gevechtsvliegtuigen in Syrië gestationeerd. Die vormen geduchte tegenstanders voor de Amerikaanse F-22’s en Israëlische F-35’s. Rusland zou deze vliegtuigen kunnen inzetten om de Iraanse militaire opbouw in Syrië te beschermen. (1)
  Rusland valselijk beschuldigd van crisis Ghouta; echte veroorzakers worden door Westen gesteund

  Zoals gebruikelijk wordt Rusland in het Westen weer eens valselijk beschuldigd van het veroorzaken van een crisis, deze keer opnieuw in het Syrische Ghouta, een voorstad van Damascus dat door terroristen wordt gecontroleerd. Rusland en Syrië zouden daar met hun bombardementen veel burgerdoden hebben veroorzaakt.
  De realiteit is dat dit deel van Ghouta wordt beheerst door het aan Al-Qaeda verbonden Al-Nusra (Hayat Tahrir al-Sham), een jihadgroep die door het Westen wordt gesteund en in de Westerse reguliere nepnieuws-media steevast ‘rebellen’ worden genoemd. Al-Nusra blokkeert hulpverleningspogingen van het Rode Kruis en Wereld Voedsel Programma, en dwingt burgers in hun huizen te blijven, waardoor ze als menselijk schild tegen de bevrijdingsoperaties van het Syrische leger worden gebruikt.
  De enige manier om deze burgers van deze peilloos wrede terroristen te bevrijden is via dat grondoffensief. Hoe eerder Ghouta wordt ontzet, hoe beter – althans, dat zou de insteek van iedere normale regering moeten zijn. Maar nee, de Westerse media verzwijgen wederom dat het hier om moorddadige moslimterroristen gaat, die zich juist vanwege de Westerse steun –niet alleen politieke, maar ook militaire, door wapenleveranties- weigeren over te geven.
  In de strijd tegen ISIS veroorzaakten Amerikaanse bommenwerpers in bijvoorbeeld Mosul en Raqqa veel meer burgerdoden. Toen luidde de verklaring echter dat dit ‘onvermijdelijke bijkomende schade’ was, ‘helaas een gevolg van stedelijke oorlogsvoering’. De dubbele moraal van het Westen kan nauwelijks schaamtelozer zijn.
  De situatie voor de inwoners van Ghouta kan heel snel worden verlicht zodra het Westen zijn steun voor deze moslim terreurgroepen intrekt. Zolang het Westen echter probeert de schuld valselijk aan Syrië en Rusland te geven, zullen deze jihadisten door kunnen gaan met hun dodelijke terreur tegen onschuldige Syrische burgers.

  1. Florissa

   Dolle Dries, helemaal mee eens,
   NPO laat ook graag beelden zien over de ontwapening van de Amerikaanse burger, natuurlijk verschrikkelijk wat er is gebeurd met die schoolkinderen, maar waar de wapens vandaan komen die naar die moslimterroristen gaan weten ze plots niks meer ,en gaan ze over naar de ijspret van de kinderen deze week .

 7. Original NL

  Waarom elke keer die foto van dat mens terwijl ze bezig is zich als zwarte piet te schminken??
  Sinterklaas is allang geweest!?

 8. Seneca

  @MvdG
  Goed geschreven! Deze man is ondanks zijn joodse moeder geen jood. Mocht de moeder van zijn moeder wel joods zijn, dan is het resultaat een verachtelijke jood waarvan er helaas teveel zijn op deze wereld. Elke jood wordt omringd door gemiddeld 70 anti-joodse lieden. daar is dit stuk ongeluk en met hem nog enkelen zoals Job Cohen, niet meegeteld.

 9. Floris

  “De apartheidsstaat Israël, en de zionistische organisaties die zij financiert, proberen iedere vorm van kritiek op de bezetting van Palestina en mensenrechtenschendingen door Israël weg te zetten als antisemitisme.”
  ——————————————————————————-
  Ongenuanceerde kritiek op Israël, onder andere door het een “apartheidsstaat” te noemen, duidt op haat. Antisemitisme dus.

  Over de mensenrechtenschendingen door de palestijnen hoor je dit soort lieden niet. Ook zullen ze niet benoemen uit welke hoek het nieuwe antisemitisme in Europa komt: die van de islam.

 10. corfo

  Zo, de dagelijkse portie viezigheid van Sylly Sim is ook weer over ons heen gekomen.
  Wat is dát een zielige negerin; ze wil ten koste van bijna álles in de media genoemd worden maar het mens heeft totaal niks nieuws te vertellen.
  Dat haar voorouders in Afrika bijv. slavenhandelaren waren, daar praat zij uiteraard niet over. Eigenlijk moet ze een beetje blij zijn dat Afrika in vorige eeuwen werd “bezet” door blanke mensen anders had dit mens met haar stamgenoten nu nóg rond een kampvuurtje gehuppeld of op jacht geweest naar een missionaris om deze te vangen en op te eten.
  Nog nóóit zo’n stomme negerin gezien/gehoord !

 11. Babaji538

  De werking van het geweten is niet
  elk mens gegeven.
  Petra Hermans

 12. Frits Jansen

  Juist als je Joden serieus neemt moet je Israëli ernstig bekritiseren. De lobby van Israël met haar machtige Amerikaanse achterban zorgt al decennia lang voor onrust in het Midden-Oosten en vrede lijkt verder weg dan ooit.

 13. peterkestassen

  Alweer zo een Blacky met opgespoten lippen die onzin uit haar nek is aan het lullen
  en iedereen met een heel laag IQ doet natuurlijk mee.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.