Burgemeester die ‘ontslagen’ is door seksueel wangedrag krijgt nog steeds salaris door Ollongren

Je bent een burgemeester van een stad of dorp en vertoont seksueel wangedrag. Wat dan? Iedereen zou zeggen: oneervol wegsturen. In principe is dat ook gebeurd bij voormalig burgemeester van Oosterhout, Stefan Huisman, maar hij krijgt nog steeds zijn burgemeester salaris. De bestuurlijke en financiële constructie is onduidelijk en men weet niet wat ze er mee aan moeten. Dit laat zien dat er geen duidelijke regels zijn omtrent dit soort zaken.

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren heeft namelijk nog geen besluit genomen over de formele vertrekdatum van de burgemeester. Volgens haar woordvoerster wacht de minister op een advies van de Commissaris van de Koning in Brabant, Wim van de Donk. Maar die heeft de fractie van GroenLinks in Provinciale Staten laten weten dat hij helemaal geen advies geeft over dit soort zaken.

Wat nu overblijft is een situatie waar niemand iets mee kan. Eigenlijk zijn de procedures duidelijk, want het is een benoeming door de Kroon en de ministriële verantwoordelijkheid zorgt er ook voor dat alleen minister Ollongren er iets aan kan doen. Die wijst weer naar iemand anders, de Commissaris, die zegt er niets mee te maken te hebben. Dus nu worden er vingers naar elkaar gewezen zonder dat iemand echt een duidelijke beslissing maakt. In de tussentijd krijgt Huisman 8700 euro bruto per maand. Dat is niet niets.

Alleen al het feit dat men niet weet of hij nu ‘eervol’ of ‘oneervol’ moet worden ontslagen geeft aan dat het systeem te onduidelijk is. Die man heeft seksueel ongepast gedrag vertoont. Die moet je zo snel en makkelijk mogelijk de laan uit sturen, op een oneervolle manier.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. denk eens na

  En ben je daar verbaast over? Novib?????????????

  1. Bon-vivant

   Novib?

   1. eRik2017

    Je probeert het zelf nu gewoon uit te lokken he? Zonde van mijn tijd om je van een serieus repliek te dienen.
    Triest!

  2. hans-e-pans

   ‘Waar zullen ze zich druk over maken hat is het geld maar van de burgers.

 2. denk eens na

  oldkreng is een bildeberger en lacht alles weg , net als rutte en willem pils.

 3. denk eens na

  Ons kent ons , kartel , liegen ,bedriegen kwartje kok ,referendum , eu, ik was jou reet en jij mij hangwormig aan hangsel om genderneutraal te blijven, vraag een normale vraag en je krijgt een bizar antwoord , Nederland en de eu zitten in een extreem links/ rechts gedachtepatroon , Nietzsche had het al over de eubermensche

 4. 75

  Minister Ollongren nu even flink zijn en hem gewoon ontslaan, en er niet voor
  weg lopen!!!!!!!!

 5. fusilier

  Als je zon slappe minister bent,dan moet je gewoon opkrassen. Zij gaat halbe liegstra achterna,een kwestie van tijd.

  1. Rechtsaf

   Ollegren moet sws oprotten die is een gevaar voor mij als burger

 6. J.C.

  Ollongren (D66) kent de wetgevingsprocedures niet (geen vermelding in de staatscourant van de intrekkingswet referendum), zit te wachten op een advies van de commissaris van de koning over ontslag van een burgemeester, terwijl dat kennelijk niet nodig is.

  Het mag wat kosten zo’n meisje, die op een ministersstoel gezet wordt maar de regels niet blijkt te kennen.

  1. Abri079

   Dat had de sg haar kunnen vertellen. Of ze heeft het niet gevraagd en kletst uit haar nek, of ze heeft het wel gevraagd maar denkt op deze manier tijd te creëren. Waarom zou zij dat doen?

   1. buitenbeentje

    Dat had de sg of een andere ambtenaar haar MOETEN vertellen, het zal beslist niet de eerste aanzet tot wet zijn die zij ooit onder ogen gekregen hebben, het lijkt mij zelfs dat de minister dit soort dingen niet eens zou (moeten) hoeven aansturen. Er zal vast een protocol zijn waarin alle de te doorlopen stappen staan aangegeven.

    Waar geen enkele journalist in stapt is het feit dat deze “fout” wel eens aan zou kunnen geven hoe de verhouding tussen Ollonkreng en haar ministerie is. Het zal IMO niet de laatste keer zijn dat ze het arrogante kreng in haar ondergoed zetten. Het zou me niet eens verbazen als ze Thierry getipt hebben.

    1. Abri079

     Het zou mij ook niet verbazen als mr. Hiddema de tip via Whatsapp o.i.d. heeft gedaan die avond. Dat is natuurlijk het risico als je je niet houdt aan de spelregels tegenover een praktiserend mr. in de rechten.
     Maar mijn avond was compleet toen de heer Baudet naar de interruptiemicrofoon liep en de befaamde woorden uitsprak.

    2. Abri079

     Wil nog even terugkomen op je woord moeten. Darten ik het mee eens. Echter als het ministerie haar niet “pruimt” zou het zo kunnen zijn dat ze niet volledig wordt geïnformeerd. Vraag is dan wat heeft zij in zo’n korte tijd gedaan dat men haar nu al niet pruimt?

 7. Babaji538

  Je laat deze beste man, toch geen zakken, uh,
  vakken vullen bij AH?
  Het zou immers zielig zijn.

  Petra Hermans

 8. nienke

  Hij wordt er nog voor beloond ook voor die afschuwelijke daad.
  Dit is Nederland tegenwoordig criminelen worden beloond en van de hardwerkende Nederlanders wordt zoveel mogelijk geplukt.
  Schandalig.

 9. Ni28

  Tijd rekken en geld verdienen voor politieke vriendjes, daar staat Ollongren volledig achter.

 10. Gerlos

  Weer een nieuwe buschauffeur in spe.

 11. corfo

  Hieruit moge duidelijk worden dat in Nederland niet alléén misdaad loont maar óók vunzigheid.
  Of uhh……………zou Kaatje Ollonkreng die vunzige burgemeester de hand boven ’t hoofd houden omdat hij iets van haar weet ?
  In dít landje is álles mogelijk !!!

 12. nienke

  Corfo@
  Wie weet? en dat ze nu een afspraak hebben gemaakt, als jij mij geld blijft geven houd ik m’n b……k.
  Eerlijkheid is ver te zoeken bij deze lieverdjes.
  En het kan nog maanden duren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.