Hoppa! OM gaat corrupte ‘deradicaliseringsexpert’ Amsterdam vervolgen

Het Openbaar Ministerie ziet kennelijk genoeg bewijs om de zaak tegen de sjoemelende ambtenaar rond te krijgen.

De kogel is door de kerk: Saadia Ait-Taleb, ex-deradicaliseringsambtenaar bij de Gemeente Amsterdam, gaat vervolgd worden. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag laten weten. Waarom? Nouja: laten we zeggen dat mevrouw het in haar tijd bij de gemeente niet al te nauw nam met regeltjes over verantwoordelijk omgaan met geld, enzo.

En dat is nog heel lichtjes uitgedrukt. Het afgelopen jaar werd steeds meer bekend over de wandel van deze louche dame, die eigenlijk verantwoordelijk was voor het deradicaliseren van jihadisten en zulk tuig – voor zover dat überhaupt al kan (hint: dat kan in 99% van de gevallen niet). Zij was op dit gebied het eerste aanspreekpunt voor de wijlen Van der Laan, die haar persoonlijk zijn vertrouwen had gegeven, tot hij haar – pun intendedde laan uit stuurde. De PvdA-dame bleek namelijk een iets te innige band te hebben met een kerel die ze regelmatig inhuurde voor het verzorgen van lesjes waar extremisten minder extreem van hadden moeten worden. Die lessen leverden natuurlijk niets op, behalve dan dat het niveau van de schatkist van Amsterdam opvallend snel zonk. Ze betaalde de man structureel te veel via een schimmige constructie met valse facturen. Waar ze zelf ongetwijfeld ook een graantje van wist mee te pikken.

Haar partner in crime – en niet alleen in crime, zo schijnt het – wordt overigens ook vervolgd om zijn rol in deze verduisteringspraktijken. Het OM lijkt genoeg bewijs tegen beiden te hebben verzameld:

Het OM meldt dat het opsporingsonderzoek naar Ait-Taleb en de man is afgerond. Deze week kwamen ook twee onderzoeksrapporten van de gemeente over de zaak naar buiten. Er zou sprake zijn van niet gespecificeerde facturen, dubbele betalingen en andere onrechtmatigheden. In totaal zou er 300.000 euro mee gemoeid zijn.

Een duidelijke zaak: vervolgen dus die louche handel. Los van de fraude zullen we haar ook niet missen: dit is immers de vrouw die ISIS-ronselaars in haar functie vrolijk hun gang liet gaan. Want die vallen niet onder de definitie van ‘radicaal’. Ofzo.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. DolleDries

  Ik moest bij mijn baas op de 10 cent nog verantwoorden ,wat is dat voor totaal ontspoorde zooitje in Amsterdam.
  En uit dat bestuurlijke zooitje halen we onze ministers.

  1. eRik2017

   Ik snap er ook niets van dat er dan nergens een keer een belletje afgaat.
   300.000 euro, en in hoeveel tijd eigenlijk? Ze moet werkelijk haar best hebben gedaan.

  2. Tom, Enschede.

   Jij gaat uit van de Nederlandse cultuur en mentaliteit we hebben hier te maken met een Noordafrikaanse / arabische cultuur van profiteten, kaalplukken en liegen.

 2. Top

  Ach gut, wat zielig. Heb je het gedaan, krijg je nog de schuld ook.

 3. Pedrito

  Saadia Ait-Taleb heeft weer eens aangetoond hoe het vermeende vooroordeel m.b.t. de (on-)betrouwbaarheid van Noord Afrikanen telkens weer zich wijzigt in een oordeel/feit.

 4. Ni28

  Wat gaat het worden? Een taakstraf met behoud van het “verdiende” geld of een echte straf? Het is tenslotte een moslima en die moet je vooral niet kwaad maken.

  1. Siemien

   @Ni28 liefst even terugsturen naar het land dat in haar dubbele paspoort staat..

 5. eRik2017

  En moet ze de schade dan ook betalen? Of is een paar uur koffie rondbrengen genoeg?

 6. Babaji538

  Zieke, zieke kerels in Nederland.
  ASN Bank heeft het over ‘participaties’.

  Het Openbaar Ministerie staat letterlijk
  en figuurlijk, stijf van de corruptie.
  Een zoethoudertje.

  Petra Hermans

 7. Tom, Enschede.

  Sja zo zie je maar weer dat je bepaalde etniciteiten niet de vrije hand moet geven over een portefeuille. Dit typische randgedrag heeft alles met genen en afkomst te maken en niks met integratie in de Nederlandse maatschappij.

 8. penis aqua di rosa

  Wanneer dringt het nu eens door dat zij geheel in stijl functioneerde?
  Tegen niet-moslims en ongelovigen kunnen/moeten zij nl liegen dat het gedrukt staat, hun wet is DE wet en daar hebben we het maar mee te doen. Dat beseft alleen de linkse vleugel niet. Nederland bevindt zich (mede door de EU) in een steeds meer glijdender schaal neerwaarts.

 9. Pit

  Zijn de discriminatieroepers al wakker?

  1. sjun

   Die worden rond zonsopgang door de adhaan (https://al-yaqeen.com/artikelen/de-adhaan/) gewekt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.