Hamas toont haar liefde voor het vrije woord weer eens: verbiedt televisiezender voor vrouwen

Zeggen wat je vindt is er in het Hamasrijk niet bij. En al helemáál niet als je vrouw bent.

Soms valt er in Nederland niet door het aanbod aan tv-zender te ploegen. De wildgroei aan kanalen voor films, nieuws uit verre oorden en ander beeldvermaak heeft het zappen tot een heus avontuur door de jungle van de televisiewereld gemaakt. Toch kunnen we daar uiteindelijk maar beter blij mee zijn: het is een goed teken dat het bij ons geen enkel probleem is als je een televisiekanaal, met vrijwel wat voor inhoud dan ook, wilt starten. Nouja, ‘geen enkel probleem’: het is hier in ieder geval een stuk makkelijker dan in een plek als de Gazastrook. In het gebied dat al jaren door terreurgroep Hamas stevig onder de duim wordt gehouden, heb je veel minder keuze: kijk ik vandaag naar Hamaspropaganda, een Arabische nieuwszender als al-Jazeera of liever naar een kinderprogramma met een antisemitische Mickey Mouse?

Ik weet het: het is lastig kiezen. Om de keuze wat makkelijker te maken, heeft het terreurregime alvast in ieder geval één keuze voor je weggestreept: een zender die zich voornamelijk op vrouwen richt. Taif TV had eigenlijk zondagavond de lucht in moeten gaan:

Het zou een primeur worden voor de Gazastrook: een vrouwelijke tv-zender. Er stond zondagavond een feestje gepland, waarna Taif TV zou beginnen uitzenden om ‘licht te laten schijnen op Palestijnse vrouwen als een integraal deel van het sociale weefsel en de rol van vrouwen in de opbouw van de samenleving’.

Laat er geen misverstand over bestaan: in een samenleving als die in Gaza is zo’n zender hartstikke welkom, aangezien de positie van vrouwen daar – zachtgezegd – nou nog niet bepaald gelijk is aan die van mannen. De sharia is daar wet, wat betekent dat dames daar volgens de wet al gewoon minder rechten hebben. En dat is nog maar de theorie.

Deze zender had daar misschien iets aan kunnen verbeteren, maar dat feestje ging dus niet door. Hamas was uiteraard niet warm te krijgen voor het idee, en besloot op het allerlaatste moment te beweren dat de zender helemaal geen uitzendvergunning heeft. Een slap excuus:

De (mannelijke) manager van de vrouwenzender reageerde door erop te wijzen dat Taif TV deel uitmaakt van een grote mediaorganisatie die al over een vergunning van het ministerie van Informatie beschikt: ‘Dit is geen schending van de Palestijnse wetgeving en maakt deel uit van de essentie van vrije media.’

En ach, al hadden ze wél een aparte vergunning, dan hadden de haatbroeders van Hamas wel iets anders verzonnen. Want emancipatie, of überhaupt persvrijheid of vrijheid van meningsuiting? Dat is er in daar niet bij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Uiterst Links

  Hamas heeft ook wel positieve eigenschappen.

  1. Pit

   Hamas heeft aanslagen op Israëlische soldaten en burgers gepleegd. Tactieken zijn onder meer zelfmoordaanslagen, en sinds 2001, raketaanvallen. Het raketten arsenaal van Hamas is geëvolueerd van een kort bereik, zelfgemaakte Qassam-raketten, tot langeafstandswapens die grote Israëlische steden zoals Tel Aviv en Haifa hebben bereikt. De aanvallen op burgers werden veroordeeld als oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid door mensenrechtenorganisaties zoals Human Rights Watch.

   1. Ernst Quispel

    Dit artikel geeft een goed en feitelijk inzicht in de aantallen slachtoffers aan Palestijnse en Israelische kant.
    Het artikel betreft de Gaza-oorlog maar staat model voor alle andere militaire treffens.

    https://www.nrc.nl/nieuws/2014/07/25/de-gaza-oorlog-de-feiten-van-dag-tot-dag-zonder-de-meningen-a1423528

    1. Holland

     Al die Palestijnse doden is goed nieuws. Wat mij betreft kunnen het er niet genoeg zijn.

     1. eRik2017

      @Holland: Niet okay!!

      Maar wel weer door Ernst uitgelokt! Nog minder okay! Ernst stop met stoken!

     2. Holland

      Rustig aan eRik2017. Ik meen het en het is niet uitgelokt door Ernst Dunning-Kruger. De Palestijnenmaffia is mede de oorzaak van de eeuwigdurende strijd in het Midden-Oosten. Ik wens ze niets dan slechts.

     3. eRik2017

      @Holland
      Da’s in elk geval wel eerlijk en recht door zee.
      Wim heeft over alles een mening maar durft alleen maar van achter zijn schermpje iets te zeggen.

     4. Kodi

      Een zo hoog mogelijk prijskaartje in rekening brengen is de enige taal die die Arabieren/Moslims kunnen verstaan. Helaas is dat nodig, maar Arabieren/Moslims zijn dan ook zeer onderontwikkeld en nauwelijks aanspreekbaar. De kracht van de rede is hen niet bij te brengen.

    2. eRik2017

     Ernst-Wim is echt heel erg aangeslagen door wat mensen in de wereld wordt aangedaan. Af en toe doet hij mee aan TV programma’s, zoals deze in onderstaande link waar hij zich uitgeeft als Erik-Jan:
     Op zo’n gesprek op TV is hij wel eindelijk eerlijk!
     http://www.luckytv.nl/helemaal-de-weg-kwijt/

    3. eRik2017

     Ik denk Ernst-Wim dat velen jou zouden toewensen dat de dienstplicht vandaag zou ingaan voor een groep gericht op jou!

     1. Ernst Quispel

      Ik zie dat eRik levendig met zichzelf in gesprek is geraakt, en behoorlijk inhoudelijk natuurlijk.

      Nu maar hopen dat hij straks de slaap nog kan vatten.

      🙂

    4. eRik2017

     #ontwimmen

     1. Pit

      #dtt

     2. eRik2017

      Heyyy Pit!

    5. Roughwood

     Hééé, daar hebben we onze, eigen volk onderdrukkende, terroristische moordenaars. Wat een ‘helden’ toch hè? Doe die kopdoek eens af joh! Hoe het werkelijk zit? Hieronder een stukje broodnodige duiding.

     Zitting bij de VN van september jl. waarbij vertegenwoordigers van vele dictaturen menen Israël de maat te moeten nemen. Om vervolgens, evenals afgevaardigden van PLO en Palestijnse Autoriteit, met de neus op de feiten te worden gedrukt. Let vooral op al die verbijsterde hypocriete gezichten!

     https://www.youtube.com/watch?v=c2NaiX-hvVQ

  2. Abri079

   Helemaal mee eens. Zodra zij een tuin op hun buik hebben.

  3. Feit

   Ja, tuurlijk, net als je moeder.

  4. eRik2017

   Dag Wim!

  5. eRik2017

   #ontwimmen

   1. Uiterst Links

    DFTT

    1. Pit

     #DTT

  6. Nederlandse_Patriot

   Gratis helikoptervluchten hebben ook hele positieve eigenschappen op deze samenleving. Mensen, even serieus. Hoe lomp moet je zijn om hier in te trappen? Kijk naar zijn nickname. De meest overduidelijke trol op DDS in de geschiedenis van DDS, en mensen vallen er nog steeds voor??

  7. Bloem

   U doelt op het feit dat ze zichzelf regelmatig opblazen? Dat zou alleen maar positief zijn wanneer ze dat op een rustig plekje deden zonder andere slachtoffers te maken

   1. Kodi

    Zo is het maar net.

 2. Bennie49

  Ja,dood gaan

 3. buitenbeentje

  Stuur ze nog wat extra geld, Sigrid.

  1. Pit

   Anis al-Qaq

 4. Ritter

  Iran waarschuwt andermaal Israël: ‘Wij zullen Tel Aviv met de grond gelijkmaken’
  https://brabosh.com/2018/02/21/pqpct-gkn-2/

  1. Kodi

   En dat noopt tot charges.

   Israeli jets strike Gaza after shelling with ‘Iran-supplied missiles’
   https://www.rt.com/news/414660-israel-strikes-gaza-blames-iran/

 5. Rechtsaf

  Nederland heeft de palestijnse kant gekozen. (palestijnse heb ik expres met kleine letter geschreven, dit even voor het taalkneugertje onder ons)

 6. Kodi

  Hamas maakt van hun onderdanen een open lucht gevangenis in Gaza. Godzijdank betreft het hier dat afgeschreven rioolvolk die Islamitische zwerfarabieren die zich na 1967 Pallezwijnen zijn gaan noemen over wie wij ons niet geroepen hoeven te voelen ons daar om te bekommeren. Laat ze daar maar opgehokt blijven en laat ze daar maar creperen. Ze verdienen eigenlijk ook niet veel beter. Helaas blijft die achterlijkheid niet begrensd bij Gaza. Denk hierbij aan de raketten. Dan moet er gewoon per direct en keihard gereageerd ingegrepen worden. Want alleen een zo hoog mogelijk prijskaartje in rekening brengen is de enige taal die door de Arabieren wordt begrepen indien zij pogingen ondernemen hun ultieme natte droom de Joden uit te roeien te verwezenlijken.

 7. swetsnek

  een grote bek met zo’n lapje voor de smoel dat dan weer wel lol

 8. Kodi

  Beschouw die Gaza shit hole en al dat vuil wat daar zwerft gewoon als afgeschreven en behandel het ook zo. Maak er maar gewoon een mooi vlak terras van. Met moderne technologie moet dat zo verwezenlijkt kunnen worden.

  1. Ernst Quispel

   Kodi bepleitte al eerder alle moslims de keel af te snijden. Met zo’n barbaar hebben we dus te maken. Hij is met zijn krankzinnige genocidale ideeën verwant aan de IS-barbaren maar Holland riep hier gisteren al woorden van gelijke strekking.

   Vergis je niet, de barbaren leven onder ons!

   1. eRik2017

    De stemming was wart verbeterd sinds gister. Maar jij begint gewoon weer?

   2. Holland

    He Ernst Qutten tot Dunning-Kruger, jij vieze jodenhater wil je misschien je grote bek houden? Gisteren zei ik “De Palestijnenmaffia is mede de oorzaak van de eeuwigdurende strijd in het Midden-Oosten. Ik wens ze niets dan slechts.” Dat is geen oproep tot moord of keel afsnijden, maar een netjes geformuleerde persoonlijke mening.

 9. DolleDries

  Het was namelijk nooit de bedoeling dat het zou aflopen zoals het nu doet toen Obama en Hillary begonnen met het verschepen van wapens vanuit Libië naar Syrië via Turkije met geld van Qatar om Syrië in een volgend hellhole te veranderen uit naam van de Arabische Lente, nadat ze klaar waren in Libië met de moord op ambassadeur Stevens in Benghazi door Al-Qaeda op de verjaardag van 9-11 om het bewijs te vernietigen van wat ze aan het doen waren.
  Het Westen had buiten Poetin gerekend. Het Westen vocht nooit tegen ISIS. Toen de Amerikanen al drie jaar, illegaal, aanwezig waren groeide ISIS nog steeds. De Amerikanen, die het miljoenenleger van Saddam in drie dagen op de knieën dwongen, konden een ragtag band, junior varsity team (Obama) in drie jaar tijd niet uitschakelen en ISIS bleef zelfs al die tijd groeien.
  Het enige wat de Amerikanen deden was de infrastructuur vernietigen en meer jihadi’s van wapens voorzien. Het land moest en zou kapot, Assad moest weg, regime change everywhere als je niet in de pas loopt. De ommekeer kwam toen Obama de fatale fout maakte een rode lijn te trekken na de chemische aanvallen. Zelfs Carla del Ponte van de VN moest toegeven dat die aanval, in Ghouta, het stadsdeel van Damascus dat Assad nu aan het terugveroveren is, door de ‘rebellen’ uitgevoerd was en niet door Assad. Toen Kerry een opening bood; ‘niet aanvallen als Assad bereid was zijn chemische wapens in te leveren’, stapte Poetin er in. Er kwam een resolutie, en onze eigen PLO-minister Sigrid Kaag zag er op toe dat alle chemische wapens werden ingeleverd.
  Vanaf dat de Russen meededen veranderden de zaken. Ze bombardeerden een paar serieuze oliekonvooien van ISIS naar Turkije en de geldstroom droogde op, van Obama mocht dat nooit want de bestuurders van de trucks zouden misschien om kunnen komen, en milieu en olie of zoiets. Voor de rest concentreerden Assad cs. zich op het gebied ten Westen van de Eufraat en bemoeiden zich niet zozeer met ISIS maar gingen achter die honderden jihadistische groeperingen als Al-Qaeda en Ahrar-al-Sham aan. Ten Oosten van de Eufraat kozen de Amerikanen meer en meer partij voor de Koerdische YPG boven ISIS.
  Inmiddels is het land in tweeën gedeeld, nog altijd niet een slecht resultaat voor de Amerikanen die het liefst gezien zouden hebben dat het hele land uit niet meer dan een pijpleiding zou bestaan, maar waarschijnlijk op langere termijn niet houdbaar en om die reden zullen ze blijven stoken (Trump heeft nog geen vat op het moeras).
  Assad heeft nu troepen over en kan pockets aanpakken waar hij eerder niet aan toe gekomen was. Het opruimen van Turkije (3 miljard van Rutte), Al-Qaeda (60 miljoen van Bert Koenders), verloopt langzaam maar gestaag in Idlib en gaat met waarschijnlijke zekerheid lukken. Assad heeft zelfs troepen over om naar Afrin te sturen om daar de Koerdische YPG bij te staan tegen die andere Amerikaanse bondgenoot Turkije.
  Als je de oorlog gewonnen hebt, wil je ook wel weer een keer zeggenschap hebben over je eigen hoofdstad lijkt me. Dat is niet zo gek. Damascus is tenslotte de hoofdstad van Syrië, niet van Amerika, Turkije, of Israël.
  Het is dan ook onvoorstelbaar pathetisch dat de gehele georkestreerde pers in een totale doorgeschoten jankmodus gaat omdat er een paar honderd doden vallen. Er vallen elke dag doden, over de hele wereld, en in een oorlog wat meer. 300 doden is niks vergeleken bij de wraakbombardementen die de geallieerden uitvoerden op Dresden nadat ze de oorlog al gewonnen hadden om maar eens een vergelijking uit de kast te trekken.
  Ghouta ! (Telegraaf) Ghouta ! (Knack) Ghouta ! (HLN) Ghouta ! (Volkskrant) Ja, en ? Vinden jullie het niet goed dan dat Al-Qaeda naar de bliksem gebombardeerd wordt ? Aan welke kant staan jullie eigenlijk ? Mag Syrië misschien zijn eigen hoofdstad terugveroveren op een stelletje jihadistische koppensnellers ? Die hardnekkige koppensnellers kunnen zich ook overgeven, en eerdere situaties hebben bewezen dat het Assad-regime bereid is om ze dan vrije aftocht te verlenen. Dat de Bert Koenders Brigades dan vervolgens zelf de bussen opblazen waarmee de uitwisseling moet plaatsvinden valt toch echt alleen de Bert Koenders Brigades kwalijk te nemen.
  Dit is Ghouta:

  Voor een interactieve SyrianCivilWarMap klik je hier, daar heb ik bovenstaande screenshot vandaan. Ghouta, groen, is al vijf jaar als dit, er zit geen beweging in. Dat grijze vlekje onder is een nog niet opgeruimd restant van ISIS dat de helft van het Palestijnse vluchtelingenkamp Yarmouk ingenomen heeft een paar jaar geleden, waarna de koppensnellers van de PLO heel hard begonnen te gillen dat de koppensnellers van ISIS hun stadsdeel etnisch aan het zuiveren waren, Arabieren onderling…
  Ik heb slecht nieuws voor de MSM. Ghouta gaat er aan, zonder enige twijfel.
  Veel interessanter is om te zien wat er in Afrin gebeurt waar twee Amerikaanse bondgenoten rechtstreeks met elkaar in oorlog zijn en de situatie met de dag complexer wordt.

  1. Kodi

   Waarom links naar XN, DNR, Fnxx, TPO, EJB etc. geblokkeerd worden, is mij een raadsel, want deze informatieve sites zijn zeer realistisch. Wil de redactie daar iets aan gaan doen?

   Voor wie het artikel wil lezen:

   De hele leugenpers van het imperialistische Westen moet heel hard huilen dat Syrië zijn eigen hoofdstad terugverovert
   https://t.co/ZYrxeNpKO3

 10. Kodi

  “Hij die het zwaard hanteert, die zal ermee getroffen worden.”
  (Mattheüs 26:52)

  Hieraan moet ik denken als ik het filmpje bekijk van hoe er korte metten gemaakt wordt met een Islamitische haathut vol explosieven.

  Eerst zie je een klein wolkje op het moment dat die haathut geraakt wordt. En vervolgens zie je een hele grote wolk als al die explosieven opgeslagen in die haathut tot ontbranding komen. Dan is het voor mij wel weer duidelijk dat zo’n Islamitische haathut niets anders dan een soort haatkazerne is. Erdo zeide het al eens: “Er bestaat geen gematigde Islam. Er is alleen Islam. Onze moskeeën zijn onze kazernes. Onze koepels zijn onze helmen. Onze minaretten zijn onze zwaarden. Onze gelovigen zijn onze soldaten.” We hoeven er dus ook geen traan om te laten dat met deze Islamitische haathut korte metten is gemaakt. Goed bekeken moet je eigenlijk alle Islamitische objecten beschouwen als vijandige militaire objecten en deze ook alzo behandelen, dus uitschakelen.

  Weapons Hidden in Mosque Neutralized by Israel Air Force
  https://www.youtube.com/watch?v=LCVr7MBhgj0&ab_channel=IsraelDefenseForces

  The Israel Air Force launches a precision strike against weapons hidden in a Gaza mosque on 31 Dec 2008. Secondary explosions caused by the ignition of the weapons cache prove the cynical use of a place of worship as a military site. Hamas uses its citizens as human shields and exploits religion in its brutal campaign against innocent civilians.

  1. Ernst Quispel

   Onze kleine genocidepleger Kodi ziet er geen been in om de Bijbel op te voeren als legitimatie voor genocide. Hij staat in een stevige traditie, dat moet gezegd.

   1. Kodi

    Het uitschakelen van wapens en explosieven welke door de vijand worden ingezet om zoveel mogelijk slachtoffers onder de burgerbevolking te maken is juist beschermen van de eigen burgerbevolking hiertegen. Dat is juist iets anti-genocidaals. Of had jij liever gezien dat die raketten niet uitgeschakeld werden en burgerslachtoffers hadden gemaakt, dus een genocide hadden veroorzaakt? Want dat jouw geest is verziekt door virulente Jodenhaat blijkt wel uit al jouw getrol onder welk trol account dan ook. Jouw virulente Jodenhaat beheerst jouw leven net zo 24/7 als dat crack 24/7 het leven van een crack verslaafde beheerst.

    1. Ernst Quispel

     Ik heb kritiek op de politiek van de staat Israël jegens het Palestijnse volk. Dat zwakzinnigen zoals jij daar antisemitisme van maken is triest maar ook een vorm van stupiditeit waartegen geen kruid is gewassen.

     1. Kodi

      Het gaat jou niet om kritiek op de politiek van de staat Israël, trol. Jij kan gewoon, net zoals de Arabieren/Moslims het bestaan van de staat Israël en de reeds milennia lange Joodse bewoning niet verkroppen. Ben je bekend met het handvest van Hamas, wat de vernietiging van de staat Israël en de Joden in zee drijven voorstaat? Wie dan nog van mening is dat Hamas geen terroristische organisatie is, valt hierbij door de mand als virulente Jodenhater.

     2. van Urk

      Groot gelijk beste Kodi. Wat hebben de Palestijnen met Israelische politiek te maken terwijl zelf onder het bewind zijn van hun eigen dictatoriale bestuur van terroristen.

     3. van Urk

      Zoon van Hamas-prominent sloopt Palestijnse autoriteit tijdens VN mensenrechten-zitting: http://www.geenstijl.nl/5138746/hoi-zoon-van-hamas/

     4. Chris Schoneveld

      Israel is een oase van democratie in het Midden Oosten en zou alleen daarom al door ieder beschaafd land gesteund moeten worden. In plaats daarvan wordt Israel gedemoniseerd en wordt de Palestijnse terreur organisatie Hamas, die zijn eigen burgers als menselijke schild gebruikt, als de zielige partij afgeschilderd. De Palestijnen zijn ontegenzeggelijk de underdog in dit conflict, maar een underdog, die er niet voor terugdeinst om de Joden uit te moorden als ze daar de kans voor zouden krijgen, verdient niet onze steun of sympathie.

 11. Kodi

  Teleurgestelde BDS-supporters

  Door Manfred Gerstenfeld, 13 februari 2018

  Een algemeen onderzoek in 2014 door de Anti-Defamation League (‘Bond tegen Laster’) gaf aan dat er wereldwijd meer dan een miljard antisemieten zijn. Dit vertaalt zich in ongeveer 70 antisemieten voor elke Jood. Wanneer een Israëli naar het buitenland reist, zal hij waarschijnlijk zulke extreem vooringenomen mensen tegenkomen – zij het dat ze deze gedachten niet openlijk zullen uitspreken.

  Israëlische burgers mogen er van uitgaan dat hun regering voorkómt dat onbuigzame antisemieten hun land bezoeken. Bijgevolg is de nieuwe wet die verhindert dat Israël-boycottende buitenlanders het land binnenkomen, een stap in de goede richting. Onlangs is 20 organisaties die boycotcampagnes tegen Israël in gang zetten, de toegang tot het land ontzegd.

  Anti-Israël
  Volgens The Washington Post staan er op deze lijst twee organisaties die geleid worden door Joodse activisten: Jewish Voice for Peace (Joodse stem voor vrede) en Code Pink (opgezet door vrouwen voor vrede.) De Anti-Defamation League had JVP in 2013 op een lijst staan van de tien meest anti-Israël organisaties in Amerika.

  193 lidstaten
  Men zou denken dat het deze BDS-supporters niets zou kunnen schelen Israël niet binnen te mogen. De VN telt 193 lidstaten. Waarom zou iemand het land bezoeken waartegen hij of zij zo nodig tekeer wil gaan?

  De definitie van antisemitisme door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken verklaart dat het toepassen van dubbele standaards – door van Israël gedrag te eisen dat niet van welke andere democratie dan ook verwacht of gevraagd wordt – antisemitisch is.

  Hetzelfde geldt voor de definitie van antisemitisme door de Internationale Holocaust Herdenkingsalliantie.

  Teleurgesteld
  Toch waren sommigen van degenen die Israël niet binnen mochten vanwege hun hatelijke BDS opstokerij, teleurgesteld over de nieuwe Israëlische wet. Rebecca Vilkomerson bijvoorbeeld, directeur van Jewish Voice of Peace, reageerde: “BDS is een hartenkreet uit de Palestijnse burgerlijke samenleving met de bedoeling een wereldwijde beweging op te bouwen om Israël onder druk te zetten de bezetting te beëindigen.”

  Valse argumenten
  Dit is een passend voorbeeld van onderricht in valse argumentatie. De gehele Gazastrook en het overgrote deel van de Westoever staan onder Palestijns beheer – en zijn dus niet ‘bezet gebied’. De zogenaamde ‘Palestijnse burgerlijke samenleving’ kan nauwelijks een geordende samenleving genoemd worden. In de enige Palestijnse verkiezingen die in 2006 plaats vonden, kreeg Hamas een meerderheid van de stemmen, een partij die genocide op Joden promoot.

  Fatah, de enige andere partij die een belangrijk aantal zetels bij de verkiezing kreeg, heeft de macht in handen bij de Palestijnse Autoriteit (PA). Natuurlijk geeft de PA hoge financiële beloningen aan terroristen die onschuldige Israëlische burgers vermoorden. (De PA geeft ook vele voordelen aan de gezinnen van deze terroristen.)

  Palestijnse rechten en terreur
  Ariella Gold is mededirecteur van Code Pink. Nadat de Israëlische wet was aangenomen, viel ze Israël aan in een artikel in het blad The Forward. Ze schreef: “Ik hoop dat deze isolatie (door Israël) de wereldwijde strijd om Palestijnse rechten een stap dichter bij de overwinning zal brengen. Het zal in elk geval mijn kinderen zeker erin versterken hun levens toe te wijden aan vrijheid en gerechtigheid voor de Palestijnen, zoals het dat ook voor mij doet.“

  In het artikel maakt ze geen melding van de extreme Palestijnse criminaliteit en het terrorisme dat door het Palestijnse leiderschap wordt gepromoot en gesteund.

  Politieke tegenstand
  Naar verluidt steunt het Amerikaanse New Israel Fund (NIF) BDS niet; maar volgens de ngo-controle verstrekt NIF schenkingen aan organisaties die BDS steunen. (Een ngo is een organisatie niet afhankelijk van de overheid.) NIF droeg ook bij aan die steun met een niet ter zake doende opmerking: “Politieke tegenstand weren is het beleid van despoten en niet van democratieën.”

  Vijand van Israël
  De antisemitische BDS-beweging is echter een vijand van Israël, en geen politieke tegenstander. Tijdens de koude oorlog liet Amerika buitenlandse leden van communistische partijen niet het land binnenkomen, zelfs wanneer ze zich nooit negatief over Amerika hadden uitgelaten. Was Amerika zodoende volgens NIF met terugwerkende kracht autocratisch bezig? Nederland en België doen hun uiterste best ophitsende buitenlandse moslimgeestelijken buiten de deur te houden. Zijn deze landen geen democratieën?

  Activist
  Iedereen kan zichzelf een activist voor mensenrechten noemen, een strijder voor sociale gerechtigheid of een antiracist – en tegelijkertijd steun voor moordenaars uitdragen. Een uitspringend voorbeeld hiervan is de ngo bijeenkomst in 2001 tijdens de Wereld Conferentie tegen Racisme in Durban. Deze VN-conferentie ontaardde in antisemitisme.

  Israël als vluchthaven
  Traditioneel is Israël een vluchthaven en thuis geweest voor alle Joden, vervolgden of anderszins. Dat op zichzelf maakt Israël tot een van de meest genereuze soevereine staten van de wereld. De tijd is misschien aangebroken dat de immigratie van anti Israël ophitsers nadat ze tot inkeer gekomen zijn, voorwaardelijk wordt gemaakt: een verplichte periode vrijwilligerswerk doen om de schade te vergoeden die zij in het verleden geprobeerd hebben het land te berokkenen.

  Dit artikel is geschreven door Manfred Gerstenfeld en stond 6 februari 2018 op de website van The Algemeiner. Vertaling: Evelien van Dis

  https://christenenvoorisrael.nl/2018/02/teleurgestelde-bds-supporters/

  1. Ernst Quispel

   Of de getallen kloppen kan worden betwijfeld maar dat het antisemitisme een gigantisch en virulent probleem is staat vast.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.