Dreigtokkie D66 trekt zich “na beraad met zijn partij” terug als kandidaat-raadslid

Steven van der Heijden heeft dus te horen gekregen dat hij maar beter ‘vrijwillig’ het veld kon ruimen. Of anders.

Het gebeurt niet zo heel vaak tegenwoordig — zeker niet sinds de dictatoriale Kajsa Ollongren minister is — maar D66 heeft zowaar een keer iets goed gedaan. De partij heeft kandidaat-raadslid Steven van der Heijden namelijk gedwongen om zich ‘vrijwillig’ terug te trekken van de kieslijst. Blijkbaar voelde Van der Heijden zich zo onder druk gezet dat hij daar aan toegaf.

En gelukkig maar. Van der Heijden is immers de D66’er die onlangs in het nieuws kwam omdat hij raadslid Jake Owen Raats van Leefbaar Etten-Leur bedreigde met de dood. De geschrokken Jake kreeg toen een app-berichtje met een gefotoshopte afbeelding van zichzelf als slachtoffer van een ISIS-slachter.

Hoewel D66 Van der Heijden dus zover heeft gekregen dat hij zich terugtrekt kan de partij het in een officiële verklaring niet laten om ook nog even uit te halen naar Raats.  Marion Hinderdael, voorzitter van D66 De Kempen, zegt namelijk het volgende:

“Hoewel Steven het plaatje niet zelf heeft gemaakt, heeft hij het wel gedeeld. Daarmee is hij in de fout gegaan. Steven vindt dat zelf ook, maar leefde in de veronderstelling dat de kwestie met de betreffende schoolgenoot destijds, na gemaakte en geaccepteerde excuses, was afgedaan.

“Het bestuur is afhankelijk van de eigen verklaring van de kandidaten en van wat over die persoon openbaar is geregistreerd. Steven heeft een blanco strafblad en is een goede en talentvolle jongeman, maar heeft de kwestie te laat aan de partij gemeld en miskend hoe diep de gekwetste gevoelens bij zijn voormalige schoolgenoot kennelijk nog steeds zitten.”

Kennelijk? Mevrouw Hinderdael vindt dat eigenlijk best wel een beetje gek, dat Raats het niet kan waarderen dat hij afgebeeld werd als een slachtoffer van ISIS? Dat hij dus feitelijk met de dood bedreigd werd? En dan niet zomaar door een paar vreemden, maar door mensen die hij kende van school?

We wisten natuurlijk al langer dat D66’ers massaal van het padje zijn, maar dit is wel héél erg.

En wat is die onzin dat Van der Heijden zo’n geweldige goede jongen is, eigenlijk? Ik ken goede jongens, en geen van hen zou een ander ooit een bedreiging sturen. Nee, ook niet als quasi-grap. Zoals Raats terecht zegt:

“D66 zegt wel dat hij een goede jongen is, maar dan doe je zoiets niet. Het is nu net alsof het allemaal aan mij ligt.”

Die indruk wordt inderdaad gewerkt door D66, en dat is natuurlijk reden nummer zoveel om die partij als vijand te beschouwen van alles dat goed en puur is. Maar dat geheel terzijde.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Seneca

  dit is D’66 ten voeten uit…

 2. DolleDries

  Mag je concluderen dat Penthouse 66 enorm gewelddadig en corrupt is geworden.

 3. denk eens na

  off topic: kunst word ter discussie gesteld in kunst. de npo durft!!!

 4. Babaji538

  Het maakt dan niet meer uit,
  of het 2 voor 12 is, of 10 na twaalf.

  President Donald Trump geeft mensen
  op staande voet ontslag.
  Ik heb dat inmiddels ook gedaan.

  Elders denkt men anders over mensen.

  Petra Hermans

  1. Hetzalwelweer

   De “a”sociale media….wat heeft het ons gebracht? Helemaal niets, behalve dat iedereen weer wat je schrijft. En hier net zo….

 5. Ni28

  D66 kent vele tokkies.

  1. Guus Geluk

   D66 kent veel rechters en bestuurders.

   1. Zout

    @Guus: Dood66 kent ook vele leugenaars, antidemocraten en natuurlijk Perte Penthouse Pechtold, ook niet onbelangrijk.

    1. Heinz

     Er is leven na de dood, Zout ! Dat weet u vast wel. Het verhaal over de herrijzenis krachtiger en energieker

 6. Marija

  Zag hier Kwispel nog niet reageren.
  Kijk…..(Wim)…. dát vind ik nu ver beneden peil.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.