FVD motie van wantrouwen tegen gevaarlijke Ollongren alleen gesteund door PvdD en PVV

De rest van de oppositie stond erbij en keek ernaar.

Tijdens het debat over de afschaffing van het raadgevend referendum in de Tweede Kamer kwam Thierry Baudet gisteravond met een motie van wantrouwen tegen minister Kajsa Ollongren. Eerder op de avond had de FVD-leider de autoritaire D66’er al de “sluipmoordenaar van de democratie” genoemd en haar er fijntjes op gewezen dat de wijze waarop ze het referendum wil afschaffen volstrekt illegaal is.

Als één minister het verdient om zo’n motie voor de voeten geworpen te krijgen dan is het Ollongren, natuurlijk. Deze vrouw is werkelijk een vloek voor het land. Ze is ongelooflijk hautain, loopt over van de misplaatste arrogantie, heeft een hekel aan de kiezer, gebruikt haar positie om politieke tegenstanders af te schilderen als nazi’s, veegt haar achterwerk af met de wet om het referendum af te schaffen, en gebruikt ‘nepnieuws’ als excuus om onwelgevallige media het zwijgen op te gaan leggen. Zo’n slechte en ronduit gevaarlijke minister heeft Nederland jaren niet gehad. Misschien zelfs nooit.

De PVV en de Partij voor de Dieren delen het oordeel van Baudet. Zij stemden namelijk voor de motie van wantrouwen. Dat is goed nieuws, en het is eens te meer bewijs dat die partijen hun verantwoordelijkheid als verdedigers van de democratie én als vertegenwoordigers van het volk serious nemen.

Helaas zijn er blijkbaar een hoop andere oppositiepartijen die daar heel anders in staan. De SP, GroenLinks, PvdA en 50Plus (om er een paar te noemen) spelen af en toe voor de bühne het gepikeerde kind, maar als daar vervolgens conclusies aan verbonden moeten worden geven ze steeds weer niet thuis. Ook gisteravond niet. Er lag een terechte motie van wantrouwen op tafel en al die partijen stemden er tegen. Dit terwijl een blinde kan zien dat Ollongren de democratische rechtsstaat helemaal zal uitkleden als ze langer op deze positie blijft zitten.

En dat zegt alles over de betrouwbaarheidsfactor van de andere oppositiepartijen. Ja, ze roepen af en toe dat het zo niet langer kan, ze doen wat lastig, ze mopperen en foeteren, maar als puntje bij paaltje komt durven ze daar nooit conclusies aan te verbinden. Het is schandelijk, maar zo werkt dat tegenwoordig blijkbaar in de Nederlandse politiek.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Ritter

  Ollongren schijnt met haar elitaire houding neer te kijken op de “gewone” man.

  Ze wil deze de mond snoeren op verschillende manieren. Ze wilde ook Amsterdam afscheiden van de rest van Nederland als de PVV aan de macht zou komen.

  Kunnen we tegenwoordig niet beter spreken van DDR66 in plaats van D66?

  Het is ook de persoon die hoofddoekjes bij de politie een goed idee vind.
  ———————-

  Ze zei daarover in 2017 het onderstaande:

  Ollongren: meer onderzoek naar hoofddoek bij politie
  https://www.parool.nl/amsterdam/ollongren-meer-onderzoek-naar-hoofddoek-bij-politie~a4501025/

  1. tomygun

   Ritter ,
   Zij kijkt niet neer op de gewone man maar op iedere man
   het is een lesbo die vallen niet zo op mannen .
   Zij spelen echter wel graag het mannetje en in hun idee
   moet je dan een dictator zijn en goed van de ladder naar
   beneden kunnen trappen .
   Het vreemde aan hen is als zij op die ladder staan dat zij dan
   wel een ruim inkomen hebben dat zal wel een beroeps risico zijn .

 2. Peter Selie

  Ja waar bleef 50 + of liever gezegd VVD-light met hun oppositie tegen dit dubbele paspoort Zweedse mormel, 50 Plus had toch de mondvol over democratie. Nou in mijn beperkte kennis over de mores in de Kamer wil ik alleen maar zeggen dat buiten de PvdD en PVV allemaal landverraders zijn Koekkoek.

  1. Marija

   Viel mij ook heel erg tegen van Krol (misschien had hij ander gevoel vanwege lesbisch zijn van dat ollokreng.
   Dat manwijf is onuitstaanbaar met dat griezelige lachje van haar.

   1. Peter Selie

    +++++

   2. Pit

    +++++

 3. Nederlandse_Patriot

  Ollongren valt niet te vertrouwen. Zielig Zweeds weekdier.

 4. Henk-Jansen

  Tegenwoordig wordt voor elk wissewasje een motie van wantrouwen ingediend door de populisten, wat de kracht van het instrument allerminst goed doet.

 5. Ben Zine

  Compliment voor Marianne Thieme.

  1. Peter Selie

   Compliment voor Dhr. Wilders.

   1. Pit

    En voor de heer Baudet.

 6. Kodi

  Op 21 maart dus niet gaan stemmen op een van de partijen die deze motie niet hebben ondersteund.

  1. Marija

   Vooral ouderen ook niet op Krol 50+ stemmen a.u.b.

   1. Pedrito

    Zal jouw advies zeker ter harte nemen !

 7. Guus Geluk

  De vele moties van wantrouwen door rechtspopulistische partijen leiden tot inflatie van de moties van wantrouwen. Aan moties van wantrouwen, opgesteld door het populistenkartel, om het zo maar even te zeggen, ken ik derhalve weinig waarde toe.

  1. Bloem

   Links pakt het anders aan die laten één of andere dieren activist de toekomstige premier van Nederland omleggen

   1. Ernst Quispel

    Bloem weet wel beter, maar het debiele verhaal dat er een links complot was om Fortuyn te vermoorden blijft het in zijn kringen goed doen. Feiten of logica zijn er niet voor maar dat dondert niet: het is een sappig verhaal waar Calimero-rechts een goed gevoel van krijgt.

   2. Henk-Jansen

    Ook als hij nog in leven was geweest zou Pim Fortuyn geen premier geworden zijn. Het is zeer aannemelijk dat zijn LPF met een levende Fortuyn zelfs minder zetels zou hebben gekregen.

    1. Ernst Quispel

     Ik meen dat in de peilingen Fortuyn nooit hoger kwam dan 24 zetels. Daar word je in de regel inderdaad geen premier mee.

   3. Guus Geluk

    Ik kan niets met deze reactie, Bloem.

    1. eRik2017

     Hey Guus!
     Gaaf filmpje van je! https://www.youtube.com/watch?v=mfJ3gYFbjE8

   4. eRik2017

    Fantastisch gesprek tussen de full clubmembers van Wim!
    Het taalgebruik is gelijk aan De Dierenwinkel van Jiskefet.
    https://www.youtube.com/watch?v=tVJBs4utxmk

    Mannen of eehhh.. Hetten, jullie hebben je roeping gemist!

    1. Guus Geluk

     DFTT.

    2. Pit

     @Erik: Defeat The Trolls

     #dtt

     1. Guus Geluk

      Pit valt zichzelf weer bij.

 8. henk vintage

  Het wordt tijd voor stakingen en demonstraties tegen dit wanbeleid.

 9. Pit

  Karin Ollogren, was in 2016 te gast bij Bilderberg.

  Ollongren is een serieus gevaar* voor de Nederlandse bevolking, FVD & PVV begrijpen dat en hebben geprobeerd daar politiek gevolg aan te geven.

  *
  – Sleepnetwet
  – Moord op het referendum
  – Ministerie van Waarheid
  – SyRI

  https://i.imgur.com/cjrqOpw.jpg

 10. Babaji538

  Goed. Ik weet dan nog
  tijd vrij te maken, met 57 banen
  zoals vermeld staat op mijn LinkedIn profiel.
  Petra Hermans

  1. Pit

   #vaginamonoloog

   1. tomygun

    Pit .
    Oooh ze bedoeld 57 glijbanen .

    1. Pit

     Juist!

 11. Ernst Quispel

  Verstandige oppositiepartijen weten dat het instrument van de motie van wantrouwen bij te veelvuldig gebruik snel bot wordt; het heeft pas zin als je je verzekerd hebt van een brede steun in de Kamer.
  FvD en PVV behoren vooralsnog tot een extremistische minderheid in de Kamer, over dit soort moties van wantrouwen kan men slechts de schouders ophalen. De regering zal deze stemmingsuitslag opvatten als steun voor het gevoerde beleid.

 12. Kodi

  Misstanden bij humanitaire organisaties zouden niet moeten verrassen

  De ‘progressief-is-goed-reflex’ die er bij jonge generaties is ingeslepen moet eruit

  20-02-2018, 11:57 Tags: AZG, deugen, Oxfam, SJW’ers

  Hoe het failliet van de zo geroemde westerse moraal niks meer dan een bijwijlen goed geproduceerde reclamespot is, blijkt uit de strapatsen van de zich nu al jaren als halve heiligen naar buiten toe presenterende goedmensen van Oxfam en Artsen Zonder Grenzen. Beide organisaties scheren al decennia lang hoge toppen in kringen waar weldenkendheid bon ton is. Even zolang worden ze Jan en alleman voorgehouden als het summum van wat een moderne maatschappij kan bereiken: onvoorwaardelijk altruïsme, pure menslievendheid, zuivere liefde. Jezus zelf had het niet beter gekund.

  Nu blijkt dat in ieder geval een aantal van deze wannabe-Jezussen al evenzeer van gratuite seks houden als de Judassen die ze menen te moeten bestrijden. Er valt dan ook een trommelvlies-pijnigende stilte te ontwaren in de legioenen van de supersociaaldemocraten. Het ondenkbare schijnt immers realiteit geworden, de menswording van de Gutmensch een feit.

  Een tocht door de hel
  Bittere tranen zullen ze schreien, diegenen die onder het goedkeurend oog van meester Bart ellenlange brieven schreven aan AZG of Oxfam. Nachtenlang zullen ze woelen in hun bed, badend in het zweet en rillend van de koorts, die hen sinds de ter aarde nederdaling van de Grenzeloze Arts en de Haïti-wederopbouwende Oxfammedewerker in zijn greep heeft.

  Nachtmerries over het wezen van de mens maken hun nachtrust tot een tocht door de hel. De engelachtige gezichten van Jitse de grenzeloze arts en Joost de Oxfam-inclusiemedewerker veranderen in duiveltronies die, terwijl hun saterachtige lichamen zich tegoed doen aan verpauperde Haïtiaanse weduwen, luid lachend het evangelie van Judas verkondigen.

  Een nieuw geloof
  Oxfam en AZG zijn begrippen die tot het collectieve geheugen van de moderne westerling behoren. Samen met Greenpeace en tal van andere organisaties, verpersoonlijken ze het doorgeschoten humanitaire denken dat sedert een vijftigtal jaren de westerse cultuur kenmerkt. Mensen hadden opnieuw een geloof nodig, nadat het christendom was verdwenen en nazisme en communisme (hoewel communisme steeds op vrij veel bijval heeft kunnen blijven rekenen) failliet waren verklaard.

  De rol van voortrekkers werd geleidelijk aan weggelegd voor een nieuw soort missionarissen, volhardende geloofsactivisten van een andere orde. Humanitaire acties, zoals die waar Oxfam en AZG hun schouders onder zetten, werden de nieuwe routes naar Santiago de Compostella en Lourdes. Moderne westerse mensen konden hun verlossing bekomen door (liefst) publiekelijk en met veel poeha hun menslievendheid en ultra-humanistische inborst tentoon te spreiden. Ter kerke gaan was passé, naar de Oxfam wereldwinkel gaan het nieuwe “waaw”.

  Een stevige portie eenzaamheid
  Algauw begonnen mensen, die zich zeer graag aanvleien tegen populaire voortrekkers, massaal getuigenis af te leggen van hun humanistische levensvisie. Acties ten voordele van Oxfam of AZG werden door overheden en media maar wat graag gesteund en scholen die een beetje een modern aandoend imago wilden hebben, hielden als het moest meermaals per jaar inzamelacties of zetten “projecten rond Oxfam, AZG, of enige andere organisatie” op hun leerplannen.

  Generaties jongeren groeiden op met een binair mensbeeld. Al wie zich in het kamp van de “goede organisaties” bevond, kreeg aandacht en applaus. De meer sceptische medemens, die tot voorzichtigheid en nuancering noopte, werd weggehoond en diende zich te contenteren met een stevige portie eenzaamheid. Immers, iedereen wíst toch dat Oxfam en co. enkel uit goede lieden bestonden? En dat critici bijgevolg slechte lieden waren?

  Door de hedendaagse cultuur gekneed
  In La Psychologie des foules (‘De psychologie van de massa’s’) uit 1895, zet de Franse psycholoog en socioloog Gustave le Bon zijn mensbeeld uiteen. Grof geschetst komt dat hierop neer: mensen zijn, ook in cultureel hoogstaande samenlevingen, geneigd om in de massa hun kritische vermogens te verliezen. Ze deinen door de band maar wat mee op dat wat de leiders voorschrijven.

  Geëxtrapoleerd naar onze tijd betekent dit dat mensen (of anders gezegd: veel mensen), zich laten meedrijven met de kudde. Die kudde volgt gedwee datgene wat door overheden, media en onderwijs als salonfähig wordt beschouwd. ’s Mensens geest is dusdanig gekneed door wat men ‘de hedendaagse cultuur’ noemt, dat ze om het zo te zeggen niet anders meer kán denken.

  Egocentrisch humanitair denken
  Zeer simplistische ideeën rond de concepten vrijheid, zelfbeschikking (een ‘sleeve’ laten tatoeëren en in Ibiza voor prostituée gaan spelen tijdens de grote vakantie), of humanisme, in combinatie met een vaag idee van wat democratie en politiek inhouden (want onder meer steeds eenzijdig belicht en uitgelegd door overheden, media en onderwijs), zorgen ervoor dat het populus in de waan verkeert de regie te voeren over het eigen leven.

  Dat vrijheid, zelfbeschikking en humanisme begrippen zijn met een bewogen geschiedenis en over veel fundamenteler dingen gaan dan hedonisme, interesseert de doorsneemens geen zier. Hij leeft nu eenmaal in een tijd waarin al die verworvenheden ‘er zijn’. Zijn ganse denken en doen ademt vrijheid, zelfbeschikking en “humanitair denken”, hoe egocentrisch ingevuld dan ook.

  Social Justice Warriors
  Kakelende kippetjes die zichzelf social justice warriors noemen, beroepen zich op humanisme, zonder goed te weten wat dat allemaal inhoudt. Met hun rood geverfde haar, neuspiercing, Oxfam-lidmaatschap, AZG-connecties en tribal tattoo, menen ze te staan voor een ideaal dat in oorsprong door de Griekse filosofen werd nagestreefd. In werkelijkheid staan ze voor de potsierlijke staat waarin de mens kan terechtkomen. Ze zijn in zekere zin het slachtoffer van hun cultuur – een cultuur die met tal van grote waarden en dure woorden koketteert waarvan slechts weinigen de betekenissen kennen.

  De krachten die hen voortstuwen gaan evenwel hun petje te boven. Uit gemakzucht, en vanuit de menselijke drang tot conformisme, wentelen de kippetjes en alle andere mensen die deugdzaam en populair willen zijn, zich in de geplogenheden van de dag. Het is handig om een beetje progressief, feministisch, klimaatalarmistisch en antiracistisch te zijn? Wel, laat ons dan gewoon een beetje progressief, feministisch, klimaatalarmistisch en antiracistisch zijn. Het maakt het leven gemakkelijker, omdat het past in de culturele setting van onze tijd.

  Heilige sujetten bekritiseren
  Leegte dient opgevuld. De kaalslag die het doorgedreven secularisme in de westerse wereld heeft veroorzaakt, leverde een vruchtbare vlakte voor Nieuwe Profeten. Zichzelf een humanistische mantel om de schouders draperen achtten morele parvenu’s voldoende om een status van ‘untouchables’ te verwerven. Hun doen en laten mocht en kon niet in vraag gesteld worden. Welke onverlaat, welke cynicus zou het aandurven deze heilige sujetten te bekritiseren, laat staan hen te beschouwen als mensen?

  Aldus kon gedurende jaren een fata morgana als ‘waarheid’ verkocht worden. Dat deze zinsbegoochelingen net als menselijke organisaties macht en rijkdom proberen verwerven, werd simpelweg niet gedácht. Het was alsof humanitaire organisaties ergens in een apart hemelgewelf hun bestaan kenden, daar waar eeuwigdurende morele wetten vigeren die de mensheid zullen bevrijden.

  Het progressieve narratief moest en zou sinds de jaren ’60, ’70 van vorige eeuw in elke breincel van elke westerling geïnjecteerd worden. Elke westerling moest en zou over alle levens- en maatschappijkwesties hetzelfde denken. Voor een groot deel is deze opzet geslaagd. Politieke partijen, bijvoorbeeld, zijn zowat elkaars klonen geworden. Maar ook in de media en de onderwijswereld zien we eenzelfde tendens.

  Zwevend in hun zelf verzonnen universum
  Conservatieven zaten met de handen in het haar en wisten niet hoe te reageren. De progressieve tsunami was zodanig imposant en alomvattend, dat velen zich terugtrokken in hun bunkers.

  Nu lijkt de tijd echter rijp om de bunkers te verlaten. Het heeft er alle schijn van dat de progressieve eigenwaan zelfdestructieve proporties heeft aangenomen. Niet eens meer beseffende dat er misschien nog kritische mensen zouden kunnen bestaan, schieten vertegenwoordigers van de progressieve legioenen door in hun eigendunk. Zwevend in hun zelf verzonnen universum beschouwen ze verkrachten wellicht als een gunst, of interpreteren ze het betalen van minderjarige Haïtiaanse deernes voor hun vleselijke diensten als een weldaad. Of hadden de heerschappen uit de progressieve kazernes #metoo enkel voorbehouden voor deugenieten ter rechterzijde van het politieke spectrum?

  Goednieuwsshow-barden
  Macht corrumpeert. Humanitaire organisaties hebben in de loop der jaren veel macht verworven, wat maakt dat wat nu uitkomt niet als een verrassing moet worden beschouwd. De talloze jongeren die – levend in de utopie die hen van kleinsaf wordt ingelepeld door overheden, media en onderwijs – brieven schreven of schrijven naar die bijna bovenmenselijk goede lieden van humanitaire organisaties-met-een-goddelijke-status, zullen vooral de kunst van het cynisme aanleren.

  Op zich hoeft dat niet eens zo erg te zijn. Via cynisme kunnen ze misschien een shortcut nemen richting realisme. Ze kunnen leren om praatjesmakers en goednieuwsshow-barden niet op hun woord te geloven, om verhaaltjes te toetsen op hun waarheidsgehalte. Indien het een beetje wil meezitten, zullen ze dan meteen ook die perfide islamiseringstendens doorzien voor wat ze is: het treurige orgelpunt van een door progressieven gedirigeerde symfonie.

  Twijfel het begin van wijsheid
  De ‘progressief-is-goed-reflex’, die er bij de jongste generaties als het ware ingeslepen is, moet eruit. Progressieven zijn blind voor de werkelijkheid. Hun borrelpraatjes houden geen pas, hun mensbeeld is een sprookje. Verdwaasd door irreële wensdromen over hoe de wereld in elkaar zou moeten zitten, trekken ze iedereen mee in hun abyssale diepte van nietszeggendheid.

  De progressieve invulling van historisch geladen begrippen als vrijheid en zelfbeschikking is als de Whig Interpretation of History: positivistisch, zelfvoldaan en met een blik die niet verder reikt dan de neus van Eli Thompson. Omdat helaas die progressieve invulling van zowat alles het geschopt heeft tot ‘de moderne cultuur’, zien velen door de bomen het bos niet meer. Geheel onbewust worden verklaringen voor verschijnselen zoals terrorisme, vereenzaming, mentale ziekten, enzovoort, uit de grote doos met progressieve narratieven opgedist. Toenemend moslimfundamentalisme heet dan een gevolg te zijn van racisme en uitsluiting, vereenzaming een gevolg van de verrechtsing, mentale ziekten het resultaat van een niet-inclusieve samenleving, enzovoort.

  Zei niet Descartes: ‘Twijfel is het begin van wijsheid’?

  1. Bon-vivant

   Verkeerde topic, Kodi.

 13. DolleDries

  Het is treurig dat Nedreland op het niveau van de nazi’s en communisten is gekomen wat betreft het omgaan met het referendum. Dat belooft niet veel goeds gezien het uiteindelijk lot van deze politieke misdadigers (onder andere Neurenberg)en de mensen die onder zulk soort bewind vielen en in toom werden gehouden door de Gestapo en de Stasi.

 14. Bon-vivant

  “De PVV en de Partij voor de Dieren delen het oordeel van Baudet.”
  Dat de Partij voor de Dieren zich hiervoor leent.

 15. Ni28

  Het probleem van dit land is dat het geen oppositie kent. En waar oppositie ontbreekt bestaat geen democratie. De meeste partijen voeren een voorzichtige oppositie omdat zij niet uitgesloten willen zijn van eventuele regeringsdeelname. Dus houdt je mond en loop in pas anders hebt je geen toekomst. Communistische houding.

  1. Bon-vivant

   Ni28, dan weet jij vast wel landen te noemen, waar dat heel anders gaat.

 16. poldi

  Nu heeft Mark Rutte met de VVD, CDA, D66 en CU zijn handen vrij om Nederland als EU-slaafje en EU-melkkoe naar de verdommenis te helpen.
  Stelletje landverraders.

  1. DolleDries

   Er is een chronisch geld te kort bij de EU de pensioenen gaan er aan.
   Verder worden er steeds meer vrijheden beknot. De basis van het vierde rijk wordt gelegd. Het vergelijk met het derde rijk kan men niet meer negeren.

   1. poldi

    Plagiaat (Uit mijn hart gegrepen)
    ———

    Het is duidelijk dat het tandem Macron- Merkel de “ lead” zullen nemen in hun streven van Europa een Federaal Islamitisch-gewest van sultan Erdogan te maken.
    Dat Nederland nu tegenstribbelt om de nodige Euro’s op tafel te leggen betekent hélemaal niets……..Nederland is namelijk al ingekapseld in het
    web van de “overnameprocedure “van Juncker……Timmermans…… , Merkel, ….Schulz,……, Mogherini,……Rutte,….Buma……, Pechtold,…..en ChristenUnieman ….Segers…! , welke ertoe zal leiden dat Nederland totaal zal worden leeggezogen, waarbij ook onze € 1.700.000.000,— Pensioenpotten niet zullen worden ontzien.
    at tegenstribbelen is slechts voor de Bühne!
    Achter de schermen collaboreren onze politici met de vijand in Brussel…. , worden de messen geslepen door Rutte III om het spartelende Nederland op het offerblok van Brussel te leggen……Het verraders- collectief, …..onze hedendaagse bruinhemden worden tot op heden geen stroobreed in de weg gelegd. De enigen die zich DAADWERKELIJK verzetten
    zijn de dappere Visegradlanden en de Oosterrijkers die zich verzetten tegen een agressief dodelijk virus met de naam Islam…..Zij weten als geen ander hoe het is te moeten leven onder de Islam…..,zij kennen de geschiedenis…..!!

 17. Frits Jansen

  Wat kan DDS toch heerlijk overdrijven.
  Feit is dat Ollongren door een meerderheid wordt gesteund. En het Parlement kan wetten afschaffen, jazeker, daar is niets “illegaals” aan. De wetgever bepaalt de wetten, niet omgekeerd.

  De reactie van de tegenstanders is die van een gezeurd kind dat z’n zin niet krijgt. Als ze sportief zouden zijn zouden ze hun verlies toegeven, maar nee, ze blijven mokken tot in het oneindige.

  Wel prettig is dat nu ook meer duidelijkheid ontstaat dat de Partij voor de Dieren bestaat uit dwazen – of erger. De intens keurige Marianne Thieme zet je op het verkeerde been, want ze zit in dezelfde hoek als Wilders. En als Baudet, want de PvdD is evenals Baudet een product van het duivelse brein van de extreem-rechtse professor Cliteur (voorstander van discriminatie en tegenstander van de klassieke rechtsstaat). Die bedacht dat het wel grappig zou zijn om de kiezer te testen door een belachelijke partij op te richten; de Partij voor de Dieren, en hij kwam net meer bij van het lachen toen daar warempel een heleboel mensen op gingen stemmen, en zo het ultieme bewijs leverden dat de kiezer DOM is. En manipuleerbaar.

  1. poldi

   Welkom @Fred Jansen in het demonisatie-land.

   1. sonar

    Frites Jansen de simpele ziel,die slaafs de maffia volgt.

   2. eRik2017

    @poldi ja klopt.
    Der Fritz ruimt het liefst alles (mensen dus) op dat volgens hem van weining waarde is voor de samenleving.

  2. Bon-vivant

   Zei Winston Churchill niet ooit:
   “Het beste argument tegen democratie is een vijf minuten durend gesprek met de gemiddelde kiezer.”

   1. DolleDries

    Joseph Goebbels, de meester van de leugen
    Laat mij de media controleren en ik verander elke natie in een kudde varkens”. Joseph Goebbels.

    1. eRik2017

     Kijk, in tegenstelling tot Bon-Wim kan Dries iets opdreunen dat ergens een spijker raakt. Bon-Wim dreunt versjes van internet op.

     1. Pit

      @Erik: Bon is een rugdekker, een zuigtrol. Die moet je geen eten geven.

      #dtt

   2. Bon-vivant

    Mooie uitspraak DolleDries.
    Anders gezegd: De kiezer (de mens) is in hoge mate manipuleerbaar.

  3. Bon-vivant

   Wat overigens niet wil zeggen dat Churchill tegen democratie was, gezien een andere uitspraak van hem:
   “Democratie is geen perfecte staatsvorm, maar ik ken geen betere.”

  4. eRik2017

   #ontwimmen

   1. Ernst Quispel

    Ik zie dat onze huistrol zijn roes heeft uitgeslapen.

    🙂

    1. eRik2017

     Hey Wim, ik heb een aantal uurtjes gewerkt. Ik neem aan dat jij ook wel eens iets anders te doen hebt?
     Jij bent er alweer vanavaf vanmorgen? Lekker döörtröllen tot 23:45 uur vanavond?

     1. Pit

      #trollensop

 18. Duckday

  De SP, GroenLinks, PvdA en 50Plus VVD DDR 66 CDA CU bij de komende gemeenteraad verkiezing gewoon niet op stemmen En 50 plus doet ook niks voor de ouderen

 19. Ni28

  Hoe bestrijd je een internettrol? Simpel, door NIET te reageren. Trollen willen een antwoord uitlokken. Door ze te negeren lok je dus niets uit. Als je wel reageert, krijgen ze hun zin. Dan reageren ze vaak nog veel harder en kwetsender dan de eerste keer.
  Lees verder op: https://readymag.com/u31563534/803594/

  WILT U DE TROLLEN BESTRIJDEN? REAGEER DAN NIET!!!

  Behandel ze als de Kliko, netjes langs de straat neerzetten en de vuilnisman doet de rest.

  1. Bon-vivant

   Goed plan Ni28. We gaan niet meer op jou reageren.

  2. Marija

   @Ni28. Iedere keer weer valt het op dat die trolletjes net jengelende kleine kinderen zijn. Blijven maar zeuren, niet reageren is de beste optie.

   1. Pit

    @Marija: Amen!

   2. Abri079

    Maar hoe krijgen wij ze dan zover dat ze medisch psychische hulp krijgen? Zo vervallen ze weer in hun oude ziektebeeld.

  3. Frits Jansen

   U heeft gelijk, maar miskent dat trollen verslavend zijn. De mens wil aandacht, desnoods door ruzie met een trol. Waar normale mensen je eenzaam laten roepen houdt de trol een ruzie vol, en daagt je uit tot het nóg beter aanzetten van je argumenten.

   Het wachten is wel op een computerprogramma dat automatische vaststelt of een discussie tot “herhaling van zetten” leidt – want dan is het remise, althans naar schaakopvattingen.

 20. Farn

  50 plus valt voor mij af bij de verkiezingen.

 21. Frits Jansen

  Wie klaagt over het teloorgaan van de democratie mag niet mopperen als er geen meerderheid blijkt te zijn voor een motie van wantrouwen tegen Ollongren.

  1. Holland

   Het partijkartel heeft de touwtjes stevig in handen met afgedwongen kadaverdiscipline in de fracties, dat is wel duidelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.