Het links-islamitische blok in Rotterdam wil dat politievrouwen hoofddoeken kunnen dragen

Toch gek, de linkse partijen die altijd stonden voor het secularisme staan ineens zij-aan-zee met islamitische partijen. In Rotterdam is er een links-islamitisch blok ontstaan van GroenLinks, PvdA, PvdA en het islamitische NIDA. Dit blok heeft een islamitisch getint voorstel opgegooid: hoofddoeken moeten kunnen worden gedragen door politievrouwen. Dit voorstel werd eerst geweerd door de huidige coalitie tussen Leefbaar Rotterdam-D66-CDA en oppositiepartij VVD.

NIDA-leider El Ouali reageerde als door een adder gebeten. ‘Hoofddoeken verbieden is net zo kwalijk als wanneer ayatollahs hoofddoeken verplichten,’ wees hij op de wet die vrouwen in Iran verplicht om hoofddoeken te dragen, waartegen steeds meer Iraanse vrouwen in opstand komen. Maar door te pleiten voor een hoofddoekverbod gedraagt Leefbaar zich volgens El Ouali als ‘de omgekeerde ayatollah’.

Dit is natuurlijk een drogreden. Het gaat niet specifiek om het verbieden van hoofddoekjes in concreto, maar om de scheiding tussen kerk en staat. El Ouali zorgt dus zelf voor frictie tussen moslims en de rest van de samenleving door een valse tegenstelling te gebruiken. Dit zijn we al gewend van DENK op het landelijke politieke toneel, maar NIDA kan er ook nog wel wat van. De diverse samenleving die zij voorstellen is een samenleving waarbij etnische en sociale conflicten de kern vormen van het maatschappelijk verkeer. Niet omdat de partij daar zo zin in heeft, of dat de partij bewust naar zo een samenleving stuurt, maar omdat zo een samenleving nu eenmaal het gevolg is van de identiteitspolitiek van partijen als NIDA, DENK en Bij1.

De kern blijft: staat en religie gescheiden. Ook bij de politie. Geen uitzondering.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. 75

  De burgeroorlog in het voormalig Joegoslavië is begonnen toen diverse bevolkingsgroepen etnisch begonnen te stemmen, ik hoop niet dat het hier ook gaat gebeuren maar het begint er aardig op te lijken.

  1. Frits Jansen

   Nee, het probleem was dat na de dood van Tito diverse volkeren in Joegoslavië de kans zagen zich los te maken van de Serviërs, die zich om onbegrijpelijke redenen gerechtigd voelden tot de macht, waarbij het Russische “broedervolk” ook nog een kwalijke rol speelde.

   Het was in elk geval geen religieus conflict. De Serviërs zijn Russisch-Orthodox, maar dat zijn meer mensen in ex-Joegoslavië. Ook ging het niet over moslims versus christenen.

  2. Frits Jansen

   Nee, dat is een wijdverbreid misverstand. De werkelijkheid is dat de Serviërs die ooit het middelpunt waren van Joegoslavië door de mensen inde andere deelstaten werden (en worden) gehaat. Daarom is er ook bijna niets meer over van Servië. Ze voelen zich de oorspronkelijke bewoners (wat historisch onjuist is) en wanen zich een broedervolk van de Russen, en dat is gevaarlijk.
   Als je in Bosnië komt merk je dat de oorlog daar niet voorbij is, doch slechts bevroren. De helft van dit land (zo groot als België ongeveer) wordt ingenomen door de Republika Srpska, waar de ServIérs de lakens uitdelen. Het is bijna een apart land. De trein krijgt daar een andere locomotief.

   Met een strijd tussen christenen en moslims heeft het Joegoslavische probleem niets te maken. In de hoofdstad van Sarajevo verkoopt om de andere kroeg bier, de andere is islamitisch. Maar verder heel vredig.

   1. eRik2017

    Welke reden had jij 6 miniten geleden Fritz om deze draad weer te openen?
    Om wat olie op het vuur te gooien met die nieuewe post over de AIVD?

    1. Pit

     @Erik: Scherp Erik, Wim is op zuigpad.

     Wim = Frits

     #doodzwijgen

 2. Supernoodle

  Een marginaal links blokje wil vrouwelijke politieagentes in een hoofddoek laten patrouilleren.
  Okee!!??
  Maar goed dat pedo partij Martijn zich niet aan heeft gesloten met dat ridicule clubje van idioten.
  Zelfs dat pedo clubje weet wel beter.

  1. penis aqua di rosa

   Als ik als vrouw door een kopdoek aangehouden zou worden, weet ik echt niet wat ik zou doen. Ik accepteer beslist deze uiterlijke verschijnselen van vrouwenonderdrukking niet en al helemaal niet als Native NIET gelovige. Bij mij zou een agent (Man) in ORIGINEEL uniform nog kunnen rekenen op respect, maar niet door een vrouw in carnavals outfit.

 3. DolleDries

  Mannelijk politieagenten die het naturisme aanhangen met de lul uit de broek.

  1. A3aan

   Neemt u mij niet pardon, moge het dan voor mij de dames zijn, naturel? 😉

   1. tomygun

    Ok als dat zou moeten dan wil ik ook een nippel gate zien .

 4. Benny

  Als ze dat er doorheen gaan drukken en het lukt ze ook nog, gaat het nog heeeeeeel vaak uit de klauwen lopen bij een aanhouding…..als ik voor mijzelf mag spreken zeer zeker. En ben ook wel eens benieuwd of er dan een agent met keppeltje(wat dus hypothetisch ook zou mogen) een bepaald persoon van een bepaalde afkomst gaat verbaliseren…

 5. eRik2017

  Waarom willen deze mensen elke keer, keer op keer de discussie weer opnieuw beginnen als er al keer op een een besluit werd genomen.
  Dit begint erg bvervelend te worden.
  En ja @Pit, op dit punt spreek ik deze gemeenschap inderdaad aan. In deze samenleving moet je je ook ergens bij neer kunnen leggen en niet steeds opnieuw beginnen als het je niet naar je zin is.

  1. Ali Yas

   De discussie komt steeds opnieuw omdat er geen straf op staat. De straf zou moeten zijn dat de politie met zoveel woorden zegt dat moslims tot de grootste probleemgroep behoren en dat het daarom geen goed idee lijkt voor die religie nog reclame te gaan lopen maken ook.

   Mocht dat niet meteen het gewenste effect sorteren, dan kan een ter zake kundige een sharia-handboekje opendoen over de manier waarop moslims volgens de officiële leer met mensen buiten hun groep horen om te gaan, zodat nog wat duidelijker wordt dat aan deze tribale maatschappij-opvatting beter zo weinig mogelijk ruimte kan worden gegeven.

 6. Ni28

  Omgekeerde wereld. Wij zullen moeten Iraanse vrouwen inschakelen om ons van de hoofdoeken te bevrijden. Als dit zo doorgaat wordt Nederland zo langzaam aan een belachelijke land.

  1. Rechtsaf

   @Ni28 dat is het al natuurlijk, en het dan raar vinden dat er Nederlanders zijn die keihard van zich afbijten

 7. Ni28

  De politieagenten hebben nog geluk dat er geen Papua minderheid aanwezig is anders liepen zij met peniskokers.

 8. DolleDries

  Willen ze werkelijk dat Nederland een islamitische Staat wordt onder dictatoriaal gezag vanuit Brussel? Dat ons land een land wordt waar, ook u, de gang naar de moskee gaat maken? Waar onze (klein) dochters in gewaden over straat moeten en niets in te brengen hebben? Zich niet kunnen en mogen ontwikkelen tot onafhankelijke vrouwen?
  Door Elise Nijmegen
  Ik zal en paar berichten met u delen:
  Dolf Jansen verdedigd de Oxfam seksfeesten met minderjarigen… een goedkeuring voor pedofilie?
  Onze minister Kaag die een hoofddoek draagt, vrouwenonderdrukking dus goedkeurt, in een land waar vrouwen vechten voor hun recht om vrouw te kunnen zijn en hun hoofddoeken verbranden.
  Dat de VVD al jarenlang de meest corrupte politieke partij is en niet luistert naar de bevolking.
  Dat Syrië strijders in ons land in plaats van uitgezet worden een uitkering krijgen.
  Dat verraders van de democratie in de vorm van eurofiele politici het referendum hebben weggestemd.
  Dat D66 ons nog meer geld wil laten betalen aan Brussel.
  En straatnamen in Rotterdam veranderd moeten worden in namen van witte mannen…. Ik ken wel blanke mannen maar witte?
  Er is een modeshow waar de modellen met afgehakte hoofden lopen. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.
  Dat Turkse fraudeurs in ons land vrij spel hebben. Er is vast door strengere maatregelen en uitzetting wat aan te doen.
  Dat de waarnemend burgemeester v. Aartsen zegt dat we salafisten (moordenaars en pedofielen) de hand moeten reiken… Hopelijk hebben we die hand daarna nog.
  Dat een lid van de Denk partij duidelijk geen gezond verstand bezit als hij zegt dat er in 2035 een islamitische Minister-President ons land zal leiden.
  Duidelijk is dat dit kabinet zo snel mogelijk wil dat we een islamland worden, het is te bizar voor woorden wat de eurofiele ondemocratische islam promotende politici met ons en ons land doen.
  Het is tijd dat wij als Nederlanders gaan vechten voor een vrije en veilige toekomst voor onze kinderen. Want de politici die nu ons land besturen hebben duidelijk niet de belangen van u en mij bovenaan hun prioriteitenlijstje staan. Zoek contact met andere bezorgde Nederlanders, samen kunnen we ons land de-islamiseren en net zoals onze grootouders voor ons gedaan hebben, vechten voor vrijheid en het behoud van de vrijheid van meningsuiting.
  Door Elise Nijmegen

  1. Meester Kong

   @DD is dat je facebook vriendin het bejaarden tehuis.
   Tjonge jonge wat een niveau 🙂 🙂

   1. DolleDries

    Wat ben je chagrijnig smaakt de tomatensoep niet zonder de Rotterdamse varkensballetjes.

 9. J.C.

  En gaat die agente met hoofddoekje dan ook onderdanig zijn (net als minister Kaag) aan de man, die ze aanhoudt, want dat moet toch ook van de islam? En de andere kledingvoorschriften voor vrouwen in de islam, gelden die ook? En de Joodse agent mag met keppeltje zijn dienst doen?

  Goed dat ze nog voor de gemeenteraadsverkiezingen met die onzin naar buiten gekomen.

  De kolder kan in Rotterdam nog tegengehouden worden door massaal op de PVV te stemmen!

  1. Meester Kong

   Laat je niet bang maken, gaat helegaar niet gebeuren.
   Buschauffeur met een kruisje om zijn nek mag ook niet.

   Kom mensen solliciteer naar de functie – politieagent.
   De poel wordt steeds drassiger 🙁

   1. Rechtsaf

    @ kong precies, religieuze uitingen mogen niet dus hoofddoek als uiting hiervan dus ook niet, eindelijk zeg je wat zinnigs

   2. DolleDries

    https://opiniez.com/2018/02/22/nida-en-de-linkse-ongelovige-kudden/

    Welkom bij de PVV aanhang Kong ,want jou tomaten zijn niet meer te eten

 10. Gerlos

  Wat is dat toch met die extreme linkse partijen, zijn die MOSLIMS hun vriendjes of vriendinnetjes geworden, ga zo door linkse mafkikkers en help ONS LAND naar de kloten.

 11. poldi

  Die vervloekte kopvodden mogen ons straatbeeld niet verpesten en vooral niet in een zgn seculiere maatschappij. Op PVV en FvD stemmen straks om dit ongedaan te maken.

 12. tomygun

  FF heel goed uit m,n dak gaan .
  Selfs het meest onderontwikeld land kom je niet binnen
  zonder fisa het betalen van een entree fee en medical boek .
  Nou kan je je afvraagen of deze sieligheids industrie ook
  anders om kan werken , hi hi NEE DUS .
  En zij zullen ook niet uw terug reis betalen .
  Trap die zooi eruit die horren niet in de EU .

  1. Ernst Quispel

   Helder verhaal, tomygun.

   🙂

 13. swetsnek

  De brand in dat linkse blok en wel meteen benzine erover en de fik erin

  1. Ernst Quispel

   Swetsnek fantaseert over genocide.
   Gelukkig is het slechts een klein bang mannetje achter een computer.

   1. swetsnek

    hahahahahaha angsthaas zullen we wat afspreken dan zeg het maar rukker

   2. swetsnek

    nou vetklep komt er nog wat van ???

   3. swetsnek

    het pedofieltje weet het niet meer heeeeee graftak moet naar Rotterdam toe komen of kom jij naar Enschede zeg het maar

    1. DolleDries

     Ernst Beukman is een beet chagrijnig hij zit te kijken naar The Voice Kids en kan er niet aan komen.

    2. Abri079

     @ swetsnek
     Jij dacht toch niet dat deze figuur dat durfde?
     Hier een beetje zeuren en klepzeiken maar geen contact durven hebben met echte mensen om eens een gesprek aan te gaan.
     Niets meer dan iemand die serieus geestelijke zorg nodig heeft.

 14. Ritter

  Fundamenteel is de neutraliteit van de politie. Deze neutraliteit word door het toelaten van hoofddoeken ( een sterk religieus symbool) uit het raam gegooid.

  Juist moslima’s die er sterk op staan dat ze hoofddoeken kunnen gebruiken bij de politie zijn , naar mijn idee, niet geschikt voor het politievak. Hun sterke religieuze drijfveer geeft aan dat ze te sterk in de islamitische ideologie zitten en daardoor niet min of meer neutraal kunnen zijn.

  Nida is een streng islamitische partij die streeft naar een islamitische samenleving. Het is onbegrijpelijk dat links daarmee samenwerkt. Dat geeft toch het failliet aan van links.
  ———-
  Iraans-Belgische tandarts waarschuwt: islamisme rukt op in Europa
  https://www.tijd.be/politiek-economie/internationaal-algemeen/Darya-Safai-Jullie-zouden-gerust-banger-mogen-zijn/9902847?ckc=1&ts=1497095023

 15. Dollaert

  Moet kunnen allemaal. Rampstad zelfstandig. Linkse idioten uit Groningen , Leeuwarden en Assen wegsturen naar de Rampstad en hier in het noorden de zelfstandigheid uit roepen! Magna Frisia! Gezond verstand naar boerenaard. Gewoon gas oppompen en in Loppersum eindelijk degelijke huizen bouwen , die wel tegen een stootje bestand zijn.
  De gas opbrengsten zijn uiteraard voor de inwoners van Magna Frisia! Dat is visie!

 16. Babaji538

  Tijden veranderen maar blijkbaar
  kan niet ieder met de tijd mee.

  Petra Hermans

  1. sjun

   Het lijkt me niet nodig om in Nederland een soortgelijke culturele vernietiging en omvolking te laten plaatsvinden als in Pakistan en Afghanistan gebeurde. Dat tij kan hier tijdig gekeerd worden.

   1. Ernst Quispel

    Sterker, daar is ook geen sprake van.

    Mensen die zwetsen over omvolking en islamisering hebben het contact met de realiteit verloren.

 17. denk eens na

  Het begint met de politie het eindigt bij je kleinkinderen.

 18. denk eens na

  Als een hoofddoek mag ,mag een vergiet ook. of niet???

  1. Ali Yas

   Alleen als je beschikt over een achterban die bereid is tot moorden om hun zin te krijgen.

  2. Anton Adriaan

   @Denk eens na,

   Ik hoop het! Als ik een agent zou zijn, en de religieuze hoofddeksels de nieuwe norm zijn, zou ik dat zeker doen.

 19. peterkestassen

  In andere landen heersen andere wetten,wij leven hier in Nederland met onze NEDERLANDSE wetten.
  DUS Politie agenten in uniform volgens de Nederlandse wetgeving,in NIET met die vaatdoekjes op hun hoofd.

 20. Vit

  Van mij mogen politievrouwen met een hoofddoek op hun knar lopen, alleen worden ze door het gros niet gerespecteerd en zeker niet door mij, dan is die gekkigheid gauw afgelopen.

  Hiero in Den Haag wordt er veelal met z’n tweeën (man en vrouw) gepatrouilleerd, ik zou dan het woord richten tot de mannelijke en haar negeren.

  1. Vit

   Ps, Als er wordt gevraagd naar het waarom, wil ik het wel uitleggen dat ik mensen die in sprookjes geloven niet serieus neem.

  2. Ernst Quispel

   Ik ben het inmiddels eens met Vit, agenten met een hoofddoek zijn wat mij betreft ook geen probleem.

   1. Feit

    Witte puntmutsen van de KKK is ook geen probleem dan.

    Gezellig!

    1. Vit

     Of met een vergiet (Pastiari).

    2. Vit

     Of een omgekeerde trechter kan ook (te vergelijken met een hoofddoek).

     😉

   2. Feit

    De swastika, ook wel bekend als het hakenkruis, is een symbool in de vorm van een kruis met aan alle uiteinden een haak. Het is een in de loop van de geschiedenis vaak gebruikt symbool. Zo is het het heiligste teken uit het hindoeïsme en jaïnisme en wordt het ook gebruikt in het boeddhisme.

    Staat mooi op een politiepak. Zo’n aanvoerdersband.

    Ernst vindt het allemaal prachtig.

 21. Rosasolis

  Hoewel wij religieuze klederdracht voor zowel vrouwen als mannen in het publiek niet kunnen verbieden, moet dit nooit toegelaten worden voor mensen in een openbare
  functie, zoals politie of ambtenaar. Wij zijn een Westerse land, en ons kleding maakt deel uit van ons huidige moderne 21 ste Eeuw maatschappij. Alles van wat wij hebben opgebouwd in Nederland voor ons openbare leven, moet niet veranderen door religieuze kleding wetten! Niet voor employees in openbare functies! Onze politie uniformen zijn uitstekend en cofortable in zowel de koude winter maanden, als in de warme zomer.

 22. sjun

  Het huidige eguivalent van de Swastika is de hoofddoek die eveneens wordt ingezet om de publieke ruimte voor De politiekreligieuze ideologie te claimen en gewone mensen ongevraagd onder de neus te drukken dat het getuigenis van een vrouwvslechts de helft waard is van die van een man.

  1. Rosasolis

   @sjun, Bedankt dat je opkomt voor onze vrouwen. Ik denk niet dat echte gewone politie teams zouden gaarne politie vrouwen accepteren in Islamitische kleding! En ook niet onze personeel die voor de gemeente werken in gemeente gebouwen. Vele lof heb ik voor onze politie vrouwen die zo hard moesten werken om op te komen in een mannen maatschappij. Eindelijk is het hen gelukt, door hard werken en bewijs van hun grote talent en trouw, respect te krijgen van hun mannelijke colleges. Wij Vrouwen in Hoge Functies, willen Nooit en Nimmer terug naar het bestaan als 2de ranks burger!
   Wij hebben vrouwen in het gemeente nodig en ook bij de politie, maar Nederland is niet een islamitische staat, en daarom moet ons Man/Vrouw maatschappij opkomen voor ONS recht om ons heel oude constitutie te behouden en door te zetten.

  2. Ernst Quispel

   “Het huidige eguivalent van de Swastika is de hoofddoek”

   Mogelijk werd equivalent bedoeld en is het een uiting van dezelfde idiotie volgens welke de islam een politieke ideologie wordt genoemd.

 23. Pit

  Uniform betekent ‘hetzelfde’

  De kern blijft: staat en religie gescheiden. Ook bij de politie. Geen uitzondering.

 24. Ruud562

  In vroeger tijden zou dat links-islamitisch blok NSB worden genoemd ofwel pure landverraders! Alleen werden NSB’ers toen grotendeels voortgedreven door de vette worst die hun voorgehouden werd, ze zouden uit hun ellendige economische missére geraken.
  Nu hebben we te maken met een binnengehaald paard van Troje in de vorm van de islamieten, die overheersing willen!Want een islamiet met het kleinstje beetje moreel besef bant de hoofddoek, burka e.d. totaal, maar dan totaal uit! Dus …

 25. nienke

  Al tig keren is er over dit onderwerp gesproken, precies uitgelegd dat het niet kan en nog maar door zeiken en doordrammen.
  Dit is NEDERLAND hier tellen onze wetten en wil je met een hoofddoek agentje spelen rot dan op naar een islamitisch land.
  Als we ook nog de politie met hoofddoekjes laat lopen is echt het hek van de dam.
  En hierna zeker agenten in burka’s?
  Nooit toelaten, wat zijn het toch een vuile doordrammers.

 26. Frits Jansen

  Wat je hier ook van vindt, met scheiding tussen staat en kerk geeft dit echt niets te maken. Die scheiding betekent dat kerkleiders niets te zeggen hebben over het openbaar bestuur.

  Het zou pas echt zorgelijk zijn als een ayatollah de politie opdracht heeft voor alle vrouwelijke agentes een hoofddoek verplicht te stellen.

  Ik zou daar overigens wel een argument voor weten: als je als man door een politieagente wordt aangesproken moet je niet gaan denken “wat een leuke meid”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.