Forum voor Democratie start last minute-actie om D66 te overtuigen het referendum niet te doden

Geen categoriefeb 22 2018, 16:00
Binnen nu en pakweg een uur zal het raadgevend referendum officieel ter aarde besteld worden middels een stemming in de Tweede Kamer. Forum voor Democratie is daar nogal op tegen, en roept haar leden en iedereen die referenda wél een warm hart toedraagt op om daar nog snel tegen te protesteren.
Het raadgevend referendum is terminaal ziek. Om 16:30 begint naar planning de stemming waarin het door de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie én de SGP uit haar lijden verlost zal worden. Van vier van die vijf partijen is dat geen verrassing: zij waren nooit echt warm te maken voor referenda, en doen dus in feite niets anders dan consequent zijn. Dat geldt natuurlijk niet voor de zogenaamde democraten van D66, die ooit juíst opgericht waren om meer directe democratie, waaronder dus referenda, te bewerkstelligen. Maar toen kwam de raadpleging over Oekraïne, en draaiden Pechtold & Co 180 graden. Een verloochening van je waarden én een schoffering van je kiezers, moet dat op zijn minst genoemd worden.
Alle eerdergenoemde partijen zijn dus schuldig aan deze moord, maar het is met name D66 dat zich schuldig moet voelen. En dat is precies wat Forum voor Democratie op het laatste moment nog wil bewerkstelligen. Het roept haar volgers op Twitter vandaag op om de D66-WhatsApp-hotline plat te appen met berichten waarin gevraagd wordt om de keuze toch nog eens te heroverwegen:
Ook de verschillende Kamerleden zouden zich voor de stemming nog even achter het oor moeten krabben:
Goed, het gaat natuurlijk niets uitmaken: ze hebben zichzelf daar allemaal al helemaal overtuigd dat directe democratie inherent slecht is. En zélfs als individuele Kamerleden last van hun geweten zouden krijgen, zouden ze wel beter weten dan zich de toorn van kameraad Pechtold op de hals te halen. Alexander schrapte immers de wens om referenda te houden van de D66-website. En hij zag dat het goed was.
Desondanks is het een prima actie van FvD: laat die anti-democratische draaikonten maar even merken dat dat volk dat vandaag monddood gemaakt wordt, dat niet op prijs stelt. Als het niet via referenda mag spreken, dan maar via WhatsApp!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten