Fiasco is compleet: Rusland pakt liegende Halbe Zijlstra aan en veroordeelt “ongekende anti-Russische campagne in Nederlandse media”

Je kon erop wachten.

Woensdag, morgen dus, gaat Halbe Zijlstra naar Rusland. Nou ja, aangenomen dat de nepnieuwsminister dan nog niet is afgetreden. In Rusland zijn ze daar bepaald niet over te spreken. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken stelt namelijk 24 uur voordat Zijlstra ontvangen zal worden (aangenomen dat etc.) dat bilaterale verhoudingen tussen Nederland en Rusland “overschaduwd” worden door een “ongekende anti-Russische campagne in de Nederlandse media.”

Het ministerie heeft die verklaring op zijn website gezet.

Radiozender Spoetnik sprak met politicoloog Dmitri Ofitserov-Belski. Die zei volkomen terecht:

“De communicatie met de Nederlandse politici zal nu heel moeilijk worden. De verklaring van de Nederlandse minister doet niet denken aan een serieuze en competente politicus.”

Oh ja, en wat het onderzoek naar MH17 betreft, eigenlijk hebben de Russen ook geen zin om daar nog serieus over van gedachten te wisselen met Nederland.

Je kon hier op wachten. Rusland kan de misselijkmakende praktijken van Zijlstra niet zomaar accepteren. De man heeft gelogen over a) een ontmoeting met Poetin en b) over wat de Russische president toen precies zei. Nu is duidelijk dat het Kremlin dat dus ook niet doet.

Heel gek is dat niet, zeker niet als je bedenkt dat de Nederlandse regering Rusland continu bekritiseert. Zelfs in Oekraïne zijn ze niet zo russofobisch als bij ons. Ik bedoel, we hebben verdorie een partijleider van een coalitiegenoot die roept dat Russen als volk niet te vertrouwen zijn en een minister die keihard liegt over zogenaamde oorloghitserij van Poetin. Dat doet verder geen enkel ander Europees land ons na.

Triest, want Nederland zit niet alleen tijdelijk in de Veiligheidsraad maar is ook nog eens afhankelijk van Russische goodwill om een oplossing te vinden voor de MH17-problematiek.

Ik herhaal het nog maar een keer: Zijlstra kan écht niet aanblijven. Deze man moet opstappen. Doet hij dat niet dan berokkent hij Nederland nóg meer schade. En dat is volstrekt onaanvaardbaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Archetype01

  Rutte mag mee, opzouten met dit kabinet.. het is nu wel genoeg geweest

  1. Tinneke

   Helemaal mee eens, wegwezen!!!

 2. CJD

  Niet dat het ware aardje onbekend was maar nu is zijlstra echt te ver gegaan en hetzelfde geldt voor pechthold. Hopelijk spreekt het nederlandse volk zich massaal uit tegen de leugenaars, bedriegers en racisten die ons land vertegenwoordigen

  1. Kodi

   We moeten maar eens zien of de kiezers bereid zijn op 21 maart gevolg te geven aan waarmee we nou geconfronteerd worden.

   1. Pit

    @Kodi: Recente ervaring leert ook dat veel kiezers niet alleen traag van begrip zijn maar ook last hebben van geheugenverlies.

   2. Meester Kong

    Ja hoor, dat gedoe rond die VVD’r gaat hier op 21 maart in onze gemeente een grote rol spelen..

 3. Pit

  Was ook de bedoeling: Bilderberg!

  1. swetsnek

   Ik heb het idee dat er een paar op vakantie zijn hahahahaha weet jij waar ze zijn Pit ???

   1. Pit

    @Swetsnek: #ontwimguusen

    1. Guus Geluk

     DFTT.

    2. swetsnek

     O kiek ut leeft hahahahahaha

     1. Meester Kong

      Dat doodwensen door @swetsnek heeft nog niet veel uitgehaald …

   2. Meester Kong

    Zie je wel, de reaguurders kunnen niet zonder de z.g trollen.
    Tis gewoon zielig…

    1. swetsnek

     hahahahahahaahahaahah oooooooo wat zielig

     1. Meester Kong

      Één van je betere reaguursels, klasse en dat zonder schelden……

  2. Top

   Ik wist niet, dat dit soort luitjes, die bij de voedselbank terecht moeten, ook van de Bilderbergkliek kunnen behoren!

 4. Two Ravens Black Kettle

  Deze regering is zo ontzettend schadelijk voor de NLse samenleving maar het apathisch stemvee blijft erop stemmen. Nederland als Krankzinnigen Gesticht.

  De Inquisitie en jacht op andersdenkenden is terug en de media (Nu.nl, NOS journaal etc is medeplichtig. Zie ondermeer de fantastische column van Marianne Zwagerman).

  Een onversneden racist voert de antidemocraten van D’66 aan (en geen Staatsjournalist die deze Russofoob (noch die ander Zweedse Russofoob Ollongren) iets in de weg legt.

  En Rutte liegt jaar in, jaar uit, liegt nog wanneer ie ademt maar het wordt allemaal gepikt door het stemvee.

  En nu willen ze -in navolging van de oorlogshitsers Guy Verhofstadt en Hansworst van Baalen- oorlogje spelen met Mother Russia.
  Ze hebben allemaal een Napoleon-complex (mede in stand gehouden en gecultiveerd door de corrupte Staatsmedia) en met die knaap liep het ook niet goed af.

  Pechtold beweert dat alle Russen van nature leugenaars zijn.
  Adolf Hitler had het over Der Eeuwige Jude, Pechtold over der Eeuwige Russe.
  En geloof mij maar dat die racist ermee wegkomt, zo ontzettend ziek is dit land inmiddels.

  Overigens -en tot mijn totale verbijstering- las ik zojuist een spijkergoeie column bij notabene de Volkskrant/Pravda

  https://www.volkskrant.nl/opinie/column-pechtolds-reactie-is-van-zo-n-onwaarschijnlijke-domheid-dat-ik-mij-afvraag-of-de-journalist-er-echt-bij-was~a4569239/

  1. Bloem

   Één ding kunnen we wel stellen, Nederland is de gekke Henkie van het politieke wereldtoneel geworden. Jammer, ooit stonden we bekend als één van de machtigste en belangrijkste handelsnaties ter wereld. Nu mag je dat al niet meer menen, dan wordt je door het linkse tuig uitgescholden voor fascist en racist.

   1. Guus Geluk

    Meen dat we nog steeds een welvarende en belangrijke handelsnatie zijn, daar doet deze misser van Zijlstra niets aan af.

    1. denk eens na

     We staan voor schut, de minister van buitenlandse zaken is het betrouwbare uithang bord voor een land , deze malloot hoort in een gesticht met de rest van dat gajes

  2. rafi

   @TRBK: Misschien een klein woord ter verdediging van een volk dat de PVV de tweede partij van het land heeft gemaakt? Je schrijft namelijk:

   ‘(…) maar het apathisch stemvee blijft erop stemmen. Nederland als Krankzinnigen Gesticht’.

   Maar door een anti-democratisch ‘cordon sanitaire’ is de PVV van logische regeringsdeelname uitgesloten. Anders zou dit misschien niet gebeurd zijn. Maar mee eens dat de rest van de stemmers gekozen heeft voor de oude politiek. Alleen als de PVV (evt. i.c.m. de SGP) de absolute meerderheid (of i.i.g. zeer veel meer zetels dan 20) zou hebben behaald, zou ze coalitiepartner zijn geworden.

 5. B. Pascal

  Onze wassen-minister uit – Den Haag Tussaud – heeft het MH-17 proces compleet getorpedeerd. Daarnaast heeft hij Nederland gemaakt tot een stuk toilet papier.

  Voor hemzelf is hij een blamage, toch wacht hem een top-functie bij KLM als Rusland-deskundige!!! Nieuwe slogan KLM waarschijnlijk worden. Fly-today!!! Fly-Halbe!!!

  1. Pit

   @B: Ik denk dat Halbe burgemeester van Roermond gaat worden.

   1. swetsnek

    Wil Roermond dit wel haha

    1. Tinneke

     Neeeeeeeeeeeeeeee!

     1. corfo

      @ Pit.
      Ik weet zeker dat Madurodam nog te hoog gegrepen zou zijn voor deze man.

 6. Babaji538

  Je kunt natuurlijk allerlei hack programma’s
  kopen. Dat kan.
  Het kan allemaal.

  Fidel Castro was zo gek nog niet.

  Petra Hermans

 7. Ben Zine

  Het is ook zo pathetisch dat Lulletje Zijlstra over “oorlog met Rusland” staat te oreren, terwijl hij zelf nog geen deuk in een pakje boter slaat. Maar wel stoere oorlogshitsende praatjes. Wat een incompetente bende losers daar in Den Haag. Je zou je als Hollander echt doodschamen voor het buitenland.

  1. Rosasolis

   @henkie en Ben Zine. Ik ben met jullie eens. Er is inderdaad een hetze tegen Rusland
   aan de gang door de VVD. Merkwaardig is het dat wij nog steeds de Hermitage Museum in Amsterdam nog mogen hebben! Vandaag is er een bericht op radio 4 over een grote
   nieuwe expositie van oud Hollandse meesters in dit zeer bekende Nederlands-Russisch
   museum. Uit de tijd van Peter de Grote, koning van Rusland, die voor jarenlang leefde
   in Zaandam. De oude Nederlandse straatnamen zijn teruggekomen in St. Petersburg, na de val van de Soviets. Zijlstra en Rutte moeten zich schamen. Misschien kunnen wij over de Ned. Pinocchio spreken.

 8. henkie

  Er is een hetze tegen Rusland opgezet, om de EU door de strot te masseren van de simpelen van geest.

  List, leugen bedrog en oplichting.

 9. Two Ravens Black Kettle

  Wanneer je bij de komende verkiezingen op de racistische Russenjagers van Discrimineren’66, de Barthiaanse ne(Potisten)vdAndermansgeld of de eurofiele beroepsleugenaars van VVD stemt dan ligt je moreel kompas compleet aan gort.

  Het weerzinwekkende is dat ik in mijn gemeente alleen maar kiezen tussen deze partijen (+ de overbevolkings communisten van islamGroen Links en een plaatselijke partij die zo mogelijk nog strakker links is).
  Dus stem ik alleen op de Ollongren Sleepwet.

  Zoek de verschillen:

  “Ik moet de eerste Marokkaan nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet”

  Voorgedrukte aangifte formulieren, OM op de stoep, uitsluiting, cordon sanitaire en een orgy of outrage bij de Staatsmedia

  “Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet”

  Geen voorgedrukte aangifteformulieren, geen OM op de stoep, geen uitsluiting, geen cordon sanitaire en totale windstilte bij de bevriende Staats/Kartel//media.

  1. swetsnek

   Zo is het, zo was het ,en zo zal het wel altijd blijven of de Nederlanders moeten eindelijk wakker worden

 10. Two Ravens Black Kettle

  Een echte journalist zou nu naar het hoofdkwartier van Discrimineren’66 stappen om alle kopstukken te vragen of ze de rassenleer van hun kopman onderschrijven.

  Uw hoofdman is van mening dat alle Russen liegen. Het zit in hun aard. Deelt U deze racistische opvatting van uw leider en zo ja waarom ?

  Ik roep op om een cordon sanitaire te plaatsen rondom Discrimineren’66.
  Zeg NEE tegen racisme en Russenhaat
  Boycot Discrimineren’66 !

  Is er inmiddels al een crowdfunding bezig om die dappere Russische Nederlander (en laten we hopen dat meer Russische Nederlanders de racist gaan aanklagen) in haar strijd tegen de racistische hoofdman van Discrimineren’66 een handje te helpen ?

  1. Seneca

   @TRBK
   natuurlijk niet. ondanks dat er 700 donors hun donateurschap bij Oxfam Novib hebben opgezegd, zijn er nog steeds 300.000 Nederlanders die hieraan betalen. dat geeft hen een goed gevoel en zij kunnen met een triomferende gutmensch gezicht voor in de kerk plaats nemen. dacht u nu echt dat er een crowdfunding zou komen om deze Russin te helpen?

 11. Tinneke

  @ Pit, burgemeester van Roermond??? gaat hem niet worden hoor……..het is hier al erg genoeg!

 12. Rosasolis

  Als Zijlstra zo’n egotripper is, dat hij kan niet of wil niet zien wat een grote blunder hij heeft gemaakt, voor Nederland, en voor ons regering, dan moet hij onmiddellijk uit zijn functie gezet worden! Hoe durft dit man morgen een bezoek aan Rusland te brengen.
  Twee dingen zouden kunnen gebeuren: 1. de coalitie zet hem vandaag uit zijn functie, en de Russen moeten wachten tot een vervangend minister wordt gekozen. Hopelijk wordt er excuses aan de regering van Rusland worden geven. 2. Als Zijlstra durft morgen naar Rusland te komen, dan kunnen de Russen hem tot “Person non Grata”, en hem niet toelaten. Zodat hij moet meteen terugkeren naar huis.
  Jammer is het voor de coalitie partijen dat Rutte dit leugenaar/ egoist nog steeds wil
  steunen, maar waarschijnlijk zijn zowel Zijlstra als Rutte gelijk stemmende zielen.

 13. Peter Selie

  Misschien is bij het grote publiek buiten de fuckup van Halbe Zijlstra een lampje gaan branden, dat de korting van 1.4 miljard dividendbelasting aan de Koninklijke Nederlandse Shell door de stropdassen van de VVD er door heen gejast is. De Nederlandse driekleur kan net zo goed vervangen worden met de Shell vlag.

 14. Seneca

  deze anti Rusland hetze is mede gebaseerd op de uitspraak van Rutte dat inzake de MH17, ‘de onderste steen’ boven zou komen. het is nooit de bedoeling geweest dat de waarheid inzake MH17 boven tafel komt want dan gaan er – letterlijk – vele koppen rollen. nu kan men de Russen de schuld geven omdat zij niet zouden meewerken…

  1. Peter Selie

   +++++

 15. A3aan

  Dát zou ik wel willen meemaken. Halbe Zijlstra gaat morgen naar Rusland maar, gezien zijn uitspraak over een huisje van Poetin en méér alsmede de discriminerende uitspraak van Alexander Pechtold mag Halbe Rusland niet in en keert onverrichter zaken naar Nederland terug.

  Dóén Poetin, dóén !

  1. Peter Selie

   Ach de VVD stropdassen zijn geen partij voor Sergej Lavrov, stropdas Zijlstra met zijn delegatie topambtenaren worden binnen de kortste keren afgetroefd.

 16. falschirmjager

  Weg met al die leugenaars op het Binnenhof.Het kan een feestje worden als de Russen dat schorum van Nepnieuwsverspreiders tegen de muur zetten.Dat Zweedse teefje ook niet vergeten.

 17. Pjotter

  Zo onze wensen zijn vervult, nr 1 is pleite.

 18. Farn

  Dit is toch Rutte middelvinger naar alle MH 17 slachtoffers.

 19. Bes Tolen

  Belangrijk is de vraag of Zijlstra juist vanwege zijn herhaalde leugens over ”zijn verblijf bij Poetin” zijn benoeming tot minister heeft gepromoot. Want wat zou hij anders nog te vertellen hebben gehad aan verhaaltjes over soortgelijke politieke ervaring? Waarschijnlijk niets.

  1. Hetzalwelweer

   Rutte is niet meer hanteerbaar als zijnde MP van ons land. Hij is zo verblind voor een baan in Brussel dat ie van alles niet meer ziet wat er binnen zijn eigen partij gebeurt. “ikwaserbijstra” opofferen voor zijn eigen gewin. Maar dat doet Rutte met iedereen, Er zijn overal bonnetjes en onderste steentjes of duizend eurootjes voor iedereen, wanneer het hem uitkomt. Deze kwakzalver moet verbannen worden samen met Angela “wir schaffen das” merkeltje en Macron. Deze beroepsleugenaars spannen iedereen voor hun karretje en wanneer het hun niet goed uitkomt is het de schuld van een ander. Halbe Zijlstra heeft gehandeld naar de woorden van onze MP. Halbe heeft dat gedaan wat onze mp HEM opgedragen heeft. Zo werkt dat in de politiek….als je niet goed kunt liegen dan ben je niet voor dit vak als bewindvoerder geschikt. Lieg, bedrieg en heb schijt aan het volk. Kom je er mee weg dan is het je gelukt….bravo….zo niet….dan krijg je een trap in je reet en wordt je bedankt voor je diensten. Halbe heeft alles in opdracht gedaan voor de VVD….maar ons Markje wist van niets…..nooit geweten…..stel je voor…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.