Forum voor Democratie start actie om referendum te houden over afschaffen referendum

Geen categoriefeb 22 2018, 8:00
"Afschaffen referendum niet zonder referendum!"
Forum voor Democratie is er niet over te spreken dat het dictatoriale nachtmerriekabinet-Rutte III van plan is om ons het raadgevend referendum te ontnemen. Daarom is de partij bezig met het opzetten van een actie om een referendum te houden over... het afschaffen van het referendum.
Nou wil de regering dat voorkomen -- door de referendumwet niet van toepassing te verklaren op de nieuwe afschaffingswet -- maar daar zitten nogal wat haken en ogen aan. Zo is de opstelling van het kabinet in strijd met de huidige wetgeving. De nieuwe wet -- de afschaffingswet -- kun je niet onttrekken aan de referendumwet omdat die referendumwet van toepassing is nog voordat de nieuwe wet actief wordt.
En zelfs als dat wel zo zou zijn kan de publieke opinie de politiek wellicht zo ver krijgen om alsnog een referendum te houden. Want ja, Den Haag zwicht soms voor druk. Niet vaak -- helaas -- maar heel af en toe gebeurt dat wel degelijk.
Thierry Baudet nam tijdens het debat over deze materie minister Ollongren en CDA'er Harry van der Molen dan ook hard onder vuur. Zijn aanvallen op beide anti-democraten waren bijna inspirerend om te zien.
Maar: zulke aanvallen zijn leuk maar halen verder jammer genoeg weinig uit. Er is meer voor nodig om het referendum te behouden. Deze actie van FVD, waarbij mensen nu opgeroepen worden om zich voor in te tekenen, dóét dat dan ook.
Op het moment van schrijven hadden meer dan 13.000 mensen zich al ingetekend. Let wel, het verzamelen van handtekeningen voor een referendum kan pas worden gestart na de publicatie van de desbetreffende wet in de staatscourant. Door je emailadres hier achter te laten zal FVD je informeren zodra dat gebeurt. Vervolgens kun je dan terecht op de website van FVD om het aanvragen van een referendum te tekenen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten