Hiddema heeft genoeg van de bedreigingen aan zijn adres: “Zojuist belde er weer iemand die mijn huis in de hens wil steken”

En hij legt meteen even uit waarom Thierry Baudet aangifte heeft gedaan tegen minister Ollongren.

“Wat we nu over ons heen krijgen, dat is smurrie,” aldus Theo Hiddema in een groot interview met De Telegraaf. “Dat zijn nachtelijke telefoontjes en af en toe moet je even praten met beveiligingsexperts… daar hebben we helemaal geen zin in.”

Die bedreigingen die hij en Baudet ontvangen zijn één van de voornaamste reden waarom er besloten is om aangifte te doen tegen minister Kajsa Ollongren. Die zette Forum voor Democratie onlangs weg als een racistische partij en een gevaar voor de democratie.

“We willen niet dat de woorden van de minister een ophitsende werking zullen krijgen,” aldus Hiddema, “want dat is nogal een gezag hebbende functie die zij bekleedt. En als er uit haar mond teksten tevoorschijn komen alsof wij Nederlanders willen discrimineren vanwege hun kleur, dat is wat ze zegt, dan kan dat onder bepaalde mensen — beetje gevoelige types van geest — wellicht tot meer bedreigingen leiden.”

Daarbij wijst hij onder meer naar de moord op Pim Fortuyn:

“Deze mevrouw is de hoeder van de Grondwet en heeft een statuur van jewelste. Als zo’n minister het bestaat om een gekozen volksvertegenwoordiger neer te zetten als iemand die aanzet tot racisme, dan kan dat een vrijbrief zijn voor de Volkertjes. Volkert is voor minder in actie gekomen.”

“Wij vinden,” ging Hiddema verder in het vraaggesprek, “dat de rechter maar eens moet kijken met de wet in de hand of hier sprake is van smaad of niet. Ik ben ervan overtuigd dat dit wel het geval is.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. Pit

  Smaad is het zeker, dat ben ik met Hiddema eens. Of de rechter daarin meegaat is nog maar zeer de vraag, zulks gebeurt in elk geval niet om moverende redenen.

  Deze blijft staan: Deze mevrouw is de hoeder van de Grondwet en heeft een statuur van jewelste. Als zo’n minister het bestaat om een gekozen volksvertegenwoordiger neer te zetten als iemand die aanzet tot racisme, dan kan dat een vrijbrief zijn voor de Volkertjes. Volkert is voor minder in actie gekomen.

   1. Pit

    @Wim: Jouw indruk is dan ook ontsproten uit de krochten van het NRC, zo blijkt… Dat courantje lees ik al jaren niet meer, die zijn nét iets te links, nét iets teveel Wim.

    K’heb wat dat betreft meer vertrouwen in mr. Hiddema.

    Dag Wim!

    1. Ernst Quispel

     Kan Pit uitleggen waarom naar zijn juridisch inzicht hier wel degelijk sprake is van smaad?

     Zie ook: https://www.volkskrant.nl/politiek/aangifte-baudet-tegen-minister-ollongren-kansloos~a4566308/

     1. Pit

      @Wim: Mr. Hiddema kan dat prima zelf. Ik heb alle vertrouwen in deze aimabele bestuurder. Hij verdient respect!

      Dag Wim!

     2. rafi

      Quispel, beantwoord nou eerst eens mijn vraag in dat Kalergi-artikel!

     3. rafi

      Weet je wat? Volgens mij KUN je dat niet!

     4. tomygun

      Pffffft oops een natte .
      Dag wim

     5. Top

      Blablablabla! Blaaskaak/flapdrol!

     6. eRik2017

      @Ernst-Wim heeft zichzelf nu ook tot jurisisch expert gebombardeerd.
      Promotie Wim?

      [_] Geschikt
      [X] Ongeschikt

      Dag Wim!

   2. swetsnek

    Dag wim zoek hulp

 2. tomygun

  Groot gelijk Theo !!
  Be the hit men not the men who have to hide .
  Laat dat olokreng maar schuillen .

 3. Anna

  Vreselijk. Media, politici die hieraan meewerken. Een minister van Binnenlandse Zaken die de boel flink opjut door op een smerige, valse wijze haar tegenstanders te demoniseren. We zijn teruggekeerd in de tijd van Fortuyn maar de haters hebben en nog een tandje bij gezet. Bij echte problemen zijn vooral PvdA, Groenlinks en D66 afwezig.

  1. tomygun

   Anna ,
   Die zijn niet afwezig maar hebben hun achterban hier opdracht
   toegegeven net als Z Africa waar zij het bloed van de boeren
   aan hun handen hebben .
   Eerst stoken daarna zijn zij meneer de haas wij weten van niets .
   Een foutje en dan hebben we D DAY en niet alleen in Nederland .

 4. Stanly2000

  De grootste stiekemerd is basher Alexander Pechtold aka A. Penthouse. De freule lijkt dom genoeg om de bevelen van de grote leider te volgen.

  1. Pit

   Perte Penthouse Pechtold is niet alleen stiekem, Penthouse is ook een direct gevaar voor de vrijheid van ons volk. De onzalige ideeën van Dood66 zorgen ervoor dat straks iedere toetsaanslag van wat jij digitaal publiceert door de Staat opgeslagen, verwerkt en gebruikt kan en mag worden terwijl nergens vaststaat dat de overheid is te vertrouwen. Ze hebben in elk geval geen blauwe ogen. Bovendien staat Rutte aan het roer en die staat niet bekend om de waarheid, toch?

 5. Ni28

  Hiddema kan desnoods een rechtszaak afdwingen mocht de OM niet bereid zijn zo ver te gaan. Het is pure ophitsing tegen een volksvertegenwoordiger wat Ollongren heeft gedaan. Opvallend is de stilte van Rutte. Ongemakkelijk is het zeker maar hij zou de eerste in deze moeten zijn die een oordeel moet vellen. Alleen, wij kennen de verhoudingen in de Kamer.

  1. Ali Yas

   Aangezien de minister voor de regering spreekt, is het duidelijk wat het standpunt van de Minister-President is als hij Ollongren niet terugfluit.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Mocht er iets met Thierry gebeuren dan hebben de MSM, de Staatsmedia voorop en partijen als D’66 bloed aan hun klauwen.
  Weer heeft D’66 dan bloed aan hun handen.
  Keer op keer schakelen zij politieke tegenstanders uit door ‘antifascisten’ te inspireren om de concurrentie af te maken.
  Thom de Graaf vergeleek Pim Fortuyn met de kampbeulen van Auschwitz. Pim wilde vernietigingskampen oprichten. Pim werd vermoord, D’66 danste van geluk en Thom de Graaf werd door het Kartel beloond met een burgemeesterschap te Nimwegen en een senator positie en Volkert werd beloond door de D’66/PvdA magistratuur.

  Ollongren denkt dit huzarenstukje te herhalen door nu Thierry Baudet in de hoek van de nazi’s te drukken en vrijwel de voltallige moreel verrotte (D’66 vriendelijke) kwaliteitsmedia weigert deze enge vrouw ter verantwoording te roepen.
  Dit is exact de sfeer in de maanden voor de moord op Fortuyn waar de schrijftafelmoordenaars en anti-facisten elkaar opzweepten.

  Ome Theo gaat deze rechtszaak verliezen want de magistratuur in NL is doodziek en gepolitiseerd. Er lagen zelfs voorgedrukte aangifte formulieren klaar tegen de heer Wilders. De politiek, academische wereld, het OM en de politieke rechtbanken sloegen de handen ineen om een dissident uit te schakelen.

  En nu heeft Thierry bewaking nodig dankzij het gif dat Ollongren de samenleving inpompt.
  En wie gaat over Thierry’s bewaking ?
  U raadt het goed
  Exact diezelfde mevrouw Ollongren die hem vergelijkt met de nazi’s waardoor hij bescherming nodig heeft.
  Nederland is afgegleden tot een bananenrepubliek waar politieke concurrenten uit de weg worden geruimd en het censuur spook door de samenleving waart.
  En gok is wie het grootste aanjager is in deze Inquisitie, deze klopjacht op andersdenkenden ?
  Ja
  U raadt het wederom goed.

  1. Pit

   +++++

  2. Tinneke

   En vergeet vooral niet de smerige uitspraken van addergebroed Marcel van Dam…u bent een buitengewoon minderwaardig mens, tegen Pim Fortuyn. Dit fragment is niet meer op te vragen bizar genoeg is dit programma volledig geblokeerd, wij mogen er dus letterlijk niet meer naar kijken! Die lafaard, wil dit niet hebben.

   1. Pit

    Je kunt het wel vinden hoor:

    Zoeken op YouTube: Marcel van Dam (PvdA): U bent een buitengewoon minderwaardig mens. Weet u dat?

    1. Tinneke

     Oké

 7. Marija

  Heel goed dat aangifte wordt gedaan.
  Ik hoop dat de rechters er in meegaan, (dat staat m.i. nog te bezien), zo niet, dan is onze democratie al vermoord en kan je wachten op de uitvoering door extreem links.
  De geschiedenis herhaalt zich.

  Je mag het niet zeggen, maar ik vraag mij wel eens af: als er in Nederland een aanslag zou worden gepleegd, met veel slachtoffers, zou men/wij dan wakker worden en het gevaar gaan zien?

 8. Ernst Quispel

  “de rechter maar eens moet kijken met de wet in de hand of hier sprake is van smaad of niet. Ik ben ervan overtuigd dat dit wel het geval is.”

  Met deze opmerking maakt Hiddema zich als jurist belachelijk.

  1. corfo

   @ Kwispel.
   “Onze” hoogleraar rechtswetenschappen, prof.dr.mr.ir.nn @Kwispel !!!!(nn=niksnut)
   hahahaha, jij bent nog véél stommer als al bekend was !!

  2. tomygun

   Het zal je kind maar wezen ? wat een drop l*l .
   Jij ja Wim .
   Dag wim .

  3. Pit

   @Wim: Dus jij weet het beter dan mr. Hiddema die thans 43 jaar praktijk voert?

   Dag Wim!

   1. Ernst Quispel

    Ik zie geen inhoudelijke argumenten. Dat verwachtte ik overigens ook niet: Pit, Tomygun en corfo zijn inhoudelijk zeer zwak. Jammer dat dit soort trollen dit blog mag verzieken.

    1. tomygun

     Trollen ja dat zij al die wimpy`s bij elkaar .
     Waar haal je trouwens de tijd vandaan om dit te doen
     overdag midden in de week heb jij niet de plicht om
     tewerken en belasting tebetalen zo dat jouw vrienden
     ook te eeten hebben , maar jij speelt liever de gekke
     wimpy .
     Dag wim .

     1. Pit

      Inderdaad Tomygun, ‘k kan het niet beter verwoorden, chapeau!

  4. swetsnek

   daaaaaaaaaaaaaaag wim zoek hulp

  5. Vit

   Ernst Quispel
   “de rechter maar eens moet kijken met de wet in de hand of hier sprake is van smaad of niet. Ik ben ervan overtuigd dat dit wel het geval is.”

   hé hé Ernst wordt wakker.

 9. Ernst Quispel

  De aangifte van Baudet is niet alleen juridische belachelijke onzin maar het is ook zeer hypocriet: https://www.hpdetijd.nl/2018-02-05/thierry-baudet-versus-ollongren/

  1. swetsnek

   daaaaaag wim zoek hulp

   1. Ernst Quispel

    Ik verwachte geen inhoudelijke reactie hoor, Swetsnek, tot het onmogelijke is niemand gehouden.

    1. Vit

     Kun je dit uitleggen want abracadabra.

     1. Ernst Quispel

      Ook van jou verwacht ik dit niet, vit.

     2. Vit

      Maakt mij niet uit, heb je nog uitleg wat je wil zeggen?

     3. Ernst Quispel

      Nee. Ik steek mijn energie niet in zinloze zaken.

     4. Pit

      Dag Wim!

     5. Guus Geluk

      Erik is weer aan het trollen.

     6. Vit

      @ Ernst Quispel
      “Nee. Ik steek mijn energie niet in zinloze zaken.”

      Oftewel je snapt jezelf niet.

     7. Vit

      Ik daag je toch uit om dit eens haarfijn uit te leggen voordat dat laatste restje respect voor jou verdwenen is.

     8. Ernst Quispel

      Vit, de hypocrisie wordt uitgelegd in het gelinkte artikel: “In het NRC Handelsblad schreef Baudet een ruim jaar geleden nog: “Steeds minder durven we te zeggen; steeds meer geeft aanleiding tot ‘safe spaces’ en ‘excuses’ en ‘verontwaardiging’ – en zelfs tot strafrechtelijke veroordelingen.” Nu iemand iets over hem durft te zeggen hoopt Baudet opeens wel op strafrechtelijke vervolging.

     9. Vit

      Zie je wel je kunt het.

      Zoals ik al ergens schreef is het gevaarlijk om Thierry van racisme te beschuldigen, omdat lieden zoals jij het voor een feit aannemen, nou zie ik jou er niet voor in staat om een aanslag te plegen, maar die er wel voor in staat zijn zoals Folkert zijn er legio.

      Dat moet gewoon bij de rechter rechtgezet worden en dat heeft niets met populair doen te maken.

    2. eRik2017

     Dag Wim,
     Dag Güş

 10. Two Ravens Black Kettle

  De Groot-Inquisiteur, boekenverbrander en zelfbenoemde russenjager Ollongren kan met alles wegkomen omdat de MSM heult met de machthebbers.
  Zie ondermeer het doofpotten en afschermen van vunzige Pechtold inzake zijn verkregen penthouse van een EU ambassadeur.
  De gehele media (die voor 99% eurofiel is) ging hijgerig om de bevriende politicus staan.
  Ze noemen zich kwaliteitsmedia
  U weet wel die media die dagenlang de massa-aanrandingen in Keulen verzweeg.
  De door hen bestempelde Fake News media zweeg echter niet.
  En daarom moet het vrije Media aan banden worden gelegd.
  Kan allemaal in deze bedorven Augiasstal genaamd NL.

  Fortuyn stierf op het mediapark.
  Beschimpt door journalisten, beschimpt door columnisten, beschimpt door politici, beschimpt door academici in de duimzuigkunde, beschimpt door de fascistoide anti-fascisten, beschimpt door het weldenkend en tolerante deel van de maatschappij, dag in dag uit vergeleken met massamoordenaars, nazi’s, kampbeulen.
  Volkert luisterde
  En iedereen kwam er mee weg.
  Zelfs de moordenaar dankzij de bevriende magistratuur die de moordenaar beloonde waardoor hij nu weer een vrij man is.
  “A Job Well done”, dachten en denken ze.

  Wilders krijgen ze niet te pakken. U weet wel die meneer die al jarenlang beveiligd moet worden en een ‘laffe man’ genoemd wordt door ’t vunzig Kereltje van de AntiDemocraten’66. Ook Wilders is een nazi, wordt als Dachau kampbeul uitgebeeld op Joop.nl (Een door de Staat gefinancierde Haatsite !!!)
  Maar volgens Ollongren is Thierry nog een graadje of tien erger.
  Nog erger dan Adolf Hitler.

  En de voltallige Kwaliteitsmedia stort zich op Thierry en Ome Theo omdat ze een rechtszaak aanspannen tegen deze enge lasterende vrouw.
  Thierry wil namelijk blijven leven.
  Dat simpel feit stuit velen bij de Deuggemeente tegen de borst.

  1. Pit

   Scherp! Als altijd.

   +++++

  2. Vit

   +++++
   Met respect!

  3. Marija

   TRBK (31)
   Geweldig zoals u het kunt verwoorden.
   Dat bewonder ik.

   Ik vraag me ook wel eens af:
   stel…… stel nou, dat het écht zou gaan gebeuren dat onze bevolking in opstand zou komen (massaal de straat op gaat), om te gaan protesteren tegen de sluipende, door onze REGERINGEN toegestane, verborgen GENOCIDE van de eigen bevolking…………
   wát zouden de gevolgen zijn?

   Ik denk dat onze STAAT inmiddels zó ver is gezonken dat wij als volk, dat voor zichzelf opkomt, worden neer gesabeld, van de straat gespoten, door een grote politiemacht onderdrukt en geslagen gaan VERLIEZEN en VERLOREN zijn.

   Wat hebben de boven ons gestelden op hun geweten als het licht weer aan gaat????
   We hebben een lange weg te gaan (als er nog een weg is).

   1. Ernst Quispel

    “door onze REGERINGEN toegestane, verborgen GENOCIDE van de eigen bevolking…”

    Het gekkenhuis heeft hier ook een account.

    1. Marija

     Dank voor het onder de aandacht brengen van mijn bericht.

     1. Pit

      @Marija: Je weet toch dat Wim een zuigtrol is? 😉

    2. Vit

     Precies, wat een zelfkennis, hulde in dit geval.

    3. tomygun

     Af Quispel en terug in je hok !!.
     Dag wim.

   2. Marija

    geen 31 meer, ik laat voortaan verwijzing naar nr achterweg, dat klopt dan niet meer, maar ik bedoel uw bericht waarin u begint met *De Groot-Inquisiteur,*

  4. Tinneke

   Mooie heldere bijdrage!

 11. PindaRinda

  Groot gelijk hr.Hiddema pak ze maar aan die BETWETENDE oppassers van normen en waarden!
  Helaas zal het een zwaar gevecht worden tegen die “D66 rechters”!Schijnbaar kan een dode wonderen doen in dit ZIEKE landje!

 12. Babaji538

  Het te snel een oordeel vellen,
  is een deel zonder proces, waarin het vormen
  van een oordeel, achterwege bleef.

  Petra Hermans

 13. poldi

  Bedankt Ollongren die als een pot de ketel dat ie zwart ziet.
  Ollongren is totaal de weg, hoog tijd dat ze een TomTom aanschaft zodat ze de weg naar Zweden weer terug kan vinden!

  1. poldi

   Correctie

   Bedankt Ollongren die als een pot de ketel VERWIJT dat ie zwart ziet.
   Zij is totaal de weg, hoog tijd dat ze een TomTom aanschaft zodat ze de weg naar Zweden weer terug kan vinden!

   1. tomygun

    Poldi ,
    Inderdaad zij is een pot trouwens kijk niet gek op dat als
    de regering door zou spitten de meerderheid uit homo`s
    en potten bestaat die werken namelijk altijd met de
    ellebogen en naar het naar beneden trappen van de ladder .

    1. Ernst Quispel

     De acceptatie van homoseksualiteit is in sommige achterlijke groepen in Nederland nog een probleem.

  2. Mart

   In Zweden zou dat gekke wijf het nòg beter naar haar zin hebben tussen al die ”kom maar binnen” mutsen.

   1. Pit

    @Mart: Jij hebt toch niets tegen mutsen heh? 😉

 14. roughneck

  Een zeer goede aktie van Baudet om een aanklacht in te dienen, maar of het wat gaat worden moeten we nog bezien met de zwaar op de linkerzijde liggende Dood66 rechters. Mogelijk zal met Hiddema hetzelfde gebeuren als wat ze met Moszkowicz hebben gedaan omdat ook hij commentaar heeft op de criminele machthebbers en ze voor het gerecht wil slepen.

 15. poldi

  Ik zie veel gelijkenis met de hetze indertijd tegen Fortuyn.
  Allemaal onder aansturing van de heersende politieke partijen, de MainStramMedia (in mijn ogen de meest gevaarlijke).
  Zie nog de smalende blik van Witteman tegenover Fortuyn.
  Een MP zou nu moeten ingrijpen, zeker met een achtergrond als geschiedkundige.
  Niets van dit alles, gewoon door laten woekeren.
  Hoop van harte dat Hiddema onze D66 rechtspraak kan overtuigen!!

 16. poldi

  Plagiaat
  ————
  Ook Rutte is erbij gebaat dat Baudet/FvD wordt belaagd en dat niet louter om de standpunten die FvD inneemt, maar vooral omdat FvD wel eens een héle grote partij zou kunnen worden.
  Het zijn met name de partijen D66 en de VVD die het jn de broek doen voor Thierry Baudet en zijn FvD.
  Je kunt zien dat de gemeenteraadsverkiezingen in zicht zijn.
  De standpunten van Baudet zijn helder en keren zich tegen de Judas-rol dat het volledige kabinet Rutte III speelt in Europa.
  Rutte wil de functie van Juncker, die doet zijn best om samen met Pechtold…….Buma….., en Seegers Nederland over te leveren aan een federaal Europa, een Europa dat Nederland gaat leegzuigen en een Europa waarin de Moslims vrij spel gaan krijgen.
  Gisteren is Erdogan bij de Paus geweest, die wordt dus ook al ingeschakeld om Europa op de knieën te krijgen. Turkije wordt voorlopig geen lid van de EU, neen de EU gaat een kalifaat worden van de Turken!!! …………..
  Het VK heeft gekozen voor een Brexit en het FvD pleit voor een NEXIT. Het zou een zegen zijn voor Nederland!
  Afbreken die EU……..en laten we beginnen met Rutte en zijn verradersvolk uit Den Haag te jagen…..!

  HEERLIJK om deze reactie op mij in te laten werken !!!!

 17. poldi

  Wat er ook gebeurt, Baudet/Hiddema hebben Ollongren’s arrogantie duidelijk op de verkiezingskaart gezet en dit zal FvD, vooral in de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam geen windeieren leggen. Dat is precies waarvoor Ollongren bevreesd is, maar ze riep het zelf over zich af.

  Dit verklaart ook het furieuze betoog van ene Nynke van Zoeten bij Nieuwsuur, zaterdagavond. Onder het welwillend toezicht van Eelco Bosch van Rosenthal, zonder enig weerwoord, mocht deze dame ongebreideld haar gal spuwen over het feit dat Baudet/Hiddema het hadden bestaan aangifte te doen vanwege de wel degelijk lasterlijke uitspraken van die o zo nobele Ollongren. Niet alleen was Van Zoeten’s betoog inhoudelijk niet in orde, het leek ook wel een ouderwetse tirade uit de nazitijd. Zo ongeveer iedereen waarmee Baudet in contact kwam of is gekomen en natuurlijk Baudet zelf, werd door Van Zoeten zonder blikken of blozen neergezet als racist. Natuurlijk zonder te deze term te definiëren. Waar zagen wij dit eerder?

 18. Ritter

  We weten allemaal waartoe de demonisering van Pim Fortuyn heeft geleid. Een linkse activist heeft uiteindelijk Pim Fortuyn vermoord.

  Nu zelfs de minister meedoet aan de demonisering van Baudet kan het zeer gevaarlijk worden voor Baudet.
  ———–

  “Als mij wat gebeurt…”
  https://youtu.be/m_O8eWDmTFE

 19. Rex Gildo

  Steek er nog een op, Theo!
  Desnoods op televisie.
  Wat kan jou die politiek correcte Nederlandse Publieke Omroep schelen.
  Zijn er regels over afgesproken?
  Nou, dan heb jij daar toch gewoon schijt aan, geachte afgevaardigde.

 20. nietzonderverzet

  Heer hiddema,
  Weest welkom in 2018 waar de linkse kerk tot de meest gruwelijke dingen in staat blijken om hun status te consolideren.
  U speelt met de grote knikkers en krijg de volle bak vuiligheid vanuit links compleet en massief.
  Echter strijdt u ook voor ons, de gewone man en vrouw die dagelijks het resultaat van decennia links tot zich mag/moet nemen.

 21. Ernst Quispel

  Het FvD heeft een groot vermogen het racisme-vuurtje brandende te houden. Mogelijk verwachten ze er electoraal voordeel van te hebben.

  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/klaver-wil-debat-over-uitspraak-hiddema-alle-kenmerken-van-racisme

  1. Pit

   Islampleitbezorger!

   Dag Wim.

 22. Babaji538

  Ik wens Thierry Baudet als Theo Hiddema,
  een goede nachtrust alswel een vruchtbare ochtend
  met een welverdiende glorie in de ogen,
  van een zon die rustig ondergaat in een kalme zee.
  Van harte, Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.