BIJ1-kandidaat gaat op Joop.nl razendsnel van Februaristaking naar "apartheidsstaat Israël"

Geen categoriefeb 26 2018, 13:00
Maar je mag vooral niets over antisemitisme zeggen.
Jazie Veldhuyzen is gemeenteraadskandidaat voor Sylvana Simons' hobbyclubje BIJ1. Dat zegt op zich al genoeg over hem, maar helaas, het verhaal wordt erger. Gisteren schreef deze mafketel namelijk een gedrocht van een artikel voor het radicaal-linkse Joop.nl, waarin hij razendsnel overschakelt van de herdenking van de Februaristaking naar... "de apartheidsstaat Israël en de zionistische organisaties die zij financiert."
I kid you not. In de eerste paragraaf begint Jazie over de februaristaking, maar in de tweede paragraaf wordt de overstap al gemaakt naar het zwart maken van Israël, de soevereine staat dat opgericht werd omdat joden uitgemoord waren in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Vandaag herdenken we de Februaristaking, de eerst grote verzetsactie in Nederland tegen de nazi’s en de Jodenvervolging. Het waren de communisten – ofwel ‘extreemlinks’ – die hiertoe het voortouw namen. Mijn overgrootvader, wiens vrouw joods was, was ook een socialist en nam deel aan het verzet in Amsterdam. Vandaag denk ik daarom ook aan hem.

Helaas is het inmiddels zo triest gesteld in Nederland dat de discussie over de opkomst van antisemitisme zo wordt geframed dat niet extreemrechts, maar ‘extreemlinks’ het probleem is. Als persoon die volgens mijn bloedlijn joods is, maar ook als antiracistisch socialist die wordt geplaatst in de ‘extreemlinkse’ hoek, weet ik beter dan dat. De apartheidsstaat Israël, en de zionistische organisaties die zij financiert, proberen iedere vorm van kritiek op de bezetting van Palestina en mensenrechtenschendingen door Israël weg te zetten als antisemitisme.

Nou, ik heb nieuws voor meneer Veldhuyzen: de kritiek die jij uit op Israël is antisemitisch. En nee, het interesseert me geen biet dat jij "volgens je bloedlijn joods is." Het feit dat je dat op die manier verwoordt zegt al genoeg over je benadering van joden -- de rest van de paragraaf maakt het alleen maar erger.
Het ergste is dat dit soort types zichzelf alsnog proberen te presenteren als "tolerant" en anti-racistisch. Het tegendeel is, natuurlijk, waar. Ze herhalen de oude anti-joodse propaganda waar de nazi's zich ook van bedienden, zijn net zo intolerant, en -- oh ja -- ook nog eens socialistisch. Ja, net als de nazi's ja -- kijk maar naar Hitlers economische agenda.
Maar ja, zo'n Veldhuyzen is ongetwijfeld te dom om dat te begrijpen.
Overigens is het wel apart dat een man die eerder liet weten 'ziek te zijn geworden door werkstress' nu de gemeenteraad in wil van Amsterdam. Denkt hij dat de Raad luilekkerland is ofzo?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten