Hoppa! OM gaat corrupte 'deradicaliseringsexpert' Amsterdam vervolgen

Geen categoriefeb 22 2018, 15:00
Het Openbaar Ministerie ziet kennelijk genoeg bewijs om de zaak tegen de sjoemelende ambtenaar rond te krijgen.
De kogel is door de kerk: Saadia Ait-Taleb, ex-deradicaliseringsambtenaar bij de Gemeente Amsterdam, gaat vervolgd worden. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag laten weten. Waarom? Nouja: laten we zeggen dat mevrouw het in haar tijd bij de gemeente niet al te nauw nam met regeltjes over verantwoordelijk omgaan met geld, enzo.
En dat is nog heel lichtjes uitgedrukt. Het afgelopen jaar werd steeds meer bekend over de wandel van deze louche dame, die eigenlijk verantwoordelijk was voor het deradicaliseren van jihadisten en zulk tuig - voor zover dat überhaupt al kan (hint: dat kan in 99% van de gevallen niet). Zij was op dit gebied het eerste aanspreekpunt voor de wijlen Van der Laan, die haar persoonlijk zijn vertrouwen had gegeven, tot hij haar - pun intended - de laan uit stuurde. De PvdA-dame bleek namelijk een iets te innige band te hebben met een kerel die ze regelmatig inhuurde voor het verzorgen van lesjes waar extremisten minder extreem van hadden moeten worden. Die lessen leverden natuurlijk niets op, behalve dan dat het niveau van de schatkist van Amsterdam opvallend snel zonk. Ze betaalde de man structureel te veel via een schimmige constructie met valse facturen. Waar ze zelf ongetwijfeld ook een graantje van wist mee te pikken.
Haar partner in crime - en niet alleen in crime, zo schijnt het - wordt overigens ook vervolgd om zijn rol in deze verduisteringspraktijken. Het OM lijkt genoeg bewijs tegen beiden te hebben verzameld:

Het OM meldt dat het opsporingsonderzoek naar Ait-Taleb en de man is afgerond. Deze week kwamen ook twee onderzoeksrapporten van de gemeente over de zaak naar buiten. Er zou sprake zijn van niet gespecificeerde facturen, dubbele betalingen en andere onrechtmatigheden. In totaal zou er 300.000 euro mee gemoeid zijn.

Een duidelijke zaak: vervolgen dus die louche handel. Los van de fraude zullen we haar ook niet missen: dit is immers de vrouw die ISIS-ronselaars in haar functie vrolijk hun gang liet gaan. Want die vallen niet onder de definitie van 'radicaal'. Ofzo.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten